Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Üzemanyag fogyasztás.

2012.06.05. 09:00

Jerry írta:Köszi Zoli!
:franko:
A töltőlevegő nyomásnak van valami köze a légtömegmérőhöz :?:

Én úgy gondolom hogy nincs, az a turbó által kialakított túlnyomás.

2012.06.05. 19:56

Jerry írta:
kzolee írta:Jerry, ne keseredj el azért...

Ilyen kis távolságnál lehet bármi.

Ugyanannál a kútnál, ugyanannál a kútfejnél tankoltál?

Légtömegmérő teszt mit mondott?

Ugyanannál a kútfejnél tankoltam.
Sajnos a távolsággal sincs gond, már régóta sejtem, hogy többet fogyaszt a kelletténél. Városban 10 literrel járok mostanában a 8 helyett.
Légtömegmérő teszt talán rajta van az egyik, vagy a másik képen. Sajna én nem ismerem fel melyik az. :oops:

Az első kattanás nem pontos összehasonlítási pont :!:
Én mindig a szája széléig töltöm. A gázolaj habzik, jobban, mint a benzin. Eltérő arányban jöhet fel a habja a beömlőcsövön, ami aztán lecsapja a "ravaszt". A pisztolyokon pedig többféle sebességű betöltés is választható, ami szintén befolyásolhatja a habosodást :!:
Töltsd nyakig mindig :!:
Lassan száll le a habja, meg türelemjáték is kicsit, de a mögötted álló is tud várni!
Ha nincsen teljesen csurig, meg szoktam rázni jobbra-balra a kocsi hátulját erősebben, attól is szokott lejjebb menni a szint.
Csak így tudsz pontosan mérni :!:
(Persze az "ugyanaz a kútfej" is nagyon fontos)

2012.06.05. 19:59

simi64 írta:
Jerry írta:

Sajnos a távolsággal sincs gond, már régóta sejtem, hogy többet fogyaszt a kelletténél. Városban 10 literrel járok mostanában a 8 helyett.
Légtömegmérő teszt talán rajta van az egyik, vagy a másik képen. Sajna én nem ismerem fel melyik az. :oops:

Én mindig a szája széléig töltöm. A gázolaj habzik, jobban, mint a benzin. Eltérő arányban jöhet fel a habja a beömlőcsövön, ami aztán lecsapja a "ravaszt". A pisztolyokon pedig többféle sebességű betöltés is választható, ami szintén befolyásolhatja a habosodást :!:
Lassan száll le a habja, meg türelemjáték is kicsit, de a mögötted álló is tud várni!
Ha nincsen teljesen csurig, meg szoktam rázni jobbra-balra a kocsi hátulját erősebben, attól is szokott lejjebb menni a szint.

Elhiszem azt, hogy ez a tankolási módszer hozzásegíthet a minél pontosabb méréshez. Ha decikről lenne szó, akkor nem is problémáznék.
Sajnos itt úgy tűnik, hogy inkább 2 literről beszélhetünk 100 kilométerenként.
Ezen nem segít a kocsi seggének a rázása. :)

2012.06.05. 20:36

Jerry írta:
simi64 írta:
Jerry írta:

Elhiszem azt, hogy ez a tankolási módszer hozzásegíthet a minél pontosabb méréshez. Ha decikről lenne szó, akkor nem is problémáznék.
Sajnos itt úgy tűnik, hogy inkább 2 literről beszélhetünk 100 kilométerenként.
Ezen nem segít a kocsi seggének a rázása. :)

A töltésnél a habzás produkálhat 1,5-2 litert is, amit a mutatón nem látsz!

2012.06.05. 21:01

Amíg nincs hibakód, addig szerintem érdemes lenne tényleg teletankolni, ahogy Simi klubtárs írja, aztán autózni vagy 5-600 km-t, majd újra csurigtölteni, és abból matekozni.

2012.06.05. 21:06

simi64 írta:A töltésnél a habzás produkálhat 1,5-2 litert is, amit a mutatón nem látsz!

Teli tanknál ez 2-3 dl eltérést okozhat nem 2-3 litert! :)

Szerintem... ;)

Üzemanyag fogyasztás.

2012.06.05. 21:29

Imco írta:
simi64 írta:A töltésnél a habzás produkálhat 1,5-2 litert is, amit a mutatón nem látsz!

Szerintem... ;)

Hát 2-3 dl nél biztos több!! Offba még literek menek le első katanás után.
De számold ki kb 40-50mm es a cső és kb 1méter föl a tankból.

iPhone Tapatalk

2012.06.05. 21:34

admin írta:
Imco írta:

Szerintem... ;)

iPhone Tapatalk

Lassan telik fel csurig, az egyszer biztos :!:

2012.06.06. 05:27

admin írta:
Imco írta:

Szerintem... ;)

iPhone Tapatalk

Átlagfogyasztásra értettem az eltérést.

8 helyett 10-et eszik a paripája.
Ennyi difi meg nincs a cső miatt.
Akkor olyan ~12-16 litert kéne még felvenni az első katt után.

2012.06.06. 06:40

Imco írta:
admin írta:
Imco írta:

Szerintem... ;)

iPhone Tapatalk

Átlagfogyasztásra értettem az eltérést.

8 helyett 10-et eszik a paripája.
Ennyi difi meg nincs a cső miatt.
Akkor olyan ~12-16 litert kéne még felvenni az első katt után.

158 km-en elfogyaszthat egy TDS még akár 10 litert is :roker:
10 l utánatankolásakor pedig a kútfejnél kijöhet az a másfél 2 liter difi is :D

2012.06.06. 08:16

simi64 írta:158 km-en elfogyaszthat egy TDS még akár 10 litert is :roker:
10 l utánatankolásakor pedig a kútfejnél kijöhet az a másfél 2 liter difi is :D

Értem a problémát. Tankolni ~üres tanknál szoktam.
Ott meg 700-1000 km -re oszlik az üa.
Rövidtávon valóban lehet ilyen eltérés.

Bár én is mindig ugyanott tankolok egy kattig, és szerintem abban sincs ennyi.
Mivel a képletben nincs változó. Ideális esetben az egy kattnál mindig a vélt 2 liter fog hiányozni.
Így azzal is mindig lehet számolni átlagot.

Matekszakkör befejezve! :facepalm: :lol:

2012.06.06. 08:44

Így van!

Végre a dízelesek is felfoghatnák végre, hogy az övék se termeli az anyagot! :D

A tds 10 lityit fogyaszt? :shock: ....a V8 meg 3 literrel többet evett hasonló körülmények közt. :facepalm: ...na mindegy, nem számolok :doglotlo: :nyelves:

2012.06.06. 09:03

admin írta:
Imco írta:

Szerintem... ;)

iPhone Tapatalk

Ti most mérési hibákról, meg decikről és literekről beszéltek, de Jerry 100km-enként 2 literről beszél, ami egy teli tankolásnál 10-13 liter is lehet. Azt még simi sem kattogtatja meg rázogatja bele, még akkor sem ha a bal oldalára dönti a tádét.
Pontos mérést meg leginkább több egymás utáni mérésssel lehet kapni, lehetőség szerint ugyanannál a kútfejnél.

2012.06.06. 09:32

PeterE39 írta:
admin írta:
Imco írta:

Szerintem... ;)

iPhone Tapatalk

Ti most mérési hibákról, meg decikről és literekről beszéltek, de Jerry 100km-enként 2 literről beszél, ami egy teli tankolásnál 10-13 liter is lehet. Azt még simi sem kattogtatja meg rázogatja bele, még akkor sem ha a bal oldalára dönti a tádét.
Pontos mérést meg leginkább több egymás utáni mérésssel lehet kapni, lehetőség szerint ugyanannál a kútfejnél.

Nos, pontosan erről beszélek!
Itt sajnos nem mérési pontatlanság a gond.
De kétkedők kedvéért leírom, a tankolási szokásaimat.
Amikor 15 liter körül mutat a mérő, akkor beállok vele a kútra és első kattanásig töltöm. Nem szoktam 158 km-enként tankolgatni, de a méréshez kapóra jött egy tisztán városon kívüli utazás.
De az a helyzet, hogy normál viszonyok mellett sem sikerült még 600 Km-nél többet mennem, ami - matekosok figyeljetek! - kb 55 liter (70-15) / 6 = 9,2 L/100!
Egy TDS-től szerintem igencsak sok.
Gyorsan utána néztem a kézikönyvébe mennyi a gyári érték.
És mit látok?!
BMW 525 TDS automata limuzin:
Városban 13,0 l/100
Városon kívül 7,0 l/100
Összegezve 9,1 l/100
:shock: :shock: :shock:
Ezek szerint teljesen gyári értékeket fogyaszt a 16 éves autóm?!
Akkor mit akarok én itt 2 literrel kevesebbel?
Kik azok a csibészek, akik a 2 éves fórumpályafutásom alatt téves adatokkal vakítottak, hogy a tádé 90-nél termeli a gázolajat?!
Én meg naív ember módjára simán benyaltam a maszlagot!

Ezúton kérném semmisnek tekinteni a problémámat! Úgy tűnik egyszerűbb volt a megoldás, mint hittem!
:kalapács :kalapács :kalapács

2012.06.06. 10:26

Jerry írta:
PeterE39 írta:
admin írta:
Imco írta:

Szerintem... ;)

iPhone Tapatalk

Nos, pontosan erről beszélek!
Itt sajnos nem mérési pontatlanság a gond.
De kétkedők kedvéért leírom, a tankolási szokásaimat.
Amikor 15 liter körül mutat a mérő, akkor beállok vele a kútra és első kattanásig töltöm. Nem szoktam 158 km-enként tankolgatni, de a méréshez kapóra jött egy tisztán városon kívüli utazás.
De az a helyzet, hogy normál viszonyok mellett sem sikerült még 600 Km-nél többet mennem, ami - matekosok figyeljetek! - kb 55 liter (70-15) / 6 = 9,2 L/100!
Egy TDS-től szerintem igencsak sok.
Gyorsan utána néztem a kézikönyvébe mennyi a gyári érték.
És mit látok?!
Városban 13,0 l/100
Városon kívül 7,0 l/100
Összegezve 9,1 l/100
Kik azok a csibészek, akik a 2 éves fórumpályafutásom alatt téves adatokkal vakítottak, hogy a tádé 90-nél termeli a gázolajat?!

Ezúton kérném semmisnek tekinteni a problémámat! Úgy tűnik egyszerűbb volt a megoldás, mint hittem!

Kedves Jerry Klubtárs, én pont ilyen okokból kifolyólag gondoltam mindig, hogy a 30d sokat eszik (8l), azért mert voltak akik kitapétázták a fórumot, hogy a 30d 6.5 meg 7-et eszik mindezt gyors tempónál(persze kinek, mi a gyors)! Az ugyanilyen motorral szerelt X5-től pontosan 2l-el kér kevesebbet azonos körülmények között, szóval sejtettem, hogy nem az én adataim rosszak, csak hát mégis piszkálta az embert...Én is azt hittem, hogy gondja van egészen tegnapig...ugyanis a sz@r út és a még rosszabb forgalom miatt 90-110 km/h között kellett közlekednem kb 180km-t(mindezt fő és mellékutakon, szóval ráment a napom), néha egy 140-es előzés. Amellett, hogy evett a fene, nagy megdöbbenésemre 7.2l lett az átlag A BC SZERINT, ami általában a 8.3-as értéken áll (igen menet közben nulláztam, mert miért ne). Tehát tudja produkálni ezt a fogyit is, de hát ez a vicc kategória. Aki 100-zal veret annak minek ilyen autó, azért van, hogy tapossák :twisted: , arra lett kitalálva és legyártva! Nem kellene itt a jövendőbeli autóvásárlókat kábítani falsch adatokkal...szerintem! A benzines 7-8 literekhez meg inkább nem fűznék semmit :lol: :lol: :lol: ! Szóval emberek, Andersen rég eltávozott úgyhogy elég a mesemondásból :D ! Az f10 motorja jóval takarékosabb de csodatevésre az sem képes és egy majd 2t autót valamivel mozgatni kell!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Fourmi az itt látható tagok köszönték meg: Jerry
Értékelés: 4.76%

2012.06.06. 10:34

Fourmi írta:Kedves Jerry Klubtárs, én pont ilyen okokból kifolyólag gondoltam mindig, hogy a 30d sokat eszik (8l), azért mert voltak akik kitapétázták a fórumot, hogy a 30d 6.5 meg 7-et eszik mindezt gyors tempónál(persze kinek, mi a gyors)! Az ugyanilyen motorral szerelt X5-től pontosan 2l-el kér kevesebbet azonos körülmények között, szóval sejtettem, hogy nem az én adataim rosszak, csak hát mégis piszkálta az embert...Én is azt hittem, hogy gondja van egészen tegnapig...ugyanis a sz@r út és a még rosszabb forgalom miatt 90-110 km/h között kellett közlekednem kb 180km-t(mindezt fő és mellékutakon, szóval ráment a napom), néha egy 140-es előzés. Amellett, hogy evett a fene, nagy megdöbbenésemre 6.99999999999l lett az átlag A BC SZERINT, ami általában a 8.3-as értéken áll (igen menet közben nulláztam, mert miért ne). Tehát tudja produkálni ezt a fogyit is, de hát ez a vicc kategória. Aki 100-zal veret annak minek ilyen autó, azért van, hogy tapossák :twisted: , arra lett kitalálva és legyártva! Nem kellene itt a jövendőbeli autóvásárlókat kábítani falsch adatokkal...szerintem! A benzines 7-8 literekhez meg inkább nem fűznék semmit :lol: :lol: :lol: ! Szóval emberek, Andersen rég eltávozott úgyhogy elég a mesemondásból :D ! Az f10 motorja jóval takarékosabb de csodatevésre az sem képes és egy majd 2t autót valamivel mozgatni kell!

Bizony, az 530d még kevesebbel is beéri, mint a tádé!
530d szedán, kézi váltós:
Városban 9,8
Városon kívül 5,7
Összegezve 7,2

2012.06.06. 10:36

Jerry írta:
Fourmi írta:Kedves Jerry Klubtárs, én pont ilyen okokból kifolyólag gondoltam mindig, hogy a 30d sokat eszik (8l), azért mert voltak akik kitapétázták a fórumot, hogy a 30d 6.5 meg 7-et eszik mindezt gyors tempónál(persze kinek, mi a gyors)! Az ugyanilyen motorral szerelt X5-től pontosan 2l-el kér kevesebbet azonos körülmények között, szóval sejtettem, hogy nem az én adataim rosszak, csak hát mégis piszkálta az embert...Én is azt hittem, hogy gondja van egészen tegnapig...ugyanis a sz@r út és a még rosszabb forgalom miatt 90-110 km/h között kellett közlekednem kb 180km-t(mindezt fő és mellékutakon, szóval ráment a napom), néha egy 140-es előzés. Amellett, hogy evett a fene, nagy megdöbbenésemre 6.99999999999l lett az átlag A BC SZERINT, ami általában a 8.3-as értéken áll (igen menet közben nulláztam, mert miért ne). Tehát tudja produkálni ezt a fogyit is, de hát ez a vicc kategória. Aki 100-zal veret annak minek ilyen autó, azért van, hogy tapossák :twisted: , arra lett kitalálva és legyártva! Nem kellene itt a jövendőbeli autóvásárlókat kábítani falsch adatokkal...szerintem! A benzines 7-8 literekhez meg inkább nem fűznék semmit :lol: :lol: :lol: ! Szóval emberek, Andersen rég eltávozott úgyhogy elég a mesemondásból :D ! Az f10 motorja jóval takarékosabb de csodatevésre az sem képes és egy majd 2t autót valamivel mozgatni kell!

Városban 9,8
Városon kívül 5,7
Összegezve 7,2

Igen én ezt elhiszem, csak akkor írjuk már mögé, hogy ezt nem 200-as tempónál!!!!! Ha országúton 90-nel mennék 5-ben 1550-es rpm-en még az autómata is beérné talán 6.8-al! Csak hát ami nem megy, az nem megy!

2012.06.06. 10:38

Jerry írta:Gyorsan utána néztem a kézikönyvébe mennyi a gyári érték.
És mit látok?!
Városban 13,0 l/100
Városon kívül 7,0 l/100
Összegezve 9,1 l/100

--- 8,17 az átlag ---

2012.06.06. 10:41

Fourmi írta:
Jerry írta:

Városban 9,8
Városon kívül 5,7
Összegezve 7,2

Igen én ezt elhiszem, csak akkor írjuk már mögé, hogy ezt nem 200-as tempónál!!!!! Ha országúton 90-nel mennék 5-ben 1550-es rpm-en még az autómata is beérné talán 6.8-al! Csak hát ami nem megy, az nem megy!

Kép

2012.06.06. 10:45

kzolee írta:
Jerry írta:Gyorsan utána néztem a kézikönyvébe mennyi a gyári érték.
És mit látok?!
Városban 13,0 l/100
Városon kívül 7,0 l/100
Összegezve 9,1 l/100

--- 8,17 az átlag ---

Persze, de akik 9 alatt járnak, azok szinte kizárólag manuált vezetnek. Az automata egy literrel többet szipkázik be!
A legelső, 6,48-as pedig biztos mindig csak lejtőn közlekedik, hátszéllel! Ennyit nem lehet kihozni egy automatából másképp! :nyelves:
Hozzászólás küldése

VigLink badge