![]() |
2012.11.19. 18:46

2012.11.19. 20:18
csiatt írta:Több képen is láttam, de élőben nagyban nem volt szerencsém még találkozni ilyennel, így fogalmam sincsen mit látok a képen:
Ami érdekelne, hogy mi az a bal oldali takarólemez vízszintes részén. Valami gyári csatlakozó kivezetés, vagy mi van ott?
2012.11.20. 19:56
rgaram írta:Sziasztok !
Abban kérném a segítségeteket, hogy elakadtam a rádiómodulommal. Elsőként azt hittem BM54-es modul van benne és amikor elmentem a kiváló csere darabért, akkor vettük észre a tagtárs eladóval, hogy BM24-es modul van benne.
A BM24-es be két antenna csatlakozó van, nekem mindkettő bekötve, a BM54, ben pedig egy. Imco tagtársunk keresett is nekem egy átalakító szettet, de ez csak rra jó, ahogy nézem, hogy régi antenna kábelt be tudom cstlakoztatni. Kérdésem, hogy mi történik a jelenleg csatlakoztaott másik kábellel ?
http://www.ebay.de/itm/BMW-BM54-BM24-Ra ... 2654744260
Ez a jelenleg rádiómodul:
Kérdésem az, hogy érdemes BM54re váltanom (ez estebn mit tegyek az antennákkal), vagy inkább javítassam meg a BM24-et. (Rendszerem egy 16:9-es navi TV-vel és telefonnal, CD nélkül.) Tervezek egy dension beépítést a CD helyére.
Köszönöm a segítséget, üdv
2012.11.23. 00:01
2012.11.23. 02:44
rgaram írta:Akkor alakul a dolog. Imcótol megveszem a bm54 modult, ha még meglesz neki, viszont kellene nekem egy átalakító kábel és egy antenna erősítő, meg még ami kellhet. Tud valaki segíteni ?
2012.11.23. 09:56
rgaram írta:Akkor alakul a dolog. Imcótol megveszem a bm54 modult, ha még meglesz neki, viszont kellene nekem egy átalakító kábel és egy antenna erősítő, meg még ami kellhet. Tud valaki segíteni ?
2012.11.23. 14:27
2012.11.24. 20:21
2012.11.25. 00:05
2012.11.25. 00:56
csiatt írta:Vettem egy 6911221 TV modult (elémletileg tudja a 16:9-et). Mi kell hozzá, hogy beüzemelhessem? Most MK3 rechner van (remélem BM54 rádiómodullal), 6-os CD-vel és 16:9-el, és ULF-al. Az autó 2002 utáni, szóval az újabb kábelezésű.
- gondolom kell egy kábel a TV modultól valahova (ennek kéne a típusa)
- és nem tudom antenna vagy ilyesmi kell-e hozzá
Illetve a későbbiekben szeretném tolatókamerával felszerelni (igazából ezért vettem, nem a tv-zés miatt)
A menet közbeni TV-zéshez amúgy technikai kütyü kell pluszban, vagy csak programozás?
2012.11.25. 02:59
2012.11.25. 08:51
csiatt írta:És a tolatókamera kábele (ebay-es szett) hogyan kapcsolódik a TV modulhoz? Mert azon nincsen RCA bemenet.
admin írta:Kék csati 17-es pontjára kell egy test egy relén keresztül.A relé tekercsét a tolató lámpára kel kötni,így amikor bekapcsol a tolató lámpa behúz a relé és rákapcsolja a testet a 17-es lábra.Elég egy kis picike relé.
Fehér-csati 13-as lábra megy a videó jel pozitív ja a 14-es lábra a videó jel negatívja
2012.11.27. 00:14
2012.11.27. 08:02
csiatt írta:Ezt a kábelt segítsetek értelmezni. Ez most pontosan mire is való? Ez is az amit keresek, csak mégtöbb inputtal?
kábel
2012.11.27. 10:33
Madtomi írta: Ez egy köztes kábel a tv modulnál amit a kábelkötegbe kell berakni és így kapsz egy bemeneti lehetőséget képre és hangra ahol a leírás szerint mondjuk dvd-t ps-t és egyéb lejátszókat csatlakoztathatsz, kapsz egy hang és egy képi kimenetet ahova mondjuk monitort tudsz kötni ami a fejtámlában van például. a második feketénél meg kapsz egy bemenetet a tolató kamerának ha veszel hozzá. Ennyire való a német leírás szerint. Szerintem egészen jó, legalább nem kell keresgetni, hogy mit hova kell kötni hanem csak rádugod és működik![]()
15,90 a felár a postának hozzánk de legalább postázza.
Szép napot!
2012.11.27. 12:19
csiatt írta:Madtomi írta: Ez egy köztes kábel a tv modulnál amit a kábelkötegbe kell berakni és így kapsz egy bemeneti lehetőséget képre és hangra ahol a leírás szerint mondjuk dvd-t ps-t és egyéb lejátszókat csatlakoztathatsz, kapsz egy hang és egy képi kimenetet ahova mondjuk monitort tudsz kötni ami a fejtámlában van például. a második feketénél meg kapsz egy bemenetet a tolató kamerának ha veszel hozzá. Ennyire való a német leírás szerint. Szerintem egészen jó, legalább nem kell keresgetni, hogy mit hova kell kötni hanem csak rádugod és működik![]()
Szép napot!
Na de ezen hol van a tolatókamerának korábban általatok írt reléje bepinezve?
És ez az utólag beépítésű TV-modulhoz is jó?
2012.11.27. 12:49
csiatt írta:Madtomi írta: Ez egy köztes kábel a tv modulnál amit a kábelkötegbe kell berakni és így kapsz egy bemeneti lehetőséget képre és hangra ahol a leírás szerint mondjuk dvd-t ps-t és egyéb lejátszókat csatlakoztathatsz, kapsz egy hang és egy képi kimenetet ahova mondjuk monitort tudsz kötni ami a fejtámlában van például. a második feketénél meg kapsz egy bemenetet a tolató kamerának ha veszel hozzá. Ennyire való a német leírás szerint. Szerintem egészen jó, legalább nem kell keresgetni, hogy mit hova kell kötni hanem csak rádugod és működik![]()
Szép napot!
2012.11.27. 12:52
odus írta:csiatt írta:Madtomi írta: Ez egy köztes kábel a tv modulnál amit a kábelkötegbe kell berakni és így kapsz egy bemeneti lehetőséget képre és hangra ahol a leírás szerint mondjuk dvd-t ps-t és egyéb lejátszókat csatlakoztathatsz, kapsz egy hang és egy képi kimenetet ahova mondjuk monitort tudsz kötni ami a fejtámlában van például. a második feketénél meg kapsz egy bemenetet a tolató kamerának ha veszel hozzá. Ennyire való a német leírás szerint. Szerintem egészen jó, legalább nem kell keresgetni, hogy mit hova kell kötni hanem csak rádugod és működik![]()
Szép napot!
Ment pü.
2012.11.27. 12:57
Bazijoe írta:odus írta:csiatt írta:Madtomi írta: Ez egy köztes kábel a tv modulnál amit a kábelkötegbe kell berakni és így kapsz egy bemeneti lehetőséget képre és hangra ahol a leírás szerint mondjuk dvd-t ps-t és egyéb lejátszókat csatlakoztathatsz, kapsz egy hang és egy képi kimenetet ahova mondjuk monitort tudsz kötni ami a fejtámlában van például. a második feketénél meg kapsz egy bemenetet a tolató kamerának ha veszel hozzá. Ennyire való a német leírás szerint. Szerintem egészen jó, legalább nem kell keresgetni, hogy mit hova kell kötni hanem csak rádugod és működik![]()
Szép napot!
Ment pü.
Ez engem is érdekelne.... Bár én a kamera lírásából úgy vettem le, hogy azt a tolatólámpa kapcsolja (oda kell bekötni) gondolom ha az kakaót kap, bekapcsol a kamera, és azt csak remélem, hogy ez elég ahhoz, hogy kitegye a képet a kijelzőre.
2012.11.27. 13:16
odus írta:Bazijoe írta:odus írta:csiatt írta:Madtomi írta: Ez egy köztes kábel a tv modulnál amit a kábelkötegbe kell berakni és így kapsz egy bemeneti lehetőséget képre és hangra ahol a leírás szerint mondjuk dvd-t ps-t és egyéb lejátszókat csatlakoztathatsz, kapsz egy hang és egy képi kimenetet ahova mondjuk monitort tudsz kötni ami a fejtámlában van például. a második feketénél meg kapsz egy bemenetet a tolató kamerának ha veszel hozzá. Ennyire való a német leírás szerint. Szerintem egészen jó, legalább nem kell keresgetni, hogy mit hova kell kötni hanem csak rádugod és működik![]()
Szép napot!
Ment pü.
Ez engem is érdekelne.... Bár én a kamera lírásából úgy vettem le, hogy azt a tolatólámpa kapcsolja (oda kell bekötni) gondolom ha az kakaót kap, bekapcsol a kamera, és azt csak remélem, hogy ez elég ahhoz, hogy kitegye a képet a kijelzőre.
A tolatókamera tápját valóban rá kell kötni a tolatólámpára, de ettől még csak
képet ad a videomodul megfelelő bemenetére. Ahhoz, hogy a normál menü
helyett a kamera képe legyen a kijelzőn, a fentebb leírt csatlakozó pontra
testet kell adni. Ehhez kell a relé, amit szintén a tolatólámpa vezérel.
Szóval kell szöszölni rendesen.
Odus