Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: TV- NAVI

2012.11.19. 18:46

Több képen is láttam, de élőben nagyban nem volt szerencsém még találkozni ilyennel, így fogalmam sincsen mit látok a képen:
Kép
Ami érdekelne, hogy mi az a bal oldali takarólemez vízszintes részén. Valami gyári csatlakozó kivezetés, vagy mi van ott?

2012.11.19. 20:18

csiatt írta:Több képen is láttam, de élőben nagyban nem volt szerencsém még találkozni ilyennel, így fogalmam sincsen mit látok a képen:
Kép
Ami érdekelne, hogy mi az a bal oldali takarólemez vízszintes részén. Valami gyári csatlakozó kivezetés, vagy mi van ott?

CD tár felirat.

Kép

2012.11.20. 19:56

rgaram írta:Sziasztok !

Abban kérném a segítségeteket, hogy elakadtam a rádiómodulommal. Elsőként azt hittem BM54-es modul van benne és amikor elmentem a kiváló csere darabért, akkor vettük észre a tagtárs eladóval, hogy BM24-es modul van benne.

A BM24-es be két antenna csatlakozó van, nekem mindkettő bekötve, a BM54, ben pedig egy. Imco tagtársunk keresett is nekem egy átalakító szettet, de ez csak rra jó, ahogy nézem, hogy régi antenna kábelt be tudom cstlakoztatni. Kérdésem, hogy mi történik a jelenleg csatlakoztaott másik kábellel ?

http://www.ebay.de/itm/BMW-BM54-BM24-Ra ... 2654744260

Ez a jelenleg rádiómodul:
Kép
Kép
Kép

Kérdésem az, hogy érdemes BM54re váltanom (ez estebn mit tegyek az antennákkal), vagy inkább javítassam meg a BM24-et. (Rendszerem egy 16:9-es navi TV-vel és telefonnal, CD nélkül.) Tervezek egy dension beépítést a CD helyére.

Köszönöm a segítséget, üdv

Érdemes váltani, jobb a BM54! A másik antenna csatival nem kell csinálnod semmit, csak ki kell cserélned az antenna erősítőd is, azt ahová a régi bement, mert az újabbaknál már egy antenna kábelen megy! :)

2012.11.23. 00:01

Akkor alakul a dolog. Imcótol megveszem a bm54 modult, ha még meglesz neki, viszont kellene nekem egy átalakító kábel és egy antenna erősítő, meg még ami kellhet. Tud valaki segíteni ?

2012.11.23. 02:44

rgaram írta:Akkor alakul a dolog. Imcótol megveszem a bm54 modult, ha még meglesz neki, viszont kellene nekem egy átalakító kábel és egy antenna erősítő, meg még ami kellhet. Tud valaki segíteni ?

Schnitzert keresd az erősítő miatt.
Az átalakítót újba nézd, mert bontva kicsi az esélye.

2012.11.23. 09:56

rgaram írta:Akkor alakul a dolog. Imcótol megveszem a bm54 modult, ha még meglesz neki, viszont kellene nekem egy átalakító kábel és egy antenna erősítő, meg még ami kellhet. Tud valaki segíteni ?

Azok az elektromos kütyük kellenek, amik a C oszlopra vannak belülről felfogatva a kárpit alatt :?: :?: :arrow: :arrow: ha igen, akkor nekem vannak ilyenek egy 2003-as sedanból :!:

2012.11.23. 14:27

Ahogy ezt a "szakértő" hozzászólásaimból láthattad, nem igazán tudom. Tudja valaki ?

2012.11.24. 20:21

Vettem egy 6911221 TV modult (elémletileg tudja a 16:9-et). Mi kell hozzá, hogy beüzemelhessem? Most MK3 rechner van (remélem BM54 rádiómodullal), 6-os CD-vel és 16:9-el, és ULF-al. Az autó 2002 utáni, szóval az újabb kábelezésű.
- gondolom kell egy kábel a TV modultól valahova (ennek kéne a típusa)
- és nem tudom antenna vagy ilyesmi kell-e hozzá

Illetve a későbbiekben szeretném tolatókamerával felszerelni (igazából ezért vettem, nem a tv-zés miatt)

A menet közbeni TV-zéshez amúgy technikai kütyü kell pluszban, vagy csak programozás?

2012.11.25. 00:05

Gondolkozik-e valaki hasonlóban? ebay
Felesben mindjárt barátibb lenne, meg amúgy is sokaknak fölösleges hátra 2.
Amúgy szerintetek ez mennyire tudja visszaadni a gyári alcantara anyagot? Nem üt el nagyon? Illetve szerintetek a 16:9-re ki lehet rakni a képét?

2012.11.25. 00:56

csiatt írta:Vettem egy 6911221 TV modult (elémletileg tudja a 16:9-et). Mi kell hozzá, hogy beüzemelhessem? Most MK3 rechner van (remélem BM54 rádiómodullal), 6-os CD-vel és 16:9-el, és ULF-al. Az autó 2002 utáni, szóval az újabb kábelezésű.
- gondolom kell egy kábel a TV modultól valahova (ennek kéne a típusa)
- és nem tudom antenna vagy ilyesmi kell-e hozzá

Illetve a későbbiekben szeretném tolatókamerával felszerelni (igazából ezért vettem, nem a tv-zés miatt)

A menet közbeni TV-zéshez amúgy technikai kütyü kell pluszban, vagy csak programozás?

Szia!

Kell hozzá egy kábel, amit az MKIII és a modul közé kell tenni. A topic 198. oldalán megtalálod az ebay linket. Tolatókamerát is vehetsz ebay-en, a kínaiak rengeteg verziót kínálnak, még működnek is.
A TV-vel nem sokat érsz, ha használni akarod, kell hozzá erősítő és antenna is ,
ha csak a tolatókamerának kell, ez kihagyható.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek odus az itt látható tagok köszönték meg: csiatt
Értékelés: 4.76%

2012.11.25. 02:59

És a tolatókamera kábele (ebay-es szett) hogyan kapcsolódik a TV modulhoz? Mert azon nincsen RCA bemenet.

2012.11.25. 08:51

csiatt írta:És a tolatókamera kábele (ebay-es szett) hogyan kapcsolódik a TV modulhoz? Mert azon nincsen RCA bemenet.

Két plusz pint be kell tenned a tv modul csatlakozóiba, plusz kell egy relé, ami a tolatólámpa
bekapcsolásávav meghúz, és testet ad a modulnak, így az átvált a tolatókamera képére.

admin írta:Kék csati 17-es pontjára kell egy test egy relén keresztül.A relé tekercsét a tolató lámpára kel kötni,így amikor bekapcsol a tolató lámpa behúz a relé és rákapcsolja a testet a 17-es lábra.Elég egy kis picike relé.
Fehér-csati 13-as lábra megy a videó jel pozitív ja a 14-es lábra a videó jel negatívja

Kép

Odus

Ezt a hozzászólást a szerzőnek odus az itt látható tagok köszönték meg: csiatt

2012.11.27. 00:14

Ezt a kábelt segítsetek értelmezni. Ez most pontosan mire is való? Ez is az amit keresek, csak mégtöbb inputtal?
kábel
Kép

2012.11.27. 08:02

csiatt írta:Ezt a kábelt segítsetek értelmezni. Ez most pontosan mire is való? Ez is az amit keresek, csak mégtöbb inputtal?
kábel
Kép

Ez egy köztes kábel a tv modulnál amit a kábelkötegbe kell berakni és így kapsz egy bemeneti lehetőséget képre és hangra ahol a leírás szerint mondjuk dvd-t ps-t és egyéb lejátszókat csatlakoztathatsz, kapsz egy hang és egy képi kimenetet ahova mondjuk monitort tudsz kötni ami a fejtámlában van például. a második feketénél meg kapsz egy bemenetet a tolató kamerának ha veszel hozzá. Ennyire való a német leírás szerint. Szerintem egészen jó, legalább nem kell keresgetni, hogy mit hova kell kötni hanem csak rádugod és működik :franko:
15,90 a felár a postának hozzánk de legalább postázza.
Szép napot!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Madtomi az itt látható tagok köszönték meg: csiatt

2012.11.27. 10:33

Madtomi írta: Ez egy köztes kábel a tv modulnál amit a kábelkötegbe kell berakni és így kapsz egy bemeneti lehetőséget képre és hangra ahol a leírás szerint mondjuk dvd-t ps-t és egyéb lejátszókat csatlakoztathatsz, kapsz egy hang és egy képi kimenetet ahova mondjuk monitort tudsz kötni ami a fejtámlában van például. a második feketénél meg kapsz egy bemenetet a tolató kamerának ha veszel hozzá. Ennyire való a német leírás szerint. Szerintem egészen jó, legalább nem kell keresgetni, hogy mit hova kell kötni hanem csak rádugod és működik :franko:
Szép napot!

Na de ezen hol van a tolatókamerának korábban általatok írt reléje bepinezve?
És ez az utólag beépítésű TV-modulhoz is jó?

2012.11.27. 12:19

csiatt írta:
Madtomi írta: Ez egy köztes kábel a tv modulnál amit a kábelkötegbe kell berakni és így kapsz egy bemeneti lehetőséget képre és hangra ahol a leírás szerint mondjuk dvd-t ps-t és egyéb lejátszókat csatlakoztathatsz, kapsz egy hang és egy képi kimenetet ahova mondjuk monitort tudsz kötni ami a fejtámlában van például. a második feketénél meg kapsz egy bemenetet a tolató kamerának ha veszel hozzá. Ennyire való a német leírás szerint. Szerintem egészen jó, legalább nem kell keresgetni, hogy mit hova kell kötni hanem csak rádugod és működik :franko:
Szép napot!

Ment pü.

2012.11.27. 12:49

csiatt írta:
Szép napot!

Ez csak képessé teszi a tv modult, hogy fogadja a jelet de a kamerának nem ad áramot, azt továbbra is neked kell megoldani.

2012.11.27. 12:52

odus írta:
csiatt írta:
Szép napot!

Ment pü.

Ez engem is érdekelne.... Bár én a kamera lírásából úgy vettem le, hogy azt a tolatólámpa kapcsolja (oda kell bekötni) gondolom ha az kakaót kap, bekapcsol a kamera, és azt csak remélem, hogy ez elég ahhoz, hogy kitegye a képet a kijelzőre.

2012.11.27. 12:57

Bazijoe írta:
odus írta:
csiatt írta:
Szép napot!

Ment pü.

Ez engem is érdekelne.... Bár én a kamera lírásából úgy vettem le, hogy azt a tolatólámpa kapcsolja (oda kell bekötni) gondolom ha az kakaót kap, bekapcsol a kamera, és azt csak remélem, hogy ez elég ahhoz, hogy kitegye a képet a kijelzőre.

A tolatókamera tápját valóban rá kell kötni a tolatólámpára, de ettől még csak
képet ad a videomodul megfelelő bemenetére. Ahhoz, hogy a normál menü
helyett a kamera képe legyen a kijelzőn, a fentebb leírt csatlakozó pontra
testet kell adni. Ehhez kell a relé, amit szintén a tolatólámpa vezérel.
Szóval kell szöszölni rendesen.

Odus

2012.11.27. 13:16

odus írta:
Bazijoe írta:
odus írta:
csiatt írta:
Szép napot!

Ment pü.

A tolatókamera tápját valóban rá kell kötni a tolatólámpára, de ettől még csak
képet ad a videomodul megfelelő bemenetére. Ahhoz, hogy a normál menü
helyett a kamera képe legyen a kijelzőn, a fentebb leírt csatlakozó pontra
testet kell adni. Ehhez kell a relé, amit szintén a tolatólámpa vezérel.
Szóval kell szöszölni rendesen.

Odus

A kábel leírásánál ez van:
"Automatische Umschaltung der Rückfahrkamera bei Einlegen des Rückwärtsganges."
hevenyészett némettudásommal úgy értem, hogy a kamerabemenetre kötött cucc automatikusan kapcsolja a képet kijelzőn amikor hátramenetben teszed a kocsit...
Csak azért feszegetem ezt, mert ha tényleg kapcsolja a cuccot, talán megéri megvenni a kábelt...
Hozzászólás küldése

VigLink badge