* *
Pontos idő: 2026.04.21. 07:27

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2592 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 130  Következő
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.11. 19:06 
Guru
Guru

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Széria kód: E39
Motor tipusa: 523i
Évjárata: 1996
Kivitele: Sedan
Blog: Blog megtekintése (0)
jackson írta:
Viper írta:
De hátha ott nem olvassa. :roll:

Azért ott a PÜ megirod, hogy válaszoljon (muhaati-val megjártam egy másik kérdésemre válaszolt abban a fórumban :lol:
Lány kérésre meg külön topikot kell nyitni az egyéb alatt :lol: :lol: :lol:
Viper írta:
Valvoline MXL 5W40-el járok egyébként és még 2 zöld ledem van. :kösz

És milyen ez a MaxLife? Mennyiért vetted? Olaj fogyást tapasztalsz mellett? Vagy valami jobb érzés (halkabb, jobban megy .... kapar mit az állat stb.)?

Jackson, aki kérdi

Ez nem maxlife. Valvoline Durablend MXL 5W40, ahol az MXL a hosszú csereperiódusra utal. de elmondom, hogy mit tudok a Maxliferől.
www.valvoline.hu honlapon van egy motorolajválasztó, ha eljutunk odáig, hogy 100000 km felett, akkor autómatikusan a Maxlife olajokat adja. Egyébként elég hasznos oldal, a feltöltési mennyiségeket is megadja az olajtipúson felül.

Maxlife olaj: Speciálisan adalékolt olaj, melyet a 100.000 km-nél többet futott autókba javasol a Valvoline, állítólag regenerálja a tömítéseket, ezáltal a kisebb olajfogyasztást akár meg is megszünteti. Amerikában állítólag az év olaja volt. Összeségével egy picit drágább a normál Valvoline olajoknál, és szinte minden olajtipusnak van Maxlife megfelelője, sőt fagyálló, hűtőtömítő, stb. Jól sikerült név, gyorsan népszerű lett,ezért a Valvolinén belül egy külön termékcsaládod hoztak létre.
Mivel a normális motorolajokat szinte mindenki ugyanabból az alapanyagból, ugyanavval a technológival állítja elő, ezért a különbség, csak az adalékolástól függ. (ez az én egyéni véleményem)

Olvastam a motorolaj esszédet és nem mindennel értek teljesen egyet. Pl: A 10w40 motorolaj ugyan berakható nagyon sok autóba, de lassan az ásványi olaj (15W40) kategóriába kerül.
Ugyan még a mai napig ebből fogy a legtöbb, de szép lassan a szintetikus olajok ki fogják szorítani.
Ahogy írtad, sokan a motor kopottsága miatt teszik bele, gondolván, hogy ez majd eltömíti a réseket, pedig szinte ellenkező hatást érnek el, hiszen a hidegen beindított kopott motor, a kezdeti kenési hiányosság miatt méggyorsabban kopik egy 10w40 olajjal. (később jut el a tulajdonsága miatt a kenési helyekre)
Szóval Maxlife olaj is kapható 5w40-ben. Hát röviden ennyi.

540i-be a Valvoline javasolt olaja:
SynPower MXL 0W-30
SynPower 0W-40
SynPower 5W-30

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.11. 20:13 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Kivitele: Touring
Viper írta:
Ez nem maxlife. Valvoline Durablend MXL 5W40, ahol az MXL a hosszú csereperiódusra utal. de elmondom, hogy mit tudok a Maxliferől.
www.valvoline.hu honlapon van egy motorolajválasztó, ha eljutunk odáig, hogy 100000 km felett, akkor autómatikusan a Maxlife olajokat adja. Egyébként elég hasznos oldal, a feltöltési mennyiségeket is megadja az olajtipúson felül.

Maxlife olaj: Speciálisan adalékolt olaj, melyet a 100.000 km-nél többet futott autókba javasol a Valvoline, állítólag regenerálja a tömítéseket, ezáltal a kisebb olajfogyasztást akár meg is megszünteti. Amerikában állítólag az év olaja volt. Összeségével egy picit drágább a normál Valvoline olajoknál, és szinte minden olajtipusnak van Maxlife megfelelője, sőt fagyálló, hűtőtömítő, stb. Jól sikerült név, gyorsan népszerű lett,ezért a Valvolinén belül egy külön termékcsaládod hoztak létre.
Mivel a normális motorolajokat szinte mindenki ugyanabból az alapanyagból, ugyanavval a technológival állítja elő, ezért a különbség, csak az adalékolástól függ. (ez az én egyéni véleményem)

Olvastam a motorolaj esszédet és nem mindennel értek teljesen egyet. Pl: A 10w40 motorolaj ugyan berakható nagyon sok autóba, de lassan az ásványi olaj (15W40) kategóriába kerül.
Ugyan még a mai napig ebből fogy a legtöbb, de szép lassan a szintetikus olajok ki fogják szorítani.
Ahogy írtad, sokan a motor kopottsága miatt teszik bele, gondolván, hogy ez majd eltömíti a réseket, pedig szinte ellenkező hatást érnek el, hiszen a hidegen beindított kopott motor, a kezdeti kenési hiányosság miatt méggyorsabban kopik egy 10w40 olajjal. (később jut el a tulajdonsága miatt a kenési helyekre)

SynPower MXL 0W-30
SynPower 0W-40
SynPower 5W-30

Szia!
Maxlife az egyetlen gondom vele, hogy csak 10W-40 változatot láttam van (normális áron) amig a Castrol csinál Magnatec-et 5W-40-ben is. Maxlife 4liter: 13790Ft, Magnatec akciós nyomott ára: 8850ft amig szinte ugyan azt a képességű olajat kapjuk meg.

Az általad használt Valvoline Durablend MXL 5W40-ről csak annyi megjegyzésem lenne, hogy azért remélem 15ekm csere periódushoz használod mivel nem LL98 minősítésű és semmi gond vele jó kis fél-szintetikus olaj csak nem jó a hosszú csereperiódusra BMW-be (csak OFF Merci és VW minősítése van). Az egyéb adatait össze vadászhatod a Norian fórumos beszélgetésből és az MXL adatlapról.

A 10W-40 félszintetikus ettől még nem lesz ásványi olaj, hanem csak pusztán soha nem lessz full szintetikus ebben egyet értek (és idővel romlik a minősége mivel szétnyírja az adalékokat de azért nem megy le az ásványi olaj szintre). Mondjuk inkább a minőségi szintek és a full szintetikus olajok ár csökkenésével nem lesz érdemes választás. Ezért is inkább a szintetikus 5W-40-ek felé kacsintgatok.
Valvoline-t honnan szerzed be? Nincsen olcsóbb MaxLife 5W-40 arra felé. Csak hogy legyen alternatíva a Castrol-ra (amúgy is Castrol mániás az országunk :lol:

A kopott motor megállapitásoddal 100%-ban egyetértek. Talán nem hangsúlyoztam jobban a szövegben. A meleg oldali sűrűség jó hatással van a kopottabb motorban (ezt írta a Liqui Moly-s tanfolyami anyag is, meg a totalcar olajdoki) csak mindenki összekeveri a hideg oldalival és úgy jár ahogy leírtad.
A kopottabb motorban inkább egy winter oldalon alacsonyabb és meleg oldalon viszont magasabb lenne a megoldás amit pont a szélesebb szintetikus olajok felé tereli óhatatlanul az embereket.

A teljesen szintetikus olajakban nagy szuperek vannak pl. SynPower 0W-40 csak az sejtem (nem biztos) hogy pont abból a MaxLife regeneráló adalékból kevesebb van benne.
Tehát a dilemmám vajon egy 0W-40/5W-40 szintetikus vagy MaxLife/Magnatec 5W-40 kategória a jobb a 10éves de azért nagy teljesítményű kocsimba. A 0W ellentételezi-e a MaxLife keverékét?

Jackson, aki részletes válaszol mert egy érdekes választ írtál

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.11. 21:12 
Guru
Guru

jackson írta:
Viper írta:

SynPower MXL 0W-30
SynPower 0W-40
SynPower 5W-30

Szia!
Maxlife az egyetlen gondom vele, hogy csak 10W-40 változatot láttam van (normális áron) amig a Castrol csinál Magnatec-et 5W-40-ben is. Maxlife 4liter: 13790Ft, Magnatec akciós nyomott ára: 8850ft amig szinte ugyan azt a képességű olajat kapjuk meg.

Az általad használt Valvoline Durablend MXL 5W40-ről csak annyi megjegyzésem lenne, hogy azért remélem 15ekm csere periódushoz használod mivel nem LL98 minősítésű és semmi gond vele jó kis fél-szintetikus olaj csak nem jó a hosszú csereperiódusra Bömbi-be (csak OFF Merci és VW minősítése van). Az egyéb adatait össze vadászhatod a Norian fórumos beszélgetésből és az MXL adatlapról.

A 10W-40 félszintetikus ettől még nem lesz ásványi olaj, hanem csak pusztán soha nem lessz full szintetikus ebben egyet értek (és idővel romlik a minősége mivel szétnyírja az adalékokat de azért nem megy le az ásványi olaj szintre). Mondjuk inkább a minőségi szintek és a full szintetikus olajok ár csökkenésével nem lesz érdemes választás. Ezért is inkább a szintetikus 5W-40-ek felé kacsintgatok.
Valvoline-t honnan szerzed be? Nincsen olcsóbb MaxLife 5W-40 arra felé. Csak hogy legyen alternatíva a Castrol-ra (amúgy is Castrol mániás az országunk :lol:

A kopott motor megállapitásoddal 100%-ban egyetértek. Talán nem hangsúlyoztam jobban a szövegben. A meleg oldali sűrűség jó hatással van a kopottabb motorban (ezt írta a Liqui Moly-s tanfolyami anyag is, meg a totalcar olajdoki) csak mindenki összekeveri a hideg oldalival és úgy jár ahogy leírtad.
A kopottabb motorban inkább egy winter oldalon alacsonyabb és meleg oldalon viszont magasabb lenne a megoldás amit pont a szélesebb szintetikus olajok felé tereli óhatatlanul az embereket.

A teljesen szintetikus olajakban nagy szuperek vannak pl. SynPower 0W-40 csak az sejtem (nem biztos) hogy pont abból a MaxLife regeneráló adalékból kevesebb van benne.
Tehát a dilemmám vajon egy 0W-40/5W-40 szintetikus vagy MaxLife/Magnatec 5W-40 kategória a jobb a 10éves de azért nagy teljesítményű kocsimba. A 0W ellentételezi-e a MaxLife keverékét?

Jackson, aki részletes válaszol mert egy érdekes választ írtál

Hogy őszinte legyek nem 15000 Km-re terveztem, mert akkor 10w40 ment volna bele-
Ezek a minősítések érdekes dolgok. Durablend MXL-t, 5w40-t az offmerci és az off vw is minősítette, ugyanazokkal a paraméterekkel ellenben a BMW nem. Off mergára azt írja, hogy akár 40000 km-re is jó. A synpowert mindhárom, a merga és a vw ugyanazt a minősítést adta hozzá. Nem egészen értem, szerintem egyszerüen nem kérték meg a BMW-t, hogy minősitse.
Maxlife 5w40 listaára 4890 pénz, azt olyan 3ezer körül meg lehet venni, sőt...

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: ?
HozzászólásElküldve: 2009.09.11. 22:15 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 4 alkalommal
Kapott köszik: 6 alkalommal
Na most akkor 270 ezer km-es óra állású 523i-hez mi lenne a megfelelő olaj? 13.000-14.000 km alatt 2 lityi ment el természetesen Castrol 10 w 40-esből

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: ?
HozzászólásElküldve: 2009.09.11. 22:23 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
charlie01 írta:
Na most akkor 270 ezer km-es óra állású 523i-hez mi lenne a megfelelő olaj? 13.000-14.000 km alatt 2 lityi ment el természetesen Castrol 10 w 40-esből

Helo charlie
A NAPOLAJ :wink: :wink:
üdv zoli

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009.09.11. 22:24 
Guru
Guru

Széria kód: E90
Motor tipusa: 30XD
Évjárata: 2010
lepke írta:
charlie01 írta:

Helo charlie
üdv zoli

vagy a motorolaj :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009.09.11. 23:22 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 4 alkalommal
Kapott köszik: 6 alkalommal
e39chip írta:
lepke írta:
charlie01 írta:

Helo charlie
üdv zoli

étolaj. . . na de ne offoljunk, mert jön Jackson rendet tesz :)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009.09.11. 23:25 
E39 FAN
E39 FAN

charlie01 írta:
e39chip írta:
lepke írta:
charlie01 írta:

Helo charlie
üdv zoli

étolaj. . . na de ne offoljunk, mert jön Jackson rendet tesz :)

Helo
Prolongot bele KOMOLYAN mondom
üdv zoli

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.12. 08:03 
Moderátor
Moderátor

Viper írta:

Hogy őszinte legyek nem 15000 Km-re terveztem, mert akkor 10w40 ment volna bele-
Ezek a minősítések érdekes dolgok. Durablend MXL-t, 5w40-t az offmerci és az off vw is minősítette, ugyanazokkal a paraméterekkel ellenben a Bömbi nem. Off mergára azt írja, hogy akár 40000 km-re is jó. A synpowert mindhárom, a merga és a vw ugyanazt a minősítést adta hozzá. Nem egészen értem, szerintem egyszerüen nem kérték meg a Bömbi-t, hogy minősitse.

Pont ezért hívtam fel a figyelmedet. A motorolajnak nem a viszkozitás az egyetlen paramétere lásd a korábbi Norian fórum linket ami a hosszú szövegben volt. Van egy halom másik paraméter aminek meg kell felelnie. A Valvoline nagy gyártó van pénze az összes olajat bevizsgálni BMW specifikációra itt kicsi az esélye, hogy nem csinálták meg. Valószínűleg nem felel meg a specifikációnak. Például vadásztam a Weben és találtam olyan LL98 specifikációt, hogy HTHS minimum 3,6 nos ez a Durablend MXL 5W-40 esetében "HTHS viszkozitás 150 °C: 3.49" ami kissebb.

De miért is fontos ez az érték? Mivel a BMW motorok muhaati elmesélése alaján alapból magasabb hőmérsékleten üzemelnek mint az átlagos (jobb a hatások magasabb hőmérsékleten). Csak hét ehhez komolyabb (nagyobb nyomású) hűtőrendszer kell és a motorolaj is komolyabb igénybe vételnek van kitével. Maga az olaj normál üzemi hőmérsékleten (hűtővíz 106fok körül) már 150-180fok. Nos itt komolyabb az igénybe vételt kell kibírnia az olajnak és ráadásul a hosszabított csere periódus esetén még sokáig is. Mivel a pontos specifikációt nem tudjuk ezért lehetséges, hogy bírja a hosszú csere periódust de ennek kicsi az esély. A kockázat a tied, én inkább alpina féle gyári BMW olaj 5W-40 motorolajat használnám akkor már mivel annak csak 2500Ft/litere (olajshop-on dettó annyi mint a Durablend MXL).

Amúgy a MaxLife 5W-40 4890Ft egy liternek a lista ára? Mert én a 4 Literest hasonlítotam össze 13980ft (tehát litere 3495Ft) kontra Magnatec 5W-40 ami 4liter: 8850Ft (tehát litere: 2212,5Ft).
Ha viszont a 4890ft 4 liter árra akkor adjad légszíves meg, hogy hol lehet ennyiért venni.

Jackson, aki kérdezi

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.12. 08:15 
Guru
Guru

jackson írta:
Viper írta:

Ezek a minősítések érdekes dolgok. Durablend MXL-t, 5w40-t az offmerci és az off vw is minősítette, ugyanazokkal a paraméterekkel ellenben a Bömbi nem. Off mergára azt írja, hogy akár 40000 km-re is jó. A synpowert mindhárom, a merga és a vw ugyanazt a minősítést adta hozzá. Nem egészen értem, szerintem egyszerüen nem kérték meg a Bömbi-t, hogy minősitse.

Pont ezért hívtam fel a figyelmedet. A motorolajnak nem a viszkozitás az egyetlen paramétere lásd a korábbi Norian fórum linket ami a hosszú szövegben volt. Van egy halom másik paraméter aminek meg kell felelnie. A Valvoline nagy gyártó van pénze az összes olajat bevizsgálni Bömbi specifikációra itt kicsi az esélye, hogy nem csinálták meg. Valószínűleg nem felel meg a specifikációnak. Például vadásztam a Weben és találtam olyan LL98 specifikációt, hogy HTHS minimum 3,6 nos ez a Durablend MXL 5W-40 esetében "HTHS viszkozitás 150 °C: 3.49" ami kissebb.

De miért is fontos ez az érték? Mivel a Bömbi motorok muhaati elmesélése alaján alapból magasabb hőmérsékleten üzemelnek mint az átlagos (jobb a hatások magasabb hőmérsékleten). Csak hét ehhez komolyabb (nagyobb nyomású) hűtőrendszer kell és a motorolaj is komolyabb igénybe vételnek van kitével. Maga az olaj normál üzemi hőmérsékleten (hűtővíz 106fok körül) már 150-180fok. Nos itt komolyabb az igénybe vételt kell kibírnia az olajnak és ráadásul a hosszabított csere periódus esetén még sokáig is. Mivel a pontos specifikációt nem tudjuk ezért lehetséges, hogy bírja a hosszú csere periódust de ennek kicsi az esély. A kockázat a tied, én inkább alpina féle gyári Bömbi olaj 5W-40 motorolajat használnám akkor már mivel annak csak 2500Ft/litere (olajshop-on dettó annyi mint a Durablend MXL).

Amúgy a MaxLife 5W-40 4890Ft egy liternek a lista ára? Mert én a 4 Literest hasonlítotam össze 13980ft (tehát litere 3495Ft) kontra Magnatec 5W-40 ami 4liter: 8850Ft (tehát litere: 2212,5Ft).
Ha viszont a 4890ft 4 liter árra akkor adjad légszíves meg, hogy hol lehet ennyiért venni.

Jackson, aki kérdezi

A saját honlapunkon van egy motorolajok című oldal, a BMW által engedélyezett olajok, ahol idézem:

"Longlife-98" (2005/03-i állapot)
Valvoline Durablend MXL
(viszkozitás: SAE 5W-40; gyártó/szállító: Valvoline)

Én ez alapján választottam ezt az olajat. Akkor most nem tudom...

Egyébként, ha ennyire kritikus a melegoldali tulajdonságára az olaj, akkor miért nem használunk 10w60 olajat? Castrolnak is, Valvolinenek is van. ?

Start Autó az importőre a Valvoline-nak, ott egy L maxlife 5W40: 4896 FT, 4l kiszereltségben: 18740 FT. Ezekre az adatokra hivatkozva mondtam az árakat.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009.09.12. 08:20 
Moderátor
Moderátor

charlie01 írta:

Ha két liter elmegy 13-14ezer alatt akkor ott gondok lehetnek az tömítésekkel egy szervíz vizsgálat hasznodra válna. Castrol ból melyik 10W-40-et használod mert van:
- Durablend 10W-40
- MaxLife 10W-40
- adabszurd MaxLife Diesel 10W-40 is ami a neve ellenére tudja a benzines ACEA A3 specifikációt tehát jó a kocsiba is.

Két lehetőséged van ha 5ezres csere periódus mellett döntesz (árak olajshop.hu-ról):
- 5W-40-es High Mileage olajok avagy Valvoline MaxLife 5W-40 (13980Ft/4liter) vagy az ár favorit Castrol Magnatec 5W-40 (8850Ft=4liter). Mind a kettő teljesen szintetikus és jobb mintha meglévő félszintetikus Durablend vagy akár Magnatec 10W-40 helyett.
- Az olaj fogyás csökkentésére még használhatsz magasabb ponton sűrűbb olajat ami -50-et jelent ellenben a hideg oldalon célszerű a 0W vagy 5W paramétert tartani. Ennek már csak a profi teljesen szintetikus olajak felelnek meg mint
pl. Mobil-1 5W-50 aminek 4liter/11750Ft az olajhop-on. Azt azonban tudnod kell általában 15eKm/1liter a normális fogyasztás általában a 2liter az már kicsit sok, tehát nem fogja megszüntetni csak csökkenti a mennyiségét.

Prolong: lepke adalékanyag párti én nem. A gondom az, hogy igen elsőre javulnak a paraméterek a Prolong-al csak éppen hosszabb távon jelentkeznek a problémák. Eltömíti a nagyon vékony olaj csövecskéket és itt a leszűkűlő járat magasabb olaj nyomást jelent. Amin keresztül már kevesebb olaj kerül az adott helyre és hosszabb távon gondott okozhat. Szerintem ha a motorban akarsz látni 500eKm-t is akkor ne rakj bele inkább költsd Mobil1 5W-50 olajra meg 10-15ezeres csere periódusra+szervízre a pénzt és többet érsz el vele.
Ha annyira csoda lenne a teflonos technológia már a világon piac vezető Mobil1 olajaiban alapból benne lenne vagy legalábbis árulna olyat. De nem az szóval nem csoda adalék mások véleménye szerint is (lásd pl. totalcar olajdoki).

Jackson, aki lehordta a prolong-ot

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009.09.12. 08:31 
Guru
Guru

jackson írta:
charlie01 írta:

Ha két liter elmegy 13-14ezer alatt akkor ott gondok lehetnek az tömítésekkel egy szervíz vizsgálat hasznodra válna. Castrol ból melyik 10W-40-et használod mert van:
- Durablend 10W-40
- MaxLife 10W-40
- adabszurd MaxLife Diesel 10W-40 is ami a neve ellenére tudja a benzines ACEA A3 specifikációt tehát jó a kocsiba is.

Két lehetőséged van ha 5ezres csere periódus mellett döntesz (árak olajshop.hu-ról):
- 5W-40-es High Mileage olajok avagy Valvoline MaxLife 5W-40 (13980Ft/4liter) vagy az ár favorit Castrol Magnatec 5W-40 (8850Ft=4liter). Mind a kettő teljesen szintetikus és jobb mintha meglévő félszintetikus Durablend vagy akár Magnatec 10W-40 helyett.
- Az olaj fogyás csökkentésére még használhatsz magasabb ponton sűrűbb olajat ami -50-et jelent ellenben a hideg oldalon célszerű a 0W vagy 5W paramétert tartani. Ennek már csak a profi teljesen szintetikus olajak felelnek meg mint
pl. Mobil-1 5W-50 aminek 4liter/11750Ft az olajhop-on. Azt azonban tudnod kell általában 15eKm/1liter a normális fogyasztás általában a 2liter az már kicsit sok, tehát nem fogja megszüntetni csak csökkenti a mennyiségét.

Prolong: lepke adalékanyag párti én nem. A gondom az, hogy igen elsőre javulnak a paraméterek a Prolong-al csak éppen hosszabb távon jelentkeznek a problémák. Eltömíti a nagyon vékony olaj csövecskéket és itt a leszűkűlő járat magasabb olaj nyomást jelent. Amin keresztül már kevesebb olaj kerül az adott helyre és hosszabb távon gondott okozhat. Szerintem ha a motorban akarsz látni 500eKm-t is akkor ne rakj bele inkább költsd Mobil1 5W-50 olajra meg 10-15ezeres csere periódusra+szervízre a pénzt és többet érsz el vele.
Ha annyira csoda lenne a teflonos technológia már a világon piac vezető Mobil1 olajaiban alapból benne lenne vagy legalábbis árulna olyat. De nem az szóval nem csoda adalék mások véleménye szerint is (lásd pl. totalcar olajdoki).

Igen, annyira szkeptikusak az emberek, hogy semminek sem hisznek lassan, ami nem is csoda, mert annyi átverés történt már.

Egyébként lehet, hogy a technológia nem engedi a csodaszer előre bekeverését és ilyen egyszerű a magyarázat. Hátha már a dobozban reakcióba lép az olajjal, vagy nem keveredik, stb.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.12. 08:31 
Moderátor
Moderátor

Viper írta:

A saját honlapunkon van egy motorolajok című oldal, a Bömbi által engedélyezett olajok, ahol idézem:

"Longlife-98" (2005/03-i állapot)
Valvoline Durablend MXL
(viszkozitás: SAE 5W-40; gyártó/szállító: Valvoline)

Én ez alapján választottam ezt az olajat. Akkor most nem tudom...

Egyébként, ha ennyire kritikus a melegoldali tulajdonságára az olaj, akkor miért nem használunk 10w60 olajat? Castrolnak is, Valvolinenek is van. ?

Start Autó az importőre a Valvoline-nak, ott egy L maxlife 5W40: 4896 FT, 4l kiszereltségben: 18740 FT. Ezekre az adatokra hivatkozva mondtam az árakat.

Ha megtaláltad az LL98-at akkor igazad van. Használd nyugottan használd hosszú csere periódusra. Annak kicsi az esélye hogy a két évenként kötelező vizsgálatokon megbukott volna. Mivel a táblátatunk régi akkor még jó volt LL98-nak akkor nagy esélyel az most is. Csak én most nem láttam a Valvoline oldalon a specifikációi között.

10W-60 olaj téma: A gépkönyvünkben tetszőleges avagy -30, -40 és -50-et javasol. A -60 már inkább Rally verseny olajakra jellemző. Például évjárat függően az E39 M5-ben Castrol Edge 10W-60 a gyárilag előírt olaj amig meg nem jelent az LL01-es olaj.
Ez a kritikus a melegoldali paraméreket inkább úgy értsed, hogy azért a mi kopott öreg motorjainkba inkább a -30 helyett a -40 és -50 jobban muzsikál. De azért közben nem kell fel menni a hideg oldalon a 5W- fölé. Az általad nagy jól leírt okok miatt.

Nagy általánosságan tessék szintetikusokat előnyben részesíteni a fél-szintetikussal szemben mivel sokkal komolyabb kategória. A 10W-40 félszintetikus a nyírás miatt csökkennek a molekula láncok és ezért mint egy csökkenhet hosszabb távon a meleg oldali viszkozitása komolyabb terhelésre (vissza csúszik a -30-as minőségre). Amíg egy szintetikusnál már az alapolaj olyan, hogy ez nem fordulhat elő.
Tehát általánosan többieknek tessék kacsintgatni a 5W-40 és 5W-50-es olaj katergóriák felé.

Jackson, aki korrigálta magát és javasolta

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009.09.12. 08:40 
Moderátor
Moderátor

Viper írta:

Igen, annyira szkeptikusak az emberek, hogy semminek sem hisznek lassan, ami nem is csoda, mert annyi átverés történt már.
Egyébként lehet, hogy a technológia nem engedi a csodaszer előre bekeverését és ilyen egyszerű a magyarázat. Hátha már a dobozban reakcióba lép az olajjal, vagy nem keveredik, stb.

- Hány éves vagy királyfi?
- Huszonnégy
- És még hiszel a mesékben (mondta az által megdöntött banya aki nem lett királylány).

Nos kábé ezt válaszolhatom. Itt komoly Dollár miliárdos bizniszről beszélünk. Amikor a Valvoline kitalálta a MaxLife-ot utánna 1-2 éven belül a többiek is kijöttek a hasonló olajaikal mielött piaci részesedést veszítenek.
Ha reakcióban lép a dobozban akkor azt magyarázd meg a Mobil-1 miért nem csomagol egy külön tubussal a saját olaja mellé. Kicsit többet kéne nyomoznod Prolong-al hosszabb távon pórul járt emberek leírásai után. Például ilyet:
http://belsoseg.blog.hu/2008/02/27/miert_nem_probalom_ki_a_prolongot

Jackson, aki prolong gond mentes autózást kiván

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009.09.12. 08:47 
E39 FAN
E39 FAN

jackson írta:
charlie01 írta:

- Durablend 10W-40
- MaxLife 10W-40

Helo Jackson
Telefonon megbeszéltük az olajokat (másfél óra)és azért irtam nekem nem volt gond vele
üdv zoli

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009.09.12. 08:51 
Moderátor
Moderátor

lepke írta:
Helo Jackson
Telefonon megbeszéltük az olajokat (másfél óra)és azért irtam nekem nem volt gond vele
üdv zoli

Igen és el is adtad 2XXezerkm után a Prolong-al használt E39-edet én inkább a 500ekm-re hajtok. Mivel én kábé ott vettem ahol te eladtad :lol:
Lepke: Prolong hívő
Jackson: nem az
Ennyi

Jackson, aki nem felejtette el

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.12. 09:05 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 11 alkalommal
Kapott köszik: 11 alkalommal
Motor tipusa: M57
Évjárata: 2001
Én Mobil Synt-S 5W-40-es olajat öntok a vasba és 15000.Km-enként cserélem.
Remélem ez az olaj megfelelő a 250ezret futott motoromba..

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.12. 09:19 
Moderátor
Moderátor

Apa8 írta:

Őhhh milyen a specifikációja a kocsidnak. Partikular filter stb. mert attól függ.

Jackson, aki annyira nem ismeri a Diesel olaj specifikációkat.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.12. 09:23 
Törzsvendég
Törzsvendég

Adott köszi: 11 alkalommal
Kapott köszik: 11 alkalommal
Motor tipusa: M57
Évjárata: 2001
jackson írta:
Apa8 írta:

Őhhh milyen a specifikációja a kocsidnak. Partikular filter stb. mert attól függ.

Hát 2001 11. havi az autó.
530D (M57)
Partikular filterről nem tudok. Lehet h van benne?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.09.12. 21:50 
Moderátor
Moderátor

Apa8 írta:
jackson írta:
Apa8 írta:

Hát 2001 11. havi az autó.
530D (M57)
Partikular filterről nem tudok. Lehet h van benne?

Mint irtam nem a dizeleket nyomoztam de egy kicsit ennek is utánna néztem.

Longlife04 ismerető jele a dizel részecskeszűrő van a kocsiban. Ezért csak ezt lehet benne használni illetve az összes gyártó részecskeszűrős olaját csak és kizárólag.

TIS 2005/12havi állapot alapján M57-re (tehát nem M57TU)azt mondja, hogy az alábbi minimum:
- LongLife04 minősitésűek
- LongLife01 minősitésűek
- LongLife98 minősitésűek
- ACEA A3/B3 vagy ACEA A3/B4-nek kell megfelelnie. A per jel azt jelenti hogy egyszerre mind a kettőt tehát A3 ÉS B3 vagy A3 ÉS B4-et kell tudnia.

Ugyan az M57TU modelre 2002/9 hótól:
- LongLife04 minősitésűek
- LongLife01 minősitésűek de a részecske szűrő élettartam növeléshez inkább a LL04.
és nincs más se LL98 se ACEA-sok. A tiéd még korábbi tehát nem ez kell.

Apa8 nézd meg légyszives a gépkönyvedet mit mond és idézbe légyszi pontosan.

Jackson, aki kéri

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 2592 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 13, 14, 15, 16, 17, 18, 19 ... 130  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]