![]() |
2008.04.08. 13:18
efer írta:admin írta:ktomi79 írta:Sziasztok!
Még újonc vagyok, kb két hónapja vettem egy 528i-t 97-es. A problémám a következő lenne az előző tulaj szereltetett bele xenont, elég korrektnek tűnik, van benne mosó is. A gond az hogy nem megy a reflektor, az okát kiderítettem, le voltak húzva a lámpáról a csatlakozók, ha visszadugom folyamatosan ég a refi. Nem kell gyújtás hozzá, hiába veszem ki a kulcsot bezárom az autót, akkor is világít, az egyetlen megoldás a lehúzom a lámpáról a csatikat, semmi más nem segít, de akkor nincs refim.
Ha van bármilyen tapasztalatotok ilyen téren légyszi írjatok.
Köszi:
Tomi
Hát ez sajnos LCM(világitási modul) csere vagy javítás:cry: .Keres rá a fórumba mert már volt szó róla.Azért nagy f..z volt aki így eladta!
Itt olvashatszróla
én a helyedben visszamennék az eladóhoz, és kiverném belőle az LCM árát. ez a legdurvább átverés. nyilvánvalóan tudta, hogy gáz van, azért húzta le a csatlakozót.
2008.04.08. 13:37
admin írta:Hát az vagy nem ez volt vagy emberünk nagyon megakart szabadulni tőle.Enyiért még az ebay-en sincsgreat35 írta:Üdv. Mindenkinek
Hasonló cipőben jártam a helyzetjelzővel.Először vettem egy db-ot a BMW szervízben ötezer párszáz forintért. Majd a vaterán találtam olyat amit Admin mutatott .Ez került ötezerbe plusz a posta ( a 2 db) .Beraktam és működik ,nincs hibajelzés ,és szép fehér fénye (7000K) van , sötétben király .Nyugodtan megvehetitek , persze ha találtok jó árban valahol .15-öt nem adnék érte (ez az én véleményem).
2008.04.08. 14:51
Sepi írta:efer írta:Sepi írta:H6W csak facelift előtti lámpáknál megoldás, mert ott még Ba9-es a foglalat.
Sepi
hol lehet ilyen H6W égőt kapni? bármelyik benzinkúton, vagy valami szaküzletbe kell menni érte?
csak azért kérdezem, mert pont tegnap égett ki a helyzetjelzőm, hondoltam ha már cserélni kell, akkor legyen ilyen.
de közben megnéztem a kiégett égőt: phillips H6W volt. hát azért annyira fehérnek nem tűnt eddig sem...
Benzinkúton nem nagyon láttam még. Inkább autósboltban keresd. Nekem anno észrevehető volt a különbség, mert nem az volt benne. Ha nagyon fehéret akarsz akkor marad a LED.
Izzószálas halogénben nem fogsz fehérebbet találni.
A xenon.hu-n nézegettem a LED-eket. A kompi ezeknél is vajon kiégett izzót jelezne?
2008.04.08. 17:39
2008.04.08. 18:48
ktomi79 írta:Köszi a gyors segítséget.
Megpróbáltam kiszerelni az LCM-et, de amit lehuzom az egyik csatlakozót róla elkezd sipolni az autó. Mért van ez, le kellene szednem az akksi sarukat?
2008.04.08. 19:08
ktomi79 írta:Köszi a gyors segítséget.
Megpróbáltam kiszerelni az LCM-et, de amit lehuzom az egyik csatlakozót róla elkezd sipolni az autó. Mért van ez, le kellene szednem az akksi sarukat?
2008.04.08. 20:47
2008.04.08. 21:54
efer írta:Sepi írta:efer írta:Sepi írta:H6W csak facelift előtti lámpáknál megoldás, mert ott még Ba9-es a foglalat.
Sepi
hol lehet ilyen H6W égőt kapni? bármelyik benzinkúton, vagy valami szaküzletbe kell menni érte?
csak azért kérdezem, mert pont tegnap égett ki a helyzetjelzőm, hondoltam ha már cserélni kell, akkor legyen ilyen.
de közben megnéztem a kiégett égőt: phillips H6W volt. hát azért annyira fehérnek nem tűnt eddig sem...
Benzinkúton nem nagyon láttam még. Inkább autósboltban keresd. Nekem anno észrevehető volt a különbség, mert nem az volt benne. Ha nagyon fehéret akarsz akkor marad a LED.
Izzószálas halogénben nem fogsz fehérebbet találni.
A xenon.hu-n nézegettem a LED-eket. A kompi ezeknél is vajon kiégett izzót jelezne?
na, szereztem ilyen égőt. nem volt egyszerű.
benzinkúton tényleg nem árultak sehol. de még a lángnál is megizzasztotta az eladót. lényeg: csak hella volt (H6W, BAX9s foglalat) 700 pénzért. érdekesség: a láng katalógusa szerint csak a 5er-be meg a W210 mergába jó (talán ezért nincs a benzinkutakon...)
ledeset viszont nem találtam ezzel a foglalattal (lehet, hogy amilyen elterjedt, nem is lesz...).
2008.04.12. 13:38
2008.04.12. 14:41
gombesz írta:hali!
96os régilámpás e39embe vettem utólag beszerelhető nem gyári xenont és kéne nekem hozzá foglalat vagyis gyűrű amiben volt az előző izzó abba nem tudom belerakni a xenon izzót:( honnan bírok ilyet szerezni?
2008.04.12. 16:50
2008.04.20. 23:02
2008.04.20. 23:42
evient írta:Sziasztok! Nekem csak annyi lenne a kérdésem, hogy gyári sárgaindexes xenonlámpához lehet-e külön kapni lámpabúrát, mert sajna a két test között bepárásodott. Tud valaki ilyet?
2008.04.21. 11:16
2008.04.21. 12:52
evient írta:Köszönöm a gyors választ. Csak azért cserélném mert ha külön kapható akkor abból biztos van fehérbúrás is. Egyébként nekem semmi bajom a sárgával csak a páromnak nem tetszik. A párát hogyan lehet"kiűzni"? és a továbbiakat megakadályozni?
2008.04.21. 18:35
efer írta:evient írta:Köszönöm a gyors választ. Csak azért cserélném mert ha külön kapható akkor abból biztos van fehérbúrás is. Egyébként nekem semmi bajom a sárgával csak a páromnak nem tetszik. A párát hogyan lehet"kiűzni"? és a továbbiakat megakadályozni?
ha kicserléd a búrát, feltétlenül cseréld ki a tömítést is. külön lehet kapni.
2008.04.23. 20:20
2008.04.23. 20:25
party írta:Üdv márka társak.A faceliftes lámpákhoz is lehet külön búrát kapni,vagy csak a régebbiekhez? Illetve utólag beszerelt xenon,bimbamol a gépsárkány mig fel nem kapcsolom a lámpást..Nincs vmi trükk hogy "átverjem" az LCM - et? Jó lenne.. köszi
2008.04.23. 20:49
2008.04.25. 17:17