![]() |
2013.02.07. 19:39
fgeri92 írta:Sziasztok,nekem is ez a problémám mint az előttem szólóknak,cseréltem porlasztót mindegyik jól működik,de mégis be berugdal az alapjárat,és alapjárat-és 1300as fordulatig kicsit darál ha üresben odalépek neki,vajon itt is ez a szabályzó szelep a hibás? diagnosztika nem mutatott semmit...mi a rendes neve ennek a szelepnek?és hol lehet kapni
üdv
2013.02.07. 20:05
Gallaca írta:fgeri92 írta:Sziasztok,nekem is ez a problémám mint az előttem szólóknak,cseréltem porlasztót mindegyik jól működik,de mégis be berugdal az alapjárat,és alapjárat-és 1300as fordulatig kicsit darál ha üresben odalépek neki,vajon itt is ez a szabályzó szelep a hibás? diagnosztika nem mutatott semmit...mi a rendes neve ennek a szelepnek?és hol lehet kapni
üdv
Szia!
Most küzdesz azzal amivel én, jó lenne egy próbadarab!![]()
Cikkszáma 0281002480. Nagynyomású szabályzó szelep. Bármelyik alkatrészes fórumtárs tud neked adni szerintem.
Diag nekem sem mutatott semmit, darálás csak terhelésen, és alapjáraton jelentkezett, ott is akkor, mikor leesett a fordulat.
2013.02.07. 23:38
fgeri92 írta:Gallaca írta:fgeri92 írta:Sziasztok,nekem is ez a problémám mint az előttem szólóknak,cseréltem porlasztót mindegyik jól működik,de mégis be berugdal az alapjárat,és alapjárat-és 1300as fordulatig kicsit darál ha üresben odalépek neki,vajon itt is ez a szabályzó szelep a hibás? diagnosztika nem mutatott semmit...mi a rendes neve ennek a szelepnek?és hol lehet kapni
üdv
Szia!
Cikkszáma 0281002480. Nagynyomású szabályzó szelep. Bármelyik alkatrészes fórumtárs tud neked adni szerintem.
Diag nekem sem mutatott semmit, darálás csak terhelésen, és alapjáraton jelentkezett, ott is akkor, mikor leesett a fordulat.
Szia,megnéztem,szép összeg egy új...gondolom ebből nem érdemes bontottat vennem,egyébként nehezen cserélhető?hol találom?
Üdv
Jól gondolod, hogy új kell ebből! Látod én beszoptam a bontottal. Tanulópénznek jó volt, bár olcsón jutottam hozzá szivattyúval együtt. Legalább megtudtam, hogy ezért nem indult a motor! 2013.02.07. 23:50
Gallaca írta:fgeri92 írta:Gallaca írta:fgeri92 írta:Sziasztok,nekem is ez a problémám mint az előttem szólóknak,cseréltem porlasztót mindegyik jól működik,de mégis be berugdal az alapjárat,és alapjárat-és 1300as fordulatig kicsit darál ha üresben odalépek neki,vajon itt is ez a szabályzó szelep a hibás? diagnosztika nem mutatott semmit...mi a rendes neve ennek a szelepnek?és hol lehet kapni
üdv
Szia!
Szia,megnéztem,szép összeg egy új...gondolom ebből nem érdemes bontottat vennem,egyébként nehezen cserélhető?hol találom?
Üdv
Igen, jóleső az ára.Jól gondolod, hogy új kell ebből! Látod én beszoptam a bontottal. Tanulópénznek jó volt, bár olcsón jutottam hozzá szivattyúval együtt. Legalább megtudtam, hogy ezért nem indult a motor!
Szívósor alatt van, azt le kell szedni a cseréhez, még akkor is alig látni. Nagyjából a generátor mögött. Átlátszó üzemanyagcsövet követed a motorig, megtalálod a nagynyomású szivattyút, annak a hátulján van, víz, vákuumcsövek alatt. Két belső torx csavar tartja eléggé lapos fejjel, és ezért nem valami mély a kulcsnyílás benne, könnyű lenyalatni. Le kell köszörülni a kulcs hegyén a letörést, akkor elég mélyen fog, és kijön a csavar. Nekem már meg volt ba...tatva, alig bírtam kiszedni ezzel a módszerrel is. Csak azért írom, nehogy meglepetés érjen, ha belefogsz a cserébe.
2013.02.08. 00:00
fgeri92 írta:Gallaca írta:fgeri92 írta:Gallaca írta:fgeri92 írta:Sziasztok,nekem is ez a problémám mint az előttem szólóknak,cseréltem porlasztót mindegyik jól működik,de mégis be berugdal az alapjárat,és alapjárat-és 1300as fordulatig kicsit darál ha üresben odalépek neki,vajon itt is ez a szabályzó szelep a hibás? diagnosztika nem mutatott semmit...mi a rendes neve ennek a szelepnek?és hol lehet kapni
üdv
Szia!
Üdv
Igen, jóleső az ára.Jól gondolod, hogy új kell ebből! Látod én beszoptam a bontottal. Tanulópénznek jó volt, bár olcsón jutottam hozzá szivattyúval együtt. Legalább megtudtam, hogy ezért nem indult a motor!
Szívósor alatt van, azt le kell szedni a cseréhez, még akkor is alig látni. Nagyjából a generátor mögött. Átlátszó üzemanyagcsövet követed a motorig, megtalálod a nagynyomású szivattyút, annak a hátulján van, víz, vákuumcsövek alatt. Két belső torx csavar tartja eléggé lapos fejjel, és ezért nem valami mély a kulcsnyílás benne, könnyű lenyalatni. Le kell köszörülni a kulcs hegyén a letörést, akkor elég mélyen fog, és kijön a csavar. Nekem már meg volt ba...tatva, alig bírtam kiszedni ezzel a módszerrel is. Csak azért írom, nehogy meglepetés érjen, ha belefogsz a cserébe.
Köszönöm a részletes infót! Egyébként ha hagyom még így egy darabig,nagyot ártok az autónak? milyen mellékhatásai lehetnek?
2013.02.08. 00:20
Gallaca írta:kzolee írta:Gallaca írta:Meghallgattam, hogy a németek már nem akarnák, hogy ezzel az öreg BMW-vel járjunk. Azt mondták én vagyok a legrosszabb fajta, otthon diagolgatok szerelgetek!
Ezt a remek ügyfélbarát hozzáállást...![]()
Gondolom ezután nem az Mpower lesz a törzshelyed.
Háát, "barátilag" voltam ott, fizetnem nem kellett, így csak röhögtem az egészen. Kicsit kényelmetlenül éreztem magam, de Lángi Atti már csak ilyen. Mondták, hogy nála E60-tól létezik ötös BMW. Csak jó lett volna jutni valamire...
2013.06.28. 14:15
2013.06.28. 18:52
Fox007 írta:Sziasztok!
Nekem is problémám van az alapjárattal, cseréltem bontott alapjárati motort klubtárstól, de nem oldotta meg a problémát, és megint gondolkodok hogy új vagy próbáljak meg még egyet esetleg.
Viszont nem tudom hogy tuttira ez lehet e a problémája.
Hibakód nincs, sok minden ki lett tisztítva már, az előző motor pl. mindig egy állásban ált és nem reagált a pozíció állításra, de akkor nem volt probléma az alapjárattal.
Igazából össze-vissza jön elő mindegy hogy meleg motor vagy hideg, de valamikor leesik arra a kis vonalra ami kb. 400 lehet, teljesítményben nem vettem észre semmit talán annyit hogy múltkor sor előzésénél 180-nál elvettem a gázt de kb. 4-5 másodperc múlva kezdet vissza esni a fordulatszám és lassítani az autó.
A mi érdekes hogyha berakom D vagy R be akkor feljebb viszi az alapjáratott de akkor se a 750 re amire kéne elvileg, ha kiveszem N-be akkor megint visszaesik, de ha nyomok egy gázt akkor utána meg volt hogy megint jól beállt.
alapjárati motor ez vagy mással is meg kéne próbálkozni előtte?
Köszönöm.
Kátyúmentes utat!
2013.09.18. 19:50
2013.09.19. 08:14
adam001 írta:Reggeli hideginditas utan olyanom lett az alapjaratom hogy kicsit egyenetlen be is razza kasztnit neha , fordulatszammero nem ugral ez tart 10-15 masodpercig majd megemeli a firdulatszamot 1200 korulire kb 2-3 masodpercee es ezt kovetoen szepen viszaáll az alapjarat kisimul , olyan mint amiennek lennie kell ! Hibakod nincs!otlet?
Sent from my iPhone using Tapatalk 2
2013.09.20. 12:15
Padre540 írta:adam001 írta:Reggeli hideginditas utan olyanom lett az alapjaratom hogy kicsit egyenetlen be is razza kasztnit neha , fordulatszammero nem ugral ez tart 10-15 masodpercig majd megemeli a firdulatszamot 1200 korulire kb 2-3 masodpercee es ezt kovetoen szepen viszaáll az alapjarat kisimul , olyan mint amiennek lennie kell ! Hibakod nincs!otlet?
Van másodlagos levegőpumpa az autódban?Most kezdte a hidegben?
2013.09.20. 12:29
adam001 írta:
nyáron is csinálta...elvileg van
2013.09.20. 12:45
Padre540 írta:adam001 írta:
Nekem is ez volt a jelenség,pont addig csinálta amíg dolgozott a pumpa.Valahol falsot szív,át kellene nézni a csöveket.
2013.09.20. 13:15
adam001 írta:Padre540 írta:adam001 írta:
Nekem is ez volt a jelenség,pont addig csinálta amíg dolgozott a pumpa.Valahol falsot szív,át kellene nézni a csöveket.
Nah dejo... 3 csovet es karterszurot mar csereltem , hol van ez a pumpa pontosan ?
2014.02.22. 15:36
2014.04.15. 08:10
, mert ez már nekem sok hogy nem akar jó lenni.
2014.04.22. 12:26
Fox007 írta:Sziasztok!
Még mindig szívok az alapjárattal, mindig ilyen 400 körül van, ha hideg ha nem. Teljesítményben nem vettem észre semmit, csak annyit hogy a fordulatszám lassan esik vissza, indításnál pedig hidegen felmegy 1200ra is. Amit eddig cseréltem :
1. lamda szonda ( 2-es írta hibának, cserélve bontottra / változás semmi)
2. gyertyák (időszerű volt és az olcsóbbik típus volt benne, gyárira cserélve/ változás nem lett tőle)
3. alapjárati motor (gyári bosch / változás nem lett tőle)
4. légtömegmérő (bontott, változás nem lett tőle)
5. légtömegmérő és fojtószelepház közti gumicső (változás csak annyi hogy most hamar visszaesik az alapjárat és hidegen most indításkor felugrik 800-ra és utána 1perc után esik vissza 400ra)
6 generátor (bontottra / változás semmi a 5. lépéstől számítva)
Tehát most ott vagyok, hogy gyorsan visszaesik a fordulatszám, indításnál 800ra ugrik a fordulatszám és utána esik vissza 350-400-ra.
Olvastam, hogy olajbeöntő sapka levételénél ha bedadog az autó akkor jó. Ha nem változik akkor falsot szív. Na nálam a következő a helyzet:
hidegen: 400as fordulatszám van (inditás után 1 perc múlva), ha leveszem bedadog, vissza rakom, 400-on a fordulatszám
melegen: ha leveszem felmegy 800ra az alapjárat ahol lennie kéne, de ha vissza rakom akkor megint leesik 300-400-ra.
Nem lehet hogy a kartergáz szűrővel lehet a gond? ez tud hideg meleg állapot mellett is más hibát produkálni? Valamint az mitől van hogy rozsdásodik a nívó pálcám?
légszűrő kivételével se változik az alapjárat mondom lehet alapjáraton nem tudja rendesen szívni a levegőt el van koszolódva, de semmi.
Vagy merre tovább? Lehet megpróbálom eladni így, mert ez már nekem sok hogy nem akar jó lenni.
![]()
De ésszerű utódot se találtam.![]()
Üdv.
András
2014.05.21. 10:19
2014.05.21. 11:19
soldier1981 írta:Sziasztok!
Hol találom 528i-n pontosan az alapjárati motort(szelepet)? Képet elfogadok![]()
Köszi
2014.05.21. 17:06
soldier1981 írta:Sziasztok!
Hol találom 528i-n pontosan az alapjárati motort(szelepet)? Képet elfogadok![]()
Köszi