* *
Pontos idő: 2026.04.21. 07:26

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2592 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 130  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.12. 22:09 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Kivitele: Touring
Blog: Blog megtekintése (0)
Apa8 írta:
Én Mobil Synt-S 5W-40-es olajat öntok a vasba és 15000.Km-enként cserélem.
Remélem ez az olaj megfelelő a 250ezret futott motoromba..

A Mobil Synt-S 5W-40-es:
- full szintetikus tehát plusz pont,
- LL98 minősitésű tehát ha elméletileg nincs részecskeszűrőd (és ezt a dizelesek megerősitik mivel én nem tudom) akko még hosszú csere periódusra is jó.
- 5W miatt jó kenés alacsony hőmérsékleten, és a 40W megfelelő szerintem a gépkönyved szerint is ha megnézed.

Egyedül egyetlen jobbat lehet ajánlani ha a 250ekm kocsiba High Milage olajat raksz de haszonló viszkozitással:
pl Valvoline MaxLife 5W-40 ha már úgy is 15ekm-enként cseréled nem hiányzik a LongLife
vagy Castrol Magnatec 5W-40 B4 vagy C3 néven mivel ez a két legnagyobb specifikáció amit tud.
Esetleg hamár úgy is Diesel akkor van Castrol Magnatec Diesel 5W-40 is tökugyan olyan specifikáció csak ezt még több féle dizelhez javasolják (turbófeltöltős, töltőlevegő hűtővel felszerelt, közvetlen befecskendezésű, közös nyomásterű, részecskeszűrős dízelmotorral felszerelt motorok széles köréhez használható) és mellesleg ugyan annyiba kerül az olaj shop-on mint a nem dizel társa.
Ne feledd hogy a MaxLife olajok nem LongLife minősitésűek tehát max 15ekm olaj csere periódussal számolj.

ui: talátam késöbb egy totalcar olajdoki (ugyebár Valvoline-os) hogy mi a diffi a Sima MaxLife 10W-40 és a MaxLife Diesel 10W-40 között.
"A "normál" Maxlife 10W-40 is jó hozzá, ugyanis annak is van dízel minősítése. A kifejezetten dízeles olajként futó kenőanyagokban (pl. Maxlife Diesel, Magnatec Diesel stb.) viszont több a tisztítóadalék, aminek a dízelüzem okozta fokozott koromterhelés miatt van létjogosultsága. Tehát a hagyományos olaj is jó, de a "dízeles" még jobb."
Tehát ez alapján ha ugyan ez igaz Castrolra is TALÁN inkább a Magnatec Diesel 5W-40 tűnik jobbnak.

Jackson, aki szerint jó vagy még jobbat is választhatsz.

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.13. 10:01 
Guru
Guru

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 18 alkalommal
Motor tipusa: M5
Évjárata: 2001
jackson írta:
Apa8 írta:

A Mobil Synt-S 5W-40-es:
- full szintetikus tehát plusz pont,
- LL98 minősitésű tehát ha elméletileg nincs részecskeszűrőd (és ezt a dizelesek megerősitik mivel én nem tudom) akko még hosszú csere periódusra is jó.
- 5W miatt jó kenés alacsony hőmérsékleten, és a 40W megfelelő szerintem a gépkönyved szerint is ha megnézed.

Egyedül egyetlen jobbat lehet ajánlani ha a 250ekm kocsiba High Milage olajat raksz de haszonló viszkozitással:
pl Valvoline MaxLife 5W-40 ha már úgy is 15ekm-enként cseréled nem hiányzik a LongLife
vagy Castrol Magnatec 5W-40 B4 vagy C3 néven mivel ez a két legnagyobb specifikáció amit tud.
Esetleg hamár úgy is Diesel akkor van Castrol Magnatec Diesel 5W-40 is tökugyan olyan specifikáció csak ezt még több féle dizelhez javasolják (turbófeltöltős, töltőlevegő hűtővel felszerelt, közvetlen befecskendezésű, közös nyomásterű, részecskeszűrős dízelmotorral felszerelt motorok széles köréhez használható) és mellesleg ugyan annyiba kerül az olaj shop-on mint a nem dizel társa.
Ne feledd hogy a MaxLife olajok nem LongLife minősitésűek tehát max 15ekm olaj csere periódussal számolj.

ui: talátam késöbb egy totalcar olajdoki (ugyebár Valvoline-os) hogy mi a diffi a Sima MaxLife 10W-40 és a MaxLife Diesel 10W-40 között.
"A "normál" Maxlife 10W-40 is jó hozzá, ugyanis annak is van dízel minősítése. A kifejezetten dízeles olajként futó kenőanyagokban (pl. Maxlife Diesel, Magnatec Diesel stb.) viszont több a tisztítóadalék, aminek a dízelüzem okozta fokozott koromterhelés miatt van létjogosultsága. Tehát a hagyományos olaj is jó, de a "dízeles" még jobb."
Tehát ez alapján ha ugyan ez igaz Castrolra is TALÁN inkább a Magnatec Diesel 5W-40 tűnik jobbnak.

Jackson, aki szerint jó vagy még jobbat is választhatsz.

Te olajmérnök vagy ? :D :D :D

Lenne egy kérdésem, de nem biztos, hogy ide való : eszembe jutott ,hogy igy 220.000 km-nél esetleg le kéne cserélni a váltóolajat az M5-ben ! Erre felhivtam hát a BMW-seket , hogy küldjenek már hozzá olajat, de a buzik alvázszám alapján sem tudták megmondani, hogy milyen kell hozzá ! Azt mondták, hogy van a váltón vmi szinjelzés, azt nézzem meg...
Persze nem találtam látható helyen semmit ! Vegyem le a váltót, hogy megtudjam milyen olaj kell bele? Bullshit !

Ti mit gondoltok ? Hagyjam inkább az egészet?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.13. 12:52 
Moderátor
Moderátor

madox írta:

Nem csak repülőgép-gépész és Informatikus mérnök :lol: Tudod gépész mint fogaskereket, hidraulika rendszerek, rep.motorok stb. Szóval azért tanultunk anyagismereten kenésről, nem lehet könnyen megvezetni. Bár ezt inkább a többieknek válaszolom :wink:

madox írta:
Lenne egy kérdésem, de nem biztos, hogy ide való : eszembe jutott ,hogy igy 220.000 km-nél esetleg le kéne cserélni a váltóolajat az M5-ben ! Erre felhivtam hát a Bömbi-seket , hogy küldjenek már hozzá olajat, de a buzik alvázszám alapján sem tudták megmondani, hogy milyen kell hozzá ! Azt mondták, hogy van a váltón vmi szinjelzés, azt nézzem meg...
Persze nem találtam látható helyen semmit ! Vegyem le a váltót, hogy megtudjam milyen olaj kell bele? Bullshit !

Hát tényleg szenvedő cimke nélkül milyen olaj kell bele. TIS szerint ha 1997/9 hó után
5-sebességes kézi: B,C,F váltó
6-sebességes kézi: D, G, H
7-sebességes manuális váltó J tipus:sárga cimke az olaj betöltő csavar mellett MTF-LT-1 vagy az újabb MTF-LT-2 (2003/9 után de kompatibilis az LT-1-el) BMW kód 83 22 0 309 031
6-sebességes manuális váltó GS6-17BG (I váltó): MTF-LT-3 BMW kód 83 22 7 533 818

Ha jól értettem a TIS-ben a többi zöld (4-fokozatú kézi) és narancs cimkés mintha MINI váltó lenne. Csak akkor azt mi a francért soroja fel ha egyszer a kocsi azonositásnál a 2001-es M5-öt adtam meg.

A pontos betü tehát mondjuk G váltóhoz van egy táblázat
Tudni kéne a váltó pontos nevét: pl S6S560G amiből első S:kézi váltó, 6: fokozatok száma, ,második S:legmagasabb fokozat közvetlen vagy túlhajtott (overgear) az S a túlhajtott és A a direkt.
560 a Nyomaték tehát 560Nm és a vége a gyártó G:Getrag, Z:ZF, J:Jatco, R:GMPT General Motors Powertrain

Jackson, aki javasolja elöbb a pontos váltó tipus beazonositását

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.13. 18:17 
Guru
Guru

jackson írta:
madox írta:

Nem csak repülőgép-gépész és Informatikus mérnök :lol: Tudod gépész mint fogaskereket, hidraulika rendszerek, rep.motorok stb. Szóval azért tanultunk anyagismereten kenésről, nem lehet könnyen megvezetni. Bár ezt inkább a többieknek válaszolom :wink:

madox írta:
Lenne egy kérdésem, de nem biztos, hogy ide való : eszembe jutott ,hogy igy 220.000 km-nél esetleg le kéne cserélni a váltóolajat az M5-ben ! Erre felhivtam hát a Bömbi-seket , hogy küldjenek már hozzá olajat, de a buzik alvázszám alapján sem tudták megmondani, hogy milyen kell hozzá ! Azt mondták, hogy van a váltón vmi szinjelzés, azt nézzem meg...

Hát tényleg szenvedő cimke nélkül milyen olaj kell bele. TIS szerint ha 1997/9 hó után
5-sebességes kézi: B,C,F váltó
6-sebességes kézi: D, G, H
7-sebességes manuális váltó J tipus:sárga cimke az olaj betöltő csavar mellett MTF-LT-1 vagy az újabb MTF-LT-2 (2003/9 után de kompatibilis az LT-1-el) Bömbi kód 83 22 0 309 031
6-sebességes manuális váltó GS6-17BG (I váltó): MTF-LT-3 Bömbi kód 83 22 7 533 818

Ha jól értettem a TIS-ben a többi zöld (4-fokozatú kézi) és narancs cimkés mintha MINI váltó lenne. Csak akkor azt mi a francért soroja fel ha egyszer a kocsi azonositásnál a 2001-es M5-öt adtam meg.

A pontos betü tehát mondjuk G váltóhoz van egy táblázat
Tudni kéne a váltó pontos nevét: pl S6S560G amiből első S:kézi váltó, 6: fokozatok száma, ,második S:legmagasabb fokozat közvetlen vagy túlhajtott (overgear) az S a túlhajtott és A a direkt.
560 a Nyomaték tehát 560Nm és a vége a gyártó G:Getrag, Z:ZF, J:Jatco, R:GMPT General Motors Powertrain

Jackson, aki javasolja elöbb a pontos váltó tipus beazonositását

Huhh ! Ismét csak ámulok és bámulok ... de akkor most mi a teendő ? Keressek valahol egy váltószámot ? Egyáltalán szted érdemes lecserélni ?

Nálam a logika azt diktálja, hogy mindenképp, mert nem hiszek az "örök életű" olajokban !

Te mit gondolsz Repgépszer ? Ui: Szolnokon jártál középsuliba ?

Madox aki csak egy egyszerű cipész alapszakma szerint :D

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.13. 18:52 
Moderátor
Moderátor

madox írta:

Huhh ! Ismét csak ámulok és bámulok ... de akkor most mi a teendő ? Keressek valahol egy váltószámot ? Egyáltalán szted érdemes lecserélni ?

Nálam a logika azt diktálja, hogy mindenképp, mert nem hiszek az "örök életű" olajokban !

Te mit gondolsz Repgépszer ? Ui: Szolnokon jártál középsuliba ?

Madox aki csak egy egyszerű cipész alapszakma szerint :D

Hát nehéz lessz megtudni automatáról még van egy táblázatom, de kéziről nincs.
Automata váltóban neccesebb a olaj csere ott nagyon muszály. Kézi váltóban még talán könnyebben elviselhető a X*100ekm. Én is hajlok arra ha MEGFELELŐEN van cserélve akkor nem lessz gond.

Nem Szolnok, mert az katonai hanem Csepel Kossuth mert az Polgári volt.

Jackson, aki szerint tök jó van egy rossz cipőm megnéznéd :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.13. 21:22 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 728 alkalommal
Kapott köszik: 799 alkalommal
Széria kód: F11
Motor tipusa: 530xd
Évjárata: 2011
Blog: Blog megtekintése (1)
madox írta:

de akkor most mi a teendő ? Keressek valahol egy váltószámot ? Egyáltalán szted érdemes lecserélni ?

MTF LT2 a váltódba való olaj. Gyári száma: 23 00 7 533 514
A váltód oldalán meg kell lennie ennek a számnak: S6S 420G
Az örök életű olaj pedig csak környezetvédelmi fogás, bla-bla.........

Vissza a tetejére
 Profil Képtár Facebook  

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.13. 21:23 
Moderátor
Moderátor

muhaati írta:
madox írta:

de akkor most mi a teendő ? Keressek valahol egy váltószámot ? Egyáltalán szted érdemes lecserélni ?

MTF LT2 a váltódba való olaj. Gyári száma: 23 00 7 533 514 A váltód oldalán meg kell lennie ennek a számnak: S6S 420G

Állati akkor a kézi váltó csak 420Nm-t tud a M5-ben holott közben a motor valami 5xxNm?

Jackson, aki csodálkozik rajta

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.14. 11:31 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 11 alkalommal
Kapott köszik: 11 alkalommal
Motor tipusa: M57
Kivitele: Sedan
jackson írta:
Apa8 írta:
jackson írta:
Apa8 írta:

Őhhh milyen a specifikációja a kocsidnak. Partikular filter stb. mert attól függ.

Jackson, aki annyira nem ismeri a Diesel olaj specifikációkat.

Hát 2001 11. havi az autó.
530D (M57)
Partikular filterről nem tudok. Lehet h van benne?

Mint irtam nem a dizeleket nyomoztam de egy kicsit ennek is utánna néztem.

Longlife04 ismerető jele a dizel részecskeszűrő van a kocsiban. Ezért csak ezt lehet benne használni illetve az összes gyártó részecskeszűrős olaját csak és kizárólag.

TIS 2005/12havi állapot alapján M57-re (tehát nem M57TU)azt mondja, hogy az alábbi minimum:
- LongLife04 minősitésűek
- LongLife01 minősitésűek
- LongLife98 minősitésűek
- ACEA A3/B3 vagy ACEA A3/B4-nek kell megfelelnie. A per jel azt jelenti hogy egyszerre mind a kettőt tehát A3 ÉS B3 vagy A3 ÉS B4-et kell tudnia.

Ugyan az M57TU modelre 2002/9 hótól:
- LongLife04 minősitésűek
- LongLife01 minősitésűek de a részecske szűrő élettartam növeléshez inkább a LL04.
és nincs más se LL98 se ACEA-sok. A tiéd még korábbi tehát nem ez kell.

Apa8 nézd meg légyszives a gépkönyvedet mit mond és idézbe légyszi pontosan.

Jackson, aki kéri

Gépkönyvet nézegettem de én nem találok sehol adatot benne.
A kimerítő választ köszönöm Jacksonnak

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.14. 12:46 
Moderátor
Moderátor

Apa8 írta:

158.oldal ha minden igaz.

Jackson, aki a honlapon lévő magyar facelift doksiban ott találja.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.14. 14:58 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 2 alkalommal
Széria kód: E83
Motor tipusa: 20d M47N2
Évjárata: 2006
Kivitele: SAV
Örök életű olaj nincs, ezt egyik gyártó sem állítja. A LifeTime Oil nem örök élet, szabad fordításban sem. :-) Amennyiben olyan autót épít egy gyár, amelyet még az ükonukám is csak járatni fog, akkor lehet, hogy a LifeTime=forever, de jelenleg nem ez a helyzet.
A gyártó tervez egy élettartamot a fődarabnak/autónak, és azt állítja, hogy a benne lévő olaj az élettartam végéig megfelelő kenést biztosít. Egy M5-ben semmiképp nem várnám meg a tervezett élettartam végét, mert a tervezett élettartam erősen használatfüggő egy M-es modell esetén főleg.

Apa8,

A tiedbe tökéletes az 5W-30LL04, bár nem részecskeszűrős az autód, E39-ben nem létezett ilyen, hála a jó égnek. A BMW is csökkenti az olajpalettát, így ha BMW olajat vesz az ember, akkor LL01-ast igénylő motorba is LL04-et fog önteni, mert a régit megszüntették.

Bömbölö

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.14. 18:36 
Guru
Guru

muhaati írta:
madox írta:

MTF LT2 a váltódba való olaj. Gyári száma: 23 00 7 533 514
A váltód oldalán meg kell lennie ennek a számnak: S6S 420G
Az örök életű olaj pedig csak környezetvédelmi fogás, bla-bla.........

Köszi, megnézem és referálok, hogy stimmel -e a szám !

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.14. 19:34 
Törzsvendég
Törzsvendég

jackson írta:
Apa8 írta:

Dieselmotoren
Das gewähte Motoröl muss immer die Spezfikation ACEA: A3/B3 oder ACEA:A3/B4 erfüllen.
Freigegebene "Longlife-01" Őle erfüllen diese Specifikation in jedem Fall.

Viskositäten
Alle von MBMW freigegebenen "Longlife" Öle sind bei jeder Umgebungstemperatur einsetzbar.
Sie brauchen deshalb die Viskositatsklasse nicht weiter zu beacthen.

Remélem nem túl sok hiba van a kimásolásba. :roll: :roll:

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Apa8 2009.09.14. 21:52-kor.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.14. 19:53 
Moderátor
Moderátor

Apa8 írta:
jackson írta:
Apa8 írta:

Dieselmotoren
Das gewähte Motoröl muss immer die Spezfikation ACEA: A3/B3 oder ACEA:A3/B3 erfüllen.

Viskositäten
Alle von MBMW freigegebenen "Longlife" Öle sind bei jeder Umgebungstemperatur einsetzbar.

A fordítók már haza mentek de amennyire értem stimmel.
Tehát:
- Amit használsz az is tökjó
- BMW gyári LL04 olaj 2500ft/liter Alpiná-nál (LL01 már nincs) de úgy se használod kis a megnyújtott service intervallumot,
- Esetleg High Milage olajok amit említettem volt ACEA A3 ÉS B3 oder (vagy) A3 ÉS B4 tehát a Castrol Magnatec Diesel 5W-40-et felé kacsinthatsz ha akarsz többet adni a gépnek.

Jackson, aki bele trafált ezek szerint már elsőre

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.14. 21:54 
Törzsvendég
Törzsvendég

:kösz

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.21. 19:12 
haladó
haladó

Adott köszi: 2 alkalommal
Kapott köszik: 0
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni a következőkről:

97es 528i ről van szó:

az autó megvétele után a kötelező olajcserék jönnek, de nem tudom pontosan miből hány Liter kell, illetve ha tudtok kiemelkedő márkát ami nektek nagyon bevált szívessen meghallgatnám:

Szóval:

Szervóolaj, fékolaj, differenciaműolaj, automataváltó olaj illetve teljes hűtővízcsere.

Pontosan miből hány liter kell, illetve mik a bevált márkák és hol lehet kapni stb..

Ismerős mondta h fagyállóból gyárit tegyek bele, ha létezik hol tudok hozzájutni?

Előre is köszi és remélem megfelelő topicba írtam :twisted: (nagyjából)

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.21. 20:24 
Guru
Guru

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 8 alkalommal
Széria kód: E61
Motor tipusa: 525dA
Évjárata: 2006
rato44 írta:
Sziasztok, segítséget szeretnék kérni a következőkről:

97es 528i ről van szó:

az autó megvétele után a kötelező olajcserék jönnek, de nem tudom pontosan miből hány Liter kell, illetve ha tudtok kiemelkedő márkát ami nektek nagyon bevált szívessen meghallgatnám:

Szóval:

Szervóolaj, fékolaj, differenciaműolaj, automataváltó olaj illetve teljes hűtővízcsere.

Pontosan miből hány liter kell, illetve mik a bevált márkák és hol lehet kapni stb..

Ismerős mondta h fagyállóból gyárit tegyek bele, ha létezik hol tudok hozzájutni?

Előre is köszi és remélem megfelelő topicba írtam :twisted: (nagyjából)

szervóolajat Mobil1 Dexron 3-at tettem az enyébe 6deci, fékolaj Elf DOT4 3deci, autómata olajat a márkakereskedésnél vettem asszem Castrol de ennek a megfeleló tipusat a váltó zipusa és a plakett szine után kapod majd kb.5-8lityi, Fagyálót valami németet márka volt azt autósboltban vettem 4lityi + desztviz, ha gyárit akarsz azt szintén Márkaképviseletnél keresd, difi Passz :!:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.21. 20:32 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
Apa8 írta:
jackson írta:
Apa8 írta:

Dieselmotoren
Das gewähte Motoröl muss immer die Spezfikation ACEA: A3/B3 oder ACEA:A3/B4 erfüllen.

Viskositäten

Helo
Semmi baj a kimásolással :roll: :roll:
Ezt akkor sem értem
biztosan jól másoltad ki
üdv zoli

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.21. 22:12 
Törzsvendég
Törzsvendég

lepke írta:
Apa8 írta:
jackson írta:
Apa8 írta:

Dieselmotoren

Viskositäten

Helo
Semmi baj a kimásolással :roll: :roll:
Ezt akkor sem értem
biztosan jól másoltad ki
üdv zoli

Holnap szkennelek 1-et.. :( :( :(

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.24. 12:13 
Újonc
Újonc

Kapott köszik: 4 alkalommal
Sziasztok!

Olvasgattam a hozzászólásokat: Jackson gratulálok, nagyon dicséretes a szorgalmad, és köszi, a felvilágosítást az olajok tekintetében.

Lenne egy kérdésem:

A BMW gyári LL04 0w 40 olajról senki sem írt, még Bömbölő sem pedig nála lehet kapni, és a Jackson által leírtak szerint pl. az én 530 i-mbe (2002.10. 112 ekm) az lenne a legoptimálisabb ( full-szintetikus, hidegen vékony eléggé 0w, melegen vastag -40)
Szerintetek ez jó, vagy lehet valami ami miatt mégsem ezt ajánljátok?
Az összes szerelő a bmw LL04 5w 30-at mondja, ( most is az van benne ), de így 112 e nél már jobb a melegen vastagabb olaj nem? olajfogyás lábfüggő, de kb. 1 l / 15.000 km ( szinte csak autópályás használat és előfordul, hogy tolom neki :-) )

Köszi a válaszokat
Szép napot!
-z-

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.24. 12:28 
Moderátor
Moderátor

szoli írta:
Sziasztok!

Olvasgattam a hozzászólásokat: Jackson gratulálok, nagyon dicséretes a szorgalmad, és köszi, a felvilágosítást az olajok tekintetében.

Lenne egy kérdésem:

A Bömbi gyári LL04 0w 40 olajról senki sem írt, még Bömbölő sem pedig nála lehet kapni, és a Jackson által leírtak szerint pl. az én 530 i-mbe (2002.10. 112 ekm) az lenne a legoptimálisabb ( full-szintetikus, hidegen vékony eléggé 0w, melegen vastag -40)
Szerintetek ez jó, vagy lehet valami ami miatt mégsem ezt ajánljátok?
Az összes szerelő a Bömbi LL04 5w 30-at mondja, ( most is az van benne ), de így 112 e nél már jobb a melegen vastagabb olaj nem? olajfogyás lábfüggő, de kb. 1 l / 15.000 km ( szinte csak autópályás használat és előfordul, hogy tolom neki :-) )

Köszi a válaszokat
Szép napot!
-z-

Szia!

Szerintem egyszerű a válasz: Próbáld ki. Gondot nem okozhat tudja a LL04 specifikációt és vastagabb. Mérjed az olaj fogyásodat. Mondjuk legalább 5ekm-enként. Szerintem csökkenie kéne.
1Liter/15ekm totál normális fogyás hozzá teszem szerintem. Mivel általában az egy liter per csere periódus az általában elfogadott (jó nem a 20-25ekm kiterjesztettben). Amúgy a csere periódusodat mennyire számolja ki a gép? Vagy mindig nullázod és nem tudod kilóméterben a végét?

Jackson, aki ugyan csak -40-re fogja tolni a saját BMW LL04 5W-30-át a következő cserénél csak valószinűleg Magnatec-ből

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2592 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18, 19, 20 ... 130  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]