Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.02.25. 20:22

Nos akkor mivel nekem is beszart a ventilátorom végig olvastam a topikot.

És ha jól értem 1998/9 elött lehet csak ellenállást cserélni. Utánniaknál marad a komplett motor+lapát+ stb csere? Mivel ez három tüskés a WDS szerint és nem olyan négy mint a videón.
Vagy tud valaki valami más módszert?

Jackson, aki nem elég hogy viszkót cserélhet utánna még elektromos ventit is kell :cry:

2010.02.25. 22:08

jackson írta:Nos akkor mivel nekem is beszart a ventilátorom végig olvastam a topikot.

És ha jól értem 1998/9 elött lehet csak ellenállást cserélni. Utánniaknál marad a komplett motor+lapát+ stb csere? Mivel ez három tüskés a WDS szerint és nem olyan négy mint a videón.

Jackson, aki nem elég hogy viszkót cserélhet utánna még elektromos ventit is kell :cry:

Én ugy tudm,hogy csak annyi a különbség,hogy 3 vezetékes vagy 4.Nekem is beszart,mindjárt vehettem 79eft-ért újjat.A bontot 40e,itt már érdemes mérlegelni.Többnyire megrohad a motor mert ugye télen nem megy,vagy keveset megy.

2010.02.26. 00:41

zsolty-j írta:
jackson írta:Nos akkor mivel nekem is beszart a ventilátorom végig olvastam a topikot.

Én ugy tudm,hogy csak annyi a különbség,hogy 3 vezetékes vagy 4.Nekem is beszart,mindjárt vehettem 79eft-ért újjat.A bontot 40e,itt már érdemes mérlegelni.Többnyire megrohad a motor mert ugye télen nem megy,vagy keveset megy.

Helló!

Én is cseréltem már a ventit. Sajna nem javítható,mert az elektronikája műgyantás. Nálam is 3 vezetékes van. Szétszedtem és nincs benne rohadás és komolyabb megégés nyom. Gondolom valamelyik kis elektromos alkatrész mehetett tönkre. Jackson, ha nem találsz róla képeket,akkor dobsz egy mailt és fogok csinálni párat a belsejéről. :)

Üdv.:Anti

2010.02.26. 08:25

Anti520i írta:
zsolty-j írta:

Helló!

Én is cseréltem már a ventit. Sajna nem javítható,mert az elektronikája műgyantás. Nálam is 3 vezetékes van. Szétszedtem és nincs benne rohadás és komolyabb megégés nyom. Gondolom valamelyik kis elektromos alkatrész mehetett tönkre. Jackson, ha nem találsz róla képeket,akkor dobsz egy mailt és fogok csinálni párat a belsejéről. :)

Köszi. PÜ-t küldtem e-mail cimmel.
Zsolti-j: Annyira nem egyszerű, a réginek kint vannak az ellenállásai ami cserélhető 11-12eft áron. Az újnak bele öntötték a fejbe műgyantás szarral és ehhez hála drága BMW-nek cserélni kell a lapátot a házat és a műanyag takaró lemzeket is mivel csak egyben cserélhető.
Mint itt látható ventilátor motor nincs külön csak az 5-ös alkatrész ami az a 79eFt áron van: REALOEM link oda

Jackson, aki nem elég hogy most cseréli a viszkót lapátostól még ezt is cserélheti

2010.02.26. 14:11

jackson írta:
Anti520i írta:
zsolty-j írta:

Helló!

Köszi. PÜ-t küldtem e-mail cimmel.
Zsolti-j: Annyira nem egyszerű, a réginek kint vannak az ellenállásai ami cserélhető 11-12eft áron. Az újnak bele öntötték a fejbe műgyantás szarral és ehhez hála drága BMW-nek cserélni kell a lapátot a házat és a műanyag takaró lemzeket is mivel csak egyben cserélhető.
Mint itt látható ventilátor motor nincs külön csak az 5-ös alkatrész ami az a 79eFt áron van: REALOEM link oda

Jackson, aki nem elég hogy most cseréli a viszkót lapátostól még ezt is cserélheti

Inkább 5-6eFt,de PWM-es venti is szét megy ezt most olvasom elöszőr 8O

2010.02.26. 18:05

jackson írta:

Jacko aki csikkzsebből kivágja a 3x-os luxus adót mert "nagyon jól keres" annak nem okozhat nagy gondot egy ventilátor csere... :lol:

2010.02.26. 23:12

strobi írta:
jackson írta:

Jacko aki csikkzsebből kivágja a 3x-os luxus adót mert "nagyon jól keres" annak nem okozhat nagy gondot egy ventilátor csere... :lol:
:taps: :taps:

2010.02.27. 11:51

admin írta:
strobi írta:
jackson írta:

:taps: :taps:

Milyen kedvesek vagytok :D Igen mivel arra kapok az adócsökkentésből keretet. De az bosszant, hogy mindig van valami nagyobb javitandó. Most már szeretném egyszer végre tökéletes állapotban látni a kocsit.
A viszkó, kézifék stb. hibák mind emberi beavatkozásnak köszönhetőek. Nem a üzemszerű meghibásodás mint a klima ventilátorom.

Eddig méd mindig csak annyi az infóm róla, hogy cserén kivül nincs más megoldás.

Jackson, aki nem miliomos csak nem morog az adó miatt

2010.02.27. 12:18

Heló Jackson

Én is ugyan ezzel a hibával küszködök. Először a viscom halt meg, utána meg a klíma venti.
Nyáron 30 fokba elég érdekes volt az M0-on egy dugó...Lényeg, hogy nekem az állórészről rohadtak le a mágnesek, és ezt még senki sem vállalta be, hogy üzembiztosra meg tudja csinálni. Bontottba általában 40k szoktak érte kérni, de szerintem ekkora összegnél nem érdemes egy bontottal rizikózni. Megoldás az lenne, ha találnánk hozzá egy felfogatásban azonos villanymotort, de ezidáig nem sikerült. Úgyhogy marad az új tavasszal

üdv
zami

2010.02.27. 12:25

zami írta:Heló Jackson

Én is ugyan ezzel a hibával küszködök. Először a viscom halt meg, utána meg a klíma venti.
Nyáron 30 fokba elég érdekes volt az M0-on egy dugó...Lényeg, hogy nekem az állórészről rohadtak le a mágnesek, és ezt még senki sem vállalta be, hogy üzembiztosra meg tudja csinálni. Bontottba általában 40k szoktak érte kérni, de szerintem ekkora összegnél nem érdemes egy bontottal rizikózni. Megoldás az lenne, ha találnánk hozzá egy felfogatásban azonos villanymotort, de ezidáig nem sikerült. Úgyhogy marad az új tavasszal

üdv
zami

Nekem is ez a sanda gyanúm, csak éppen a V8-as nagyon melegszik és a klima ventilátor mint gyors rásegités működik. Tehát lehet, hogy nekem gyorsabban kell cserélnem az elektromost a viszkó után mint neked a 528i-ben.

Jackson, aki nyomoz

2010.02.27. 12:32

jackson írta:

üdv
zami

Nekem is ez a sanda gyanúm, csak éppen a V8-as nagyon melegszik és a klima ventilátor mint gyors rásegités működik. Tehát lehet, hogy nekem gyorsabban kell cserélnem az elektromost a viszkó után mint neked a 528i-ben.

Jackson, aki nyomoz

Ja és érdekesség képpen. A KASZA mester most is árul egyet 40k-ért és mindjárt mellette egy 3pinest 25k-ért pedig elvileg a 3pines egy bonyolultabb szerkezet

2010.02.27. 16:09

zami írta:
jackson írta:

üdv
zami

Jackson, aki nyomoz

Ja és érdekesség képpen. A KASZA mester most is árul egyet 40k-ért és mindjárt mellette egy 3pinest 25k-ért pedig elvileg a 3pines egy bonyolultabb szerkezet

Megkérdeztem a 25k-s 2001-es 530d-ből való és az ETK szerint totál más való a benzinesekbe. Igaz csaló mivel a motornak nincs külön kódja. De mondjuk a kerete is csak dizelekbe jó szerintem más lessz a hűtő és ezért térnek el egymástól.
A motor vajon ugyan az e meg azért kicsit kockázatos megpróbálni.

Jackson, aki gondolkodik hogy leszedje a meglévőt és utánna irány kasza mester

2010.02.27. 16:15

jackson írta:
zami írta:
jackson írta:

üdv
zami

Jackson, aki nyomoz

Megkérdeztem a 25k-s 2001-es 530d-ből való és az ETK szerint totál más való a benzinesekbe. Igaz csaló mivel a motornak nincs külön kódja. De mondjuk a kerete is csak dizelekbe jó szerintem más lessz a hűtő és ezért térnek el egymástól.
A motor vajon ugyan az e meg azért kicsit kockázatos megpróbálni.

Jackson, aki gondolkodik hogy leszedje a meglévőt és utánna irány kasza mester

Hétfőn meg tudom neked nézni,hogy jó e a 30i v8-on a venti addogra hazaér a kocsi angolból.
Ha jó akkor eladó !

2010.02.27. 16:27

zsolty-j írta:
Hétfőn meg tudom neked nézni,hogy jó e a 30i v8-on a venti addogra hazaér a kocsi angolból.
Ha jó akkor eladó !

Előre is köszi.

Jackson, a reménykedős

2010.02.28. 11:13

jackson írta:
zsolty-j írta:
Ha jó akkor eladó !

Előre is köszi.

Jackson, a reménykedős

A gyári alkatrész katalógusban össze tudod hasonlítani, hogy a keresett alkatrész még melyik típushoz jó...
Csak hogy addig se őrülj bele a várakozásba...:D

2010.02.28. 11:20

Illes írta:
jackson írta:
zsolty-j írta:
Ha jó akkor eladó !

Előre is köszi.

Jackson, a reménykedős

A gyári alkatrész katalógusban össze tudod hasonlítani, hogy a keresett alkatrész még melyik típushoz jó...

Sajna az E38-é nem lesz jó:( klímaventi csak e39 hez valóak ezek az alkatrészek, 226EUR kint, az szerintem egy kicsit barátibb. De ha gondolod kedden megyek Eisenstadtba a BMW szervízbe Viper kolléga javító stiftjéért, rákérdezzek, hogy valóban nem tudnak e külön rendelni?

2010.02.28. 19:30

Volt tegnap megint egy szerelgetős nap hol a klímaventi volt az egyik témakör:

Első felvonás:

Kép

Kép

Kép

nagyobb értékű ellenállás:

Kép

és a kisebb:

Kép

Új ellenállások beszerléséről később lesznek képek...most vetni nélkül járok de nem sok "vízet" zavar a hiánya

Hűtőmosáson már túl vagyok,egy dolog azért kiderült hogy ha fent van a klímaventi akkor felesleges mosni...

Nagyobb képek a képtárban

2010.02.28. 19:46

Illes írta:
jackson írta:
zsolty-j írta:
Ha jó akkor eladó !

Előre is köszi.

Jackson, a reménykedős

MChris-nek gratula a képekért. Rájuk is csörögtem jó bulit csaptak Bacsek és Törölt felhasználóval :lol:
Illes: Már megnéztem de sajnos azt nem lehet megtudni az ETK-ból, hogy mi a motor gyári száma mert csak lapáttal együtt lehet kapni. A kasza-nak csak a motor van meg lapát nélkül, csak nem tudom mivel facelift után 530d-é vajon ugyan az van-e a 1999/3-as majdnem facelift kocsiban is. Ami tuti ennek nincs olyan előtét ellenállása mint a MChris féle 1998/9 elöttinél.

Jackson, aki csak akkor tudja meg a villanymotor gyári számát (ha egyáltalán van) amikor kiszedte

2010.02.28. 20:21

jackson írta:
Illes írta:
jackson írta:
zsolty-j írta:
Ha jó akkor eladó !

Előre is köszi.

Jackson, a reménykedős

MChris-nek gratula a képekért. Rájuk is csörögtem jó bulit csaptak Bacsek és Törölt felhasználóval :lol:
Illes: Már megnéztem de sajnos azt nem lehet megtudni az ETK-ból, hogy mi a motor gyári száma mert csak lapáttal együtt lehet kapni. A kasza-nak csak a motor van meg lapát nélkül, csak nem tudom mivel facelift után 530d-é vajon ugyan az van-e a 1999/3-as majdnem facelift kocsiban is. Ami tuti ennek nincs olyan előtét ellenállása mint a MChris féle 1998/9 elöttinél.

Jackson, aki csak akkor tudja meg a villanymotor gyári számát (ha egyáltalán van) amikor kiszedte

Az ETK szerint olyan lapátot, illetve motort mint amilyen a tiedben van csak benzinesekbe raktak, szóval szerintem az 530D akár facelift előtti, akár utáni, nem ugyanaz mint a tied :(

2010.02.28. 20:35

Illes írta:Az ETK szerint olyan lapátot, illetve motort mint amilyen a tiedben van csak benzinesekbe raktak, szóval szerintem az 530D akár facelift előtti, akár utáni, nem ugyanaz mint a tied :(

És ezt hogyan nézted meg pontosan amikor a lapát+motornak nincs külön kódja csak a teljes keretnek rácsostól mindenestől? LINK ODA
Az 5-ös alkatrész eltér, de eltér a 2, 6 és 7-es is de az hogy a lapát közepén azonos-e a motor az nem derül ki nekem se.

Jackson, aki akár még egyforma is lehet gyártás költség spórolásból
Hozzászólás küldése

VigLink badge