2007.08.08. 07:19
Három hozzászollásal feljebb leírtam hogy mi a problem !
De azért röviden !
A bömös rá lett dugva gépre és az lehozta hogy jobb hátsó jeladó hiba.
Kicserlétem bontottra és ugyan azt csinálja mint elötte hogy 95% rossz és kb 5% jó.
2007.08.08. 09:30
Szia !
A nagy hőmérséklettől ment tönkre az ABS elektronikád.
Az esetek 80%-ban az elektronika hal meg, nem a jeladó.
Szét kell szedni és kicserélni a hibás átkötéseket. SMD ragasztásos technológiával dolgoznak a németek és a nagy hőingadozásnak köszönhetően elereszt a rögzítés.
Sajnos olyan spec. anyagot használnak, hogy sem forrasztani, sem megtakarítani és újraragasztani nem lehet.
Elektromikroszkóp alatt le kell vésni a ragasztót és megfelelő forraszanyagok használatával pótolni az átkötéseket.
Figyelni kell arra, hogy az egyik oldalon egy kerámialapra gözölt arany forrpontra kell rögzíteni az átvezetőt.
Sok próbálkozás nincs, mert a hőterheléstől eltűnik az arany felület és nincs tovább.
Az ABS szétszedése sem egyszerű, én le szoktam vágni a tetejét. Utána nagyon vigyázni, mert egy nyitott processzoros egységről van szó. Ezt kb. úgy kell érteni, hogy egy IC-vel állunk szemben, ami nincs betokozva. Ha hozzáértsz és kicsit megnyomod, akkor reszeltek az egésznek.
A jeladóhibák 95%-ban javíthatók. A többi hiba estében jóval kisebb az esély.
Röviden ennyi. Ha van még kérdés, állok elébe.
Üdv
Sleco
2007.08.10. 08:32
Hi!
Az jó lenne, ha segítenél az ABS vezérlő javításában. Küld el lécci a telszámod.
Üdv. Jager
2007.08.10. 10:48
Ja ja nekem is meg kéne csinálni!!!
Persze nem ingyen !
2007.08.10. 11:41
Ali_Killer írta:Ja ja nekem is meg kéne csinálni!!!
Persze nem ingyen !

nekem is volt ilyen hibám de vettem egy új egységet, de a régi megvan ha valakinek javíthatatlan és esetleg az enyém az szívesen felajánlom. Nekem azt írta ki : "secondary output valve fault " valami ilyesmit...
2007.08.10. 12:38
Segítek, ha tudok, ott az e-mail vagy a pü.
Keressetek nyugodtan.
Üdv
Sleco
2007.08.10. 14:36
Sleco írta:Segítek, ha tudok, ott az e-mail vagy a pü.
Keressetek nyugodtan.
Üdv
Sleco
szia!
azt megtudnád mondani melyik motor tipusoknál jelemző ez az abs elektronika tulmelegedés a motor höjétől?
2007.08.10. 17:44
Inkább azt, hogy melyik nem volt.
520i, 525i és 530i nem nagyon volt.
Ez sem igaz, inkább úgy fogalmaznék, hogy 80-20 % az arány.
2007.08.10. 18:52
Sleco írta:Inkább azt, hogy melyik nem volt.
520i, 525i és 530i nem nagyon volt.
Ez sem igaz, inkább úgy fogalmaznék, hogy 80-20 % az arány.
és az M5-nél mi a helyzet?
2007.08.10. 20:57
Hali Sleco!
Valamiért nem tudok pü.-t küldeni, küdj lécci egy mailt.
nistv@freemail.hu
Üdv. jager
2007.08.11. 00:34
M5 ! Fehér holló !
Én még nem javítottam, de szerintem, az azért kicsit jobban össze van rakva és kisebb a teljes hőterhelés.
2007.09.27. 11:54
Sziasztok!
A hiba a következő : 540. 3 hónapja vettem az autót. eleinte minden rendben ,majd motor indítás után 15-15 perc után a kipörgésgátló autómatikusan kikapcsolt! Motor ujra indít majd ismét negyedóra múlva vílágít!
Aztán az idó intervallum egyre kissebb lett! most már indítás után is egyből kígyullad a visszajelző! hiába nyomkodom a kikapcsoló gombját!
Ha esik az eső akkor elég nehéz az autóval közlekedni,mert állandóan próbál kitörni a hátulja: volt már hogy a hungárián 2 sávot foglaltam tübb száz méteren keresztűl! Na és persze jön a tél! el sem tudok majd indulni vele!
2007.09.27. 16:32
Hát igen kordába kell tartani a lábaddal !!
Az ABS lámpa nem világít ??
Mert ha igen akkor valamelyik jeladó !
De a legegyszerübb ha rádugatod egy gépre és megmondják hogy mi a hiba !!
2007.09.28. 11:35
Ali_Killer írta:Hát igen kordába kell tartani a lábaddal !!

Szia!
Az ABS lámpa nem világít! Én relére vagy biztile tippeltem!
2007.09.28. 11:56
laco7 írta:Ali_Killer írta:Hát igen kordába kell tartani a lábaddal !!

Szia!
ha valamelyik ABS jeladó lenne, akkor 3 lámpa világítana. meg ha a vezérlő, akkor is. Nekem akkor világít néha csak a dsc visszajelzője, ha a kormányelfordulás-érzékelő rakoncátlankodik (számítógéppel olvasták ki utóbb). lehet, hogy nálad is valamelyik olyan érzékelő adta meg magát, amelyik csak a dsc-re van hatással (mert pl a keréknél lévő jeladót az abs is használja). van még egy prögülési sebességet mérő szenzor is. de tényleg az a legjobb, ha rádugják a gépre, egyből megmondja, mi a hasfájása.
2007.09.28. 12:14
efer írta:laco7 írta:Ali_Killer írta:Hát igen kordába kell tartani a lábaddal !!

Szia!
ha valamelyik ABS jeladó lenne, akkor 3 lámpa világítana. meg ha a vezérlő, akkor is. Nekem akkor világít néha csak a dsc visszajelzője, ha a kormányelfordulás-érzékelő rakoncátlankodik (számítógéppel olvasták ki utóbb). lehet, hogy nálad is valamelyik olyan érzékelő adta meg magát, amelyik csak a dsc-re van hatással (mert pl a keréknél lévő jeladót az abs is használja). van még egy prögülési sebességet mérő szenzor is. de tényleg az a legjobb, ha rádugják a gépre, egyből megmondja, mi a hasfájása.
Köszi! A Segítséget! Felhajtok egy szerelőt akinek van compjutere!
2008.02.08. 10:00
Sziasztok!
ABS, ASC 001-es vezőrlőegységem elszált nekem is, próbáltuk javítnai nem lehet elektronikás elmondása szerint, kiméricskélte

! Szal ha van valakinek esetleg bontott v használt nagyon megköszönném ha szólna! Üdv!
2008.02.08. 13:51
Tommy írta:Sziasztok!
ABS, ASC 001-es vezőrlőegységem elszált nekem is, próbáltuk javítnai nem lehet elektronikás elmondása szerint, kiméricskélte

! Szal ha van valakinek esetleg bontott v használt nagyon megköszönném ha szólna! Üdv!
Nekem van egy, de jó messze vagyok Pécstől (pesten....)
2008.02.09. 00:06
Tommy írta:Sziasztok!

Hallottam felőle
2008.09.11. 11:12
Sziasztok!
A km óra nem mér, abs lámpa virít.
Bal hátsó jeladó hibát diagnosztizáltak. A cere után maradt a régi. Vezetéket bemérték, nem szakadt.
Hidegen működik, következő újraindításnál bexarik.
Vezérlő egység hibára tippelnek.
Nincs valakinek raktáron egy
1265900001
0265900001 Abs-asc vezérlője?
Vagy esetleg más hiba is lehetséges?