Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2011.01.09. 19:59

BMWFUN írta:
Imco írta:
BMWFUN írta:
gviktorka írta:
admin írta:
gviktorka írta:Üdvözletem minden Tisztelt Klubtagnak!

Egy 2003.06 havi E39 530IA tulajdonosa vagyok és több probléma közül az egyik amivel küzdök, hogy bár elvileg gyári MKIV navi van a kocsimban nincs meg a GPS antenna kábel ott ahol lennie kellene. Ez akkor derült ki amikor magyarítottam a navit és az nem talált jelet. A "hozzá értő" Úr azt mondta, hogy az antenna benne van mert látja, de a kábel sehol. Olvastam itt a fórumon, hogy a kábelnek a bal hátsó küszöb mellett kellene mennie, de az ott levő 3 kábelkötegből nem tudom melyikben kellene lennie. :-( Az volna a kérésem, ha valaki tudja legyen kedves árulja el nekem merre keressem. Előre is köszönöm.

Üdv,
Viktor
Sedanba a kalaptartó alatt van a gps antenna gyárilag.

Köszönöm szépen a gyors választ! Akkor meg tudnád mondani, hogy ITT a képen mi látható? A navi-s Úriember azt mondta ez az antenna, ezért keresem a műszerfalból jövő kábelt? Sajnos nem tudtam jobb szögből fotót készíteni a kérdéses tárgyról, de gondolom a képből kiderül, hogy hol helyezkedik el!

Ez csak a kulcs infravevője. :) Bizonyos értelemben antenna, de nem GPS. :)

Gratulálok! A hozzáértő úrnak külön! :lol:
Az a solar sensor a faceliftes autókban.
A touringban attól kb 10 cm van a gps antenna.

Pedig biztos voltam benne, hogy az infravevő, mivel még az E34-nél ott volt a DWA vevője...
Ma is okosodtam. :)
De akkor hol van ez első vevő touringnál? Vagy csak a C-D közti üvegen van és kész?
Infra nincs e39-be!A kulcs vevője a hátsó oldal üvegen van baloldalt.

2011.01.09. 20:01

Imco írta:
BMWFUN írta:
gviktorka írta:
admin írta:
gviktorka írta:Üdvözletem minden Tisztelt Klubtagnak!

Egy 2003.06 havi E39 530IA tulajdonosa vagyok és több probléma közül az egyik amivel küzdök, hogy bár elvileg gyári MKIV navi van a kocsimban nincs meg a GPS antenna kábel ott ahol lennie kellene. Ez akkor derült ki amikor magyarítottam a navit és az nem talált jelet. A "hozzá értő" Úr azt mondta, hogy az antenna benne van mert látja, de a kábel sehol. Olvastam itt a fórumon, hogy a kábelnek a bal hátsó küszöb mellett kellene mennie, de az ott levő 3 kábelkötegből nem tudom melyikben kellene lennie. :-( Az volna a kérésem, ha valaki tudja legyen kedves árulja el nekem merre keressem. Előre is köszönöm.

Üdv,
Viktor
Sedanba a kalaptartó alatt van a gps antenna gyárilag.

Köszönöm szépen a gyors választ! Akkor meg tudnád mondani, hogy ITT a képen mi látható? A navi-s Úriember azt mondta ez az antenna, ezért keresem a műszerfalból jövő kábelt? Sajnos nem tudtam jobb szögből fotót készíteni a kérdéses tárgyról, de gondolom a képből kiderül, hogy hol helyezkedik el!

Ez csak a kulcs infravevője. :) Bizonyos értelemben antenna, de nem GPS. :)

Gratulálok! A hozzáértő úrnak külön! :lol:
Az a solar sensor a faceliftes autókban.
A touringban attól kb 10 cm van a gps antenna.
Képbe volt a szaki :lol: :lol: :lol:

2011.01.09. 20:04

BMWFUN írta:
Pedig biztos voltam benne, hogy az infravevő, mivel még az E34-nél ott volt a DWA vevője...
De akkor hol van ez első vevő touringnál? Vagy csak a C-D közti üvegen van és kész?

Információim szerint -aminek java Jacksontól és Admintól származik- nem infrás a kulcs, és igen csak a bal hátsó ablakon lévő antenna a vevőkéje. Abból is csak az egyenes mert a többi mást szolgál.
De ugye egy rádiós vevőnek nem is kell több antenna egynél.

Közben Admin megelőzött! :)

2011.01.09. 21:08

Imco írta:
BMWFUN írta:

Információim szerint -aminek java Jacksontól és Admintól származik- nem infrás a kulcs, és igen csak a bal hátsó ablakon lévő antenna a vevőkéje. Abból is csak az egyenes mert a többi mást szolgál.

Köszöntem Uraim! ;)

Imco

Talán még a TV antenna van ott az üvegen, ha jól rémlik.

2011.01.09. 23:12

BMWFUN írta:
Imco írta:
BMWFUN írta:

Köszöntem Uraim! ;)

Imco

Talán még a TV antenna van ott az üvegen, ha jól rémlik.

Ha van tv-d. De van még ott valami AM rádióantenna is.
Pl. az enyémben nincs tv antenna.
Illetve a gyári tv-s autóban a jobb hátsó ablakban is van antenna.
Valahol itt le van fotozva az antennám.
Megkeresem. -ha tudom.

2011.01.09. 23:55

Nem találom. Valamikor tavaly februárban volt feltéve.

2011.01.10. 00:09

Imco írta:Nem találom. Valamikor tavaly februárban volt feltéve.

Nem gond, holnap megnézem. ;)

2011.01.12. 19:39

E46 /? 2004 320/ rádiós navi, azaz csak a nyilacskákat mutatja.
Jó abba a mi navi lemezünk?
MK 3-ban lévő CD-re gondolok.

Ha nem, akkor milyet vásároljak?

Köszi!

2011.01.12. 22:06

Imco írta:E46 /? 2004 320/ rádiós navi, azaz csak a nyilacskákat mutatja.

Köszi!

jó bele

2011.01.12. 22:19

admin írta:
Imco írta:E46 /? 2004 320/ rádiós navi, azaz csak a nyilacskákat mutatja.

Köszi!

jó bele

Köszi!

nemtom

2011.01.17. 18:35

Hi!

A vajon mitől lehet szerintetek, h csinált olyat a 16:9-es monitorom, h elkezdett elmenni a kép. feketeség....
utána elment a rádió. on/off van hang, nincs kép... megint eljátszotta, h elmegy a hang, de vissza is jött. kocsi leállít, újraindít és olyan menüvel találkoztam, mint még soha... világoskék volt a háttér és tökre más volt a kép is, de visszajött. on/ff megint, és azóta normális?!?!?!?!
szerintetek?
üdv, Levi

Re: nemtom

2011.01.17. 18:54

csumpedli írta:Hi!

A vajon mitől lehet szerintetek, h csinált olyat a 16:9-es monitorom, h elkezdett elmenni a kép. feketeség....
utána elment a rádió. on/off van hang, nincs kép... megint eljátszotta, h elmegy a hang, de vissza is jött. kocsi leállít, újraindít és olyan menüvel találkoztam, mint még soha... világoskék volt a háttér és tökre más volt a kép is, de visszajött. on/ff megint, és azóta normális?!?!?!?!
szerintetek?
üdv, Levi

Van, akinél ilyenkor jön a
Kép

2011.01.17. 22:48

szerintetek?
üdv, Levi
Mert valami baja volt a navi rechnernek és a tv modul vette át a képet ezért volt Commodore 64 es kinézet.

2011.01.18. 09:49

szerintetek?
üdv, Levi

CD vagy DVD alapú a navid???
(Mk3 vagy Mk4)

2011.01.18. 14:45

NaviProfi írta:

szerintetek?
üdv, Levi

(Mk3 vagy Mk4)

Cd-s Mk3

2011.01.18. 15:27

csumpedli írta:
NaviProfi írta:

szerintetek?
üdv, Levi

(Mk3 vagy Mk4)

Cd-s Mk3

Az Mk3 gyenge pontja a mechanika (az Mk4-nél is, de ott másképp), tehát, ha a lemez olvasás közben olvasási hibát vét és nem tudja magát újra poziciónálni, akkor elmegy a végtelenbe és kiakad, ekkor átveszi a TV modul az irányítást (ahogy "admin" is irta). Ez után, ha sikerül újra indulnia, vagy a fej poziciónálás sikeres, akkor újra indul, de elég instabbil az Mk3 szoftvere és sokszor elmegy "végleg" világá. Ekkor egy jó minőségű szoftver lemez és sok türelem oldja meg a hibát.
Tehát a te részedről megoldás lehet, hogy teszel bele egy új navi lemezt, ha ez nem segít akkor még egy flakkon kontakt spray is segíthet, ha kiszeded a navi rechnert és kifújsz benne minden helyet.

2011.01.19. 21:56

Sziasztok!

Még nincs sajnos e39esem, de útközben van a dolog! Egy lehet buta kérdés, lehet utólag beépíteni gyári navi-t? Illetve ha lehet akkor nagyon macerás-e? Előre is köszi! Üdv.

2011.01.19. 22:11

kingston05 írta:Sziasztok!

Még nincs sajnos e39esem, de útközben van a dolog! Egy lehet buta kérdés, lehet utólag beépíteni gyári navi-t? Illetve ha lehet akkor nagyon macerás-e? Előre is köszi! Üdv.

Igen! Nagyon! Sok leírás van róla. ...és mielőtt eszedbe jutna, igen, drága! ;)
Privát véleményem, hogy csak olyat vegyél ha szüksége van rá, amiben benne van.
Persze csak ha teheted!

2011.01.19. 22:13

kingston05 írta:Sziasztok!

Lehet,de elég drága mulatság,és nem is túl egyszerű.Kábelköteget áthúzni a műszerfaltól a csomagtartóba...stb.. És kb 200e körül áll meg mindenestől.

2011.01.19. 22:14

Hopsz Imco gyorsabb volt... :lol:
Hozzászólás küldése

VigLink badge