Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: TV- NAVI

2013.01.01. 13:20

kawalaci írta:
hell írta:http://e38.org/nav/

yo niggaz, akinek firmware kene MKx hez innen letepheti. hny!

Köszi, ezt már megtaláltam, de nincs közte a V.28.

Upgradelni akarsz vagy downgradelni? Ha jol tudom barmelyik magasabb verziot berakhatod barmelyik rechnerbe es a ra vonatkozo legnagyobb verziojura frissiti magat. pl v.31 lemezt braksz mark3-ba akkor pl v.28ra frissiti magat amennyiben az a legmagasabb verzioszam mark3ra. (a szamokra ne vegyel merget csak szemleltes keppen irtam, valahol van egu tablazat a verzioszamokrol)

2013.01.01. 13:48

morv írta:
kawalaci írta:
hell írta:http://e38.org/nav/

yo niggaz, akinek firmware kene MKx hez innen letepheti. hny!

Köszi, ezt már megtaláltam, de nincs közte a V.28.

Upgradelni akarsz vagy downgradelni? Ha jol tudom barmelyik magasabb verziot berakhatod barmelyik rechnerbe es a ra vonatkozo legnagyobb verziojura frissiti magat. pl v.31 lemezt braksz mark3-ba akkor pl v.28ra frissiti magat amennyiben az a legmagasabb verzioszam mark3ra. (a szamokra ne vegyel merget csak szemleltes keppen irtam, valahol van egu tablazat a verzioszamokrol)

Boot logo-t szeretnék cserélni MK3-ban, de valami nem stimmel. CSU2 pontosan leírt mindent anno 2007-ben, ő V.28-at módosított. Mindent úgy akarok csinálni, ezért kellene V.28. Admin MK4-nen tesztelte a frissítést és a tippek-trükkökben, a leírás is az alapján készült. Alább CSU2 instrukciója:

mk3-mk4 tweak

(a programcsomagot is feltöltöm valahova ígérem, addig előljáróban a leírás)

1. Szükséges cuccok:

"V28.iso" - v28 navi firmware image

bizonyos mode2/2352 formátumú lemezkép, ilyen formátumban kell lennie
a módosított firm fájloknak (általánosan használt mode1-es formátumú
lemez beragad a rechnerbe.A beragadt lemez kiszedése:
nyujtásról levesszük a járgányt egy 10 percre, aztán újra rá a gyújtást
és rátenyerelünk a navi lemezkiadó gombjára mig ki nem adja a lemezt.

"SetupImgBurn_2.2.0.0.exe" - cd/dvd iró program
semmi rettenetesen különleges funkció, egy kicsi, könnyen kezelheto, jó
lemez pörkölo program. Az image fájlt betöltve kiirja a formátumát
(mode2/form2/2352). Helyette persze lehet mást is használni. (pl. néró)

"CDmage.zip" - cd képkezelo program
ez viszont az egyik legfontosabb program. képes image fájlokat konvertálni
ide-oda, sectorokat ellenorizni, stb. Tulajdonságait muszáj lesz kihasználni.

"UltraISO.v.8.6.1.1982.zip" - cd képszerkeszto program
szintén fontos program. Az eredeti lemezképet betöltve kereshetjük meg és
menthetjük ki az átírandó fájlokat. a fájlokat megbuherálva ezzel tölthetjük
vissza az eredeti helyére. Egy szépséghibája van: nem tudja a nekünk kello
image formátumot. szóval miután a buherált fájlokat visszatettük az image-be,
lementjük .iso formátumban az új lemezképet, aztán a "CDmage" programmal
atkonvertaljuk a nekunk megfelelobe. Ez a nagy trükk, meg, hogy melyik
fájlokat kell megbuherálni...

"navspeak.zip"
ezzel ki lehet szedni a hangfájlokat az firm egyes fájljaiból és ki is lehet
vele cserélni. Asszem. :)

"navtweak.zip"
ezzel lehet nyelvet atirni, karakterkeszletet szerkezteni, szineket beallitani,
képeket cserelni... Ez viszont biztos! :)

"gtk-2.10.7-win32-1.exe"
na, ez az elobbi két programhoz szükséges dll-eket tartalmazza, ilyen hülye
linuxos windowsos cucc. Nem is értem a programozókat... Én is rendszerprogramozó
vagyok pedig... :) Szóval ezt fell kell telepiteni az elobbi két program futtatásához.

"winhex.zip"
hexa editor, a firm verzioszamanak atirasahoz lehet hasznalni, vagy kell vagy nem.:)

"BMW_NAV_LOGO_TUDM.gif"
egy bejelentkezokép,amit jomagam csinaltam (256 szinu, 400x234 pixeles),
egy bmw logo középen, alatta egy "The Ultimate Driving Machine" szerény
felirat... :) Nekem teccik.

"mk3_tweak.htm"
a külföldi megoldás, szerintem kicsit bonyi, ezen próbálok kicsit egyszerusíteni
és gyorsítani...

2. A trükk:

mk3:
"usw_load" fájlt kell módosítani. Sajnos van belole egy pár, talán elég csak egyet
módosítani, de aki biztosra akar menni az az összeset átírhatja. A külföldi leírás
szerint talán elég csak a "Mk3/116/BMWC01S/app_sw/usw_load" fájlt betölteni a navtweak
programba es ezt modositani. Én is csak ezt változtattam, csak sajnos még az image-t
nem installáltam fel a kocsiba.Hétvégén megcsinálom. Mk3 könyvtárban van még 4 könyvtár
ebbol mindegyikben van ilyen "usw_load" fájl... A verziószám: egy hexa editor kell hozzá
én a winhex-et használtam.Szóval van két fájlt aminek az elso 4 bájta a verziszámot tartalmazza,
a v28-as firmben ez 063x valami. en nem bántottam ezeket a fájlokat, de ha 0000-irunk akkor
minden esetben frissit, ha pedig nagyobbat mint az autoban levo firm verzioszáma akkor szinten
lehet könnyedén rátölteni. Ha pedig nem nyúlunk hozzá és már v28-van a kocsiba, akkor
downgradelni kell mondjuk v27-re elobb aztán jöhet a módosított v28. Én utóbbit választottam.
Na, a fájlok: "sw_rel.tbl", "lng_rel.tbl" Mindketto az MK3-könyvtárstrukturában van
(a 4 könyvtáron belül mindegyikben van)

mk4:
"gifextractor" nevu program, es a "navboot" filet kell megkeresni a lemezen, ezzel csak a logot
lehet kicserelni. bár lehet, hogy a navtweak ezt a fájlt is megeszi. (Nekem mk3-am van.:)) Ezt
valaki más... :)

3. A folyamat:

v28.iso-t betöltjük az ultraiso-ba. A fájl(okat) kiszedjük. Navtweak programmal megszerkeztjuk
majd lementjuk. A modositott fajlokkal az ultraiso segitsegevel felülirjuk az eredetit(eredetiket).
A modositott image-t betöltjuk a cdmage programba, majd save (ezekután kiválasztjuk a nekünk kello
formátumot (mode2/2352) és konvertálunk akkor egyet. Aztán a képfájlt kiirjuk egy lemezre (irhatora
és nem újraírhatóra és cd-re nem dvd-re!) A külföldi leírás szerint a leheto leglassabban kell írni,
de én ebben nem hiszek... :)

4. Végszó:
még nem próbáltam ki, várjátok meg a hétvégét, de úgy érzem menni fog.:) A leírásért semmi feleloséget
nem szeretnék vállalni, illetve a leírás egyénekre gyakorolt hatásáért nem vállalok. De aki megakad,
vagy elront valamit, nyugodtan keressen, próbálok segíteni. Azért nem egy olyan ördöngos dolog ez.... :)

ui: valaki tud ftp-t, bármit ahova a ~200 mb-os csomagot feltölthetem?

2013.01.01. 14:20

kawalaci írta:ui: valaki tud ftp-t, bármit ahova a ~200 mb-os csomagot feltölthetem?

http://www.toldacuccot.hu/

2013.01.01. 15:04

Gallaca írta:
kawalaci írta:ui: valaki tud ftp-t, bármit ahova a ~200 mb-os csomagot feltölthetem?

Bocs, azt még CSU2 írta 2007-ben, csak nem töröltem a végéről. :) Ismerem a "toldacuccot".

2013.01.01. 15:11

kawalaci írta:
Gallaca írta:

Bocs, azt még CSU2 írta 2007-ben, csak nem töröltem a végéről. :) Ismerem a "toldacuccot".

:facepalm: :lol:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: kawalaci
Értékelés: 4.76%

2013.01.01. 23:48

Ln még 2009ben MK3ra megtudtam mahinálni a képet a leírás alapján. Most viszont nem tudom ellenőrizni, lévén E60 más, ennek meg utána se néztem, hogy házilag mit lehetne, de azon gondolkodom, hogy E60ban van e nyitó kép :facepalm:

2013.01.02. 01:07

LHSM írta:Ln még 2009ben MK3ra megtudtam mahinálni a képet a leírás alapján. Most viszont nem tudom ellenőrizni, lévén E60 más, ennek meg utána se néztem, hogy házilag mit lehetne, de azon gondolkodom, hogy E60ban van e nyitó kép :facepalm:

Szerintem a cserélni kívánt kép mérete a probléma, mert itt azt írják, hogy nem lehet nagyobb 9,7KB-nál! Az enyém 22,9KB.
http://www.e46-forum.de/e46-how-to-do/2 ... 3%A4ndern/

2013.01.02. 08:04

kawalaci írta:
LHSM írta:Ln még 2009ben MK3ra megtudtam mahinálni a képet a leírás alapján. Most viszont nem tudom ellenőrizni, lévén E60 más, ennek meg utána se néztem, hogy házilag mit lehetne, de azon gondolkodom, hogy E60ban van e nyitó kép :facepalm:

Szerintem a cserélni kívánt kép mérete a probléma, mert itt azt írják, hogy nem lehet nagyobb 9,7KB-nál! Az enyém 22,9KB.

Az lehetséges.
Könnyen átméretezheted, igaz a minőség romlani fog.
Kérdés, hogy látható lesz-e!

Szerintem...

2013.01.02. 14:00

Imco írta:
kawalaci írta:

Az lehetséges.
Könnyen átméretezheted, igaz a minőség romlani fog.
Kérdés, hogy látható lesz-e!

Szerintem...

Imco!
Szerinted csak az MK3 ilyen érzékeny a méretre, vagy az MK4 is? Az biztos, hogy az eredeti BMW boot logo (BMW+csíkok) csak 7,9KB. Te láttál már buherált működő logót, aminek a felbontása is "élvezhető"?

2013.01.02. 14:36

Dobd fel ide azt a képet, aztán lebutítom, vagyis megpróbálom, de talán nem lehetetlen, photoshopban azért létezek :D

Ezt a hozzászólást a szerzőnek LHSM az itt látható tagok köszönték meg: kawalaci

2013.01.02. 14:51

Annyi még az eszembe jutott, hogy én anno, a gyári sw-ben lévő képet néztem meg, hogy mekkora a mérete, és ahoz igazítottam, plusz a nevét is hagytam annak.

2013.01.02. 18:20

LHSM írta:Dobd fel ide azt a képet, aztán lebutítom, vagyis megpróbálom, de talán nem lehetetlen, photoshopban azért létezek :D

Macromedia Fireworks-ben épp most próbálom, de szerintem a 400x234 pixeles felbontásnak, valamint a 96dpi-nek meg kell maradnia és inkább a 256 színt kell levinni 128 alá (valaki korábban azt írta, hogy neki 124-el lett jó), valamint a végeredmény nem lehet nagyobb 9,7KB. Köszi a segítségedet, próbáljuk ketten. :lol:

Íme a kép:
http://imageshack.us/photo/my-images/254/navboot.gif/

2013.01.02. 18:24

LHSM írta:Annyi még az eszembe jutott, hogy én anno, a gyári sw-ben lévő képet néztem meg, hogy mekkora a mérete, és ahoz igazítottam, plusz a nevét is hagytam annak.

Azt hogy érted, hogy a nevét is hagytad annak? Mármint a hexa sorban lévő számokra gondolsz, vagy csak összességében a navboot fájlra?

2013.01.02. 18:35

kawalaci írta:
Imco!
Szerinted csak az MK3 ilyen érzékeny a méretre, vagy az MK4 is? Az biztos, hogy az eredeti BMW boot logo (BMW+csíkok) csak 7,9KB. Te láttál már buherált működő logót, aminek a felbontása is "élvezhető"?

Nem! Ez simán programozás miatt lehet, pl a memóriában nincs több hely neki.
Próbáld meg egy sima 1-2 kb képpel vagy 1 betűvel.
Valamint LHSM javaslatán sem veszthetsz, sőt lehet az a hiba, hogy ugyan az legyen a neve mint volt.
Tehát ha logo.gif volt akkor az legyen az új név is, illetve csaa kis betű legyen a név és a kiterjesztés is!

Szerintem...

2013.01.02. 18:38

LHSM írta:Annyi még az eszembe jutott, hogy én anno, a gyári sw-ben lévő képet néztem meg, hogy mekkora a mérete, és ahoz igazítottam, plusz a nevét is hagytam annak.

Igen, azt én is néztem, 7,9KB.

2013.01.02. 18:47

Imco írta:
kawalaci írta:
Imco!

Nem! Ez simán programozás miatt lehet, pl a memóriában nincs több hely neki.
Próbáld meg egy sima 1-2 kb képpel vagy 1 betűvel.
Valamint LHSM javaslatán sem veszthetsz, sőt lehet az a hiba, hogy ugyan az legyen a neve mint volt.
Tehát ha logo.gif volt akkor az legyen az új név is, illetve csaa kis betű legyen a név és a kiterjesztés is!

Szerintem...

Igen, erre én is gondoltam, de ez nem ilyen egyszerű, hiszen a teljes navboot fájlt kell menteni, a cserélni kívánt fájlokat cd-filesystem szektorostól kell kiolvasni, a szektorokból az adatfájlt kinyerni, majd az adatfájlt megmódosítani (gifextractor), aztán az adatot visszaírni a szektorokba (alcsatorna adatok is meg kell, hogy maradjanak hozzá...)

2013.01.02. 19:31

http://www.kepfeltoltes.hu/130102/navbo ... es.hu_.jpg

Próbáld meg, kicsit szétesett a kép, de nem vészes.

Lehet a kocsit kéne még feketehehérben felnyomni, és csak a lógó lenne színes.
Oldalán mi az a fehér csík? Ahhoz nem nyúltam.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek LHSM az itt látható tagok köszönték meg: kawalaci

2013.01.02. 19:47

LHSM írta:http://www.kepfeltoltes.hu/130102/navboot5_www.kepfeltoltes.hu_.jpg

Próbáld meg, kicsit szétesett a kép, de nem vészes.

Lehet a kocsit kéne még feketehehérben felnyomni, és csak a lógó lenne színes.
Oldalán mi az a fehér csík? Ahhoz nem nyúltam.

Jaj, azt biztos az ACDSee csinálta, azt le kellene venni. :-(

2013.01.02. 20:09

https://lh3.googleusercontent.com/-3PXB ... avboot.gif

7,8 kb

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: kawalaci

2013.01.02. 20:11

Micsinátoktiitt? :shock:
Fünfert csinájjatok :!:
Hozzászólás küldése

VigLink badge