![]() |
2012.06.05. 09:00
Jerry írta:Köszi Zoli!
![]()
A töltőlevegő nyomásnak van valami köze a légtömegmérőhöz
2012.06.05. 19:56
Jerry írta:kzolee írta:Jerry, ne keseredj el azért...
Ilyen kis távolságnál lehet bármi.
Ugyanannál a kútnál, ugyanannál a kútfejnél tankoltál?
Légtömegmérő teszt mit mondott?
Ugyanannál a kútfejnél tankoltam.
Sajnos a távolsággal sincs gond, már régóta sejtem, hogy többet fogyaszt a kelletténél. Városban 10 literrel járok mostanában a 8 helyett.
Légtömegmérő teszt talán rajta van az egyik, vagy a másik képen. Sajna én nem ismerem fel melyik az.
2012.06.05. 19:59
simi64 írta:Jerry írta:kzolee írta:Jerry, ne keseredj el azért...
Sajnos a távolsággal sincs gond, már régóta sejtem, hogy többet fogyaszt a kelletténél. Városban 10 literrel járok mostanában a 8 helyett.
Légtömegmérő teszt talán rajta van az egyik, vagy a másik képen. Sajna én nem ismerem fel melyik az.
Az első kattanás nem pontos összehasonlítási pont![]()
Én mindig a szája széléig töltöm. A gázolaj habzik, jobban, mint a benzin. Eltérő arányban jöhet fel a habja a beömlőcsövön, ami aztán lecsapja a "ravaszt". A pisztolyokon pedig többféle sebességű betöltés is választható, ami szintén befolyásolhatja a habosodást![]()
Töltsd nyakig mindig![]()
Lassan száll le a habja, meg türelemjáték is kicsit, de a mögötted álló is tud várni!
Ha nincsen teljesen csurig, meg szoktam rázni jobbra-balra a kocsi hátulját erősebben, attól is szokott lejjebb menni a szint.
Csak így tudsz pontosan mérni![]()
(Persze az "ugyanaz a kútfej" is nagyon fontos)
2012.06.05. 20:36
Jerry írta:simi64 írta:Jerry írta:kzolee írta:Jerry, ne keseredj el azért...
Az első kattanás nem pontos összehasonlítási pont![]()
Én mindig a szája széléig töltöm. A gázolaj habzik, jobban, mint a benzin. Eltérő arányban jöhet fel a habja a beömlőcsövön, ami aztán lecsapja a "ravaszt". A pisztolyokon pedig többféle sebességű betöltés is választható, ami szintén befolyásolhatja a habosodást![]()
Töltsd nyakig mindig![]()
Lassan száll le a habja, meg türelemjáték is kicsit, de a mögötted álló is tud várni!
Ha nincsen teljesen csurig, meg szoktam rázni jobbra-balra a kocsi hátulját erősebben, attól is szokott lejjebb menni a szint.
Csak így tudsz pontosan mérni![]()
(Persze az "ugyanaz a kútfej" is nagyon fontos)
Elhiszem azt, hogy ez a tankolási módszer hozzásegíthet a minél pontosabb méréshez. Ha decikről lenne szó, akkor nem is problémáznék.
Sajnos itt úgy tűnik, hogy inkább 2 literről beszélhetünk 100 kilométerenként.
Ezen nem segít a kocsi seggének a rázása.
2012.06.05. 21:01
2012.06.05. 21:06
simi64 írta:A töltésnél a habzás produkálhat 1,5-2 litert is, amit a mutatón nem látsz!
2012.06.05. 21:29
Imco írta:simi64 írta:A töltésnél a habzás produkálhat 1,5-2 litert is, amit a mutatón nem látsz!
Teli tanknál ez 2-3 dl eltérést okozhat nem 2-3 litert!
Szerintem...
2012.06.05. 21:34
admin írta:Imco írta:simi64 írta:A töltésnél a habzás produkálhat 1,5-2 litert is, amit a mutatón nem látsz!
Szerintem...
Hát 2-3 dl nél biztos több!! Offba még literek menek le első katanás után.
De számold ki kb 40-50mm es a cső és kb 1méter föl a tankból.
iPhone Tapatalk
2012.06.06. 05:27
admin írta:Imco írta:simi64 írta:A töltésnél a habzás produkálhat 1,5-2 litert is, amit a mutatón nem látsz!
Szerintem...
iPhone Tapatalk
2012.06.06. 06:40
Imco írta:admin írta:Imco írta:simi64 írta:A töltésnél a habzás produkálhat 1,5-2 litert is, amit a mutatón nem látsz!
Szerintem...
iPhone Tapatalk
Átlagfogyasztásra értettem az eltérést.
8 helyett 10-et eszik a paripája.
Ennyi difi meg nincs a cső miatt.
Akkor olyan ~12-16 litert kéne még felvenni az első katt után.
2012.06.06. 08:16
simi64 írta:158 km-en elfogyaszthat egy TDS még akár 10 litert is![]()
10 l utánatankolásakor pedig a kútfejnél kijöhet az a másfél 2 liter difi is
2012.06.06. 08:44
...na mindegy, nem számolok
2012.06.06. 09:03
Szerintem...
iPhone Tapatalk
2012.06.06. 09:32
PeterE39 írta:admin írta:Imco írta:simi64 írta:A töltésnél a habzás produkálhat 1,5-2 litert is, amit a mutatón nem látsz!
Szerintem...
iPhone Tapatalk
Ti most mérési hibákról, meg decikről és literekről beszéltek, de Jerry 100km-enként 2 literről beszél, ami egy teli tankolásnál 10-13 liter is lehet. Azt még simi sem kattogtatja meg rázogatja bele, még akkor sem ha a bal oldalára dönti a tádét.
Pontos mérést meg leginkább több egymás utáni mérésssel lehet kapni, lehetőség szerint ugyanannál a kútfejnél.
2012.06.06. 10:26
Jerry írta:PeterE39 írta:admin írta:Imco írta:simi64 írta:A töltésnél a habzás produkálhat 1,5-2 litert is, amit a mutatón nem látsz!
Szerintem...
iPhone Tapatalk
Ti most mérési hibákról, meg decikről és literekről beszéltek, de Jerry 100km-enként 2 literről beszél, ami egy teli tankolásnál 10-13 liter is lehet. Azt még simi sem kattogtatja meg rázogatja bele, még akkor sem ha a bal oldalára dönti a tádét.
Pontos mérést meg leginkább több egymás utáni mérésssel lehet kapni, lehetőség szerint ugyanannál a kútfejnél.
Nos, pontosan erről beszélek!
Itt sajnos nem mérési pontatlanság a gond.
De kétkedők kedvéért leírom, a tankolási szokásaimat.
Amikor 15 liter körül mutat a mérő, akkor beállok vele a kútra és első kattanásig töltöm. Nem szoktam 158 km-enként tankolgatni, de a méréshez kapóra jött egy tisztán városon kívüli utazás.
De az a helyzet, hogy normál viszonyok mellett sem sikerült még 600 Km-nél többet mennem, ami - matekosok figyeljetek! - kb 55 liter (70-15) / 6 = 9,2 L/100!
Egy TDS-től szerintem igencsak sok.
Gyorsan utána néztem a kézikönyvébe mennyi a gyári érték.
És mit látok?!
BMW 525 TDS automata limuzin:
Városban 13,0 l/100
Városon kívül 7,0 l/100
Összegezve 9,1 l/100
![]()
![]()
![]()
Ezek szerint teljesen gyári értékeket fogyaszt a 16 éves autóm?!
Akkor mit akarok én itt 2 literrel kevesebbel?
Kik azok a csibészek, akik a 2 éves fórumpályafutásom alatt téves adatokkal vakítottak, hogy a tádé 90-nél termeli a gázolajat?!
Én meg naív ember módjára simán benyaltam a maszlagot!
Ezúton kérném semmisnek tekinteni a problémámat! Úgy tűnik egyszerűbb volt a megoldás, mint hittem!
![]()
![]()
2012.06.06. 10:34
Fourmi írta:Kedves Jerry Klubtárs, én pont ilyen okokból kifolyólag gondoltam mindig, hogy a 30d sokat eszik (8l), azért mert voltak akik kitapétázták a fórumot, hogy a 30d 6.5 meg 7-et eszik mindezt gyors tempónál(persze kinek, mi a gyors)! Az ugyanilyen motorral szerelt X5-től pontosan 2l-el kér kevesebbet azonos körülmények között, szóval sejtettem, hogy nem az én adataim rosszak, csak hát mégis piszkálta az embert...Én is azt hittem, hogy gondja van egészen tegnapig...ugyanis a sz@r út és a még rosszabb forgalom miatt 90-110 km/h között kellett közlekednem kb 180km-t(mindezt fő és mellékutakon, szóval ráment a napom), néha egy 140-es előzés. Amellett, hogy evett a fene, nagy megdöbbenésemre 6.99999999999l lett az átlag A BC SZERINT, ami általában a 8.3-as értéken áll (igen menet közben nulláztam, mert miért ne). Tehát tudja produkálni ezt a fogyit is, de hát ez a vicc kategória. Aki 100-zal veret annak minek ilyen autó, azért van, hogy tapossák, arra lett kitalálva és legyártva! Nem kellene itt a jövendőbeli autóvásárlókat kábítani falsch adatokkal...szerintem! A benzines 7-8 literekhez meg inkább nem fűznék semmit
![]()
![]()
! Szóval emberek, Andersen rég eltávozott úgyhogy elég a mesemondásból
! Az f10 motorja jóval takarékosabb de csodatevésre az sem képes és egy majd 2t autót valamivel mozgatni kell!
2012.06.06. 10:36
Jerry írta:Fourmi írta:Kedves Jerry Klubtárs, én pont ilyen okokból kifolyólag gondoltam mindig, hogy a 30d sokat eszik (8l), azért mert voltak akik kitapétázták a fórumot, hogy a 30d 6.5 meg 7-et eszik mindezt gyors tempónál(persze kinek, mi a gyors)! Az ugyanilyen motorral szerelt X5-től pontosan 2l-el kér kevesebbet azonos körülmények között, szóval sejtettem, hogy nem az én adataim rosszak, csak hát mégis piszkálta az embert...Én is azt hittem, hogy gondja van egészen tegnapig...ugyanis a sz@r út és a még rosszabb forgalom miatt 90-110 km/h között kellett közlekednem kb 180km-t(mindezt fő és mellékutakon, szóval ráment a napom), néha egy 140-es előzés. Amellett, hogy evett a fene, nagy megdöbbenésemre 6.99999999999l lett az átlag A BC SZERINT, ami általában a 8.3-as értéken áll (igen menet közben nulláztam, mert miért ne). Tehát tudja produkálni ezt a fogyit is, de hát ez a vicc kategória. Aki 100-zal veret annak minek ilyen autó, azért van, hogy tapossák, arra lett kitalálva és legyártva! Nem kellene itt a jövendőbeli autóvásárlókat kábítani falsch adatokkal...szerintem! A benzines 7-8 literekhez meg inkább nem fűznék semmit
![]()
![]()
! Az f10 motorja jóval takarékosabb de csodatevésre az sem képes és egy majd 2t autót valamivel mozgatni kell!
Bizony, az 530d még kevesebbel is beéri, mint a tádé!
530d szedán, kézi váltós:
Városban 9,8
Városon kívül 5,7
Összegezve 7,2
2012.06.06. 10:38
Jerry írta:Gyorsan utána néztem a kézikönyvébe mennyi a gyári érték.
És mit látok?!
Városban 13,0 l/100
Városon kívül 7,0 l/100
Összegezve 9,1 l/100
![]()
![]()
![]()
Kik azok a csibészek, akik a 2 éves fórumpályafutásom alatt téves adatokkal vakítottak, hogy a tádé 90-nél termeli a gázolajat?!
Ezúton kérném semmisnek tekinteni a problémámat! Úgy tűnik egyszerűbb volt a megoldás, mint hittem!
![]()
![]()
2012.06.06. 10:41
Fourmi írta:Jerry írta:Fourmi írta:Kedves Jerry Klubtárs, én pont ilyen okokból kifolyólag gondoltam mindig, hogy a 30d sokat eszik (8l), azért mert voltak akik kitapétázták a fórumot, hogy a 30d 6.5 meg 7-et eszik mindezt gyors tempónál(persze kinek, mi a gyors)! Az ugyanilyen motorral szerelt X5-től pontosan 2l-el kér kevesebbet azonos körülmények között, szóval sejtettem, hogy nem az én adataim rosszak, csak hát mégis piszkálta az embert...Én is azt hittem, hogy gondja van egészen tegnapig...ugyanis a sz@r út és a még rosszabb forgalom miatt 90-110 km/h között kellett közlekednem kb 180km-t(mindezt fő és mellékutakon, szóval ráment a napom), néha egy 140-es előzés. Amellett, hogy evett a fene, nagy megdöbbenésemre 6.99999999999l lett az átlag A BC SZERINT, ami általában a 8.3-as értéken áll (igen menet közben nulláztam, mert miért ne). Tehát tudja produkálni ezt a fogyit is, de hát ez a vicc kategória. Aki 100-zal veret annak minek ilyen autó, azért van, hogy tapossák, arra lett kitalálva és legyártva! Nem kellene itt a jövendőbeli autóvásárlókat kábítani falsch adatokkal...szerintem! A benzines 7-8 literekhez meg inkább nem fűznék semmit
![]()
![]()
Bizony, az 530d még kevesebbel is beéri, mint a tádé!
530d szedán, kézi váltós:
Városban 9,8
Városon kívül 5,7
Összegezve 7,2
Igen én ezt elhiszem, csak akkor írjuk már mögé, hogy ezt nem 200-as tempónál!!!!! Ha országúton 90-nel mennék 5-ben 1550-es rpm-en még az autómata is beérné talán 6.8-al! Csak hát ami nem megy, az nem megy!
2012.06.06. 10:45
kzolee írta:Jerry írta:Gyorsan utána néztem a kézikönyvébe mennyi a gyári érték.
És mit látok?!
Városban 13,0 l/100
Városon kívül 7,0 l/100
Összegezve 9,1 l/100
![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
--- 8,17 az átlag ---