Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: A nagy e38 e39 közös-ülés topic

2012.10.31. 19:37

barbrady írta:
Bazijoe írta:Sziasztok,

Egy olyan gondom lenne, hogy a vezető oldali ülésen 1 ponton (bal hátul, majdnem a tövénél) irgalmatlan forróra melegszik, szinte éget. Nagyjából ott ahol a legjobban igénybe van véve az ülés a ki/beszállásnál. Kívülről nem látszik / érződik ,hogy nagyon kikopott volna, vagy nem lenne benne anyag a bőr alatt....Ez mitől lehet? Lehet javítani valahogy vagy keressek új ülést?

Köszi,
B.

Ne állj a napra vele :mrgreen:

Á ez lehet az... És hangyákat se égessek azon a részen mi?... :D

2012.11.18. 21:57

Hátha még nem volt... PMiki nagyszerű munkáját kiegészítendő:
http://forum.bmw5.co.uk/topic/71108-how ... -retrofit/

Üdv,
Joe

2012.11.20. 20:07

A kérdésem az lenne, hogy mind az elektromos, mind a memóriás ülések esetében GYÁRILAG mind a két oldal elektromos, vagy memóriás, vagy csak a sofőr oldali?

2012.11.20. 20:08

csiatt írta:A kérdésem az lenne, hogy mind az elektromos, mind a memóriás ülések esetében GYÁRILAG mind a két oldal elektromos, vagy memóriás, vagy csak a sofőr oldali?

Mindkét oldal elektromos, de csak a vezető oldali memóriás...gyárilag.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: csiatt
Értékelés: 4.76%

2012.12.08. 16:42

Sziasztok!Nincs itt valaki véletlenül,aki a dönthető szürke bőr hátsó üléseimet elcserélné velem simára?Elég csak a felső részét elcserélni,mert nekem eredetileg nem dönthető plüss volt benne.És ha nem muszáj nem szeretném hegesztgetni.Tökéletes szép állapotú egyébként.

2012.12.10. 15:53

Bazijoe írta:
barbrady írta:

Egy olyan gondom lenne, hogy a vezető oldali ülésen 1 ponton (bal hátul, majdnem a tövénél) irgalmatlan forróra melegszik, szinte éget. Nagyjából ott ahol a legjobban igénybe van véve az ülés a ki/beszállásnál. Kívülről nem látszik / érződik ,hogy nagyon kikopott volna, vagy nem lenne benne anyag a bőr alatt....Ez mitől lehet? Lehet javítani valahogy vagy keressek új ülést?

Köszi,
B.

Ugyanez volt a problémám nekem is. Miután láttam az ülést belülről, eléggé megörültem, hogy nem használtam a fűtést sokáig, mert egy ponton majdnem átégettem a bőrt. Megkérdeztem egy pár bőröst, mit lehet csinálni (a bőr maga is eléggé viseletes volt 300000km gondozatlanság után). A felújítással senkinek semmi baja nem volt, de az ülésfűtésnek mindenkinek más javítási ötlete támadt... Utólagos utángyártott fűtés a szivacs és a bőr közé (nem nagyon működik, mert az eredeti szigetelés a bőrön pont a fűtés és a kis hátsóm között alkotna szigetelő réteget.)

Végül is egy ismert budakalászi Suzuki márkaszervízben, ahol elsősorban BMW-ket szervízelnek, az egyik szerelőnek volt egy megoldása, az E90 fűtését bele lehet aplikálni, csak kell hozzá egy jó kárpitos. Aztán felhívtak egy ismerős kárpitost, kiderült, hogy a fűtést is tudja javítani.

Másfél 7 és 90000 HUF után itt az eredmény. A fűtés megy (ezért volt elsősorban az egész mizéria) az ülések pedig közel olyanok, mint új korukban voltak.

Kép

2012.12.10. 20:14

molnart írta:
Bazijoe írta:
barbrady írta:

Köszi,
B.

Ugyanez volt a problémám nekem is. Miután láttam az ülést belülről, eléggé megörültem, hogy nem használtam a fűtést sokáig, mert egy ponton majdnem átégettem a bőrt. Megkérdeztem egy pár bőröst, mit lehet csinálni (a bőr maga is eléggé viseletes volt 300000km gondozatlanság után). A felújítással senkinek semmi baja nem volt, de az ülésfűtésnek mindenkinek más javítási ötlete támadt... Utólagos utángyártott fűtés a szivacs és a bőr közé (nem nagyon működik, mert az eredeti szigetelés a bőrön pont a fűtés és a kis hátsóm között alkotna szigetelő réteget.)

Végül is egy ismert budakalászi Suzuki márkaszervízben, ahol elsősorban BMW-ket szervízelnek, az egyik szerelőnek volt egy megoldása, az E90 fűtését bele lehet aplikálni, csak kell hozzá egy jó kárpitos. Aztán felhívtak egy ismerős kárpitost, kiderült, hogy a fűtést is tudja javítani.

Másfél 7 és 90000 HUF után itt az eredmény. A fűtés megy (ezért volt elsősorban az egész mizéria) az ülések pedig közel olyanok, mint új korukban voltak.

Kép

Tényleg szép lett....
Nem nagyon érek rá mostanában szerelőhöz menni, (ill. gondolom jó sokáig nélkülözni kell a kocsit) de amit lesz szabadidőm, elviszem.
Addig is csak pár percet kapcsolom be, hogy ne legyen jéghideg.

2012.12.20. 13:43

Sziasztok, csak tanulságként írom le a velem történteket.

Memóriás bőr ülés, fűtéssel.

Soha, semmi gond nem volt vele, mindig rendesen működött, nem érződött túl forrónak sehol, nem verte a biztit.

Egyik reggel elindulás után kb 50 méterrel, kigyulladt az ülés alattam (a fűtés nem is volt bekapcsolva) meggyulladt a szivacs benne. Poroltóval megfékeztem, de még a túzoltóknak akadt egy kis oltanivalójuk.

Ha nincs túzoltó készülékem, végignézhettem volna, ahogy kiég teljesen az autó.

Szóval vegyetek tűzoltó készüléket. :)

Esetleg ha valaki tud magában balos első fekete bőr ülést, akkor ne kiméljen. Esetleg komplett garnitúrát, mert magában eléggé esélytelennek látom...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek feketepeti az itt látható tagok köszönték meg: barbrady
Értékelés: 4.76%
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára feketepeti 2012.12.20. 13:46-kor.

2012.12.20. 13:45

feketepeti írta:Sziasztok, csak tanulságként írom le a velem történteket.

Soha, semmi gond nem volt vele, mindig rendesen működött, nem érződött túl forrónak sehol, nem verte a biztit.

Egyik reggel elindulás után kb 50 méterrel, kigyulladt az ülés alattam (a fűtés nem is volt bekapcsolva) meggyulladt a szivacs benne. Poroltóval megfékeztem, de még a túzoltóknak akadt egy kis oltanivalójuk.

:shock:
Biztos a fűtés volt a ludas? A memóriás ülésben azért van elektronika rendesen.

2012.12.20. 13:49

barbrady írta:

:shock:
Biztos a fűtés volt a ludas? A memóriás ülésben azért van elektronika rendesen.

Nem biztos, meg ugye be sem volt kapcsolva. Nehéz megmondani, de ha ki lesz bontva, akkor talán látszik majd valami. Mindenesetre betojtam kissé. Lenéztem és oldalra, a kardánalagút felé jött a láng, a bőr ugye nem nagyon tudott ilyen hamar átégni.

2012.12.20. 14:03

Esetleg ha valaki tud magában balos első fekete bőr ülést, akkor ne kiméljen. Esetleg komplett garnitúrát, mert magában eléggé esélytelennek látom...

Te jó ég!
:shock: :shock: :shock:
Micsoda mázli, hogy volt tűzoltókészüléked.
Ezek után én is beteszek egyet a kocsiba.
Igaz fűtésem nincs, de elektronika annál több.

2012.12.21. 04:12

Jerry írta:

Te jó ég!
:shock: :shock: :shock:
Micsoda mázli, hogy volt tűzoltókészüléked.
Ezek után én is beteszek egyet a kocsiba.
Igaz fűtésem nincs, de elektronika annál több.

Nekem a lábam alatt van a poroltó!
Vettem egy konzolt, mint amilyen jobb oldalon tartja az elsősegélydobozt. Semmit nem kellet alakítani csak felcsavarozni és erre fogattam fel a poroltó tartóját. SOHA NE KELLJEN HASZNÁLNI, de ha mégis szükség van rá, akkor csak előbb le tudom venni, mint az ajtót kinyitni!

feketepeti írta:

Milyen ülésed van?
Egyik ismerősömnek van egy E38-a, abban van egy komplett elektromos, fűthető fekete bőrbélső. Igaz pont a vezetőülésen van egy része kivágva.
De lehet, hogy eladja csak a balost.
A komplet szett sem lenne drága, mivel nem bontásból él. A motor és az aut.váltó miatt vette (off road autót épít), a maradékot meg olcsón eladja. Ami nem megy el, irány a MÉH.

2012.12.21. 12:35

kiara írta:
Milyen ülésed van?
Egyik ismerősömnek van egy E38-a, abban van egy komplett elektromos, fűthető fekete bőrbélső. Igaz pont a vezetőülésen van egy része kivágva.
A komplet szett sem lenne drága, mivel nem bontásból él. A motor és az aut.váltó miatt vette (off road autót épít), a maradékot meg olcsón eladja. Ami nem megy el, irány a MÉH.

Jelenleg fekete bőr, memóriás. Legjobb lenne ilyet találni, mert akkor nem nagyon kellene beleásni magam az átalakításba.
Sajnálom, mert nagyon patika állapotban volt.

Egyébként milyen árban mennek a belsők? Full manuál komplett belsőt már kináltak 100.000-ért, de nem tudom mennyire számít jó vételnek.

A poroltó az tényleg olyan, mint a biztonsági öv, vagy a légzsák. Tényleg soha ne kelljen, de ha mégis kell, akkor nagyon jó hogy van.

Én már másodjára használtam, egyszer az M3 pályán mentettem meg egy autóst a biztos kiégéstől, most meg magamat.

2012.12.21. 13:10

feketepeti írta:Egyébként milyen árban mennek a belsők? Full manuál komplett belsőt már kináltak 100.000-ért, de nem tudom mennyire számít jó vételnek.

Manuál komplett bőr belsők 30-50e körül.
Elektromos: 70-100.
Persze sok mindentől függ, de leginkább az állapottól. :lol:

2012.12.21. 16:04

feketepeti írta:
Egyébként milyen árban mennek a belsők? Full manuál komplett belsőt már kináltak 100.000-ért, de nem tudom mennyire számít jó vételnek.

30-100 eft között van. Állapottól függ.
Amúgy mindennek annyi az ára, amennyit hajlandó vagy érte kifizetni.

feketepeti írta:A poroltó az tényleg olyan, mint a biztonsági öv, vagy a légzsák. Tényleg soha ne kelljen, de ha mégis kell, akkor nagyon jó hogy van.

Neeem, a poroltó olyan, mint a gumióvszer. Nem baj ha van nálad, de ha kell és nincs, na az már baj! :mrgreen:

2012.12.21. 17:56

feketepeti írta:
kiara írta:
Milyen ülésed van?

Szia
Ha lehet csatlakozni akkor engem érdekelne a jobbos üllés mivel az enyém össze van karmolva. :(
Üdv Tamás

2012.12.21. 19:24

Madoxnál láttam elektromos fekete bőr belsőt. E38-ból való.

2012.12.21. 20:54

bmw520ds írta:Madoxnál láttam elektromos fekete bőr belsőt. E38-ból való.

Darabolja is? Ha igen akkor már átugrottam volna érte ma, így legfeljebb csak januárban :(

2012.12.22. 02:12

Madtomi írta:
feketepeti írta:
kiara írta:
Milyen ülésed van?

Szia
Ha lehet csatlakozni akkor engem érdekelne a jobbos üllés mivel az enyém össze van karmolva. :(
Üdv Tamás

szerintem a hátsó ülésen több hely van az E39ben :facepalm:

a két elsőt biztosan odaadja. beszéld meg feketepetivel

2012.12.25. 12:28

Remélem mindenki számára kellemesen telnek az ünnepek, és csak nekem pörög a következőkön az agyam :facepalm: :

A gyári E46 ülésfűtés kábelkötege vajon jó e az e39-be? :)
Hozzászólás küldése

VigLink badge