![]() |
2009.07.23. 10:43
party írta:strobi írta:party írta:A szerelő azt mondja ha nincs benne a pill. szelep a szívócsonkban nem fog télen elindulni... vicces mi?..ötleteket szivesen fogadok..
Mondd meg a szerelődnek,hogy ugyanúgy fog indúlni a kocsi ha csak a pillangószelepek hiányoznak...
az más kérdés ha az izzítógyertyák sincsennek a helyzet magaslatán meg esetleg hiányzik a kompresszió is...
A kompresszio eddig nem hiányzott, és télen volt hogy egy, vagy kettő volt csak jó és elindult..most persze, egy BMW szervizes mit mondjon? hogy persze vegyük ki, mert hüleség az benne?Megértem Őt is, csak azt nem, miért nem lesz jó az a dugattyú, aminek egy kicsit megkopicolta a tetejét az a fránya pillangó?
2009.07.23. 10:53
strobi írta:party írta:strobi írta:party írta:A szerelő azt mondja ha nincs benne a pill. szelep a szívócsonkban nem fog télen elindulni... vicces mi?..ötleteket szivesen fogadok..
Mondd meg a szerelődnek,hogy ugyanúgy fog indúlni a kocsi ha csak a pillangószelepek hiányoznak...
az más kérdés ha az izzítógyertyák sincsennek a helyzet magaslatán meg esetleg hiányzik a kompresszió is...
A kompresszio eddig nem hiányzott, és télen volt hogy egy, vagy kettő volt csak jó és elindult..most persze, egy BMW szervizes mit mondjon? hogy persze vegyük ki, mert hüleség az benne?Megértem Őt is, csak azt nem, miért nem lesz jó az a dugattyú, aminek egy kicsit megkopicolta a tetejét az a fránya pillangó?
Mert a dugó lehet,hogy csak 1500-at fordúlt de lehet,hogy 3500-at miközben történt a gebasz és nagy valószinűséggel hajszálrepedés is keletkezhet amit szabad szemmel nem fogsz meglátni! Ez nem vicc sajnos...![]()
Haver 330D-je is így járt a napokban 172.000Km van benne... csak neki a 6-os henger ment tropára 3 szelep meg még 1-2 apróság...![]()
Akinek benne van és még nincs 150.000-a kocsiban annak ajánlatos a herélés...mármint a szívósor herélés...
2009.07.23. 14:32
party írta:
Nekem is a hatos henger a hunyó...mind1, ez már motor csere, du meek érte, és nincs varia, de abból a mociból, rögtön ugrik a csappantyú!!!!és lesz egy mocim, tarcsiban, kosárban
2009.07.23. 16:11
2009.07.23. 16:36
gregorian írta:Hali!
Az a kérdésem, ( az előttem szólók alapján ) ha ezeknek a lapkáknak csak hidegindításkor van szerepe egyépként semmi más, akkor mitől szívja be a motor ? Elkopik valami v. eltörik? Ha igen akkor mitől?
Láttam ilyet szétszedve, az e39-ben ( legalábbis az enyémben) fémből van, az e60-ban már műanyag, ezért ennél jobban el tudom képzelni a törést.
Javítsatok ki ha roszul tudom!
Egyébként hol csinálnak ilyen " herélést" MEGBÍZHATÓAN !!! ( én nem próbálom meg otthon )Meg mennyi az annyi?
Köszönöm!!
2009.07.23. 17:29
gregorian írta:Hali!
Az a kérdésem, ( az előttem szólók alapján ) ha ezeknek a lapkáknak csak hidegindításkor van szerepe egyépként semmi más, akkor mitől szívja be a motor ? Elkopik valami v. eltörik? Ha igen akkor mitől?
Láttam ilyet szétszedve, az e39-ben ( legalábbis az enyémben) fémből van, az e60-ban már műanyag, ezért ennél jobban el tudom képzelni a törést.
Javítsatok ki ha roszul tudom!
Egyébként hol csinálnak ilyen " herélést" MEGBÍZHATÓAN !!! ( én nem próbálom meg otthon )Meg mennyi az annyi?
Köszönöm!!
2009.07.23. 17:40
party írta:strobi írta:party írta:strobi írta:party írta:A szerelő azt mondja ha nincs benne a pill. szelep a szívócsonkban nem fog télen elindulni... vicces mi?..ötleteket szivesen fogadok..
Mert a dugó lehet,hogy csak 1500-at fordúlt de lehet,hogy 3500-at miközben történt a gebasz és nagy valószinűséggel hajszálrepedés is keletkezhet amit szabad szemmel nem fogsz meglátni! Ez nem vicc sajnos...![]()
Haver 330D-je is így járt a napokban 172.000Km van benne... csak neki a 6-os henger ment tropára 3 szelep meg még 1-2 apróság...![]()
Akinek benne van és még nincs 150.000-a kocsiban annak ajánlatos a herélés...mármint a szívósor herélés...
Nekem is a hatos henger a hunyó...mind1, ez már motor csere, du meek érte, és nincs varia, de abból a mociból, rögtön ugrik a csappantyú!!!!és lesz egy mocim, tarcsiban, kosárban
2009.07.23. 20:48
PMiki írta:party írta:strobi írta:party írta:strobi írta:party írta:A szerelő azt mondja ha nincs benne a pill. szelep a szívócsonkban nem fog télen elindulni... vicces mi?..ötleteket szivesen fogadok..
Sajnálom !
Nekem is 525d van kézi váltós nos annak a szívósorában gyárilag nincs pillangószelep gondolom a tied automata váltós, így az is megoldás lehet, hogy kézváltós sívósorát rakod fel.
PMiki
2009.07.25. 13:00
2009.07.25. 18:43
party írta:Hy everybody!nos elhoztam a mocit, elég jól lekopasztotta az ember,elkezte kiszedni a porlasztókat,eltörte a szelepfedelet...stb,van még vele dolgom, de lényeg h egyben van... ennek a szívósora is elég rittyós volt, de megpucoltam ,oan mint az új.Az mondta a szerelő, nem rakja össze csappantyú nélkül...hát tessék rakja össze ezzel, a régit meg itthon kiherélem, és azonnali csere!!! legalább ki tudom próbálni így is, meg úgy is, lesz ien ,meg oan...de én sem értem hogy mitöl "fárad" el pill. szelep annyira hogy kijöjjön a helyéröl? mert másik kettőnek ki van bukva a tengely vége a házból..majd ha itthon lesz, és megpucolom, talán tisztább lesz a "kép"..de az még legalább egy hét
addig elmeek pénzt keresni, mert még bizti kell pár forint a beépítésért stb...amúgy számomra továbbra is rejtély, miért csak a automatákban van? Most már nem lesz,legfeljebb "nyeletek vele lángot" télen
2009.07.26. 06:46
touring írta:party írta:Hy everybody!nos elhoztam a mocit, elég jól lekopasztotta az ember,elkezte kiszedni a porlasztókat,eltörte a szelepfedelet...stb,van még vele dolgom, de lényeg h egyben van... ennek a szívósora is elég rittyós volt, de megpucoltam ,oan mint az új.Az mondta a szerelő, nem rakja össze csappantyú nélkül...hát tessék rakja össze ezzel, a régit meg itthon kiherélem, és azonnali csere!!! legalább ki tudom próbálni így is, meg úgy is, lesz ien ,meg oan...de én sem értem hogy mitöl "fárad" el pill. szelep annyira hogy kijöjjön a helyéröl? mert másik kettőnek ki van bukva a tengely vége a házból..majd ha itthon lesz, és megpucolom, talán tisztább lesz a "kép"..de az még legalább egy hét
addig elmeek pénzt keresni, mert még bizti kell pár forint a beépítésért stb...amúgy számomra továbbra is rejtély, miért csak a automatákban van? Most már nem lesz,legfeljebb "nyeletek vele lángot" télen
Sok sikert! Miért is nyeletsz vele lángot télen?
2009.07.26. 21:12
party írta:touring írta:party írta:Hy everybody!nos elhoztam a mocit, elég jól lekopasztotta az ember,elkezte kiszedni a porlasztókat,eltörte a szelepfedelet...stb,van még vele dolgom, de lényeg h egyben van... ennek a szívósora is elég rittyós volt, de megpucoltam ,oan mint az új.Az mondta a szerelő, nem rakja össze csappantyú nélkül...hát tessék rakja össze ezzel, a régit meg itthon kiherélem, és azonnali csere!!! legalább ki tudom próbálni így is, meg úgy is, lesz ien ,meg oan...de én sem értem hogy mitöl "fárad" el pill. szelep annyira hogy kijöjjön a helyéröl? mert másik kettőnek ki van bukva a tengely vége a házból..majd ha itthon lesz, és megpucolom, talán tisztább lesz a "kép"..de az még legalább egy hét
Sok sikert! Miért is nyeletsz vele lángot télen?
Ez vicc akart lenni,csak nem sikerült....régen a dizelekkel télen"lángot nyelettek"/meggyújtott újságpapir a szívócsonkba,légszürőbe/ ha nem akart indulni..a siker meg már rám férne köszi.
2009.07.26. 22:08
2009.07.26. 22:16
204d1 írta:Nem a hidegindítás miatt van benne, ahhoz semmi köze. A szerepe egyszerű: Változó szívócsőhossz...
Ha van köztünk autószerelő vagy gépész, az tudja miről beszélek. A pillangók alacsony fordulaton zárva tartják az egyik felét a szívócsőnek, és mivel ugyanakkora levegőmennyiségnek kell a hengerekbe áramolni, mint nyitott pillangókkal, a levegő felgyorsúl, amitől sokkal jobb lesz a hengerben a porlasztott gázolajjal való keveredése=tökéletesebb égés, kisebb fogyasztás, nagyobb nyomaték.
A bizonyíték pedig az, hogy én már raktam vissza pillangókat, és sokkal! jobb lett kisebb fordulatszámon!
A megoldás menetrögzítő+ha kell,persely..
Nem csak az automatákban van pillangó, van a 150 lovas kézi váltós 20d-ben is.
Én nem venném ki, inkább rendberaknám.
2009.07.26. 22:28
2009.07.26. 22:31
Labi írta:hát igen!nekem se pillangós izém, se vanosom, szóval nekem itt kuss a nevem
, de úgy gondolom, hogy ha a BMW tervezője azt oda álmodta, akkor egy felhasználó azt inkább javíttassa, vagy cseréltesse, mint kivegye.
mondom még egyszer közöm nincs hozzá, csak ez a véleményem!
2009.07.26. 22:36
2009.07.27. 13:40
2009.07.27. 15:23
gregorian írta:Csáó!
A témával kapcsolatban csak azt nem értem, hogy az autómatában míért van pillangószelep, a kézi váltósban pedig miért nincs??? A kézi váltónál akkor nem kell változó szívócső? Hogy van ez? ( nyomaték alacsony fordulaton + fogyasztás )
Az előbbiekre reagálva, az enyében ( e39 525dA 2002 ) ezek a szelepek fémből vannak, nem bakelitből !!! ( szívósor tisztításnál megnéztem ) Az e60 - ban viszont már bakelitből van. ( haverom kocsiját is megnéztem )Ez most akkor visszalépés? ( jó tudom a súlycsökkentés...? ) Itt inkább el tudom képzelni hogy leszakad és beszívja a motor !
Szerintetek az elképzelhető, hogy mindezek alapján az összes eladott automata 2000 utánni 25d, 30d, e39, e60 - at ki kéne " herélni " v. szívósort cserélni, mert beszívhatja a pillangót ......???? Akkor ez konstrukciós hiba... és az újakba is szart raknak...
2009.07.27. 15:28
Labi írta:hát igen!nekem se pillangós izém, se vanosom, szóval nekem itt kuss a nevem
, de úgy gondolom, hogy ha a BMW tervezője azt oda álmodta, akkor egy felhasználó azt inkább javíttassa, vagy cseréltesse, mint kivegye.
mondom még egyszer közöm nincs hozzá, csak ez a véleményem!