![]() |
2011.07.19. 10:10
kovessyroli írta:LeviM5 írta:kovessyroli írta:540ia tulajdonosok - kamuzás nélkül - leírhatnák, hogy ténylegesen mit is fogyaszt a nagy V8-as.
Állandó városi használat, csak országút és vegyes lebontásban.
Ezzzzaz Roli, térj meg!![]()
M5 kell neked a Busa mellé!Ugyan annyit eszik mint az 540. És plusz 120 ló!
![]()
14-17 között vegyesen.
De asszem a Busa már nincs meg neked, mintha azt írtad volna.
Felmerült bennem, nagyon piszkálja a fantáziámat. Az M5 nekem anyagilag nem elérhető, az 540i pedig még megfizethető.
Csak a fenntartással szemben vannak fenntartásaim, és ez alatt főként a fogyasztást értem, a többi részével tisztában vagyok.
Nem vezettem még 40i-t, de tavaly vittek eggyel, és az ereje komolyan lenyűgözött.
A mostani üzemanyagárak mellett nekem nem mindegy, hogy mennyit költök üzemanyagra sem, ezért a dilemma. Viszont mellette szól a nagy feeling, a szép hang, és a móka faktor.
Az infót köszi, a 14 - 17 viszont nem semmi.
Busa már nincs, van helyette Gixxer1000.
2011.07.19. 12:26
jackson írta:Nézd rolly a futózott gumi, olcsóért barkács ebben a kategóriában nem megy. Vagy ráköltöd a havi 20-30eFt-ot és plusz a benya ami 13,5-14,5 alatt semmiképpen nem fog megállni pláne ha öröm autónak tartod tehát kvázi taposod amikor használod.
Akkor szerint ez a költekezés és gondolkodás mód messze áll az általad megszokottaktól. Itt olyanra gondolok, hogy nem lehet olcsóba cserélni a fékeket, mert nem tudsz megállni a kocsival. Nézd végig a E39 költségek topikban a listás és nézd meg te tudsz-e új gumikat venni rá. Mivel megfogja enni az ekkora teljesítmény.
Nekem az a gondom itt ennél a kocsinál nem a fogyasztást kéne nézni és te pont azt meg a költségeket nézed legjobban. Ellentétes a hozzáállásoddal és ebből csak gond lehet késöbb.
A kérdésre vissza térve:
Szerintem ha óvatos duhajként mész 13,5 város. Csak országút 90-el tempomat 8-9 között. Autópálya mert ezzel oda szokás menni az 150-nél (tempomat) cirka 10-10,5 körül.
Ha azonban városi taposom neki módban vezeted csak és kizárólag (rövid utak, de akkor taposva) akkor lehet 18-at is bele taposni.
Jackson, aki öszinte és nem javasolja neked
2011.07.19. 14:58
kovessyroli írta:Elég egyszerű kérdést tettem fel, és egyszerű választ - konkrétan számokat - vártam.
Jacko, olvastál olyat tőlem, hogy javaslod-e nekem az 540-et, vagy Jacko, szerinted én fenn tudom tartani a V8-at?
Futózott gumi, meg olcsóért barkács, olcsóba cserélni fékeket ....tudod te miről beszélsz?![]()
Ha nem számít a fogyasztás, mint költség, akkor te minek számolgatod a komoly költség listádban, hogy mennyit költöttél rá?![]()
Egyébként fröcsög a rosszindulat a hozzászólásodból, csak hogy a fontosabbakat idézzem:
"ez a költekezés és gondolkodás mód messze áll az általad megszokottaktól"
"nézd meg te tudsz-e új gumikat venni rá"
"nem a fogyasztást kéne nézni és te pont azt meg a költségeket nézed legjobban"
"Ellentétes a hozzáállásoddal"
És a KORONA:
"Autópálya mert ezzel oda szokás menni"
2011.07.19. 16:36
2011.07.19. 17:02
2011.07.19. 17:59
kovessyroli írta:LeviM5 írta:kovessyroli írta:540ia tulajdonosok - kamuzás nélkül - leírhatnák, hogy ténylegesen mit is fogyaszt a nagy V8-as.
![]()
14-17 között vegyesen.
Felmerült bennem, nagyon piszkálja a fantáziámat. Az M5 nekem anyagilag nem elérhető, az 540i pedig még megfizethető.
Csak a fenntartással szemben vannak fenntartásaim, és ez alatt főként a fogyasztást értem, a többi részével tisztában vagyok.
Nem vezettem még 40i-t, de tavaly vittek eggyel, és az ereje komolyan lenyűgözött.
A mostani üzemanyagárak mellett nekem nem mindegy, hogy mennyit költök üzemanyagra sem, ezért a dilemma. Viszont mellette szól a nagy feeling, a szép hang, és a móka faktor.
2011.07.19. 18:47
LeviM5 írta:kovessyroli írta:LeviM5 írta:kovessyroli írta:540ia tulajdonosok - kamuzás nélkül - leírhatnák, hogy ténylegesen mit is fogyaszt a nagy V8-as.
![]()
14-17 között vegyesen.
Na igen, azzal is lehet haladni!![]()
A témánál maradva, függ attól, hogy mennyit járnál V8-al, M5-tel.
Egyedül a magasabb ár ami jellemző, a fogyi majdnem ugyanaz. Sok alkatrész egyezik egyébként, árban is.
Ha viszont 540, akkor olyat mint Apáé, ami vanos nélküli. Csak dorombol a motor, nincs a vanoszos kerregés.
Ugyanúgy 286 ló.
2011.07.19. 18:59
2011.07.20. 00:26
kovessyroli írta:Jacko, ezt hol olvastad:
Idézet tőled: Pl. te magad mesélted el "nem vagyok büszke rá de futózott gumival járok" erre meséltem neked, hogy még bármely E39-re se raknék olyat a teljesítmény miatt."
Futózott személyautógumi a XXI.sz-ban szerinted lézezik egyáltalán?
Mert az enyémen nem futózott gumi van.
Nehogy azt gondold, hogy a TDS-hez fingért lehet venni fékalkaltrészeket, én ATE szettet vettem első -hátsó tárcsákat, betéteket, és kopásjezőt is, és nettóban volt 80eft körül.
De pont ugyanannyiba kerülnek a lengéscsillapítók és még sok kopó alkatrész is.
De inkább hagyjuk ezt, olvastam a gumis topikos ámokfutást, és alig bírtam megállni, hogy eret ne vágjak magamon.
A lényeg, nem járok és nem is jártam futózott gumival.
2011.07.21. 07:37
kovessyroli írta:Jacko, ezt hol olvastad:
Idézet tőled: Pl. te magad mesélted el "nem vagyok büszke rá de futózott gumival járok" erre meséltem neked, hogy még bármely E39-re se raknék olyat a teljesítmény miatt."
Nehogy azt gondold, hogy a TDS-hez fingért lehet venni fékalkaltrészeket, én ATE szettet vettem első -hátsó tárcsákat, betéteket, és kopásjezőt is, és nettóban volt 80eft körül.
De inkább hagyjuk ezt, olvastam a gumis topikos ámokfutást, és alig bírtam megállni, hogy eret ne vágjak magamon.
kovessyroli írta:Én a kerekeimet gumizva vettem, és hát nem vagyok rá büszke, de az első Continentalok már a kopásjelzőn voltak, illetve egy minimálissal afelett. Így mentem vele majdnem 10ekm-t. Szárazon még így is nagyon jó a tapadás, vízen meg óvatos vagyok, de egyszer sem csúszott meg az autó.
2011.07.21. 07:52
jackson írta:kovessyroli írta:Jacko, ezt hol olvastad:
LINK ODA
Idézek a hozzászólásból (Elküldve: 2010. október 19. kedd, 20:06):kovessyroli írta:Én a kerekeimet gumizva vettem, és hát nem vagyok rá büszke, de az első Continentalok már a kopásjelzőn voltak, illetve egy minimálissal afelett. Így mentem vele majdnem 10ekm-t. Szárazon még így is nagyon jó a tapadás, vízen meg óvatos vagyok, de egyszer sem csúszott meg az autó.
Tehát nem csak azzal vetted hanem még mentél is vele elég sokat. Már bocs de a gumizott kerék alatt én a futózott gumit értem. Vagy valamit félre értek a hozzászólásodból?
Jackson, aki így értelmezte az általad leírottakat
2011.07.21. 08:02
kovessyroli írta:540ia tulajdonosok - kamuzás nélkül - leírhatnák, hogy ténylegesen mit is fogyaszt a nagy V8-as.
2011.07.21. 08:03
spider2 írta:jackson írta:kovessyroli írta:Jacko, ezt hol olvastad:
LINK ODA
Idézek a hozzászólásból (Elküldve: 2010. október 19. kedd, 20:06):kovessyroli írta:Én a kerekeimet gumizva vettem, és hát nem vagyok rá büszke, de az első Continentalok már a kopásjelzőn voltak, illetve egy minimálissal afelett. Így mentem vele majdnem 10ekm-t. Szárazon még így is nagyon jó a tapadás, vízen meg óvatos vagyok, de egyszer sem csúszott meg az autó.
Tehát nem csak azzal vetted hanem még mentél is vele elég sokat. Már bocs de a gumizott kerék alatt én a futózott gumit értem. Vagy valamit félre értek a hozzászólásodból?
Jackson, aki így értelmezte az általad leírottakat
Nem akarok beleszólni a vitába de nekem ez első látásra azt jelenti hogy a felniket amit vett rá gumival együtt vette ami már nem volt túl jó állapotban de még elment vele 10ekm-ert.
2011.07.21. 08:50
Rjani530d írta:Roli és Jackson! Szerintem szívjátok el a békepipát!![]()
Akkor is ez a legjobb gép! Valaki vegye már meg!![]()
http://www.hasznaltauto.hu/auto/bmw/740 ... ta-4917834
2011.07.21. 10:02
2011.07.21. 11:00
2011.07.21. 12:50
simi64 írta:kovessyroli írta:Jacko, ezt hol olvastad:
Ne törődj vele Roli!
Ilyeneket már velem is eljátszott a nagy Jackson.
Ha most geci lennék, felraknám ide a kocsijáról készített képeket, amin Hangsúlyozom:
Egyetlen ép elem sincs
2011.07.21. 12:52
RCKDJ írta:Sziasztok!
Pár friss fogyasztási adatom (98/2 528i, manuális):
- Budapest - Ausztria (határ környéke), autópálya: 8,4
- ugyanez vissza: 8,1 (osztrák benzinnel)
- Buda (Gazdagrét) - Szolnok (4-es főút) tegnap este 8h: 7.0 (!!!), még mindíg osztrák benzinnel
- ma reggel visszaérve 7,5 lett (reggeli dugó + előzgetés)
Üdv: RCKDJ
2011.07.21. 12:54
lepke írta:RCKDJ írta:Sziasztok!
Pár friss fogyasztási adatom (98/2 528i, manuális):
- Budapest - Ausztria (határ környéke), autópálya: 8,4
- ugyanez vissza: 8,1 (osztrák benzinnel)
- Buda (Gazdagrét) - Szolnok (4-es főút) tegnap este 8h: 7.0 (!!!), még mindíg osztrák benzinnel
- ma reggel visszaérve 7,5 lett (reggeli dugó + előzgetés)
Üdv: RCKDJ
Helo
Valóban van különbség az üzemanyag minőségében
ez elég jó adat egy 28-as géptől
2011.07.24. 13:57
kovessyroli írta:540ia tulajdonosok - kamuzás nélkül - leírhatnák, hogy ténylegesen mit is fogyaszt a nagy V8-as.