![]() |
2009.03.02. 19:52
bmw750i írta:jackson írta:
Valóban jó és lehet, hogy beszélni kéne velük ha csoportosan állitanánk be akkor vajon van-e kedvezmény. Én egy közös kis csoportos menjünk el ótómata váltót karbantartani bulira gondolok. 354EUR volt a teljes számla ami 106eFt és mégse 300-600eFt Dortmound ok észak de azért kikéne számolni az benzint oda.
Jackson, akinek megfogant az ötlet a fejében
Ma beszéltünk a ZF-nél az uriemberrel, aki az előbbi linkben szerepel. Ha leadjuk a rossz váltót és hozunk helyette egy jót, 2700 eurót kell fizetni, egy teljes generálozásért -az eredeti váltón, amit oda viszünk- 2000 eurót, hát 300-al szorozva ez sem egy szép összeg. Mind ezen összegek 5hp30-as (a5s560z) váltóra vonatkoznak.
2009.03.02. 19:58
bmw750i írta:VZoltan írta:A hasznaltauto.hu/alkatresz keresőn körbenéztél? Székesfehérváron is van egy cég amelyik bontott és felújított BMW automata váltókkal foglalkozik, talán a 06/30/9741-865 ill. a 06/70/591-2323-as telefonon érhetők el. Próbáld meg. Egyébként az 5er-nél is javítanak automata váltót.
Üdv. Zoli
Hali!
Köszi a segítséget, megpróbálom még őket felhívni, azt meglátjuk mi lesz. Csak attól félek, hogy itt kis szép hazánkban az aut. vált. javítók 6hónap garit adnak. Ez az én szememben szinte egyenlő a 0-val. Ottkint németbe 1év a gari. Ezzel szerintem a saját munkájukat minősítik. Komolyan félnék, hogy itt csináltassam a váltómat. Legjobb lenne ottkint. Olyat esetleg v.ki nem tud, hogy leadja a szar váltót és mindjárt kap helyett egy felújítottat?
2009.03.02. 20:05
MChris írta:bmw750i írta:jackson írta:
Valóban jó és lehet, hogy beszélni kéne velük ha csoportosan állitanánk be akkor vajon van-e kedvezmény. Én egy közös kis csoportos menjünk el ótómata váltót karbantartani bulira gondolok. 354EUR volt a teljes számla ami 106eFt és mégse 300-600eFt Dortmound ok észak de azért kikéne számolni az benzint oda.
Ma beszéltünk a ZF-nél az uriemberrel, aki az előbbi linkben szerepel. Ha leadjuk a rossz váltót és hozunk helyette egy jót, 2700 eurót kell fizetni, egy teljes generálozásért -az eredeti váltón, amit oda viszünk- 2000 eurót, hát 300-al szorozva ez sem egy szép összeg. Mind ezen összegek 5hp30-as (a5s560z) váltóra vonatkoznak.
600eFt-ot itthon is elkérhetnek akkor jobb ha ők csinálják nem? ill tudom hogy nem csak gondolom nem hal be 1 év múlva.
2009.03.02. 20:14
bmw750i írta:MChris írta:bmw750i írta:jackson írta:
600eFt-ot itthon is elkérhetnek akkor jobb ha ők csinálják nem? ill tudom hogy nem csak gondolom nem hal be 1 év múlva.
Teljes mértékben igazad van Chris, de, ha az ember pénztárcája nem bírja (ill. bírná, de traktort veszek, ekét veszek, vágóasztalt veszek, csak ezután jöhet szóba a kocsi, mert a kenyerem nem a kocsival keresem + még március végén ki kell fizetnem 3.840.000Ft törlesztést is a többi gép után), ekkor jönnek a szükségmegoldások.
2009.03.02. 20:18
MChris írta:bmw750i írta:MChris írta:bmw750i írta:jackson írta:
Teljes mértékben igazad van Chris, de, ha az ember pénztárcája nem bírja (ill. bírná, de traktort veszek, ekét veszek, vágóasztalt veszek, csak ezután jöhet szóba a kocsi, mert a kenyerem nem a kocsival keresem + még március végén ki kell fizetnem 3.840.000Ft törlesztést is a többi gép után), ekkor jönnek a szükségmegoldások.
Megértem sőt én is ezt választanám,nem is ezt a kérdést feszegettem csak "irátátok" hogy itthon is lehet 6-ossal kezdődő a számla,de ha ilyen közel leszel hozzám akkor ha úgy alakul átugrok "hozzád" (többit PÜ-ben)
2009.03.02. 23:59
bmw750i írta:MChris írta:bmw750i írta:MChris írta:bmw750i írta:jackson írta:
Megértem sőt én is ezt választanám,nem is ezt a kérdést feszegettem csak "irátátok" hogy itthon is lehet 6-ossal kezdődő a számla,de ha ilyen közel leszel hozzám akkor ha úgy alakul átugrok "hozzád" (többit PÜ-ben)
Úgy tervezem egyébként, hogy még a héten felvinném az autót Sz.fehérvárra. Ha viszem irok pü-t.
2009.03.03. 09:35
2009.03.03. 10:42
910203 írta:deflora írta:Szeva! Tegnap megtörtént az autómata v olaj cseréje.Olajat olajszűrőt tömitést ezen az oldalon kaptam a legjobb áron amit megbizhatónak itéltem.R-ben D-ben vaj lett előtte kicsit rántott.Mentem vele kb 400km minden rendben van jól vált tökéletesen müködik.Az autóban csaknem 200e van ez volt az első olaj csere.Ára:olajcsere motor és váltó+szűrők+gáz olaj szűrő tank szűrő takaritás 8000ft.
Szeva! Megkérdezhetem,hogy mennyi olaj ment a váltóba?
2009.03.03. 14:37
2009.03.03. 15:10
bmw750i írta:bmw750i írta:VZoltan írta:A hasznaltauto.hu/alkatresz keresőn körbenéztél? Székesfehérváron is van egy cég amelyik bontott és felújított BMW automata váltókkal foglalkozik, talán a 06/30/9741-865 ill. a 06/70/591-2323-as telefonon érhetők el. Próbáld meg. Egyébként az 5er-nél is javítanak automata váltót.
Üdv. Zoli
Hali!
Köszi a segítséget, megpróbálom még őket felhívni, azt meglátjuk mi lesz. Csak attól félek, hogy itt kis szép hazánkban az aut. vált. javítók 6hónap garit adnak. Ez az én szememben szinte egyenlő a 0-val. Ottkint németbe 1év a gari. Ezzel szerintem a saját munkájukat minősítik. Komolyan félnék, hogy itt csináltassam a váltómat. Legjobb lenne ottkint. Olyat esetleg v.ki nem tud, hogy leadja a szar váltót és mindjárt kap helyett egy felújítottat?
Tudtam beszélni velük, 350.000Ft ért teljesen felújítják, a konverterrel együtt. 6 hónap garanciát adnak, ha ők rakják fel a váltót. Az árban egyébként a le és a föl szerelés is bent van. Ez a legkorrektebb ajánlat eddig, szerintem velük csináltatom. Köszi Zoli a számokat, nagyon hasznos volt.
2009.03.03. 15:18
Zsolt40i írta:Helló MChris !
Mintha te kérdezted volna a manuál váltó feltöltési mennyiségét :1,25l
2009.03.03. 15:42
[/quote]
2009.03.03. 19:36
2009.03.03. 19:44
Zsolt40i írta:Hoppá, most este beszéltem a komával, s kiderült, hogy az olaj + szűrő, meg a le-fel szerelés + 40.000Ft. Délelőt igaz az olajról és a szűrőről nem beszéltünk, de a szerelést azt a 350.000-be mondta. Mindegy még így is megéri nekem. Ha megtörtént a javítás, majd írok milyen lett.
2009.03.03. 19:49
bmw750i írta:Zsolt40i írta:Hoppá, most este beszéltem a komával, s kiderült, hogy az olaj + szűrő, meg a le-fel szerelés + 40.000Ft. Délelőt igaz az olajról és a szűrőről nem beszéltünk, de a szerelést azt a 350.000-be mondta. Mindegy még így is megéri nekem. Ha megtörtént a javítás, majd írok milyen lett.
Egy bontott váltón nem is akarsz elgondolkodni
2009.03.03. 19:56
MChris írta:
Napi km-számlálót kinulláztad?
2009.03.03. 20:02
bmw750i írta:MChris írta:
Azt nem, de beírtam a telefonomba, hogy hol ált a km óra.
2009.03.03. 20:15
MChris írta:bmw750i írta:MChris írta:
Biztos megterilik az M7-esen váltóteszt "néven"
Papír irtatok? mert ha nem a csekk neked megy majd! Ja és megfogja a rendőr akkor meg kocsilopás a vége ha hivatalosan nézzük a dologot.
2009.03.03. 20:21
juf424 írta:Jó estét mindenkinek.
Annyira rimánkodtam, hogy ebbe a topiba ne kelljen kérdést feltennem de sajna megtörtént, hogy mégis.
A következő a probléma: az autón első futómű javitás történt (kutyacsont, axiálcsukló, toronycsapágy) és hazafelé jövet 3-tól felfelé nem akart váltani a váltó, manuálba szépen teszi a dolgát, de automatába csak 3. ig vállt és semmi, emelkedőn felfelé mintha erősebbet rántana váltáskor, de lejtőn nagyon szépen válltogat, iszonyat bosszantó, hogy mi lehet a baj, mert idáig gyönyörűen tette a dolgát, most meg francoskodik. Mitől lehet ez a hiba???? Kérem aki járt már így vagy tudja mi a hiba oka jelezze. Tehát 1-3-ig szépen vállt onnan semmi autómatába, manuálisan szépen működik minden!
2009.03.03. 20:23
bmw750i írta:MChris írta:bmw750i írta:MChris írta:
Biztos megterilik az M7-esen váltóteszt "néven"
Papír irtatok? mert ha nem a csekk neked megy majd! Ja és megfogja a rendőr akkor meg kocsilopás a vége ha hivatalosan nézzük a dologot.
A forgalmit, elkérte, de, ha jön esetleg csekk majd kifizettetem velük. Mert, ha nem megkenem a szájukat az biztos. De ugyanakkor reménykedek benne, hogy nem ilyen elvetemültek.