Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.04.12. 22:13

Ha már a Toyotánál járunk, napokban voltan benn szalonban megnézni az új OFFaurist, nos olyan műanyag az az autó, hogy ha beolvasztanák tuti kijönne belőle egy év zacskóellátása!

Az eladó szó szerint maga mondta a toyota visszafelé fejlődik anyagminőségben sajnos! engem mondjuk hidegen hagy :D :lol: :lol:

2007.04.12. 22:23

kz írta:Nekem is volt és van még más komputeres autóm. Volt "szuper" Toyota is. Álló helyzetben való fogyasztást nem számolja bele az átlagba, csak amikor gurul az autó. És eltérés közlekedés helyzettől függően általában 5-8 % a tapasztalatom szerint. Ennyivel ír kevesebbet a valós üzemanyag fogyasztásnál.
Kívéve a BMW, ami az álló helyzetben elfogyasztott üzemanyag fogyasztást is bekalkulálja. Ez az egyetlen autóm, ami pontosan számol.
Tehát a Toyoták eredménye nem biztos, hogy annyi. Sőt....!

Amúgy nem rossz kocsi a Toyota. Elég jól megteszi addig, amíg valaki nem tud venni egy BMW-t. De a 7 éves BMW-t re cseréltem inkább a 4 éves fullos 7 személyes Toyotát. És irdatlan nagy a külömbség!
A BMW javára. Szerintem. Pedig a csúcs Toyotám volt. Az új Previám.
Nagyon jó autó. Szinte mindennél jobb. De egy BMW.... Az Más kategória! Kocsik, autók, Toyota. ÉS A BMW! KB. ez a sorrend.

:lol: :lol:
teszik, hogy így beleszerettél!

2007.04.12. 22:47

efer írta:
kz írta:Nekem is volt és van még más komputeres autóm. Volt "szuper" Toyota is. Álló helyzetben való fogyasztást nem számolja bele az átlagba, csak amikor gurul az autó. És eltérés közlekedés helyzettől függően általában 5-8 % a tapasztalatom szerint. Ennyivel ír kevesebbet a valós üzemanyag fogyasztásnál.
Kívéve a BMW, ami az álló helyzetben elfogyasztott üzemanyag fogyasztást is bekalkulálja. Ez az egyetlen autóm, ami pontosan számol.
Tehát a Toyoták eredménye nem biztos, hogy annyi. Sőt....!

Amúgy nem rossz kocsi a Toyota. Elég jól megteszi addig, amíg valaki nem tud venni egy BMW-t. De a 7 éves BMW-t re cseréltem inkább a 4 éves fullos 7 személyes Toyotát. És irdatlan nagy a külömbség!
A BMW javára. Szerintem. Pedig a csúcs Toyotám volt. Az új Previám.
Nagyon jó autó. Szinte mindennél jobb. De egy BMW.... Az Más kategória! Kocsik, autók, Toyota. ÉS A BMW! KB. ez a sorrend.

teszik, hogy így beleszerettél!

Nem lehet nem beleszeretni! :D

Fogyasztás gyűjtemény

2007.04.19. 16:35

Európa legjobb fogyasztás gyűjteménye szerintem.

http://www.spritmonitor.de/de/uebersich ... delle.html

Bal oldalra bevered, hogy milyen típusra vagy kiváncsi és megkapod mások adatait. Vezetni lehet tankolástól-tankolásig, hogy mennyit eszik a vas. Az ikonok értelemszerűek (mennyi nyomták neki, hol mentek, milyen idő volt...)

2007.04.19. 17:08

Nagyon zsír ez az oldal! Köszi!

Re: Fogyasztás gyűjtemény

2007.04.19. 19:42

ViSoR írta:Európa legjobb fogyasztás gyűjteménye szerintem.

Azt nem tudom, hogy a legjobb-e, de tanulságos az biztos, mindenkinek ajánlom a betekintést!

Re: Fogyasztás gyűjtemény

2007.04.19. 19:43

ViSoR írta:Európa legjobb fogyasztás gyűjteménye szerintem.

Azt nem tudom, hogy a legjobb-e, de tanulságos az biztos, mindenkinek ajánlom a betekintést!

528i fogyika

2007.04.20. 00:35

Ha tudsz még hasonlót, feltétlen szólj, én ezeknek hiszek, nem "a enyimé csak 7-et eszik kéccázná" tódításoknak :)

Egyébiránt a benne szereplő minimum 50db 528i közül a legtöbbet fogyasztó 13.27l-es átlaggal furikázik és állítása szerint elég agresszíven. 160.000km van az autójában, még azt sem mondhatja senki, hogy túl új. Városban és pályán tapossa, úgyhogy akinek 14-15 fölött eszik, az elgondolkozhatna, hogy minden kerek-e...

2007.04.20. 06:33

Átlagban a 14-15 l/100 km-es fogyasztás az tényleg sok, de a városban araszolgatásokkal bizony az alatt egy 528-as nem nagyon eszik kevesebbet.

2007.04.28. 17:53

Sajnos nekem is elég sokat eszik a kicsike.
Városban 15-16 L, hosszabb úton 11-12 L, de amikor pillanatnyit mértem (pl. 100 km/óránál), akkor úgy 5 L-t írt ki a gép.

Kellene egy kis segítség, mivel nem hinném, hogy ez a 15-16 L normális.

Másokkal is beszéltem, és hasonlóképp véleményezték...

Mi lehet a baj? Lambda szonda, légmennyiség mérő, vagy valami más...?

HELP, pls...

528IA (1998)

:(

2007.04.28. 18:17

whitehorse írta:Sajnos nekem is elég sokat eszik a kicsike.
Városban 15-16 L, hosszabb úton 11-12 L, de amikor pillanatnyit mértem (pl. 100 km/óránál), akkor úgy 5 L-t írt ki a gép.

HELP, pls...

528IA (1998)

nézd meg az ebben a topikban leírtakat:

528i kartervisszavezető

nekem a javítás után kb 0,5-1 litert csökkent a fogyasztás. egy próbát megér...

ja, és érdemes rárakni számítógépre, hogy az említett kütyüket (lambda, LMM) kizárhasd.

2007.04.29. 09:57

Köszönöm, megnézetem...

2007.04.29. 20:38

Nem tudtok esetleg valakit, aki ért is hozzá, és nem "húz le" ?
Ahol eddig voltam, azok csak rákötögették a gépre, és nem tudtak igazán semmi használhatót mondani...

Köszönet előre is..

2007.04.30. 22:59

whitehorse írta:Nem tudtok esetleg valakit, aki ért is hozzá, és nem "húz le" ?
Ahol eddig voltam, azok csak rákötögették a gépre, és nem tudtak igazán semmi használhatót mondani...

Köszönet előre is..

Ha Budapesten vagy, az NT Autó sztem nem rossz hely.

2007.05.01. 12:46

Üdv!
Az NT autót én is ajánlom, meg voltam elégedve velük.
Oldboy!

2007.05.01. 21:02

Erre gondoltatok?
http://www.ntauto.hu/

Köszönöm.

Egyébbiránt nincs valakinek egy felesleges, de működőképes légtömegmérője?
Ilyen kellene: http://www.unixtrade.hu/shop/tlkepek/bi ... 907634.gif

:roll:

2007.05.01. 23:27

whitehorse írta:Erre gondoltatok?
http://www.ntauto.hu/

Köszönöm.

Egyébbiránt nincs valakinek egy felesleges, de működőképes légtömegmérője?
Ilyen kellene: http://www.unixtrade.hu/shop/tlkepek/bi ... 907634.gif

:roll:

igen, ők azok.

szerintem a légtömegmérőre utoljára gondolj! legalábbis a szerelő azt mondta, hogy nem véletlenül horror az ára: a benzinesekben nem nagyon szokott tönkremenni, így nem túl sokat gyártanak belőle.

2007.05.01. 23:32

whitehorse írta:Sajnos nekem is elég sokat eszik a kicsike.

HELP, pls...

528IA (1998)

Ez BC szerinti adatok vagy te mérted?

Mert ha csak a bc szerint ennyi akkor lehet a korekciós tényező van elálitva és azért mutat ennyit!

2007.05.02. 20:03

A computer ezeket az adatokat mutogatja, és mivel nem tetszik a szám, így mostanában elég gyakran nullázom.
De sajnos hiába, mert valahogy mindig ennyit hoz ki... :(

Ma megnézettem a "kartervisszavezető"-t is, de nekem nem ilyen a motorom, így a fent említett csöveket sem találtuk sehol (mármint a 7-es számút).

Kicserélték egy másik 528iA-ból a légmennyiségmérőt, és sajnos nincs változás.
Na most lehet, hogy mind a kettő sz...r, vagy mind a kettő tökéletes... (?)
A fogyasztás viszont nem csökkent...
(még hétvégén megyek egy kicsit vele, tesztelem, hátha...)
Rendes volt a szerelő, nem kért érte egyelőre semmit... ...csak szerelési, meg átnézési díjat.

Ezek után már csak a lambda szondára tudok gondolni...
Úgy hallottam, abból kettő van... ez igaz??

Mi lehet még a baja ?

:sírás:

2007.05.02. 20:08

És te saját magad még nem számoltad?tele tank mész egy százast és megint tele.Mert ha ugy nem egyezik a bc-vel akkor nem jó a korekciós tényező.És be kel álitani.
Hozzászólás küldése

VigLink badge