![]() |
2009.03.13. 23:44
Pitti írta:bmw750i írta:Megtörtént a váltó felújítás. Péntek este mentem a kocsiért. Bocs Chris, de azért nem szóltam, mert már este volt. Kipróbáltuk az autót, autómatában, sport aut.-ban is kifogástalanul működött. Cseréltünk én vezettem, átraktam steptronic-ba. 3.-ban leengetem alapjárati közeli fordulatra és vissza raktam 2.-ba, ugyan úgy gurult 2-4másopercig üresen, majd rántással rakta vissza a 2-t, mint előtte. Mondtam neki, hogy most akkor mi van mert nem ezért hoztam ide. Azt mondták rá, hogy ki van kopva a Forward dob és ezért rángat ott. Sajnos az autómatát még belülről nem láttam így nem tudom miről is lehet szó. Mindegy azt mondta, hogy ki cserélheti, de 160EFt az a dob. A difiben is csapágyat cseréltek a kúpkerékét, mert lógótt és akkor tönkreteszi az autómata váltót, ilyet még nem hallottam. Ez + 40EFt volt. Mondjuk volt egy morgás, ami hátulról jött az tényleg megszűnt. Garanciát azt mondta úgy postázzák ki. Eljöttem a kocsival haza, mert nics fölösleges 160E-rem. Beálltam a benzinkútra, füstöl az autó alja, felhívom, mondom mi van, azt mondja össze van tapogatva a kipufogó rendszer, arról ég az olaj. Én is arra gondoltam. Hazaértem minden gond nélkül. Másnap reggel, Szombaton, kiállok az autóval, ott van alatta 1-2 liter olaj, meg tiszta olaj a kocsi hátulja. Mi történt vele, vagy mi sem azt nem tudom, mondta, hogy ne hajtsam, nem is hajtottam. Felhívtam és korrektül küldte is a trélert. Azt mondták sok olaj volt rajta, mert hidegen állították be a szintet. Elvágtáztunk ismét a kocsiért, kifordultam a műhelytől és nem váltott a kocsi. Kiírta Trans failsafe prog. Boldog voltam nagyon. Felhívtam a srácot, azt mondta szar a váltó kar kapcsolója ottbent vagy a váltó oldalán. A jobbos ködlámpám felfogatása meg eltörött valamilyen csodálatos módon, ott hevert a jobboldali lábtérben. Úgy éreztem, amikor mentem a kocsival, tényleg jól működik autómata üzemmódban a váltó, de remélem ez a kapcsoló csere megoldja a Steptronicot is.
Hi
Merre volt ez a fasza muhely ?
2009.03.14. 09:15
MChris írta:Pitti írta:bmw750i írta:Megtörtént a váltó felújítás. Péntek este mentem a kocsiért. Bocs Chris, de azért nem szóltam, mert már este volt. Kipróbáltuk az autót, autómatában, sport aut.-ban is kifogástalanul működött. Cseréltünk én vezettem, átraktam steptronic-ba. 3.-ban leengetem alapjárati közeli fordulatra és vissza raktam 2.-ba, ugyan úgy gurult 2-4másopercig üresen, majd rántással rakta vissza a 2-t, mint előtte. Mondtam neki, hogy most akkor mi van mert nem ezért hoztam ide. Azt mondták rá, hogy ki van kopva a Forward dob és ezért rángat ott. Sajnos az autómatát még belülről nem láttam így nem tudom miről is lehet szó. Mindegy azt mondta, hogy ki cserélheti, de 160EFt az a dob. A difiben is csapágyat cseréltek a kúpkerékét, mert lógótt és akkor tönkreteszi az autómata váltót, ilyet még nem hallottam. Ez + 40EFt volt. Mondjuk volt egy morgás, ami hátulról jött az tényleg megszűnt. Garanciát azt mondta úgy postázzák ki. Eljöttem a kocsival haza, mert nics fölösleges 160E-rem. Beálltam a benzinkútra, füstöl az autó alja, felhívom, mondom mi van, azt mondja össze van tapogatva a kipufogó rendszer, arról ég az olaj. Én is arra gondoltam. Hazaértem minden gond nélkül. Másnap reggel, Szombaton, kiállok az autóval, ott van alatta 1-2 liter olaj, meg tiszta olaj a kocsi hátulja. Mi történt vele, vagy mi sem azt nem tudom, mondta, hogy ne hajtsam, nem is hajtottam. Felhívtam és korrektül küldte is a trélert. Azt mondták sok olaj volt rajta, mert hidegen állították be a szintet. Elvágtáztunk ismét a kocsiért, kifordultam a műhelytől és nem váltott a kocsi. Kiírta Trans failsafe prog. Boldog voltam nagyon. Felhívtam a srácot, azt mondta szar a váltó kar kapcsolója ottbent vagy a váltó oldalán. A jobbos ködlámpám felfogatása meg eltörött valamilyen csodálatos módon, ott hevert a jobboldali lábtérben. Úgy éreztem, amikor mentem a kocsival, tényleg jól működik autómata üzemmódban a váltó, de remélem ez a kapcsoló csere megoldja a Steptronicot is.
Hi
Székesfehérváron
Semmi gond,sajnálom hogy jártál,sőt amiket irtál...,remélem fasza lesz a vas mielőbb!
2009.03.14. 09:28
Pitti írta:MChris írta:Pitti írta:bmw750i írta:Megtörtént a váltó felújítás. Péntek este mentem a kocsiért. Bocs Chris, de azért nem szóltam, mert már este volt. Kipróbáltuk az autót, autómatában, sport aut.-ban is kifogástalanul működött. Cseréltünk én vezettem, átraktam steptronic-ba. 3.-ban leengetem alapjárati közeli fordulatra és vissza raktam 2.-ba, ugyan úgy gurult 2-4másopercig üresen, majd rántással rakta vissza a 2-t, mint előtte. Mondtam neki, hogy most akkor mi van mert nem ezért hoztam ide. Azt mondták rá, hogy ki van kopva a Forward dob és ezért rángat ott. Sajnos az autómatát még belülről nem láttam így nem tudom miről is lehet szó. Mindegy azt mondta, hogy ki cserélheti, de 160EFt az a dob. A difiben is csapágyat cseréltek a kúpkerékét, mert lógótt és akkor tönkreteszi az autómata váltót, ilyet még nem hallottam. Ez + 40EFt volt. Mondjuk volt egy morgás, ami hátulról jött az tényleg megszűnt. Garanciát azt mondta úgy postázzák ki. Eljöttem a kocsival haza, mert nics fölösleges 160E-rem. Beálltam a benzinkútra, füstöl az autó alja, felhívom, mondom mi van, azt mondja össze van tapogatva a kipufogó rendszer, arról ég az olaj. Én is arra gondoltam. Hazaértem minden gond nélkül. Másnap reggel, Szombaton, kiállok az autóval, ott van alatta 1-2 liter olaj, meg tiszta olaj a kocsi hátulja. Mi történt vele, vagy mi sem azt nem tudom, mondta, hogy ne hajtsam, nem is hajtottam. Felhívtam és korrektül küldte is a trélert. Azt mondták sok olaj volt rajta, mert hidegen állították be a szintet. Elvágtáztunk ismét a kocsiért, kifordultam a műhelytől és nem váltott a kocsi. Kiírta Trans failsafe prog. Boldog voltam nagyon. Felhívtam a srácot, azt mondta szar a váltó kar kapcsolója ottbent vagy a váltó oldalán. A jobbos ködlámpám felfogatása meg eltörött valamilyen csodálatos módon, ott hevert a jobboldali lábtérben. Úgy éreztem, amikor mentem a kocsival, tényleg jól működik autómata üzemmódban a váltó, de remélem ez a kapcsoló csere megoldja a Steptronicot is.
Hi
Székesfehérváron
Semmi gond,sajnálom hogy jártál,sőt amiket irtál...,remélem fasza lesz a vas mielőbb!
A székesfehérvári váltó javítás nekem is mega szopás volt........
2-szer küldtem oda váltómat, 3 szor szedtem le. Ugyanez volt, folyt hátul a kihajtásnál, 100-nál rángatott. Jött a terelés hogy szar az autó stb. Végül szereztem egy bontott váltót, felraktam hibátlan azóta is. Nagy nehézségek árán sikerült a pénzt is visszarendezni. De így is volt egy kis bukó a történetben. (futár költség, olaj, szerelés stb)
2009.03.14. 09:51
Pitti írta:Pitti írta:MChris írta:Pitti írta:bmw750i írta:Megtörtént a váltó felújítás. Péntek este mentem a kocsiért. Bocs Chris, de azért nem szóltam, mert már este volt. Kipróbáltuk az autót, autómatában, sport aut.-ban is kifogástalanul működött. Cseréltünk én vezettem, átraktam steptronic-ba. 3.-ban leengetem alapjárati közeli fordulatra és vissza raktam 2.-ba, ugyan úgy gurult 2-4másopercig üresen, majd rántással rakta vissza a 2-t, mint előtte. Mondtam neki, hogy most akkor mi van mert nem ezért hoztam ide. Azt mondták rá, hogy ki van kopva a Forward dob és ezért rángat ott. Sajnos az autómatát még belülről nem láttam így nem tudom miről is lehet szó. Mindegy azt mondta, hogy ki cserélheti, de 160EFt az a dob. A difiben is csapágyat cseréltek a kúpkerékét, mert lógótt és akkor tönkreteszi az autómata váltót, ilyet még nem hallottam. Ez + 40EFt volt. Mondjuk volt egy morgás, ami hátulról jött az tényleg megszűnt. Garanciát azt mondta úgy postázzák ki. Eljöttem a kocsival haza, mert nics fölösleges 160E-rem. Beálltam a benzinkútra, füstöl az autó alja, felhívom, mondom mi van, azt mondja össze van tapogatva a kipufogó rendszer, arról ég az olaj. Én is arra gondoltam. Hazaértem minden gond nélkül. Másnap reggel, Szombaton, kiállok az autóval, ott van alatta 1-2 liter olaj, meg tiszta olaj a kocsi hátulja. Mi történt vele, vagy mi sem azt nem tudom, mondta, hogy ne hajtsam, nem is hajtottam. Felhívtam és korrektül küldte is a trélert. Azt mondták sok olaj volt rajta, mert hidegen állították be a szintet. Elvágtáztunk ismét a kocsiért, kifordultam a műhelytől és nem váltott a kocsi. Kiírta Trans failsafe prog. Boldog voltam nagyon. Felhívtam a srácot, azt mondta szar a váltó kar kapcsolója ottbent vagy a váltó oldalán. A jobbos ködlámpám felfogatása meg eltörött valamilyen csodálatos módon, ott hevert a jobboldali lábtérben. Úgy éreztem, amikor mentem a kocsival, tényleg jól működik autómata üzemmódban a váltó, de remélem ez a kapcsoló csere megoldja a Steptronicot is.
Hi
Székesfehérváron
2-szer küldtem oda váltómat, 3 szor szedtem le. Ugyanez volt, folyt hátul a kihajtásnál, 100-nál rángatott. Jött a terelés hogy szar az autó stb. Végül szereztem egy bontott váltót, felraktam hibátlan azóta is. Nagy nehézségek árán sikerült a pénzt is visszarendezni. De így is volt egy kis bukó a történetben. (futár költség, olaj, szerelés stb)
Ja a garancialevél meg a számla mai napig jön postán. Csak még nem érkezett meg. Lehet hogy a délisarkon keresztül hozzák.
2009.03.14. 10:26
2009.03.14. 10:32
Apa8 írta:
Azer az olajszint beallitasahoz eleg egyertelmuen sokhelyen le van irva h 30-50C kozt kell beallitani.
http://www.automatikoelwechselsystem.de ... trolle.pdf
Mindamellett az olaj egyetlen ktiteriuma h DEXRON III legyen. legalabbis automatakkal foglalkozo szerelok ezt mondjak..
2009.03.14. 11:04
jackson írta:Apa8 írta:
Azer az olajszint beallitasahoz eleg egyertelmuen sokhelyen le van irva h 30-50C kozt kell beallitani.
Mindamellett az olaj egyetlen ktiteriuma h DEXRON III legyen. legalabbis automatakkal foglalkozo szerelok ezt mondjak..
Azt nem tudom melyik tipusra irod mert a gyári olaj:
(saját 540iA) A5S440Z váltóm: Esso LT 71 141
A4310R Dextron III
Van ahova Shell kell.
Da az is igaz amit a Pitti-vel beszéltünk, hogy kint amerikában (automata váltók hazája) Valvoline-t nyomják agyba főbe. Csak itt nálunk nincs automata tapasztalat.
De még a váltó alján lévő cédulától is függ milyen szinü. Ha leirod a szint és kocsi tipus/évjárat megnézem mit mind rá a TIS.
Jackson, aki pontosit
2009.03.14. 12:30
2009.03.15. 07:49
2009.03.15. 08:43
szilagyi írta:Azt tudod, hogy csere után, műszeres ismerkedési estet kell csinálni?
Esetleg a Bártfai aut.vál.szervízről van valakinek bármijen infója?
2009.03.15. 11:07
Pitti írta:Pitti írta:MChris írta:Pitti írta:bmw750i írta:Megtörtént a váltó felújítás. Péntek este mentem a kocsiért. Bocs Chris, de azért nem szóltam, mert már este volt. Kipróbáltuk az autót, autómatában, sport aut.-ban is kifogástalanul működött. Cseréltünk én vezettem, átraktam steptronic-ba. 3.-ban leengetem alapjárati közeli fordulatra és vissza raktam 2.-ba, ugyan úgy gurult 2-4másopercig üresen, majd rántással rakta vissza a 2-t, mint előtte. Mondtam neki, hogy most akkor mi van mert nem ezért hoztam ide. Azt mondták rá, hogy ki van kopva a Forward dob és ezért rángat ott. Sajnos az autómatát még belülről nem láttam így nem tudom miről is lehet szó. Mindegy azt mondta, hogy ki cserélheti, de 160EFt az a dob. A difiben is csapágyat cseréltek a kúpkerékét, mert lógótt és akkor tönkreteszi az autómata váltót, ilyet még nem hallottam. Ez + 40EFt volt. Mondjuk volt egy morgás, ami hátulról jött az tényleg megszűnt. Garanciát azt mondta úgy postázzák ki. Eljöttem a kocsival haza, mert nics fölösleges 160E-rem. Beálltam a benzinkútra, füstöl az autó alja, felhívom, mondom mi van, azt mondja össze van tapogatva a kipufogó rendszer, arról ég az olaj. Én is arra gondoltam. Hazaértem minden gond nélkül. Másnap reggel, Szombaton, kiállok az autóval, ott van alatta 1-2 liter olaj, meg tiszta olaj a kocsi hátulja. Mi történt vele, vagy mi sem azt nem tudom, mondta, hogy ne hajtsam, nem is hajtottam. Felhívtam és korrektül küldte is a trélert. Azt mondták sok olaj volt rajta, mert hidegen állították be a szintet. Elvágtáztunk ismét a kocsiért, kifordultam a műhelytől és nem váltott a kocsi. Kiírta Trans failsafe prog. Boldog voltam nagyon. Felhívtam a srácot, azt mondta szar a váltó kar kapcsolója ottbent vagy a váltó oldalán. A jobbos ködlámpám felfogatása meg eltörött valamilyen csodálatos módon, ott hevert a jobboldali lábtérben. Úgy éreztem, amikor mentem a kocsival, tényleg jól működik autómata üzemmódban a váltó, de remélem ez a kapcsoló csere megoldja a Steptronicot is.
Hi
Székesfehérváron
Ja a garancialevél meg a számla mai napig jön postán. Csak még nem érkezett meg. Lehet hogy a délisarkon keresztül hozzák.
2009.03.15. 11:09
bmw750i írta:
Sziasztok!
Pitti, légyszíves írd le, mennyi pénzt sikerült visszaszerezned és milyen úton módon, természetesen privátban írd meg, mert már engem is baszogatnak a haverok, hogy segítenek, de ne hagyjuk ennyibe az ilyen mocskos pénzlehúzásokat.
2009.03.15. 11:17
jackson írta:Apa8 írta:
Azt nem tudom melyik tipusra irod mert a gyári olaj:
(saját 540iA) A5S440Z váltóm: Esso LT 71 141
A4310R Dextron III
Van ahova Shell kell.
Da az is igaz amit a Pitti-vel beszéltünk, hogy kint amerikában (automata váltók hazája) Valvoline-t nyomják agyba főbe. Csak itt nálunk nincs automata tapasztalat.
De még a váltó alján lévő cédulától is függ milyen szinü. Ha leirod a szint és kocsi tipus/évjárat megnézem mit mind rá a TIS.
Jackson, aki pontosit
2009.03.15. 11:20
jackson írta:bmw750i írta:
Sziasztok!
Pitti, légyszíves írd le, mennyi pénzt sikerült visszaszerezned és milyen úton módon, természetesen privátban írd meg, mert már engem is baszogatnak a haverok, hogy segítenek, de ne hagyjuk ennyibe az ilyen mocskos pénzlehúzásokat.
Ahogy mesélte nagyon húzós volt a menet. Tehát Szfehérvári automata jevitó banda nagyivben kerülendő.
Jackson, aki szerint jobb ha kérsz egy telefonszámot és telefonon beszélitek meg
2009.03.15. 15:12
bmw750i írta:
Hali Jackson!
ZF 5hp30 (A5S 560G) váltó van rajta, zöld címkés. De a váltó aljára sima ATF van írva.
Amúgy mi meleg motor + váltónál ellenőriztük a szintet, járt a motor közben, igaz sebességben nem volt.
Amikor olajat cseréltünk, akkor mondták, hogyha szinten van az olaj, motor indít, valaki bent nyomja a féket és kapcsolgat R és D pozíció között, hogy minden hova eljusson az olaj. Ha így is nívon van, váltót megmelegíteni és a szintet járó motornál beállítani. Nekem így mondták a szint ellenőrzést.
2009.03.16. 00:20
Hali Jackson!
ZF 5hp30 (A5S 560G) váltó van rajta, zöld címkés. De a váltó aljára sima ATF van írva.
Amúgy mi meleg motor + váltónál ellenőriztük a szintet, járt a motor közben, igaz sebességben nem volt.
Amikor olajat cseréltünk, akkor mondták, hogyha szinten van az olaj, motor indít, valaki bent nyomja a féket és kapcsolgat R és D pozíció között, hogy minden hova eljusson az olaj. Ha így is nívon van, váltót megmelegíteni és a szintet járó motornál beállítani. Nekem így mondták a szint ellenőrzést.
Szia!
Első körben csak a A5S560Z váltót találtam. Ami ugyebár A:Autmata, 5:fokozatú, S:Top Gear Over Dirve hogy ezt minek forditsam talán a legnagyobb fokozatban túlvezérelt (sántit), 560:ennyi Nm a max nyomatéka, viszont az utcsó betüa gyártó:
Z=ZF
R=Hydramatic
G=Getrag
Na mármost nekem azt irja a doksi hogy az A5S560Z az ZF váltó aminek van ZF kódja is 5hp30 amiből 5:fokozatú, HP:hydraulic Planetary (tehát ótómata) 30:ZF-es belső kód.
Az A5S 560Z váltót adták 740 (E32), 540 (E34), 740i,iL-750iL(E38) ra és mellesleg ESSO LT 71141 való bele ami BMW kódja 83 22 9 407 807 (20lityi kiszerelésben). TIS szerint a zöld cetlis is ilyen ATF kell bele.
Biztos, hogy G betü a vége? Meg a zöld cetlin is ennek a BMW kódnak kéne lennie a ZF váltó.
Jackson, aki próbál preciz lenni
2009.03.16. 10:02
Hali Jackson!
Szia!
Első körben csak a A5S560Z váltót találtam. Ami ugyebár A:Autmata, 5:fokozatú, S:Top Gear Over Dirve hogy ezt minek forditsam talán a legnagyobb fokozatban túlvezérelt (sántit), 560:ennyi Nm a max nyomatéka, viszont az utcsó betüa gyártó:
Z=ZF
R=Hydramatic
G=Getrag
Na mármost nekem azt irja a doksi hogy az A5S560Z az ZF váltó aminek van ZF kódja is 5hp30 amiből 5:fokozatú, HP:hydraulic Planetary (tehát ótómata) 30:ZF-es belső kód.
Az A5S 560Z váltót adták 740 (E32), 540 (E34), 740i,iL-750iL(E38) ra és mellesleg ESSO LT 71141 való bele ami BMW kódja 83 22 9 407 807 (20lityi kiszerelésben). TIS szerint a zöld cetlis is ilyen ATF kell bele.
Biztos, hogy G betü a vége? Meg a zöld cetlin is ennek a BMW kódnak kéne lennie a ZF váltó.
Jackson, aki próbál preciz lenni
2009.03.16. 10:36
strobi írta:Nekem is ZF 5hp30 as váltó van a kocsimban és zöld cimkés és mint az olajcserénél irtam nekem is ESSO LT 71141 ATF olaj jár bele!!!
Én tudtam szerezni 1Literes kiszerelésben is igaz a 20-literes árához képpest kb 30%-al drágábban jött ki az ára de legalább nem maradt a nyakamon 12 liter váltó olaj...
2009.03.16. 13:27
jackson írta:strobi írta:Nekem is ZF 5hp30 as váltó van a kocsimban és zöld cimkés és mint az olajcserénél irtam nekem is ESSO LT 71141 ATF olaj jár bele!!!
Én tudtam szerezni 1Literes kiszerelésben is igaz a 20-literes árához képpest kb 30%-al drágábban jött ki az ára de legalább nem maradt a nyakamon 12 liter váltó olaj...
Gut Vnyóc testvér megerősiti, hogy akkor tényleg az kell bele. És hol a manóban volt a beszerzési forrás? Nekem is kéne váltó olajat cserélnem. Szűrő merre felé és mennyibe fáj? Gyengüljek el és vegyek majd NTautó-tól gyárit?
Jackson, aki állandóan csak kérdez
2009.03.16. 14:10
strobi írta:jackson írta:strobi írta:Nekem is ZF 5hp30 as váltó van a kocsimban és zöld cimkés és mint az olajcserénél irtam nekem is ESSO LT 71141 ATF olaj jár bele!!!
Gut Vnyóc testvér megerősiti, hogy akkor tényleg az kell bele. És hol a manóban volt a beszerzési forrás? Nekem is kéne váltó olajat cserélnem. Szűrő merre felé és mennyibe fáj? Gyengüljek el és vegyek majd NTautó-tól gyárit?
Jackson, aki állandóan csak kérdez
Na Jacko V8-as dezsvirem...
Most kerestem elő a számlákat és gyári szűrő kedvezményesen 8686Ft-volt gyári tömités pedig 2700Ft!
Az ESSO olaj a BMW-nél 5500Ft/liter gondolom a 20literesből kimérve... én tudok neked szerezni literest kedvezménnyel 3750Ft-ért!!!
Ha gondolod megveszem és postán elküldöm ha neked is mindenképpen a gyári olaj kell bele!!!
Ha beirod a google-be az ESSO LT 71141-et sok német oldalon bejön,hogy ezzel rakták össze a legtöbb BMW ZF váltót de a ZF 5hp30-at azt biztos!!!