![]() |
2013.04.08. 14:01
imi36 írta:Ugyan nem sperr, de gondoltam, hogy jobb helyen van itt, mint a "kérdések és válaszok" rovatban.
Az elkezdett TMK, illetve általános hangulat és állapot javítás egy újabb kövéhez érkeztem. Differenciálmű olajcsere. Kérdésem: Milyen olajat tegyek bele? Arra gondoltam, h valami "vastagabb" olajat tennék bele. Van értelme? Szeretném, ha kicsit kevésbé hamar diferálna le.
Nem tudom, h mennyire sikerült jól megfogalmaznom, de remélem, h igen.
Ha lehet konkrét márka/tipust szeretnék kérni, a személyes tapasztalataitok alapján.
Köszi!
2013.04.08. 14:13
imi36 írta:Ugyan nem sperr, de gondoltam, hogy jobb helyen van itt, mint a "kérdések és válaszok" rovatban.
Az elkezdett TMK, illetve általános hangulat és állapot javítás egy újabb kövéhez érkeztem. Differenciálmű olajcsere. Kérdésem: Milyen olajat tegyek bele? Arra gondoltam, h valami "vastagabb" olajat tennék bele. Van értelme? Szeretném, ha kicsit kevésbé hamar diferálna le.
Ha lehet konkrét márka/tipust szeretnék kérni, a személyes tapasztalataitok alapján.
Köszi!
2013.04.08. 14:17
adam001 írta:imi36 írta:Ugyan nem sperr, de gondoltam, hogy jobb helyen van itt, mint a "kérdések és válaszok" rovatban.
Köszi!
Én az utóbbi olajcserénél cseréltem, a leengedett olaj sötét volt, de még átlátszó! ami belekerült: Fuchs titan sintopoid 75w 90 ,ez a gyári előírás az enyémhez, és ez rendelkezik bmw specifikációval, 2 literes kiszerelés a fele bele is megy kb,tökéletesen üzemel.. A SPERRDIFI-BE MÁS FAJTA KELL !!
itt vettem:http://olajdokk.hu/webshop/details/342/2/szem%C3%A9lyg%C3%A9pkocsi/?manufacturer_id=18
2013.04.08. 14:39
jlaci74 írta:imi36 írta:Ugyan nem sperr, de gondoltam, hogy jobb helyen van itt, mint a "kérdések és válaszok" rovatban.
Köszi!
Semmi értelme a sűrűbb olajnak .
Ha azt akarod hogy szorosabb legyen akkor szét kell szedni és a bolygóműben hézagolni ( megszorítani ) a bolygókerekeket.
Így lehet picit "erősíteni " de ennek sincs sok értelme, hamar visszalazul.
Szóval kis pénzből nem lehet megoldani. Csináltatni kell bele egy lamellás sperrt és azzal azt csinálsz amit akarsz + örök élet.
( ha kell meg tudom csinálni )
Egyébként sűrű olaj :
- Shell Spirax 85w140 ( ásványi )
- Castrol Taf-xj 75w140 ( szintech. )
2013.04.08. 15:35
imi36 írta:jlaci74 írta:imi36 írta:Ugyan nem sperr, de gondoltam, hogy jobb helyen van itt, mint a "kérdések és válaszok" rovatban.
Köszi!
Semmi értelme a sűrűbb olajnak .
Ha azt akarod hogy szorosabb legyen akkor szét kell szedni és a bolygóműben hézagolni ( megszorítani ) a bolygókerekeket.
Így lehet picit "erősíteni " de ennek sincs sok értelme, hamar visszalazul.
Szóval kis pénzből nem lehet megoldani. Csináltatni kell bele egy lamellás sperrt és azzal azt csinálsz amit akarsz + örök élet.
( ha kell meg tudom csinálni )
Egyébként sűrű olaj :
- Shell Spirax 85w140 ( ásványi )
- Castrol Taf-xj 75w140 ( szintech. )
Köszi szépen Laci! Az a helyzet, hogy ami ezt az egészet kiváltotta bennem az az volt, hogy otthon a helyemre egy Y fordulóval kell beállnom az udvaron. Namost 'hál Istennek, meg a márciusi havazásnak, kb 3 napig szívtam azzal, hogy nem tudtam beállni, mert letaposott havas-jeges volt az udvar. Sózni nem akartam a fű miatt. Ott álltam egy helyben 1 azaz egy db. kipörgő kerékkel. Mielőtt valaki rámpirítana, téli, jó minőségű gumik vanak a kocsin. Ezért gondoltam, hogy valami kevésbé érzékeny opcióra "állítom" a difit. Az a baj, hogy a lamellás sperr szerintem sok lenne nekem. Nem akarok a monori csürtöngölős Ken Block lenni.![]()
Mennyire használható amúgy az általad ajánlott sperr a dolgos hétköznapokban?
2013.04.08. 16:13
2013.04.08. 16:25
morv írta:Hmm, erdekesen hangzik. M5-ben is ilyen lamellas megoldas van? Mi tortenik, ha elfaradnak a lamellak? Sokat birnak? Mennyibe faj egy ilyen?
2013.04.08. 21:08
jlaci74 írta:morv írta:Hmm, erdekesen hangzik. M5-ben is ilyen lamellas megoldas van? Mi tortenik, ha elfaradnak a lamellak? Sokat birnak? Mennyibe faj egy ilyen?
A lamellák vagy megkopnak vagy megégnek...
Fel lehet újítani. Vagy az eredeti lamellák kerülnek síkköszörű alá vagy teljesen új is készülhet, majd hézagolás és újra mehet.
Utcán sokat bír.
Mennyibe kerül?
M5 -be csak komplett difi rendelhető kb. 800e. huf. és a régit le kell adni...
Magyar kezek által gyártott új sperr-dió kb. 100-150e.
2013.12.03. 19:45
2013.12.03. 20:51
morv írta:540 tulajoknak egy nem olcso, de gyari cuccokat hasznalo megoldas:
http://forum.bmw5.co.uk/index.php?/topi ... ntry944684
2013.12.03. 21:15
kzolee írta:morv írta:540 tulajoknak egy nem olcso, de gyari cuccokat hasznalo megoldas:
Nézem-nézem, de a megoldást nem látom...![]()
Biztos azért, mert nincs 540-em...![]()
Ja igen a --- megoldás itt van ---
Meg még valami. Olyan ismerős volt ez nekem![]()
viewtopic.php?f=1&t=420&start=20#p196922
2013.12.03. 21:17
morv írta:kzolee írta:morv írta:540 tulajoknak egy nem olcso, de gyari cuccokat hasznalo megoldas:
Jol van na, mar regen olvastam vegig a topikot. Enyhito korulmeny, hogy a segito szandek vezerelt!
2013.12.03. 21:22
kzolee írta:morv írta:kzolee írta:morv írta:540 tulajoknak egy nem olcso, de gyari cuccokat hasznalo megoldas:
Jol van na, mar regen olvastam vegig a topikot. Enyhito korulmeny, hogy a segito szandek vezerelt!
![]()
Amúgy van a Schmiedmannak is megoldása rá, de elsőkézből arról még nincs sajna infónk.
2013.12.03. 21:25
morv írta:Tudom, sok mindenre van megoldasuk, de pl ez sem tartozik az olcso kategoriaba.
2013.12.04. 10:38
2013.12.04. 20:55
Fourmi írta:Már egyszer valahol kérdezgettem én is, hogy kinek van olyan ismerőse, aki rakna egy sperrt az enyém alá is (528 innyektor)!
Egy klubtárs jelezte is, hogy tudna csak már nemtom ki volt az. Aki olvassa és tudna segíteni, az legyen szíves szóljon!
2013.12.04. 21:02
morv írta:Fourmi írta:Már egyszer valahol kérdezgettem én is, hogy kinek van olyan ismerőse, aki rakna egy sperrt az enyém alá is (528 innyektor)!
Egy klubtárs jelezte is, hogy tudna csak már nemtom ki volt az. Aki olvassa és tudna segíteni, az legyen szíves szóljon!
Jlaci tett ilyen ajanlatot, ha jol emlekszem 150k huf kornyekere saccolta az arat. Nekem Pecsen is ajanlottak valakit, o is ebben az arkategoriaban mondta. Sajnos mindketto eleg messze van egyenlore (es nem foldrajzilag)!
2013.12.13. 15:48
jlaci74 írta:morv írta:Fourmi írta:Már egyszer valahol kérdezgettem én is, hogy kinek van olyan ismerőse, aki rakna egy sperrt az enyém alá is (528 innyektor)!
Jlaci tett ilyen ajanlatot, ha jol emlekszem 150k huf kornyekere saccolta az arat. Nekem Pecsen is ajanlottak valakit, o is ebben az arkategoriaban mondta. Sajnos mindketto eleg messze van egyenlore (es nem foldrajzilag)!
Biztosan meg tudnám csinálni, csak pénz és idő kérdése, ... az idő meg pénz , tehát ...![]()
( Más autóba már csináltam, csinálok )
2013.12.13. 23:02
Fourmi írta:jlaci74 írta:morv írta:Fourmi írta:Már egyszer valahol kérdezgettem én is, hogy kinek van olyan ismerőse, aki rakna egy sperrt az enyém alá is (528 innyektor)!
Biztosan meg tudnám csinálni, csak pénz és idő kérdése, ... az idő meg pénz , tehát ...![]()
És hogy zajlana? Küldök neked egy difit és elkészíted vagy veszel egyet te, elkészíted és kifizetem??
Írok pü-t!
2013.12.13. 23:17
jlaci74 írta:Fourmi írta:jlaci74 írta:morv írta:Fourmi írta:Már egyszer valahol kérdezgettem én is, hogy kinek van olyan ismerőse, aki rakna egy sperrt az enyém alá is (528 innyektor)!
És hogy zajlana? Küldök neked egy difit és elkészíted vagy veszel egyet te, elkészíted és kifizetem??
Írok pü-t!
Egyenlőre csak a bolygóműre lenne szükségem .
Ha adsz pontos paramétereket akkor esetleg itt is be lehet szerezni a BAMOWE AUTÓ - tól vagy küldesz egyet, ez részlet kérdés.
A problémás tényező az " idő " , nagyon le vagyok terhelve a kemény-szilent gyártással és a lengőkar felújítással, verseny-hardy és motortartó bak gyártás , közben verseny hajtókarokat gyártatok az USA-ban, ezekhez most belép a versenydugattyú ...,
és ugye van ám alkatrészigénye a BMW-s társadalomnak is...