![]() |
2010.01.12. 21:05
bmw750i írta:e39chip írta:bmw750i írta:e39chip írta:bmw520ds írta:Üzemanyag adalékkal kapcsolatban hívhatjátok ezt a tel számot:309670059,hivatkozzatok a fórum nevére,elviekben segíthet bizonyos problémák elkerülésében!
Mint pl???
Pl, amiről 1-2 oldallal előbb beszámoltam én is, porlasztó, magasnyomású szivattyú, szóval az üzemanyagellátó és befecskendező rendszer hibáit lehet vele kiküszöbölni.
Lényege, hogy kenőanyagot juttatsz a gázolajhoz, ami keni ezeket. Azért, mert a common-rail motoroknál tipikusan olyan hiba ez, mint annó amikor az ólmozott benzinből kivonták az ólmot és sok motor szelepe beszart a száraz benzintől. Most ugyan ez van a gázolajjal, nincs benne kén meg stb., ezt lehet a kegyszerrel pótolni, ráadásul még a kokszosodást is kiküszöböli.
Valami jó nincs benzinhez???
Miér, mi baja a kocsidnak? Benzineseknél nem nagyon találkozni üzemanyag hibával, azok annyira nem érzékenyek. Egyébként én a Spuri nevű magyar szert szoktam bele tenni a motoromba, mert a 750i-be drága lenne. Ez is kenő, tisztító és teljesítmény növelő szer, elvileg mindenbe jó benzin diesel. A motorba azért rakom, mert tényleg erősebb tőle, de csak a kék színű hoz lényeges különbséget teljesítményben.
2010.01.12. 21:10
e39chip írta:bmw750i írta:e39chip írta:bmw750i írta:e39chip írta:bmw520ds írta:Üzemanyag adalékkal kapcsolatban hívhatjátok ezt a tel számot:309670059,hivatkozzatok a fórum nevére,elviekben segíthet bizonyos problémák elkerülésében!
Mint pl???
Pl, amiről 1-2 oldallal előbb beszámoltam én is, porlasztó, magasnyomású szivattyú, szóval az üzemanyagellátó és befecskendező rendszer hibáit lehet vele kiküszöbölni.
Lényege, hogy kenőanyagot juttatsz a gázolajhoz, ami keni ezeket. Azért, mert a common-rail motoroknál tipikusan olyan hiba ez, mint annó amikor az ólmozott benzinből kivonták az ólmot és sok motor szelepe beszart a száraz benzintől. Most ugyan ez van a gázolajjal, nincs benne kén meg stb., ezt lehet a kegyszerrel pótolni, ráadásul még a kokszosodást is kiküszöböli.
Valami jó nincs benzinhez???
Miér, mi baja a kocsidnak? Benzineseknél nem nagyon találkozni üzemanyag hibával, azok annyira nem érzékenyek. Egyébként én a Spuri nevű magyar szert szoktam bele tenni a motoromba, mert a 750i-be drága lenne. Ez is kenő, tisztító és teljesítmény növelő szer, elvileg mindenbe jó benzin diesel. A motorba azért rakom, mert tényleg erősebb tőle, de csak a kék színű hoz lényeges különbséget teljesítményben.
Benzineseknek nincs semmi baja!! Sosem!!
2010.01.12. 21:11
2010.01.12. 22:44
2010.01.13. 09:10
2010.01.13. 17:39
bmw520ds írta:Ha jól tudom dermedésgátlót az úgynevezett téli gázolajat Nov 1-től forgalmaznak hogy a gázolaj dermedéspontja miatt lévő problémákat megszüntessék.Tehát nem erre gondoltam...Preventív módszer,és akinek baja van injektor,porlasztó esetleg adagoló,nagynyomású pumpa végett,az hívja az általam leírt számot és a Muki elmondja a lényeget.Természetesen aki kötekedni szeretne,az is hívja bátran,de a gondolatait logikusan és műszaki nyelven adja elő,hogy nagyjából egyenrangú partnere legyen annak aki esetleg tud segíteni komolyabb anyagi probléma kialakulásának megelőzésében.Ezzel azt akarom súgni:tudja mire van a készítmény,nem csak holmi kereskedő,aki az ok-okozat összefüggésről nem tud nyilatkozni,mert nem ért hozzá,csak a betanult szöveg :winkÉn sem tudok tapasztalatról beszélni,mert még nem próbáltam,van jelenleg tárolt hibakód ami porlasztó problémát jegyez,szervíz szerint ne törődjek vele,drága,nem füstöl,indul ezért én is beleteszem a tankba,legalább tudom szidni ha nem lesz jó,vagy dicsérni ha megszünteti a problémát.De míg nem próbálom hogy írhatnák véleményt?
2010.01.13. 18:15
2010.01.13. 19:07
bmw520ds írta:Hát én ma megrendeltem.Szerintem minden gyártó ezt képviseli,ne öntsünk semmit bele!Romániába bérmunkánál az összes nagynyomású dízel gép nehezen indult,füstölt,a mi gépünk megkapta ezt a terméket és semmi gondja nem lett,pedig 70 milla az ára,még sem féltek belerakni,haverom sima kétütemű motorolajat öntött bele,neki sem lett gondja.Én is kíváncsi vagyok,pénteken hozzák,belerakom,hajtom aztán ha a hibakódot ki lehet törölni jó lesz,ha nem,akkor kidobott pénz...
2010.01.13. 19:42
simi64 írta:bmw520ds írta:Hát én ma megrendeltem.Szerintem minden gyártó ezt képviseli,ne öntsünk semmit bele!Romániába bérmunkánál az összes nagynyomású dízel gép nehezen indult,füstölt,a mi gépünk megkapta ezt a terméket és semmi gondja nem lett,pedig 70 milla az ára,még sem féltek belerakni,haverom sima kétütemű motorolajat öntött bele,neki sem lett gondja.Én is kíváncsi vagyok,pénteken hozzák,belerakom,hajtom aztán ha a hibakódot ki lehet törölni jó lesz,ha nem,akkor kidobott pénz...
A megoldást szerintem ott kellene keresni, hogy alapesetben a benzinkutaknál tankolt üzemanyagoknak tartalmaznia kéne bizonyos hasonló adalékanyagokat, ami valamilyen oknál fogva talán beléjük sem kerül![]()
Vagy nem így gondoljátok?
2010.01.13. 19:59
kovessyroli írta:simi64 írta:bmw520ds írta:Hát én ma megrendeltem.Szerintem minden gyártó ezt képviseli,ne öntsünk semmit bele!Romániába bérmunkánál az összes nagynyomású dízel gép nehezen indult,füstölt,a mi gépünk megkapta ezt a terméket és semmi gondja nem lett,pedig 70 milla az ára,még sem féltek belerakni,haverom sima kétütemű motorolajat öntött bele,neki sem lett gondja.Én is kíváncsi vagyok,pénteken hozzák,belerakom,hajtom aztán ha a hibakódot ki lehet törölni jó lesz,ha nem,akkor kidobott pénz...
A megoldást szerintem ott kellene keresni, hogy alapesetben a benzinkutaknál tankolt üzemanyagoknak tartalmaznia kéne bizonyos hasonló adalékanyagokat, ami valamilyen oknál fogva talán beléjük sem kerül![]()
SIMI te nem hallottál arról, hogy a TDS-eknél a gázolajhoz kb. 1 tankhoz 1 l jó minőségű kétütemű olajat öntenek, ami az adagolót keni?
már nem tudom, hogy hol halottam, de lehet, hogy nem hülyeség.
az oka az állítólag, hogy a gázolajat nem adalékolják, illetve olyan sok kemikáliát kivonnak belőle a tisztább üzemelés érdekében, hogy a kenőképessége nagymértékben csökkent.
a nagynyomású motoroknál ilyet nem halottam.
2010.01.13. 20:08
2010.01.13. 23:34
bmw520ds írta:Hát ha nincs baja sosem,akkor miért kérdezted hogy nincs-e hozzá valami jó???750i-be spuri?Hát az anélkül is szedi a lábát,vagy ezek a bizonyos hegyek itt is problémát jelentenek druszám?Üdv!
2010.01.13. 23:43
simi64 írta:kovessyroli írta:simi64 írta:bmw520ds írta:Hát én ma megrendeltem.Szerintem minden gyártó ezt képviseli,ne öntsünk semmit bele!Romániába bérmunkánál az összes nagynyomású dízel gép nehezen indult,füstölt,a mi gépünk megkapta ezt a terméket és semmi gondja nem lett,pedig 70 milla az ára,még sem féltek belerakni,haverom sima kétütemű motorolajat öntött bele,neki sem lett gondja.Én is kíváncsi vagyok,pénteken hozzák,belerakom,hajtom aztán ha a hibakódot ki lehet törölni jó lesz,ha nem,akkor kidobott pénz...
SIMI te nem hallottál arról, hogy a TDS-eknél a gázolajhoz kb. 1 tankhoz 1 l jó minőségű kétütemű olajat öntenek, ami az adagolót keni?
az oka az állítólag, hogy a gázolajat nem adalékolják, illetve olyan sok kemikáliát kivonnak belőle a tisztább üzemelés érdekében, hogy a kenőképessége nagymértékben csökkent.
Hallottam én is ilyet, de az is biztos, hogy az Ausztriában tankolt anyagban például alapból benne van 1-2 adalék (pl dermedésgátló), aminek esetleg az itthon tankolt gázolajban is talán benne kellene lennie?
Én olajat nem szívesen tennék bele, mert attól tényleg füstölne, mint a Trabant
2010.01.13. 23:45
bmw750i írta:simi64 írta:kovessyroli írta:simi64 írta:bmw520ds írta:Hát én ma megrendeltem.Szerintem minden gyártó ezt képviseli,ne öntsünk semmit bele!Romániába bérmunkánál az összes nagynyomású dízel gép nehezen indult,füstölt,a mi gépünk megkapta ezt a terméket és semmi gondja nem lett,pedig 70 milla az ára,még sem féltek belerakni,haverom sima kétütemű motorolajat öntött bele,neki sem lett gondja.Én is kíváncsi vagyok,pénteken hozzák,belerakom,hajtom aztán ha a hibakódot ki lehet törölni jó lesz,ha nem,akkor kidobott pénz...
Hallottam én is ilyet, de az is biztos, hogy az Ausztriában tankolt anyagban például alapból benne van 1-2 adalék (pl dermedésgátló), aminek esetleg az itthon tankolt gázolajban is talán benne kellene lennie?
Én olajat nem szívesen tennék bele, mert attól tényleg füstölne, mint a Trabant
Való igaz, nekem is az egyik haverom az egyik K.vári benzinkút főnöke és Ő is önti az arol 2T-t a gázolajba, baja sem volt az autónak. De az olaj kokszosít, pont ellenkezője az injektortisztítóknak. Ha öntenék is olajat a gázolajba, az is csak Castrol TTS lenne vagy Repsol Racing 2T, de nem arol.
2010.01.13. 23:47
Dominici írta:bmw520ds írta:Ha jól tudom dermedésgátlót az úgynevezett téli gázolajat Nov 1-től forgalmaznak hogy a gázolaj dermedéspontja miatt lévő problémákat megszüntessék.Tehát nem erre gondoltam...Preventív módszer,és akinek baja van injektor,porlasztó esetleg adagoló,nagynyomású pumpa végett,az hívja az általam leírt számot és a Muki elmondja a lényeget.Természetesen aki kötekedni szeretne,az is hívja bátran,de a gondolatait logikusan és műszaki nyelven adja elő,hogy nagyjából egyenrangú partnere legyen annak aki esetleg tud segíteni komolyabb anyagi probléma kialakulásának megelőzésében.Ezzel azt akarom súgni:tudja mire van a készítmény,nem csak holmi kereskedő,aki az ok-okozat összefüggésről nem tud nyilatkozni,mert nem ért hozzá,csak a betanult szöveg :winkÉn sem tudok tapasztalatról beszélni,mert még nem próbáltam,van jelenleg tárolt hibakód ami porlasztó problémát jegyez,szervíz szerint ne törődjek vele,drága,nem füstöl,indul ezért én is beleteszem a tankba,legalább tudom szidni ha nem lesz jó,vagy dicsérni ha megszünteti a problémát.De míg nem próbálom hogy írhatnák véleményt?
Közel 4 év használat után elolvastam a kézikönyvetamiben írják, hogy nem szabad semmilyen adalékot hozzáadni az üzemanyaghoz...most akkor mi legyen?
2010.01.15. 20:27
2010.01.15. 20:36
bmw520ds írta:Ma beleöntöttem,Metabond Megasel terméket a gázolajba.Öt rugóért kaptam,"az első 200 liternél 40 literhez húsz ml,majd rendszeresen 40l/10ml.Ezt írja.Rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal,amivel a legkorszerűbb üa. adalékok de a Metabond tartalma következtében felületnemesítést is végrehajt az üa-gal érintkező felületeken.E hatásnak köszönhetően az egymáson elmozduló fémfelületek precíz illesztését és az üa.rendszer különböző járatainak felületi simaságát érjük el.Az üzemanyagban lévő vízet emulgálja.Tisztító és égésjavító hatása van,az égésképet javítja.Dermedéspontot 20%-kal csökkenti,az adagolófúvókák élettartamát jelentősen megnöveli."250ml a kiszerelése.Őszintén kíváncsi vagyok
2010.01.15. 20:43
lepke írta:bmw520ds írta:Ma beleöntöttem,Metabond Megasel terméket a gázolajba.Öt rugóért kaptam,"az első 200 liternél 40 literhez húsz ml,majd rendszeresen 40l/10ml.Ezt írja.Rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal,amivel a legkorszerűbb üa. adalékok de a Metabond tartalma következtében felületnemesítést is végrehajt az üa-gal érintkező felületeken.E hatásnak köszönhetően az egymáson elmozduló fémfelületek precíz illesztését és az üa.rendszer különböző járatainak felületi simaságát érjük el.Az üzemanyagban lévő vízet emulgálja.Tisztító és égésjavító hatása van,az égésképet javítja.Dermedéspontot 20%-kal csökkenti,az adagolófúvókák élettartamát jelentősen megnöveli."250ml a kiszerelése.Őszintén kíváncsi vagyok
Helo
Ez a fajta adalék a Prolongba sokkal jobb
üdv zoli
2010.01.15. 20:53
lepke írta:bmw520ds írta:Ma beleöntöttem,Metabond Megasel terméket a gázolajba.Öt rugóért kaptam,"az első 200 liternél 40 literhez húsz ml,majd rendszeresen 40l/10ml.Ezt írja.Rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal,amivel a legkorszerűbb üa. adalékok de a Metabond tartalma következtében felületnemesítést is végrehajt az üa-gal érintkező felületeken.E hatásnak köszönhetően az egymáson elmozduló fémfelületek precíz illesztését és az üa.rendszer különböző járatainak felületi simaságát érjük el.Az üzemanyagban lévő vízet emulgálja.Tisztító és égésjavító hatása van,az égésképet javítja.Dermedéspontot 20%-kal csökkenti,az adagolófúvókák élettartamát jelentősen megnöveli."250ml a kiszerelése.Őszintén kíváncsi vagyok
Helo
üdv zoli
2010.01.15. 20:55
simi64 írta:lepke írta:bmw520ds írta:Ma beleöntöttem,Metabond Megasel terméket a gázolajba.Öt rugóért kaptam,"az első 200 liternél 40 literhez húsz ml,majd rendszeresen 40l/10ml.Ezt írja.Rendelkezik mindazokkal a tulajdonságokkal,amivel a legkorszerűbb üa. adalékok de a Metabond tartalma következtében felületnemesítést is végrehajt az üa-gal érintkező felületeken.E hatásnak köszönhetően az egymáson elmozduló fémfelületek precíz illesztését és az üa.rendszer különböző járatainak felületi simaságát érjük el.Az üzemanyagban lévő vízet emulgálja.Tisztító és égésjavító hatása van,az égésképet javítja.Dermedéspontot 20%-kal csökkenti,az adagolófúvókák élettartamát jelentősen megnöveli."250ml a kiszerelése.Őszintén kíváncsi vagyok
Helo
üdv zoli
Szerintem meg nem is egyről beszéltek!
Prolongmotorolaj-adalék
Metabondüzemanyag-adalék