Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.01.04. 23:13

houdini írta:A 6.1-es menü értéke nekem sem ugyanannyi mint a 6.0 összesen értéke. Kb 1-2L eltérés van. A 6.0-ás érték mindig magasabb.
Az óra nálam a 6.0-ás értékkel van szinkronban.

1-2 litert Ti hogy láttok meg az órán? :roll:

2007.01.05. 00:09

efer írta:
houdini írta:A 6.1-es menü értéke nekem sem ugyanannyi mint a 6.0 összesen értéke. Kb 1-2L eltérés van. A 6.0-ás érték mindig magasabb.
Az óra nálam a 6.0-ás értékkel van szinkronban.

1-2 litert Ti hogy láttok meg az órán? :roll:

két lehetöség áll fenn!Vagy jószimatú olajszökitökkel van dolgunk vagy benzinkutasokkal! :wink:

2007.01.06. 01:54

Ma én is kipróbáltam ezt a 6-os menüt. Elinduláskor 9:21 volt a jobb tank javára, kb 500 m megtétele után ez 0:30-ra módosult. Nem tudom, van-e bármi jelentősége ennek?
A kijelzettnek írt érték valóban 1-2 literrel kevesebb, mint a mért, de még álló helyzetben is ingadozik az érték 2-3 liternyit, gondolom a lötykölődés miatt...

2007.01.08. 21:17

"A 6.2 Tanktartalom mutató tankóra"

Ez mit akkar jelenteni??

Ma nekem csak viszintes vonalak voltak a megtehető kilométereknél,elmentem a kutra és be tankoltam kerek 40liter és utána megnéztem és 6.1 menübe 44litert mutatot.Enyi tartalékal dolgozik?

2007.01.09. 00:02

admin írta:"A 6.2 Tanktartalom mutató tankóra"

Ez mit akkar jelenteni??

Ma nekem csak viszintes vonalak voltak a megtehető kilométereknél,elmentem a kutra és be tankoltam kerek 40liter és utána megnéztem és 6.1 menübe 44litert mutatot.Enyi tartalékal dolgozik?

Na igenn ezaz amiröl beszéltem énis!!!!!!!
Nemtudok megállapitani szemre egy két lityit de az autosem mér tökéletesen az tuti :evil:

2007.01.09. 10:57

Ez mit akkar jelenteni??

Kicsit hülyére sikerlüt a fordítás, de ez azt jelentené, hogy mit mutat a kijelző az óracsoportban. Ez jellemzően egy picit kevesebb, mint amit mér a szintmérő a tankban - gondolom biztonsági okokból.

2007.01.09. 11:07

efer írta:

Ez mit akkar jelenteni??

Kicsit hülyére sikerlüt a fordítás, de ez azt jelentené, hogy mit mutat a kijelző az óracsoportban. Ez jellemzően egy picit kevesebb, mint amit mér a szintmérő a tankban - gondolom biztonsági okokból.

Én is jártam már így egy jó párszor, és minig elvitt még a benzinkúthoz...
Erre mondják hogy bolondbiztos. :lol:

Pumpák

2007.02.05. 21:18

Na most akkor, hány pumpa van egy tankban? Van egy átnyomó(jobbból a balba) és egy üzemi? Hol? A robbantott ábrán nem találom, vezetékei hol mennek, ilyesmi. Ha van meg kellene néznem, ha tud valaki segítsen!

2007.02.05. 22:46

geisz írta:
efer írta:

Ez mit akkar jelenteni??

Én is jártam már így egy jó párszor, és minig elvitt még a benzinkúthoz...
Erre mondják hogy bolondbiztos. :lol:

ehhez a titkos menü kijelzéshez:
a legutóbb 18 litert jelzett (ami elindulás után mind átment a jobb oldalra). elmentem tankolni: 56 liter ment bele. Az ugye együtt 74 - már ez önmagában furcsa, de erről korábban abban maradtunk, hogy a tank csak kb 70 liter. Nade: a titkos menü azt mutatta, hogy jobb oldal 33, a bal meg 32 liter. Az 65. Na ezek után nem tudom van-e értelme nézegetni ezt a menüpontot...

2007.02.06. 00:03

Pontosan így van ! Nekemis az a tapasztalat hogy 65 nél nem mutat többet a kijelzőviszont biztos hogy a tank 70 lity i mert a hét végén csuma tank a kijelzö 65l áll, az óra full kiakadva ,mentem vele 50 km ert az óra akor kezdett mocorogni ,megnéztem a menűt akkoris 65 l ert mutatott és 10 l er volt az átlag fogyasztás tehát stimmel!!!!!!

Re: Pumpák

2007.02.07. 00:27

Buci írta:Na most akkor, hány pumpa van egy tankban? Van egy átnyomó(jobbból a balba) és egy üzemi? Hol? A robbantott ábrán nem találom, vezetékei hol mennek, ilyesmi. Ha van meg kellene néznem, ha tud valaki segítsen!

Van egy pumpa a tankban ami átnyomja a másik oldalra az üzemanyagot és van egy a bal első ülés alatt ami előrenyomja a motorhoz.Ha az első rossz akkor megáll az autó, ha a hátsó akkor addig megy amíg kb. 15 liter gázolaj marad csak az autóban.

2007.02.07. 13:03

laci03 írta:
Buci írta:Na most akkor, hány pumpa van egy tankban? Van egy átnyomó(jobbból a balba) és egy üzemi? Hol? A robbantott ábrán nem találom, vezetékei hol mennek, ilyesmi. Ha van meg kellene néznem, ha tud valaki segítsen!

Van egy pumpa a tankban ami átnyomja a másik oldalra az üzemanyagot és van egy a bal első ülés alatt ami előrenyomja a motorhoz.Ha az első rossz akkor megáll az autó, ha a hátsó akkor addig megy amíg kb. 15 liter gázolaj marad csak az autóban.

Ezt csak megerősíteni tudom. Nekem kiderült, hogy az átemelő szivattyú halt be. Mikor már csak 15 liter volt benne, megállt az autó. Ez a szivattyú a hátsó ülés alatt (jobb oldalon) az úszóházban van. A másik oldalon csak úszóházat találsz.

2007.02.07. 22:28

Az én gépem megy, csak nehezen indult. Már frankó, sztem nem a pumpa volt. Ment ha 15 l alatt mutatott is. Azért az infó hatalom, köszi!

2007.02.08. 20:56

Norbi525tds írta:
laci03 írta:

Ezt csak megerősíteni tudom. Nekem kiderült, hogy az átemelő szivattyú halt be. Mikor már csak 15 liter volt benne, megállt az autó. Ez a szivattyú a hátsó ülés alatt (jobb oldalon) az úszóházban van. A másik oldalon csak úszóházat találsz.

Nekem most cserélik az átemelő pumpát. Majd szívrohamot kaptam amikor az autó megállt és kíírta "Einspritzanlage defekt". Ilyen kezdés után még örültem is, hogy "csak" 36.000,-ft a csere.

2007.02.11. 08:27

Nekem most kezdi, hogy néha nem indul, utána meg egyszer csak elindul, ez is üzemenyag szivattyú lehet?HA igen nincs pár jó címetek ahol lehetne venni újat? 8O

Előre is köszi :D

2007.02.11. 18:40

Dari81 írta:Nekem most kezdi, hogy néha nem indul, utána meg egyszer csak elindul, ez is üzemenyag szivattyú lehet?HA igen nincs pár jó címetek ahol lehetne venni újat? 8O

Szia!
sokat kell tekerni és nehezen indul?

2007.02.11. 19:08

Buci írta:
Dari81 írta:Nekem most kezdi, hogy néha nem indul, utána meg egyszer csak elindul, ez is üzemenyag szivattyú lehet?HA igen nincs pár jó címetek ahol lehetne venni újat? 8O

Szia!
sokat kell tekerni és nehezen indul?

Nem vagy elindul vagy nem.Amikor nem indul akkor csak tekeri.
Holnap megyek lehívok egy hibalistát :(
Neked volt már ilyen tapasztalatod :?:

Az ülés alatti főszivattyú adta meg magát!
Állítólag ez széria hiba :(

2007.02.19. 17:58

Főszivattyú csere megvolt, azóta nem csinálta.
Csak gondoltam leírom mi volt a megoldás :D hátha segít valakinek.

2007.06.27. 17:47

Sziasztok,

Egyik nap az üzemanyagszintjelző szerint volt a tankban még vagy 15 liter, amikor elkezdett le-föl mászlálni a műszer, hol világított, hol elaludt a visszajelző, elvittem egy szerelőhöz, aki azt mondta, hogy aktív szénszűrőt kell cserélni, mert a vákum nem egyenlítődik ki, amikor a beszívott benzin helyett nem kerül be levegő a tankba, ezért "összeszívta magát a tank".

Nem éretettem, hiszen azért szokott tankoláskor szüszogni, mert akkor megy be levegő.

Aztán lehet hogy én tudom rosszul, előfordult már hasonló eset valakinél?

2007.06.28. 17:55

Doki írta:Egyik nap az üzemanyagszintjelző szerint volt a tankban még vagy 15 liter, amikor elkezdett le-föl mászlálni a műszer, hol világított, hol elaludt a visszajelző, elvittem egy szerelőhöz, aki azt mondta, hogy aktív szénszűrőt kell cserélni, mert a vákum nem egyenlítődik ki, amikor a beszívott benzin helyett nem kerül be levegő a tankba, ezért "összeszívta magát a tank".
Nem éretettem, hiszen azért szokott tankoláskor szüszogni, mert akkor megy be levegő.

Tankoláskor kifelé jön a levegő, nem? De akkor nyitva van a betöltő.

Én az aktívszenes szűrőt nem értem. Az a kifelé menő levegő (benzingőz, tágulás) miatt kell, nem?
A fogyó benzin ill. a lehűlő benzin (benzingőz) helyére befelé menő levegő útjában miért van/lenne szűrő?
Hozzászólás küldése

VigLink badge