![]() |
2011.07.05. 07:57
jackson írta:MPowerPH írta:így kb. 1.5l-el eszik majd többet a gép, és piszok lomha lesz, mert kevés az a 200 ló ehhez a mérethez.
Szerintem elég 200 paci ez E39 hasznihoz. Most attól függ gyorsulási versenyeken indulsz-e vagy csak simán közlekedni akarsz.
A fogyid max 0,5-1literrel nőhet többel biztos nem. Ellenben jobban tapad a kocsi tehát rövidebb féktáv és nagyobb kanyarsebesség amit azért tessék a serpenyő másik oldalára számolni a fogyasztással szemben.
Jackson, aki inkább előbb szeretne megállni amikor kell mint olcsón menni
2011.07.05. 09:59
szekeres írta:jackson írta:MPowerPH írta:így kb. 1.5l-el eszik majd többet a gép, és piszok lomha lesz, mert kevés az a 200 ló ehhez a mérethez.
Szerintem elég 200 paci ez E39 hasznihoz. Most attól függ gyorsulási versenyeken indulsz-e vagy csak simán közlekedni akarsz.
A fogyid max 0,5-1literrel nőhet többel biztos nem. Ellenben jobban tapad a kocsi tehát rövidebb féktáv és nagyobb kanyarsebesség amit azért tessék a serpenyő másik oldalára számolni a fogyasztással szemben.
Ezek tények, nekem is 235 széles gumik vannak. Neked ugye hátul még szélesebb. A 8 L nagy átlagot és a 7.5 öt felejtsd el. Megy a kocsi ugyan úgy, de 10 alá nem vittem.
A board átlagát is ésszel kell figyelni. idő, míg átáll pl. városon kívüli menetről dugóban tökölésre. Nekem is sokszor volt, hogy áá jó az adat, akkor miért fogy , mivel nagy átlag, idő kell, mire bele teszi a 15 l es városi autókázást, de akkor se lesz pontos, mert nem pillanatnyi! Sokaknak ezért fogy el hamar az utolsó 100km , emiatt gondolják, hogy jó a fogyasztás, mert 8 l. Csak a végén lemegy 100km 30km alatt a városbanEttől a nagy átlag felmegy 1 tizedet.
2011.07.05. 11:37
MPowerPH írta:szekeres írta:jackson írta:MPowerPH írta:így kb. 1.5l-el eszik majd többet a gép, és piszok lomha lesz, mert kevés az a 200 ló ehhez a mérethez.
Ezek tények, nekem is 235 széles gumik vannak. Neked ugye hátul még szélesebb. A 8 L nagy átlagot és a 7.5 öt felejtsd el. Megy a kocsi ugyan úgy, de 10 alá nem vittem.
A board átlagát is ésszel kell figyelni. idő, míg átáll pl. városon kívüli menetről dugóban tökölésre. Nekem is sokszor volt, hogy áá jó az adat, akkor miért fogy , mivel nagy átlag, idő kell, mire bele teszi a 15 l es városi autókázást, de akkor se lesz pontos, mert nem pillanatnyi! Sokaknak ezért fogy el hamar az utolsó 100km , emiatt gondolják, hogy jó a fogyasztás, mert 8 l. Csak a végén lemegy 100km 30km alatt a városbanEttől a nagy átlag felmegy 1 tizedet.
Ez ismerős, de ugye Nálad még M52 szív dohog a motorháztető alatt? Én azt tapasztaltam a környékbeli tulajoktól(van 3db 528i, mindegyik single vanos), hogy náluk alapból 1-1,5l magasabb volt az átlag, ők is 9,5-10l körülire hozták. Igazából majd akkor derül ki, ha hosszú távra megyek, de az biztos, hogy 90-ig nem látok érdemi változást, továbbra is 5.5-7l között járkál a mutató. Gondolom autópályán jön ki magasabb érték. Meg ugye Sedan vs. Touring, az sem mind1.
És ugye a gumik gördülési ellenállása sem mind1, az sokat számíthat. Igaz a konti nem egy Michelin energie saver, de nem kapott rossz értékeket a teszteken ezen a téren sem. A mostaninál biztosan jobb, BF Goodrich nem hiszem, hogy annyira best lett volna ezen a téren, már csak a zajosságából kiindulva. Pályára meg talán jobban fel kell fújni, és ott sem lesz gond. Kitapasztalom, és megírom.
Jackson: Természetesen nem versenyzek, egyenesben nem tolom, de ha kanyar jön, akkor szeretem a határokat feszegetni.Gondolom ezekkel majd lesz nem is kis változás a kanyarsebesség és stabilitás terén. Na meg a fékút sem utolsó.
2011.07.05. 11:53
szekeres írta:Igen, az egyvanosos motor. Persze alapból az 1l +, ahogyan írtad. Azt akartam kihozni ebből, hogy a nagy átlag nem mérvadó, ha 3 tankot lementél kint és utána 1 et városban. Összességében pontos, de az utolsó városi tank már nem, mivel ott nagyobb a fogyasztás, de átlagol az előző megtett kilométerekkel is.
2011.07.13. 18:07
2011.07.13. 21:01
MPowerPH írta:Na, hát méregettem az új gumikkal a fogyit, és kellemesen meglepődtem. 255-ös gumi ide vagy oda, a fogyasztás nem változott. Balcsit 8l -es átlaggal jártam meg, tempósabban haladva. A 225-ös gumikkal is ennyi lett anno. Szóval elégedett vagyok. Ráadásul most a klíma is ment elég szépen, mert 35C volt. Innen látszik, hogy számít az a fránya gördülési ellenállás.
Külön néztem, tempomat 50km/h-val 4.5-5l, 90km/h-val 5-6.5l ,110km/h-val 6.5-7l között mozgott a mutató. Ez eddig is ennyi volt, ráadásul a tempomat még kicsit rádob.(ezt mondjuk furcsállom)
2011.07.13. 21:38
Eladom, a kocsit veszek én is benzinest ez hihetetlen vagy a lábammal van gond?? 8,2 literRjani530d írta:MPowerPH írta:Na, hát méregettem az új gumikkal a fogyit, és kellemesen meglepődtem. 255-ös gumi ide vagy oda, a fogyasztás nem változott. Balcsit 8l -es átlaggal jártam meg, tempósabban haladva. A 225-ös gumikkal is ennyi lett anno. Szóval elégedett vagyok. Ráadásul most a klíma is ment elég szépen, mert 35C volt. Innen látszik, hogy számít az a fránya gördülési ellenállás.
Külön néztem, tempomat 50km/h-val 4.5-5l, 90km/h-val 5-6.5l ,110km/h-val 6.5-7l között mozgott a mutató. Ez eddig is ennyi volt, ráadásul a tempomat még kicsit rádob.(ezt mondjuk furcsállom)
Ezek nagyon jó fogyasztási adatok egy 2.8-as benzinestől!
2011.07.13. 22:48
Orsika írta:Eladom, a kocsit veszek én is benzinest ez hihetetlen vagy a lábammal van gond?? 8,2 literRjani530d írta:MPowerPH írta:Na, hát méregettem az új gumikkal a fogyit, és kellemesen meglepődtem. 255-ös gumi ide vagy oda, a fogyasztás nem változott. Balcsit 8l -es átlaggal jártam meg, tempósabban haladva. A 225-ös gumikkal is ennyi lett anno. Szóval elégedett vagyok. Ráadásul most a klíma is ment elég szépen, mert 35C volt. Innen látszik, hogy számít az a fránya gördülési ellenállás.
2011.07.14. 07:30
Orsika írta:Eladom, a kocsit veszek én is benzinest ez hihetetlen vagy a lábammal van gond?? 8,2 literRjani530d írta:MPowerPH írta:Na, hát méregettem az új gumikkal a fogyit, és kellemesen meglepődtem. 255-ös gumi ide vagy oda, a fogyasztás nem változott. Balcsit 8l -es átlaggal jártam meg, tempósabban haladva. A 225-ös gumikkal is ennyi lett anno. Szóval elégedett vagyok. Ráadásul most a klíma is ment elég szépen, mert 35C volt. Innen látszik, hogy számít az a fránya gördülési ellenállás.
2011.07.14. 10:50
2011.07.14. 12:26
2011.07.14. 15:45
simi64 írta:Orsika írta:Eladom, a kocsit veszek én is benzinest ez hihetetlen vagy a lábammal van gond?? 8,2 literRjani530d írta:MPowerPH írta:Na, hát méregettem az új gumikkal a fogyit, és kellemesen meglepődtem. 255-ös gumi ide vagy oda, a fogyasztás nem változott. Balcsit 8l -es átlaggal jártam meg, tempósabban haladva. A 225-ös gumikkal is ennyi lett anno. Szóval elégedett vagyok. Ráadásul most a klíma is ment elég szépen, mert 35C volt. Innen látszik, hogy számít az a fránya gördülési ellenállás.
Peti!
Nemááá![]()
Kamuzik![]()
![]()
2011.07.14. 18:48
Na jó csak pillanatnyi fellángolás volt még vicnek is rossz lenne Diesel!!MPowerPH írta:Orsika írta:Eladom, a kocsit veszek én is benzinest ez hihetetlen vagy a lábammal van gond?? 8,2 literRjani530d írta:MPowerPH írta:Na, hát méregettem az új gumikkal a fogyit, és kellemesen meglepődtem. 255-ös gumi ide vagy oda, a fogyasztás nem változott. Balcsit 8l -es átlaggal jártam meg, tempósabban haladva. A 225-ös gumikkal is ennyi lett anno. Szóval elégedett vagyok. Ráadásul most a klíma is ment elég szépen, mert 35C volt. Innen látszik, hogy számít az a fránya gördülési ellenállás.
Nekem városban szokott nagyon zabálni, főleg ilyen melegben. Klíma, plusz 1-2. fokozatban mindig forog a venti mint az őrült. Simán bekapja a 12-13 lityit.
De ezeken a 7 literes számokon kiborultam Péter
2011.07.14. 20:56
Orsika írta:Na jó csak pillanatnyi fellángolás volt még vicnek is rossz lenne Diesel!!MPowerPH írta:Orsika írta:Eladom, a kocsit veszek én is benzinest ez hihetetlen vagy a lábammal van gond?? 8,2 literRjani530d írta:MPowerPH írta:Na, hát méregettem az új gumikkal a fogyit, és kellemesen meglepődtem. 255-ös gumi ide vagy oda, a fogyasztás nem változott. Balcsit 8l -es átlaggal jártam meg, tempósabban haladva. A 225-ös gumikkal is ennyi lett anno. Szóval elégedett vagyok. Ráadásul most a klíma is ment elég szépen, mert 35C volt. Innen látszik, hogy számít az a fránya gördülési ellenállás.
Nekem városban szokott nagyon zabálni, főleg ilyen melegben. Klíma, plusz 1-2. fokozatban mindig forog a venti mint az őrült. Simán bekapja a 12-13 lityit.![]()
De ezeken a 7 literes számokon kiborultam Péter
2011.07.14. 21:31
2011.07.14. 21:35
2011.07.14. 21:52
szekeres írta:Azért van, mert ha 90-100 al mész. akkor a pillanatnyi, ha nem gyorsítasz. 6-8 között van. Namost olyan lehetetlen, hogy végig így menjél, egy gázfröccs és be is kuszik egy 25-30as max érték. NA ha ezt nullázgatod, akkor lehet ilyen fogyasztást csinálni. Aki így mér, az mérjen már egyet városban is, úgy, hogy piros lámpánál nullázza le és menjen 15 percet városban a csúcsforgalomban. Na akkor lenne ágybavizelés, a 25-32 átlag láttán.-..
2011.07.14. 21:54
afcajax írta:szekeres írta:Azért van, mert ha 90-100 al mész. akkor a pillanatnyi, ha nem gyorsítasz. 6-8 között van. Namost olyan lehetetlen, hogy végig így menjél, egy gázfröccs és be is kuszik egy 25-30as max érték. NA ha ezt nullázgatod, akkor lehet ilyen fogyasztást csinálni. Aki így mér, az mérjen már egyet városban is, úgy, hogy piros lámpánál nullázza le és menjen 15 percet városban a csúcsforgalomban. Na akkor lenne ágybavizelés, a 25-32 átlag láttán.-..
Ja persze ez amolyan költői kérdés volt én amúgyis csak a hagyományos módszert használom: felhasznált benzin/megtett km, az a tuti. A többit én nemis figyelem.Nekem az üzemanyag mutató állása is sokkal beszédesebb mint a board által mutatott hátralévő km.Tankolástól végig sztráda, beérek a városba és az a hátralévő mondjuk 100 km jó ha van 40km.
2011.07.14. 21:58
szekeres írta:afcajax írta:szekeres írta:Azért van, mert ha 90-100 al mész. akkor a pillanatnyi, ha nem gyorsítasz. 6-8 között van. Namost olyan lehetetlen, hogy végig így menjél, egy gázfröccs és be is kuszik egy 25-30as max érték. NA ha ezt nullázgatod, akkor lehet ilyen fogyasztást csinálni. Aki így mér, az mérjen már egyet városban is, úgy, hogy piros lámpánál nullázza le és menjen 15 percet városban a csúcsforgalomban. Na akkor lenne ágybavizelés, a 25-32 átlag láttán.-..
Ja persze ez amolyan költői kérdés volt én amúgyis csak a hagyományos módszert használom: felhasznált benzin/megtett km, az a tuti. A többit én nemis figyelem.Nekem az üzemanyag mutató állása is sokkal beszédesebb mint a board által mutatott hátralévő km.Tankolástól végig sztráda, beérek a városba és az a hátralévő mondjuk 100 km jó ha van 40km.
Igen, nem mérvadó, mert sokszor több ezer km.t átlagol. Na ugy lehet annyi az átlag, de ezt ahogyan írtad, a liter és a kilométer megadja a tutit!
2011.07.14. 22:11
afcajax írta:szekeres írta:afcajax írta:szekeres írta:Azért van, mert ha 90-100 al mész. akkor a pillanatnyi, ha nem gyorsítasz. 6-8 között van. Namost olyan lehetetlen, hogy végig így menjél, egy gázfröccs és be is kuszik egy 25-30as max érték. NA ha ezt nullázgatod, akkor lehet ilyen fogyasztást csinálni. Aki így mér, az mérjen már egyet városban is, úgy, hogy piros lámpánál nullázza le és menjen 15 percet városban a csúcsforgalomban. Na akkor lenne ágybavizelés, a 25-32 átlag láttán.-..
Igen, nem mérvadó, mert sokszor több ezer km.t átlagol. Na ugy lehet annyi az átlag, de ezt ahogyan írtad, a liter és a kilométer megadja a tutit!
Persze amikor az enyémet németből hazahoztuk és indulásnál lenulláztam a hazaérkezésnél mutatott 8,4 érték (1200km után) a városban is napok alatt kúszott fel egy tizedeket, de előbb-utóbb nyilván beállt volna a reális érték.A városban lenulláztam, na indult is 40L-ről a fogyasztás.Ahogy írtam én külön vezetem a megtett km-t és a felhasznált benzint és ezekből számolom, max. egy nagyobb út előtt nullázom le.