![]() |
2010.07.13. 18:04
2010.07.26. 21:39
SoundkeY írta:Agipnal viszon van "diesel tech" ami 20Ft al dragabb......20d be 1x probaltam es mintha kevesebbet evett volna.....( vagy csak bekepzeltem)
2010.07.27. 16:13
zsolti780 írta:SoundkeY írta:Agipnal viszon van "diesel tech" ami 20Ft al dragabb......20d be 1x probaltam es mintha kevesebbet evett volna.....( vagy csak bekepzeltem)
Ezen az agip-on már sokat gondolkodtam.
A múltkor balatonra menet,tankoltam egy haverom által sokat dícsért kuton (OIL, szerintem sz..r) tankolás után félre húzodtam rögtön(beszélgetni) furcsa is volt hogy nem ugrott fel a mutató indítás után,bementem fizetni és mikor visszamentem,megállt 30-50 között félúton a mutató, gép szerint 67,5 tankoltam. Balatonra leérve kb 1,5óra alatt ment fel a mutató teljesen. Ezt még nem tapasztaltam.
2010.07.27. 16:19
simi64 írta:zsolti780 írta:SoundkeY írta:Agipnal viszon van "diesel tech" ami 20Ft al dragabb......20d be 1x probaltam es mintha kevesebbet evett volna.....( vagy csak bekepzeltem)
A múltkor balatonra menet,tankoltam egy haverom által sokat dícsért kuton (OIL, szerintem sz..r) tankolás után félre húzodtam rögtön(beszélgetni) furcsa is volt hogy nem ugrott fel a mutató indítás után,bementem fizetni és mikor visszamentem,megállt 30-50 között félúton a mutató, gép szerint 67,5 tankoltam. Balatonra leérve kb 1,5óra alatt ment fel a mutató teljesen. Ezt még nem tapasztaltam.
Ez nem az üzemanyag minőségétől van. Sokkal inkább az a bajor mérnök, aki az üzemanyag-szintjelző tervezője, hiányzott a fizikaóráról anno.
Mai napig sz@r. Ezért hívják vissza a GT-ket.
2010.07.27. 16:24
simi64 írta:zsolti780 írta:SoundkeY írta:Agipnal viszon van "diesel tech" ami 20Ft al dragabb......20d be 1x probaltam es mintha kevesebbet evett volna.....( vagy csak bekepzeltem)
Ez nem az üzemanyag minőségétől van. Sokkal inkább az a bajor mérnök, aki az üzemanyag-szintjelző tervezője, hiányzott a fizikaóráról anno.
Mai napig sz@r. Ezért hívják vissza a GT-ket.
2010.07.27. 16:34
Rjani530d írta:Nem tudom mitől lehet ez. A kedvesem zsír újonnan vásárolt G asrtája is ugyanezt csinálja. Tele tankolunk, megyünk vele 400 km-t, kb félig van, és egyszer csak elkezdi a játékot a benzinmutató. Egyszer telit mutat, egyszer majdnem üreset. Féltől lefelé csinálja, és hosszútávú utakon.
2010.07.27. 16:36
jackson írta:Rjani530d írta:Nem tudom mitől lehet ez. A kedvesem zsír újonnan vásárolt G asrtája is ugyanezt csinálja. Tele tankolunk, megyünk vele 400 km-t, kb félig van, és egyszer csak elkezdi a játékot a benzinmutató. Egyszer telit mutat, egyszer majdnem üreset. Féltől lefelé csinálja, és hosszútávú utakon.
Egyszerű el kell menni egy NORMÁLIS OFF opel szerelőhöz és javítsa meg (pucolja ki) az üzemanyagszint mérőt. Meghibásodhat mint bármi.
Lukas úszó, kosztól elakadt rudazat stb. hat milliós kis vacak oka van. Csak ugyebár ésszel kell szerelni mert a hülye felhasználó ne robbantsa fel magát a otthoni barkácsolás közben.
Jackson, aki semmi ördöngösséget nem lát egy potméteres szintjelző hibában.
2010.07.27. 16:41
Rjani530d írta:Befáradok a szalonba, mert még garanciális a kocsi.
2010.07.27. 16:42
2010.07.27. 16:50
jackson írta:Rjani530d írta:Befáradok a szalonba, mert még garanciális a kocsi.
Akkor még egyszerűbb, csak ne hagy magadat lerázni mert ilyenkor szeretnek szabadulni a munkafelvevő urak meló helyett.
Jackson, aki a sarkára állna ilyenkor
2010.07.27. 17:04
Rjani530d írta:jackson írta:Rjani530d írta:Befáradok a szalonba, mert még garanciális a kocsi.
Akkor még egyszerűbb, csak ne hagy magadat lerázni mert ilyenkor szeretnek szabadulni a munkafelvevő urak meló helyett.
Köszi, úgy lesz!
Ez már nekem is feltűnt amit Blais írt!
Ha reggel hidegen elindulok, van kb 15l a tankban, hamar lemegy 10-re a mutató, aztán egy idő után visszaáll 15-re.
Azt is megfigyeltem én is, hogy ha a megtehető kilométer kb. 120 alá megy, akkor rakja ki a sárga lámpát, hogy kifogy az olaj.
Én is arra a következtetésre jutottam mindezekből, hogy érzékeli a pill. fogyasztást, és ennek függvényében mutat.
Nyilván V8-nál ez hatványozottan érződik a mutató állásán (minden csipkelődés nélkül írom ugye)
2010.07.27. 17:38
jackson írta:Rjani530d írta:jackson írta:Rjani530d írta:Befáradok a szalonba, mert még garanciális a kocsi.
Köszi, úgy lesz!
Ez már nekem is feltűnt amit Blais írt!
Ha reggel hidegen elindulok, van kb 15l a tankban, hamar lemegy 10-re a mutató, aztán egy idő után visszaáll 15-re.
Azt is megfigyeltem én is, hogy ha a megtehető kilométer kb. 120 alá megy, akkor rakja ki a sárga lámpát, hogy kifogy az olaj.
Én is arra a következtetésre jutottam mindezekből, hogy érzékeli a pill. fogyasztást, és ennek függvényében mutat.
Nyilván V8-nál ez hatványozottan érződik a mutató állásán (minden csipkelődés nélkül írom ugye)
Mondjuk a tüzelőanyag szint változik a hőmérséklettel. Ne feled, hogy a gázolaj is előre megy a meleg motortérbe és vissza a tankba. A non-return üzemanyagrendszerek igaz javítanak a dolgon (általában itt a vezető alatti padlónál már visszakanyarodik).
A melegedő gázolja meg tágul és más a mérete. Nem tudom mennyi lehet ahőmérsékleti tágulás de egy kicsit maszatosabb szenzorral szerintem simán összejöhet.
Nem emlékszem, hogy lett volna olyan amikor elalszik a sárga igaz ilyenkor elmegyek tankolni. Most például muszály lesz sárgára mivel véletlenül lenulláztam a napi számlálót![]()
Három érzékelő van: a bal és jobb tank szint szenzor (ha titkos menüben Phase1-van akkor eszerint számol) és a befecskendezési időből (msec hengerenként + nyomás és lehet tudni mennyi fogyott).
Ez utóbbi adja a pillanatnyi fogyasztásmérő értékét és ha hibásak a tankszenzorok akkor a szintjelzést is.
Jackson, aki nem veszi szivére
2010.07.27. 17:42
Rjani530d írta:Lehet, hogy akkor a szenzorok miatt van ez nekem is! Úgy látom, itt már minden mindennel összefügg. Ember legyen a talpán, aki itt már eligazodik!
Ha rosszak a tankszenzorok csak lenne vmi hibakód! Mert az nincs semmi, csak annyi, hogy a második kulcs rossz.
Mondjuk, ha lenne sem szedetném szét, mert nem hagyom általában annyira kifogyni, meg ezért felesleges is lenne.
Üdv.
2010.07.27. 17:49
jackson írta:Rjani530d írta:Lehet, hogy akkor a szenzorok miatt van ez nekem is! Úgy látom, itt már minden mindennel összefügg. Ember legyen a talpán, aki itt már eligazodik!
Ha rosszak a tankszenzorok csak lenne vmi hibakód! Mert az nincs semmi, csak annyi, hogy a második kulcs rossz.
Mondjuk, ha lenne sem szedetném szét, mert nem hagyom általában annyira kifogyni, meg ezért felesleges is lenne.
Üdv.
Vigyáz mert csak arról van szó, hogy rossz értéket mér. Attól még jó a szenzor. Akkor irja be hibára ha totál halott. De ha kicsit többet vagy kevesebbet mér azt nem tudja behatárolni a müszerfal vezérlője. mert ugyebár állhatsz ferdén stb.
Titkos menüben nézegesd a fogyasztás adatokat és akkor látod mikor mi hibázik.
Jackson, aki egy muhaati féle átnézést javasol (ő már szenvedett a Labi féle tank hibával és vissza tudja rakni jól ha az a gond)
2010.07.27. 17:50
jackson írta:Rjani530d írta:Lehet, hogy akkor a szenzorok miatt van ez nekem is! Úgy látom, itt már minden mindennel összefügg. Ember legyen a talpán, aki itt már eligazodik!
Üdv.
Vigyáz mert csak arról van szó, hogy rossz értéket mér. Attól még jó a szenzor. Akkor irja be hibára ha totál halott. De ha kicsit többet vagy kevesebbet mér azt nem tudja behatárolni a müszerfal vezérlője. mert ugyebár állhatsz ferdén stb.
Jackson, aki egy muhaati féle átnézést javasol (ő már szenvedett a Labi féle tank hibával és vissza tudja rakni jól ha az a gond)
2010.07.27. 17:57
Rjani530d írta:Azt hiszem, hogy augusztusban bejelentkezem és elgurulok hozzá, nézze át egy kicsit a gépet! Itt Győrben leginkább csak ugatja mindenki a témát.
Mondjuk ilyen hibával könnyen együtt élek. Most szembesülök vele, hogy ez hiba!
Ezt a titkos menüs részt át kell néznem, mert per pillanat azt sem tudom, hogy mi az.
Mondjuk az én kocsim kis boardos, lehet, azon nincs is?
Köszi.
2010.07.27. 18:03
jackson írta:Rjani530d írta:Azt hiszem, hogy augusztusban bejelentkezem és elgurulok hozzá, nézze át egy kicsit a gépet! Itt Győrben leginkább csak ugatja mindenki a témát.
Ezt a titkos menüs részt át kell néznem, mert per pillanat azt sem tudom, hogy mi az.
Mondjuk az én kocsim kis boardos, lehet, azon nincs is?
Köszi.
Abban is van csak kicsit macerásabb belépni (egy gomb-al kell bűvészkedni). Lásd baloldalt tippek-trükkök és "Bord titkos menü" néven.
Jackson, aki szerint ha nem megy kérj meg egy közeli kis board-os klubtagot és megmutatja
2010.07.27. 19:40
Rjani530d írta: Ez már elég OFFOS volt. Bocs.
2010.07.27. 20:21
2010.07.28. 20:33
Rjani530d írta:jackson írta:Rjani530d írta:Üdv.
Azt hiszem, hogy augusztusban bejelentkezem és elgurulok hozzá, nézze át egy kicsit a gépet! Itt Győrben leginkább csak ugatja mindenki a témát.
Köszi.