Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Üzemanyag fogyasztás.

2012.10.08. 22:36

Imco írta:
simi64 írta:
Imco írta:
A lényeget kihagyjátok!

Senki sem tankol tele!!!!

Aki meg mindig 5000-ért tankol, annak úgyis mindegy, holnapután is 5000-ért fog :!:
:mrgreen:

Van erre olyan pizza futár aki 1000-ért tankol egy este 3-4 -szer.
Ahogy jön a pénz.

Na igen,ezt sokan nem tudják hogy a pizza futárok az üzemanyagot maguknak állják, jattot pedig sajnos nem sokat kapnak,már ha kapnak.

2012.10.08. 23:01

Padre540 írta:
ogtrai írta:
zoley88 írta:aki árérzékeny, holnapig tankoljon, mert szerdától emelkedik az üzemanyagár. nem sokkal, 2-2 forinttal. csak aki fillérbaszó :D
hatvan liternél úgyis csak plusz százhúsz forint átlagosan...

Vicc,de sokan vannak akik ilyenkor is szaladnak és tankolnak,amivel nem lenne baj mert spóroljon mindenki ott ahol tud vagy akar, csak egyszer beleszaladtam egy ilyen áremelés előtti hisztérikus keddi napba mikor már porzott a cégesben a tank és szokásos módon begurultam. Nem értettem a tömeg okát mikor mondta a kutas hogy áremelés lesz holnaptól. Amivel mondom nem is lenne baj, de jött a rengeteg autós és 2-3-4e forintért tankoltak és látszott hogy a vásárlók 70-80%-a az emelkedés miatt tankolt. Ezt ki érti?! :facepalm: Főleg hogy amit megspórol azt el is autózza a direkt csak a benzinkútra való kikocsikázással. :D

Amúgy tényleg vicc.Az érdekes az egészben hogy nem nagy tepsiket látsz sorban állni 60-100l-es tankokkal,hanem Buzuki,Renyó és társai 40-50l-es tankkal.Nem hiszem el hogy nem számolnak utána,mondjuk 50 liter,5 ft-os emelkedés=250ft.Ezért még egy külön programot szervez hogy elmegy tankolni.Odaállnék egy stábbal és mikrofonnal kérdezősködni és nagyon kíváncsi lennék a válaszokra... :facepalm:

Helo
Pár forintos csökkentésnél csak az analfabéták mennek tankolni
Ha beleszámolod a PLUSSZ cigit és a rágót vagy az ice teat akkor ott vagy ahol a part SZAKAD
NEVETSÉGES DOLOG

2012.10.08. 23:33

lepke írta:Helo
Ha beleszámolod a PLUSSZ cigit és a rágót vagy az ice teat akkor ott vagy ahol a part SZAKAD
NEVETSÉGES DOLOG

Csak az analfabéták vásárolnak kúton rágót, ice teát! :) ;)

Egyébként valóban felesleges 30Ft spórolásért rohanni.
A szomorú hogy sokan mégis megteszik.
Azaz, qva kilátástalanság van.

Szerintem...

2012.10.09. 06:32

Imco írta:Egyébként valóban felesleges 30Ft spórolásért rohanni.

Szerintem...

A fejekben van a kilátástalanság... Pont azokban, akik 30 Ft-ért elmennek sorbanállni. :facepalm:

Ők voltak azok, akik a szociban is televették a kádat benzinnel, mikor emelkedett 20 fillért.

Ha szerencséjük volt, az anyós cigizett és bement a fürdőszobába :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek kzolee az itt látható tagok köszönték meg: hamoriarpi
Értékelés: 4.76%

2012.10.10. 11:07

kzolee írta:
Imco írta:Egyébként valóban felesleges 30Ft spórolásért rohanni.

Szerintem...

A fejekben van a kilátástalanság... Pont azokban, akik 30 Ft-ért elmennek sorbanállni. :facepalm:

Ők voltak azok, akik a szociban is televették a kádat benzinnel, mikor emelkedett 20 fillért.

Ha szerencséjük volt, az anyós cigizett és bement a fürdőszobába :mrgreen:

Géza örök.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek hamoriarpi az itt látható tagok köszönték meg: kzolee
Értékelés: 4.76%

2012.10.12. 20:39

Imco írta:
ogtrai írta:
Padre540 írta:
ogtrai írta:
zoley88 írta:aki árérzékeny, holnapig tankoljon, mert szerdától emelkedik az üzemanyagár. nem sokkal, 2-2 forinttal. csak aki fillérbaszó :D
hatvan liternél úgyis csak plusz százhúsz forint átlagosan...

Vicc,de sokan vannak akik ilyenkor is szaladnak és tankolnak,amivel nem lenne baj mert spóroljon mindenki ott ahol tud vagy akar, csak egyszer beleszaladtam egy ilyen áremelés előtti hisztérikus keddi napba mikor már porzott a cégesben a tank és szokásos módon begurultam. Nem értettem a tömeg okát mikor mondta a kutas hogy áremelés lesz holnaptól. Amivel mondom nem is lenne baj, de jött a rengeteg autós és 2-3-4e forintért tankoltak és látszott hogy a vásárlók 70-80%-a az emelkedés miatt tankolt. Ezt ki érti?! :facepalm: Főleg hogy amit megspórol azt el is autózza a direkt csak a benzinkútra való kikocsikázással. :D

Amúgy tényleg vicc.Az érdekes az egészben hogy nem nagy tepsiket látsz sorban állni 60-100l-es tankokkal,hanem Buzuki,Renyó és társai 40-50l-es tankkal.Nem hiszem el hogy nem számolnak utána,mondjuk 50 liter,5 ft-os emelkedés=250ft.Ezért még egy külön programot szervez hogy elmegy tankolni.Odaállnék egy stábbal és mikrofonnal kérdezősködni és nagyon kíváncsi lennék a válaszokra... :facepalm:

Nem akartam általánosítani,de tényleg ezen gyártók típusai álltak bent a benzinkúton. :D Én is kíváncsi lennék a válaszokra :)

A lényeget kihagyjátok!

Senki sem tankol tele!!!!

Akkor Én senki vagyok ? :mrgreen:
Amikor már csak 100-200 km-re való benzin van a kocsiban, Én bemegyek a kútra és mindig csurig tankolom.

2012.10.12. 20:45

Oroszlan írta:

Akkor Én senki vagyok ? :mrgreen:
Amikor már csak 100-200 km-re való benzin van a kocsiban, Én bemegyek a kútra és mindig csurig tankolom.

Szintén :!:
Annál is inkább, mert 20 l alatt megpróbál leállni :facepalm:

2012.10.12. 20:48

Imco írta:
NEVETSÉGES DOLOG

Csak az analfabéták vásárolnak kúton rágót, ice teát! :) ;)

Egyébként valóban felesleges 30Ft spórolásért rohanni.

Szerintem...

Helo
A rágó és a tea csak pár forintért drágább a kúton mint egy Tescóba vagy Lidlben, ezért nem fogok ott eltölteni órák hosszat a bevásárló központban
Ezt az időt INKÁBB az oldalon használom fel :wink: :wink:

2012.10.12. 22:17

A rágó és a tea csak pár forintért drágább a kúton mint egy Tescóba vagy Lidlben, ezért nem fogok ott eltölteni órák hosszat a bevásárló központban
Ezt az időt INKÁBB az oldalon használom fel :wink: :wink:

:franko: Jó a dumád! :taps: :taps: :taps: :wink: :lol:

2012.10.15. 18:08

Úgy adódott hogy tankolásos módszerrel megtudtam nézni ma a kocsim fogyasztását kb. 8.3-ra jött ki abból 95% autópálya 130-140 es tempó./automata/

2012.10.15. 19:24

hitman77 írta:Úgy adódott hogy tankolásos módszerrel megtudtam nézni ma a kocsim fogyasztását kb. 8.3-ra jött ki abból 95% autópálya 130-140 es tempó./automata/

Nem vagyok dízeles, de nem sok az egy kicsit?

2012.10.15. 19:48

afcajax írta:
hitman77 írta:Úgy adódott hogy tankolásos módszerrel megtudtam nézni ma a kocsim fogyasztását kb. 8.3-ra jött ki abból 95% autópálya 130-140 es tempó./automata/

De igen :!:
95% autópálya, 130-140, tempomat, TDS=6 liter :!:

2012.10.15. 20:22

simi64 írta:
afcajax írta:

6 litert max eredeti alpokaljai osztrák szuperprémium gázolajjal fogyaszt autópálya tempónál egy TDS! ;)
Még a gyári kiskönyve is 7,0 litert ír városon kívül az automatára, ami ráadásul még mindig nem pályatempó, sokkal inkább 90 km/h.
Szóval a 8,3 abszolút gyári érték lehet, ami nem is rossz egy ennyi idős autótól.
És mielőtt jönnek majd a városi csodafogyasztási adatok 4 meg 5 literről, el ne hidd! 12-13 litert simán beszippant egy kilencvenes évek közepén fejlesztett 2500 köbcentis motor egy 1,7 tonnás tömeg mozgatásakor. (Szintén gyári adat.)
Sokáig én is azt hittem, hogy baj van a kocsimmal, mert mindenki 6 literekről beszélt itt a fórumon. Na most vagy ők tudnak valamit és a tesztpad adatai hazudnak, vagy...

2012.10.15. 20:36

Helo
Csökkenőben van a fogyasztásom :facepalm: :facepalm:

Kép

2012.10.15. 20:39

60% város, dinamikus tempó, 40% pálya 150-es átlag. Éves átlag fogy.: 7,35l (rátankolásos mérés)

2012.10.15. 20:40

Szerintem is "sok":) Ez az első BMW-m és a könyvet is úgy töltöttem le hozzá miszerint, 525tds automata városban 13/13,4 városon kívül 7/7,2
vegyes 9,1/9,4.Tehát gyárilag nem rossz ez,persze a kézi váltósoknak kb 1 literrel jobb a fogyasztásuk városban még többel is,persze ez is a könyv szerint.Ezért csak irigykedve olvasom azokat a kommenteket ahol 5-6 literes fogyasztásokat írnak :)

2012.10.15. 20:46

Fecó írta:60% város, dinamikus tempó, 40% pálya 150-es átlag. Éves átlag fogy.: 7,35l (rátankolásos mérés)

A te motorod átlag feletti állapotban van!
Köszönet az előző tulajdonosoknak... :mrgreen:

2012.10.15. 20:47

Jerry írta:
simi64 írta:
afcajax írta:

6 litert max eredeti alpokaljai osztrák szuperprémium gázolajjal fogyaszt autópálya tempónál egy TDS! ;)
Még a gyári kiskönyve is 7,0 litert ír városon kívül az automatára, ami ráadásul még mindig nem pályatempó, sokkal inkább 90 km/h.
Szóval a 8,3 abszolút gyári érték lehet, ami nem is rossz egy ennyi idős autótól.
És mielőtt jönnek majd a városi csodafogyasztási adatok 4 meg 5 literről, el ne hidd! 12-13 litert simán beszippant egy kilencvenes évek közepén fejlesztett 2500 köbcentis motor egy 1,7 tonnás tömeg mozgatásakor. (Szintén gyári adat.)
Sokáig én is azt hittem, hogy baj van a kocsimmal, mert mindenki 6 literekről beszélt itt a fórumon. Na most vagy ők tudnak valamit és a tesztpad adatai hazudnak, vagy...

Ha 94 km/h-ra rakom a tempomatot (és folyamatosan tudok vele közlekedni így), ugyanis ekkor esik vissza a ford. 1750-re, akkor 5,2 :!:
Autópályán folyamatos állandó 135-nél (zavar nélkül, 4 személy, labanc gázolaj, de nem szuperprémium, 6,1).
Az A2-es, Ausztriában felmegy 1000m fölé. Felfelé van kb 30 km 100-as tábla, ott annyi, vagy 110. Lefelé viszont ugyanennyit lehet "gurulni" :D .
A tetején lenulláztam, a fogyim visszaesett 1,9-re is, de még 26 km után is csak 2,3 volt :roker:
városi használatban, télen, rövid távon bekapja a 11,6-ot :facepalm:
Most 9,3 mert csak munkába járok vele, 1,5 km és csak 6-8 fok van, reggel, este meg 13.

2012.10.15. 20:53

Kép

2012.10.15. 20:53

jlaci74 írta:
Fecó írta:60% város, dinamikus tempó, 40% pálya 150-es átlag. Éves átlag fogy.: 7,35l (rátankolásos mérés)

A te motorod átlag feletti állapotban van!
Köszönet az előző tulajdonosoknak... :mrgreen:

...és a mostaninak! :mrgreen:
Hozzászólás küldése

VigLink badge