![]() |
2010.02.19. 13:09
bmw520ds írta:Ma voltam a Rack autó-nál Budaőrsön,műszerfalápolót kerestünk,az illetékes Úr nem talált hosszas keresgélése után sem.Elnézést kért,elköszöntünk,fordulunk meg az autóval,Ő meg integetve szalad oda hozzánk,hogy mégis talált!Kérdezte hogy vissza megyünk-e érte?Hát természetesen!Ez egy nagy piros pont,tényleg érezni lehetett hogy fontos az ügyfél,még pár ezer forintos tételnél is.Jó érzés volt,köszönjük!
2010.02.19. 13:48
2010.02.19. 14:14
simi64 írta::D
tanú (van pár kivétel, de ez nincs benne)
büdzsé
"Magyarországon" viszont tulajdonnév, ezen belülföldrajzi név
nagy kezdő
![]()
kóvályog
![]()
Simi, aki civilben általános iskolai tanító
2010.02.19. 14:15
simi64 írta::D
tanú (van pár kivétel, de ez nincs benne)
büdzsé
"Magyarországon" viszont tulajdonnév, ezen belülföldrajzi név
nagy kezdő
![]()
kóvályog
![]()
Simi, aki civilben általános iskolai tanító
2010.04.19. 00:09
2010.05.04. 08:38
2010.05.04. 08:52
rato44 írta:Olyan kérdésem volna h véleményetek szerint hova vigyem az autót egy teljes körű kivizsgálásra, átnézésre.
Két szerviz mérvadó 5er-NT Autó. Mind két szerviről jókat írtatok de mivel nem voltam még egyikben sem, nem ismerem őket. Melyik jobban felszerelt, hol tudnak pontosabb diagot, hol vannak a nagyobb szakik?
Különösebb bajom nincs a kocsival de úgy érzem itt az ideje egy nagy szerviznek, átnézések. Futóműből elölről hallok már hangokat stb. vételkor nem cseréltem szíjakat görgőket, ezeket is meg akarom nézetni. Fékek. meg van még pár apróság.
2010.05.04. 09:17
odus írta:rato44 írta:Olyan kérdésem volna h véleményetek szerint hova vigyem az autót egy teljes körű kivizsgálásra, átnézésre.
Két szerviz mérvadó 5er-NT Autó. Mind két szerviről jókat írtatok de mivel nem voltam még egyikben sem, nem ismerem őket. Melyik jobban felszerelt, hol tudnak pontosabb diagot, hol vannak a nagyobb szakik?
Különösebb bajom nincs a kocsival de úgy érzem itt az ideje egy nagy szerviznek, átnézések. Futóműből elölről hallok már hangokat stb. vételkor nem cseréltem szíjakat görgőket, ezeket is meg akarom nézetni. Fékek. meg van még pár apróság.
Szia!
Én muhaati-hoz vinném, a 5er-től ő sincs olyan messze. Korábban voltam már a 5er-nél is,
de csak alkatrészt vettem, kicsit megtévesztő a hely, olyan mint egy sufni, de a tesóm szerint,
aki náluk is szereltet, nagyon lelkiismeretesek, értenek hozzá. A Rack-ot nem ismerem.
Üdv.
Odus
2010.05.04. 11:53
jackson írta:odus írta:rato44 írta:Olyan kérdésem volna h véleményetek szerint hova vigyem az autót egy teljes körű kivizsgálásra, átnézésre.
Szia!
Én muhaati-hoz vinném, a 5er-től ő sincs olyan messze. Korábban voltam már a 5er-nél is,
de csak alkatrészt vettem, kicsit megtévesztő a hely, olyan mint egy sufni, de a tesóm szerint,
aki náluk is szereltet, nagyon lelkiismeretesek, értenek hozzá. A Rack-ot nem ismerem.
Üdv.
Odus
Mondjuk az NTautó nagyon profi szoftveres diagnosztikában. Ellenben az ati-nak csak Bosch cucca van. A 5-ert nem ismerem.
Én amit ismerek még a Körkereszt Kft. Domus mellett a Mohács utcában igaz ott csak a Török Gyuri bácsihoz szabad vinni. Minden esetre oda ne vidd ahova a tulaj is hordta szereltetni, mert nekem az NTautó nem nézte meg komolyan a kocsit ellenben a körkeresztnél jobban megnézték.
Jackson, aki inkább kettő helyre vinné egy diagos(NT) és egy mechanikus(muhaati vagy Körkereszt), mert megér annyit mint késöbb szívni vele
2010.05.04. 14:17
rato44 írta:Nekem is az a tervem h több helyre elviszem a kocsit és összehasonlítom ki mit mond, több szem többet lát.
Fél éve használom a kocsit és eddig még egy csavart sem kellett cserélni, gyanús, nem ehhez voltam szokvaKOPP KOPP
Viccet félre téve szeretném átnézetni a kocsit, biztos van már egy pár apróság.
természetesen vételnél átnézettem rendesen, de akkor nem tudtak semmit mondani ami cserés lett volna, csak a kötelező dolgok.
2010.05.04. 20:07
Jackson, a hülye maximalista
2010.05.04. 20:40
2010.05.04. 21:24
2010.05.04. 21:27
bakulalaci írta:Sziasztok!
Nemrég voltam az NT-nél átvizsgáláson, a diagnosztika kihozott kb:10db hibát a szerelő nézi, odahívja a társát, ő is nézi tanácstalanul, amikor kőzelebb léptem kikapcsolta és azt mondta nem volt SEMMI! Mikor mondtam hogy a váltó mostanába furcsán viselkedik, odalépet a főnök és megkérdezte a szakit, aki azt felelte hogy TÖRÖLTE AZ ŐSSZES HIBÁT(a SEMMIT)!Kérésemre újból rákötötte a kütyüt és ott volt a kb:10 hibakód hosszú szöveggel, mivel nem vágom a Német nyelvet údvariassan rákérdeztem, mit jelenthet, ő méla undorral azt felelte SEMMIT, DE MÁR KIVAN TÖRÖLVE(a főnök ekkor már nem volt ott)!
Nem értek hozzá, lehetséges az, hogy elindulás nélkül ennyi "nem fontos hiba" tárolodjon 5perc alatt, vagy létezik nem törölhető hiba,esetleg nem törölte először, na de mi garantálja a második törlést?
Első tapasztalatnak nem igazán pozitív, sajnos!
2010.05.05. 07:51
Nemrég voltam az NT-nél átvizsgáláson, a diagnosztika kihozott kb:10db hibát a szerelő nézi, odahívja a társát, ő is nézi tanácstalanul, amikor kőzelebb léptem kikapcsolta és azt mondta nem volt SEMMI! Mikor mondtam hogy a váltó mostanába furcsán viselkedik, odalépet a főnök és megkérdezte a szakit, aki azt felelte hogy TÖRÖLTE AZ ŐSSZES HIBÁT(a SEMMIT)!Kérésemre újból rákötötte a kütyüt és ott volt a kb:10 hibakód hosszú szöveggel, mivel nem vágom a Német nyelvet údvariassan rákérdeztem, mit jelenthet, ő méla undorral azt felelte SEMMIT, DE MÁR KIVAN TÖRÖLVE(a főnök ekkor már nem volt ott)!
Nem értek hozzá, lehetséges az, hogy elindulás nélkül ennyi "nem fontos hiba" tárolodjon 5perc alatt, vagy létezik nem törölhető hiba,esetleg nem törölte először, na de mi garantálja a második törlést?
2010.05.05. 07:58
simi64 írta:Jackson, a hülye maximalista
Na ja.
De azért az Audisok sem mosolyognak egy találkánál
2010.05.05. 09:28
2010.05.05. 09:43
jackson írta:bakulalaci írta:Sziasztok!
Biztos nem a Sanyi volt, mert ő az ész a csapatban. Tényleg gyere el és én nem küldelek ki az ajtón.
Jackson, aki jobban csinálja
2010.05.05. 10:05
Labi írta:simi64 írta:Jackson, a hülye maximalista
Na ja.
De azért az Audisok sem mosolyognak egy találkánál
én azért tompítom a két márka közti feszültséget!autópályán vettem fel egy gyereket, mert kifogyott a benzine. ...menet közben megjegyzi, hogy ez se megy rosszul (4,2-ese volt) ...mondom neki, hogy a tiednél jelenleg BIZTOSAN jobban megy!
![]()
![]()
...aztán egy másik A4-es tulajnak segítettem ATF olajat szeretni a II. kerületben. a mellettem parkoló autó rohadt le.![]()
..megmentettem egy Ódi szervómotort
![]()
Labi, az ódimentő
2010.05.05. 10:32
RCKDJ írta:Hát sajna nekem is hasonló a tapasztalatom több, mint 2 év után a szervizekről: lehet mondani, hogy 5er, meg NT, stb, de ezeken a helyeken is tudni kell, kihez érdemes odavinni, és azt is, hogy milyen jellegű hibával, pl.: az 5er-ben kis szerelés végén simán elfelejtették visszadugni a vízhőfokmérőmet, aztán meg elvitték általuk preferált futóműveshez futóművet állítani, ami halál sz@r lett (még a kormányközép se sikerült...), az NT-ben 1,5 év alatt nem bírták normálisan diagnosztizálni a futóművem, megrángatás után mindíg az volt, hogy szuper, semmi se lóg, az autó meg ment az úton amerre akart, csak 4 lengőkar volt cserés meg pár szilent/kutyacsont, stb. Nyilván emellett sok egyéb hibát remekül megjavítottak, nem lehúzni akarom egyik céget se, ne értsen félre senki.