![]() |
2012.12.10. 01:24
Tompsy írta:Tompsy írta:Gallaca írta:Tompsy írta:Hali!
Vmi leszívja az akkum fullra egy hét allatt,ha nem járok az autóval.Az akkut kicseréltem nem az a xar.Vkinek vmi 5let?
Tapatalk 2-vel küldve az én GT-I9100-ről
Fűtőventillátorod rendben működik? Leggyakrabban annak az előtét ellenállása okozza ezt a hibát. (SÜNI)
Úgy vettem észre,hogy akkor is működik,ha áll az autó.Hol találom ezt az ellenállást?
2012.12.10. 08:41
hamoriarpi írta: Csak lakatfogóval lehet megmérni, mert a multid el fog szenesedni.
2012.12.10. 10:22
2012.12.10. 10:50
Imco írta:hamoriarpi írta: Csak lakatfogóval lehet megmérni, mert a multid el fog szenesedni.
A világért sem vitatkoznék, de a közelmúltban már másodjára látom leírva a fentieket.
Szeretném cáfolni!
Nem vagyok ampervadász csak a gyakorlati tapasztalat mondatja velem.
Nem szenesedik el az ampermérő, hacsak nem a Paksi főkábelt méred rajta, vagy nem indítózol 10 percet egyfolytában.
Egyébként is feltüntetik a méréshatárt rajtuk.
A ~800Ft tecsos műszerem simán mérte az akksim.
Ezzel méregetek mindent. Pl év elején az akksi merülését is ezzel nyomoztam.
Szerintem...
Touringnál / szerintem sedannal is/ elég a csomi ajtó zárat benyomni. / Szimulálni a zárást. /
Nem kell becsukni.
Nálam 15-17 perc után van nyugalomban, de a Jackson féle kisokos is 16'-ről beszél.
Az 5-10' kevés
Szerintem...
2012.12.10. 11:04

2012.12.10. 11:08
Tompsy írta:
Még mindig nullát mutat,vmit nem jol csinalok?
2012.12.10. 12:05
2012.12.10. 12:09
2012.12.10. 12:11
Tompsy írta:Ja kiverte a biztit,retry:-) 200ma -ra kell állitani?
2012.12.10. 12:14
hamoriarpi írta:Most gondolkodom, hogy ezzel a sorba kapcsolt ampermérős méréssel logikai gondok vannak.
Ki kell várni a 20+ percet. Ok, ilyenkor bealszik ugye minden. Már lehetne bekötni a mérőt. Jó. Leveszed valamelyik sarut, bekötöd a mérőt, de ilyenkor, mivel ismét áramot kap minden - újraindul az összes vezérlő, baromi nagy indítóárammal (ez nem a pár milliamperes nyugalmi áram ám)... Még enyhén szikrázni is szokott a saru, mikor visszateszed.
Mikor kötöd be a műszert, hogy ne menjen szét benne egyből a bizti?
2012.12.10. 12:18
Padre540 írta:hamoriarpi írta:Most gondolkodom, hogy ezzel a sorba kapcsolt ampermérős méréssel logikai gondok vannak.
Ki kell várni a 20+ percet. Ok, ilyenkor bealszik ugye minden. Már lehetne bekötni a mérőt. Jó. Leveszed valamelyik sarut, bekötöd a mérőt, de ilyenkor, mivel ismét áramot kap minden - újraindul az összes vezérlő, baromi nagy indítóárammal (ez nem a pár milliamperes nyugalmi áram ám)... Még enyhén szikrázni is szokott a saru, mikor visszateszed.
Először bekötöd a műszert,benyomod kulccsal a csomi zárját és vársz 20 percet.Én legalábbis így csinálom és működik.
2012.12.10. 12:21
hamoriarpi írta:Padre540 írta:hamoriarpi írta:Most gondolkodom, hogy ezzel a sorba kapcsolt ampermérős méréssel logikai gondok vannak.
Először bekötöd a műszert,benyomod kulccsal a csomi zárját és vársz 20 percet.Én legalábbis így csinálom és működik.
Azt a pillanatot kibírja a műszer, amikor zárod az áramkört és újraélednek a modulok?
2012.12.10. 15:02
Tompsy írta:
Még mindig nullát mutat,vmit nem jol csinalok?

2012.12.10. 15:08
Tompsy írta:Sorba köttöttem,de elöször nem tettem át a nagyáramuba a tüskét.Viszont nem vártam vele,azt nem tudtam:-) Nem füsölt el,pedig raktam minden mindenhova és tekergettem mindenfele.Ezt az ellenállást hol tudom beszerezi otthon?Mi az angol neve?megnézem az ebayen
2012.12.10. 15:09
jackson írta:
Pontosabban egy Forex féle egyenáramú-lakatfogó: LINK ODA
És kell még hozzá WDS amiből végig nézhető az akkumlátortól merre megy a nagyon zabáló biztosíték. Amúgy nem varázslatos vagy hihetetlen amit csinálnak a villanyász szakik csak rohadt idő igényes amire végig nyomozod és ezt bizony kemény óra bérben ki kell fizetni.
Jackson, aki spórol mert magának méri ki
2012.12.10. 16:02
Imco írta:A lakatfogóval vezetékenként / szálanként lehet előre haladni és méregetni a vezetékeket míg a multiméter erre alkalmatlan.
2012.12.10. 17:12
barbrady írta:Imco írta:A lakatfogóval vezetékenként / szálanként lehet előre haladni és méregetni a vezetékeket míg a multiméter erre alkalmatlan.
Már miért lenne alkalmatlan? Amelyik vezetékre rá tudod tenni a lakatfogót, annak vége is van ahová be tudod iktatni a multit![]()
2012.12.10. 17:27
Imco írta:barbrady írta:Imco írta:A lakatfogóval vezetékenként / szálanként lehet előre haladni és méregetni a vezetékeket míg a multiméter erre alkalmatlan.
Már miért lenne alkalmatlan? Amelyik vezetékre rá tudod tenni a lakatfogót, annak vége is van ahová be tudod iktatni a multit![]()
És minden vezetéket kihúzol a csatlakozókból, elosztókból?
Vagy minden sarút a bizti táblából?
Vagy elvágod őket, hogy be tudd iktatni a multit?
Lássuk be, ez így kissé macerás, bár nem lehetetlen.![]()
2012.12.10. 17:46
barbrady írta:
A biztitábláknál tovább nem kell menned, addig pedig nem kell pinezni semmitOtt pedig a legegyszerűbb a mérés, csak kiveszed a biztit, és beszúrod helyére a műszert.
2012.12.10. 19:04
Imco írta:barbrady írta:
A biztitábláknál tovább nem kell menned, addig pedig nem kell pinezni semmitOtt pedig a legegyszerűbb a mérés, csak kiveszed a biztit, és beszúrod helyére a műszert.
Magam is így csináltam.
Ez a home mód nálam.
A baj az - és ez a Jaksoni okfejtés lényege ha jól emléxem - hogy az egyes vezérlők és alkatrészek egymásra vannak utalva, illetve össze vannak kötve a működésük során. Ezért nem helyes a bizti kivevős módszer, mert egyrészt falls eredményt kaphatunk, másrészt feszültség alatt még hibakódot vagy hibát is generálhatunk. Ezért jobb a lakatfogóval végig menni, és a hálózatot nem bontva végig kattintgatni, mert nem feltétlen vannak egy biztin.
Hangsúlyoznám, hogy közel sem értek a dologhoz.
Viszont látok logikát Jackson okfejtésében, igaz nem annyit, hogy beruházzak egy 4x000 Ft-os szerszámba.
-de ez már az én bűnöm!
Sejtésem szerint csak elvi az eszmecserénk mert Te 100X többet méregetsz mint én!
A WDS-t is szabásmintának nézem Qwerty mellett!
Ha nem jól adtam volna vissza Jakson mondandóját, akkor máris megkövetem!