Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Javítás, szerelgetés, Let's Build it!

2011.07.14. 11:29

gskill írta:
flash írta:
MChris írta:
flash írta:Hello mindenkinek!
Egy sedan '99-es 528i figyelmetlenségből tele lett tankolva gázolajjal. Az autó most a benzinkút melletti kis szervizben áll, akna nincs, hogy alulról le tudnánk venni a tankot. Olvastam, hogy a tank ketté van osztva. Ebben az esetben le tudjuk szívni az egész tanknyi gázolajat a betöltőn keresztül? Fontos és sürgős lenne (nagyon), a gyors válaszotokat előre is köszönöm.

valójában egy tank, nem teljesen osztott, van benne egy hupli a kardán miatt. 15L bent marad

hátsó üléslap vedd ki alatt van kettő nyílás a kettő szintjelzőnek azon keresztül a legkönnyebb most a semmi közepén leszívni. kalapács lapos csavarhúzó kell a fémgyűrűk megnyitásához. csak akkor jön ki mind

Köszi a gyors választ. Megpróbáljuk így megoldani. Akkor ezekszerint a beöntőn keresztül abszolút esélytelen leszívni az egészet?

Túl sok esélyét nem látom, főleg, hogy a teljeset leszívni az utolsó cseppig csak felülről lehet a tank kialakítása miatt.De ha leszívtál már 60 litert, és kiveszed a pumpát, akkor te is látod...

Oké, köszi a segítséget, remélem sikerül megoldani.

2011.07.14. 18:41

Ma elköszönt a kuplungom.Elmentem hogy veszek egy SACHS szettet.Vettem is,kibontás után a következő fogadott:LUK kinyomószerkezet,VALEO tárcsa,SACHS kinyomócsapágy.Azt hittem átverés áldozata lettem,de utánanéztem és ez a párosítás teljesen megszokott...Atyaúristen...

2011.07.16. 19:31

Ma felpróbáltam az M-es lökőt, illetve lámpacsere :franko:

Kép

Kép

Kép

Kép

Ezt a hozzászólást a szerzőnek gskill az itt látható tagok köszönték meg: BMWFUN
Értékelés: 4.76%

2011.07.16. 22:00

Sziasztok. Én meg ma kihúztam a hűtőt kitakarítani meg kiveretni mosóval. Hát nem volt semmi retek a klíma meg a vízhűtő között. Na meg amit kimosott a nagynyomású. Tényleg érdemes 1 - 2 évente kitakarítani.

2011.07.16. 22:03

velencei75 írta:Sziasztok. Én meg ma kihúztam a hűtőt kitakarítani meg kiveretni mosóval. Hát nem volt semmi retek a klíma meg a vízhűtő között. Na meg amit kimosott a nagynyomású. Tényleg érdemes 1 - 2 évente kitakarítani.

Ha nagytakarítás, akkor érdemes a generátor hűtőcsövét is levenni kitakarítani :roll:

2011.07.16. 23:58

velencei75 írta:Sziasztok. Én meg ma kihúztam a hűtőt kitakarítani meg kiveretni mosóval. Hát nem volt semmi retek a klíma meg a vízhűtő között. Na meg amit kimosott a nagynyomású. Tényleg érdemes 1 - 2 évente kitakarítani.

Nekem is a héten volt hűtőtakarítás, szívósor csere ürügyén. Azt hiszem, ami kijött a hűtőből dzsuva, jövőre elég lesz az összes virágunkhoz komposztnak. Kár, hogy nem csináltam fotót, E65-ről van szó.

2011.07.17. 19:29

gskill írta:Ma felpróbáltam az M-es lökőt, illetve lámpacsere :franko:

Szépen passzol. :wink:
Az avatarkép viszont kicsit erős nekem... :roll:
Vagy rákell szánni magad és körben M5-re megcsinálni, ahogy dumáltuk. Az lenne a tuti!
Házgyárin lehet lesz bontott fekete 30d-t Mpakett! :lol:

2011.07.17. 22:22

gskill írta:Ma felpróbáltam az M-es lökőt, illetve lámpacsere :franko:

Kép

Kép

Kép

Kép

Irigy vagyok! :P

2011.07.17. 23:23

Sziasztok!

Egy elég köztes kérdéssel fordulok hozzátok, mivel nem találtam ennél megfelelőbb topicot, ezért kérdezek itt! Van egy van egy 528as e39-em, 300ezer kilóméterrel, és szeretnék egy motor generált, azaz csak a motorban főként kopóbb alkatrészeket úgy érzem érdemes lenne kicserélni, hogy legalább még ennyit szolgájon gond nélkül a masina! A kérdés pedig abban merülne ki, hogy szerintetek melyek azok az alkatrészek amelyeket illik a blokkban kicserélni? Illetve hogy ki foglalkozik ezzel, mert a google nem a barátom, és nem ad használható infókat:D vagy rosszul keresek :?:

2011.07.17. 23:39

kingston05 írta:Sziasztok!

Egy elég köztes kérdéssel fordulok hozzátok, mivel nem találtam ennél megfelelőbb topicot, ezért kérdezek itt! Van egy van egy 528as e39-em, 300ezer kilóméterrel, és szeretnék egy motor generált, azaz csak a motorban főként kopóbb alkatrészeket úgy érzem érdemes lenne kicserélni, hogy legalább még ennyit szolgájon gond nélkül a masina! A kérdés pedig abban merülne ki, hogy szerintetek melyek azok az alkatrészek amelyeket illik a blokkban kicserélni? Illetve hogy ki foglalkozik ezzel, mert a google nem a barátom, és nem ad használható infókat:D vagy rosszul keresek :?:

Húha!
Ez elég merész.
Gyakorlatilag nem tudok olyan alkatrészt mondani, ami ne kopna, vagy használódna el az idők során :roll:

2011.07.18. 08:55

kingston05 írta:Sziasztok!

Ez úgy indul, hogy szétborítod és mindent patika tisztaságúra mosol.
Aztán ha szemrevételezés után nincs komoly sérülés-kopás, akkor átméred a főtengely csapokat, hengerfalat, dugattyút.
A BMW komoly minőséget használ, valószínűleg elég egy gyűrűsor, csapágysor, vezérműlánc is alkatrészei, stb. ( esetleg csapszeg persely ) . Plusz egy olajszivattyú felújítás-csere. Természetesen összes tömítés , szimmering, hengerfejcsavar csere.
Persze minden pénztárcafüggő....

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: kingston05
Értékelés: 4.76%

2011.07.18. 17:11

Értem, köszönöm az infót, akkor majd jelentkezem képekkel, mivel látom itt azok mennek a topicba :)

2011.07.18. 17:53

Ezt újítottam. Toronymerevítő upgrade! :)

Kép
Kép

2011.07.18. 21:23

LeviM5 írta:Ezt újítottam. Toronymerevítő upgrade! :)

Kép
Kép

Neked Barátom, még a gumi óvszereden is ez az embléma kuksol? 8O

2011.07.18. 21:28

bmw520ds írta:Neked Barátom, még a gumi óvszereden is ez az embléma kuksol? 8O

:lol:
Olyat nem használok! :oops:

2011.07.18. 22:35

LeviM5 írta:
bmw520ds írta:Neked Barátom, még a gumi óvszereden is ez az embléma kuksol? 8O

:lol:
Olyat nem használok! :oops:

Akkor a helyén?! :nyelves: :nyelves: :nyelves:

2011.07.18. 23:17

No lassan de haladgat az E30 projekt :D

Bekerült a sper.
Bocsi a képek minőségéért, csak teló volt nálam.

Kép

Kép

Uploaded with ImageShack.us

Üdv Tbi!

2011.07.19. 08:03

tbi01 írta:No lassan de haladgat az E30 projekt :D

Bekerült a sper.
Bocsi a képek minőségéért, csak teló volt nálam.

Üdv Tbi!

Hmm, fincsi! :franko:

Milyen motor van az autóban? Milyen áttételű a difi?

Én is most egy M20B25-ben gondolkodom, 3,73-as difivel, 5-ös sima váltóval, azután talán egy M20B27 a 25-ös fejjel... :roll:

2011.07.19. 12:50

Azon gondolkodtam, hogy ha egy 96'-os 528i-be bele rakok egy 2001es 530i-t ami már ki van vonva a forgalomból meg minden, teljes váltó meg minden cserével, akkor a mi remek kormányunk mennyivel akarna megrövidíteni? Van erre valami kalkulátor?

2011.07.19. 16:25

kingston05 írta:Azon gondolkodtam, hogy ha egy 96'-os 528i-be bele rakok egy 2001es 530i-t ami már ki van vonva a forgalomból meg minden, teljes váltó meg minden cserével, akkor a mi remek kormányunk mennyivel akarna megrövidíteni? Van erre valami kalkulátor?

Elvileg a két motor köbcentikülönbezete átírásra + regadó különbözet a 2 motor között + műszaki vizsga a megfeloelő átalakítási engedélyekkel és ezek költségeivel.
Hozzászólás küldése

VigLink badge