Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.07.20. 15:49

Valaki tegye fel a sünim cikkszámát légyszi ,nem találom koszi. (GP17587)

2009.07.20. 20:33

willy69 írta:Valaki tegye fel a sünim cikkszámát légyszi ,nem találom koszi. (GP17587)

64 11 6 923 204

ITT TALÁLOD

2009.08.07. 07:07

Tegnap kifertőtlenítettem a klimát és kicseréltem a pollenszűrőt. Aktívszenest tettem be.
A pollenszűrőn volt egy nyíl. Előszőr beraktam úgy, hogy a nyíl lefelé mutasson, de aztán átgondoltam az egészet és megfordítottam. Valószínüleg a nyíl a levegő haladási irányára utal inkább. Most a nyíl felfelé mutat.
Szerintetek jó így?

2009.08.07. 15:24

Viper írta:Tegnap kifertőtlenítettem a klimát és kicseréltem a pollenszűrőt. Aktívszenest tettem be.
A pollenszűrőn volt egy nyíl. Előszőr beraktam úgy, hogy a nyíl lefelé mutasson, de aztán átgondoltam az egészet és megfordítottam. Valószínüleg a nyíl a levegő haladási irányára utal inkább. Most a nyíl felfelé mutat.
Szerintetek jó így?

Szerintem felfelé kell lennie, mivel alul szív és felül megy be a ventilátorhoz a cucc. Tehát OK.

Jackson, aki két napja járt a kocsijában arra felé

2009.08.17. 16:32

sziasztok,

A klímám újabban nem hűt rendesen. A kocsi legelejében lévő ventillátor (ami a vesék mögött van közvetlenül) mostanában meg se mozdul, ha megy a klíma ha nem. Régebben pörgött, mint a veszett fene. Ha ment a klíma, akkor lehetett hallani, hogy valami búgó hang ki be kapcsolgat (olyan volt mint egy repülő), de mostanra ez is megszűnt, és a klíma is alig fúj hideget. Mi mehetett szét?

gorcsev71

2009.08.17. 19:45

gorcsev71 írta:sziasztok,

A klímám újabban nem hűt rendesen. A kocsi legelejében lévő ventillátor (ami a vesék mögött van közvetlenül) mostanában meg se mozdul, ha megy a klíma ha nem. Régebben pörgött, mint a veszett fene. Ha ment a klíma, akkor lehetett hallani, hogy valami búgó hang ki be kapcsolgat (olyan volt mint egy repülő), de mostanra ez is megszűnt, és a klíma is alig fúj hideget. Mi mehetett szét?

gorcsev71

Háát nem tom segít -e...de a kocsi jobb oldalán (a menetirány szerinti) a lámpa alatt van egy nyomáskapcsoló...ha jól tudom az kapcsolgatja ki meg be azt a "repülőt"
A klímacsövön egy pici kiáló bigyó csatlakozik hozzá egy kábel...és ha jól tudom akkor zöld a színű a vége ( a csatlakozós).
Gáz van benne? Ha nincs akkor gáz van :-)

Üdv!

2009.08.30. 16:06

Levibéka írta:hali!

a tegnap vettem észre, vagyis hallotam meg hogy zörög-csörömpöl a klima kompreszorom, de nem állandóan hanem időként amikor valami ki-be kapcsolodik, olyan a hang mitha valami szét lenne hulva benne, csak az a furcs hogy nem állandó a hang hanem felváltva amikor gondolom bekapcsol a klima kompresszor mivel olyankor ingadozik meg az alpjárat fordulat is.
Valakinek valamilyen ötlete, estleg járt már igy valaki :?:

Most hogy kicseréltem a klima szijamat elmult a zörgö hang, teljesen hangtalanul müxik meg se nyikkan, nem gondoltam volna hogy a klima szij lenne a ludas, bár meg kell hogy jegyezzem eléggé meg volt töredezve az a szij amit lecseréltem :oops:

2009.08.30. 20:51

Levibéka írta:

a tegnap vettem észre, vagyis hallotam meg hogy zörög-csörömpöl a klima kompreszorom, de nem állandóan hanem időként amikor valami ki-be kapcsolodik, olyan a hang mitha valami szét lenne hulva benne, csak az a furcs hogy nem állandó a hang hanem felváltva amikor gondolom bekapcsol a klima kompresszor mivel olyankor ingadozik meg az alpjárat fordulat is.

Most hogy kicseréltem a klima szijamat elmult a zörgö hang, teljesen hangtalanul müxik meg se nyikkan, nem gondoltam volna hogy a klima szij lenne a ludas, bár meg kell hogy jegyezzem eléggé meg volt töredezve az a szij amit lecseréltem :oops:

A feszítőket nem is cserélted? Nehéz elhinni, hogy a szíj miatt csörömpölt.

2009.08.30. 20:58

Viper írta:
Levibéka írta:

nem, be akartam fujni WD40-el a feszitőket, de egyikhez sem fértem hozzá ugy elmaradt, amugy nem zörögtek a feszitők, nem tudom mi volt a gond de tény hogy mostanra megszünt az a zörej :D

2009.08.30. 22:44

Levibéka írta:
Viper írta:
Levibéka írta:

nem, be akartam fujni WD40-el a feszitőket, de egyikhez sem fértem hozzá ugy elmaradt, amugy nem zörögtek a feszitők, nem tudom mi volt a gond de tény hogy mostanra megszünt az a zörej :D

A klímának egy olajos automata feszítője van.....aknáról símán hozzá lehet férni, vagy ha kiveszed a ventit,
Üdv!

melegites

2009.11.05. 22:00

Udv Uraim!

Van egy ujabb problema a digiklimat beallitom 21 fokra eleinte minden ok felmelegiti az autot es tartja majd egy kis ido mulva hidegebbet kezd fujni es ez mar ugy is marad. Fenebb kell huzni majd ugyanez tortenik. Tud valaki segiteni, esetleg van osszefugges a sunivel? Koszonom elore is Tiszteletem !

Re: melegites

2009.11.05. 22:05

willy69 írta:Udv Uraim!

Van egy ujabb problema a digiklimat beallitom 21 fokra eleinte minden ok felmelegiti az autot es tartja majd egy kis ido mulva hidegebbet kezd fujni es ez mar ugy is marad. Fenebb kell huzni majd ugyanez tortenik. Tud valaki segiteni, esetleg van osszefugges a sunivel? Koszonom elore is Tiszteletem !

Teljesen jól működik, nincs annak semmi baja!
A beállított hőfokig fűt, vagy hűt.
Télen pedig nem hűt! 16 fok alatt a klíma nem működik egyikben sem! :wink:

Re: melegites

2009.11.05. 22:07

willy69 írta:Udv Uraim!

Na ezt nem régen írtam a fűtés-hűtés topicban megpróbálom bemásolni...

Próbáld meg úgy beállítani a fűtést,hogy bal oldalt az állitásnál ahol van a levegő fel-középre-illetve a le"lábra" és az auto gombok...
Ott ne használd az auto gombot csak simán az irány gombokat ahová fújatni akarod a meleget + manuálisan a venti fordulatot is...
ez segithet....

Mert ugyanis anno sokan beszopták "én is"... :roll: hogy automata módban fütenek és mikor eléri a beltér a kivánt hőmérsékletet akkor lejjebb kapcsolja a venti fordulatot is és vissza veszi a hőmérsékletet is és azt érzed "hidegnek illetve hidegebnek" a befújt levegőt... azért van az,hogy kicsit később megint újra fűt mert lejjebb esik a belső hőmérséklet és "ő" automatikusan fel akarja fűteni az utasteret a megadott értékre... de ha nem automatikusra állitod akkor állandóan nyomja a meleg levegőt... 99%-ig ez lesz a hiba amiről írsz... :wink:

Ugyanez vonatkozik nyáron a klimára is csak ott a hűtésnél jelentkezik a dolog... 8)

Melegites tovabb

2009.11.05. 22:50

Koszonom a hozzaszolasokat, de szamomra hihetetlennek tunik h ilyen buta.

Meg egy kis kiegeszites. A az automata modban felfutott allapot utan hideget fuj, ha leveszem az automata modot es fujatom tovabb tovabb is hideget fuj. kozben akar 5 fokot is hul bent is a levego. ha kell egy fel oraig is igy marad vagy akarmeddig, ha felhuzom 25 fokra utanna kezd meleget fujni. Nekem ilyen homerseklet szenzor problemanak tunik vagy fogalmam sincs mit szoltok Uraim?

Re: Melegites tovabb

2009.11.05. 22:56

willy69 írta:Koszonom a hozzaszolasokat, de szamomra hihetetlennek tunik h ilyen buta.

Meg egy kis kiegeszites. A az automata modban felfutott allapot utan hideget fuj, ha leveszem az automata modot es fujatom tovabb tovabb is hideget fuj. kozben akar 5 fokot is hul bent is a levego. ha kell egy fel oraig is igy marad vagy akarmeddig, ha felhuzom 25 fokra utanna kezd meleget fujni. Nekem ilyen homerseklet szenzor problemanak tunik vagy fogalmam sincs mit szoltok Uraim?

Esteleg még lehet a klima panelben lévő kis ventilátor nem szivja be a levegőt a bal oldali rácson. És ezért lassan reagál a hőmérséklet változásra. Kézzel tapogasd meg. Meg ha rossz akkor ott a szenzor amit cserélned kell.

Jackson, aki GT1/INPA-val sec perc alatt ki diagolná

melegites

2009.11.05. 23:00

azaz ventilator azaz klimavezerlo mert ha nem tevedek a kis venti nem cserelheto. Jol irom?

2009.11.05. 23:05

jackson írta:
willy69 írta:Koszonom a hozzaszolasokat, de szamomra hihetetlennek tunik h ilyen buta.

Esteleg még lehet a klima panelben lévő kis ventilátor nem szivja be a levegőt a bal oldali rácson. És ezért lassan reagál a hőmérséklet változásra. Kézzel tapogasd meg. Meg ha rossz akkor ott a szenzor amit cserélned kell.

Teljes csönd, (ami Bp-en soha nincs) hallani a ventit gyújtáson. Vagy: cigarettafüst :wink:

2009.11.05. 23:11

simi64 írta:
jackson írta:

Teljes csönd, (ami Bp-en soha nincs) hallani a ventit gyújtáson. Vagy: cigarettafüst :wink:

Tiltakozom:
1. a kocsimban TILOS dohányozni.
2. Simán halom a ventit, igaz már lehet hogy kicsit túlhangos is és cserélni kéne.

Jackson, aki reklamál mint Pösti gyerek
ui: ETK-ban nem találtam külön ventilátort csak komplett panelt. Van valakinek valami ötlete?
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára jackson 2009.11.05. 23:16-kor.

melegites

2009.11.05. 23:12

cserelheto a venti ha gond van vele vagy nem?

van ott ket homersekletszenzor azok lehetnek ha megy a venti?

2009.11.29. 18:12

gyári ellenállás értékeke akinek ilyen van a klímaventin (98/9-ig)

Kép

Kép

Kép

segítség a cseréhez:

Hozzászólás küldése

VigLink badge