![]() |
2013.04.08. 21:01
Jerry írta:barbrady írta:Jerry írta:Talán itt jó helye lesz.
Történt, hogy nem nagyon akart menni az autó.
Hiába padlógáz, mintha a turbó nem töltene rá.
Aztán a légmennyiség mérőre terelődött a gyanúm. Ezt megerősítette az INPA teszt és ma a DIS is:
[img[/img]
Mondjuk ehhez a részéhez kevésbé értek, de úgy tűnik, hogy sz@r.![]()
Kielemezné nekem valaki, hogy mit látunk a képen?
Ezen segít a tisztítás? (naívságból jeles.)
Ha nem, akkor meg légmennyiség mérőt keresek TDS-hez.
(Ja, Atti lehúzta a csatiját a mérőnek, ami nélkül mindjárt jobban ment az autó.)
Ez az a teszt, amikor először alapjáraton kell járatni, majd 4000 körül, és közben mutatja az elvárt és a valós légtömeget?
Igen, Árpival valami ilyesmiről beszéltünk. De pontos utasításokat nem találtam a teszthez. Így járt alapon és emelt fordulaton is egy darabig.
@Árpi: Hmmm, akkor az nem lesz olcsó...
2013.04.08. 21:02
morv írta:Jerry írta:barbrady írta:Jerry írta:Talán itt jó helye lesz.
Aztán a légmennyiség mérőre terelődött a gyanúm. Ezt megerősítette az INPA teszt és ma a DIS is:
[img[/img]
(Ja, Atti lehúzta a csatiját a mérőnek, ami nélkül mindjárt jobban ment az autó.)
Ez az a teszt, amikor először alapjáraton kell járatni, majd 4000 körül, és közben mutatja az elvárt és a valós légtömeget?
Igen, Árpival valami ilyesmiről beszéltünk. De pontos utasításokat nem találtam a teszthez. Így járt alapon és emelt fordulaton is egy darabig.
Ezt erdemes kiiktatott egr-rel is megcsinalni ha jol tudom.
2013.04.08. 21:06
hamoriarpi írta:Jerry írta:barbrady írta:Jerry írta:Talán itt jó helye lesz.
[img[/img]
Akkor nem biztos, hogy lefutott. Abban, amit én ismerek - végig adja az utasításokat.
2013.04.08. 21:08
Jerry írta:hamoriarpi írta:Jerry írta:barbrady írta:Jerry írta:Talán itt jó helye lesz.
[img[/img]
Akkor nem biztos, hogy lefutott. Abban, amit én ismerek - végig adja az utasításokat.
Akkor azt a tesztet nem találtam meg.
De a youtube-on igen.
[youtube]/youtube]
Na majd legközelebb.
2013.04.08. 21:19
2013.04.24. 09:22
2013.04.24. 12:27
Haminda írta:Üdv!
Az imént olvastam, hogy az egr meghibásodás tünetei: Motorfüstölés, hidegindítási problémák, motorteljesítmény csökkenés, motormegtorpanás, rángatás bizonyos motorterheléseknél
Nos rángatni sose szokott, füstje pedig 0, (mínuszokban amíg be nem melegszik van valamennyi) Viszont a többi egyezik. Mivel ma amúgy is játszós napot tartok, van valami fizikai jele is a szelep haldoklásának amire érdemes odafigyelnem/kerestnem és laikusként is észlelhetek?
Köszöntem.
2013.05.03. 16:01
2013.05.21. 13:25

2013.05.21. 13:41
imi36 írta:Hétvégén végre megtisztítottam. Csatoltam egy képet(lopott kép, az enyém ettől sokkal, sokkal tisztább volt), amiben beleírtam magát a kérdést is.
Illetve milyen javulást kellene ennek a tisztításnak hoznia?
2013.05.21. 13:51
Gallaca írta:imi36 írta:Hétvégén végre megtisztítottam. Csatoltam egy képet(lopott kép, az enyém ettől sokkal, sokkal tisztább volt), amiben beleírtam magát a kérdést is.
Mozognia kell igen, de egy disznó erős rugó tart ellen a membránházban, tehát nem szabadon. Kipufogónyílás felől tudod megnyomni.
2013.05.21. 15:12
imi36 írta:Gallaca írta:imi36 írta:Hétvégén végre megtisztítottam. Csatoltam egy képet(lopott kép, az enyém ettől sokkal, sokkal tisztább volt), amiben beleírtam magát a kérdést is.
Mozognia kell igen, de egy disznó erős rugó tart ellen a membránházban, tehát nem szabadon. Kipufogónyílás felől tudod megnyomni.
Szerintem az nekem akkor le van tapadva...Mert próbáltam újjal benyomnni a dugattyút, de nem ment, illetve a kokszosodás képéből is az volt kivehető, hogy az ott szépen megállt, mint a cövek. Megpróbáljam beáztatni egy éjszakára, pl petróleumba, vagy legyek erőszakosabb, és ne csak nagyjából probáljam benyomni?
2013.05.21. 22:34
imi36 írta: Megpróbáljam beáztatni egy éjszakára, pl petróleumba,
2013.05.22. 08:50
simi64 írta:...és féktisztító
2013.05.22. 09:01
Haminda írta:simi64 írta:...és féktisztító
Van valami megbízható márka/típus?
2013.05.22. 09:59
Haminda írta:simi64 írta:...és féktisztító
Van valami megbízható márka/típus?
2013.05.24. 17:42
2013.05.24. 18:51
Haminda írta:Na az EGR kapott még egy takarítást féktisztítóval, karburátor-tisztítóval, fogkefével.
Kíváncsi vagyok, hogy ez elég lesz-e... Meg hogy meddig lesz szar íze a fogkefémnek
2013.05.24. 18:57
simi64 írta:Haminda írta:Na az EGR kapott még egy takarítást féktisztítóval, karburátor-tisztítóval, fogkefével.
Kíváncsi vagyok, hogy ez elég lesz-e... Meg hogy meddig lesz szar íze a fogkefémnek
Sok javulást ne várj tőle
2013.05.24. 19:25
leslie írta:simi64 írta:Haminda írta:Na az EGR kapott még egy takarítást féktisztítóval, karburátor-tisztítóval, fogkefével.
Sok javulást ne várj tőle
Anno én is kipuccenoltam, de semmi nem változott, max. a tudat, hogy tiszta !