![]() |
2010.09.26. 12:33
istvanpek77 írta:Berkut írta:istvanpek77 írta:Sziasztok!
Nemrégiben végre hozzájutottam első Bmw-hez(E39 523i Touring 1999)
Az autó takarításakor a pótkerék mellett találtam egy készüléket ,először cd tárnak néztem, majd kiderült hogy egy philips navigáció, látszik hogy utólag van beépítve.
A kérdésem az lenne ,hogyan navigál a készülék mivel a műszerfalon nincs nagyobb kijelző,sajna lemez hiányában nem tudom kipróbálni.
Lehet hogy utólagos beszerelésű és a képernyőt kivette a régi tulaj vagy a nagy board képes megjeleníteni.
Kérlek benneteket ha valaki találkozott már hasonlóval kérem írja meg nekem a tapasztalatait.
Esetleg navi cd-t honnan tudnék letölteni?
Előre is köszi mindenkinek.
Szia!
Egyszer láttam már ilyet és jól tippeltél, valóan kiszedhette a régi tulaj a képernyőt. Egy kis monokróm képrenyő volt kiépítve a műszerfalra és ott lehetett látni a navigációs nyilakat. A BMW navi lemezek abszolute kompatiilisek voltak hozzá.
Keresgélj a műszerfal környékén kábleket, ott kell lennie, de monitort szerezned kell...
B.
Köszönöm a gyors választ.
közben megnéztem pontosan Philips Carin navigáció és azt hiszem találtam a vaterán hozzá távirányítót és kijelzőt is http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=180440206 http://www.vatera.hu/item/view/index.php?cod=180571921 a távírányító biztos mert megvan a tartója az autóban de a TFT ben nem vagyok biztos .Szerinted?
2010.09.26. 12:37
Berkut írta:
Navi lemezhez meg lapozz vissza pár oldalt ebben a fórumban és megtalálod a választ!
B.
2010.09.26. 13:24
Imco írta:Berkut írta:
Navi lemezhez meg lapozz vissza pár oldalt ebben a fórumban és megtalálod a választ!
B.
Úgy 10-et. A 134 környékén van Naviprofi hsz-ében. Kelet EU a magyar!!
Le vagyon írva a javasolt kiírás is, ha tapasztalatlan vagy ilyesmiben.
2010.09.26. 15:28
istvanpek77 írta:Imco írta:Berkut írta:
B.
Nagyon köszönöm sokat segítettetek.Turkálok a korábbiakban.
Ha esetleg csavarra van szükségetek hívjatok vagy írjatok Pék István 30/9373070 gepcoop.hu
Üdv!
2010.09.27. 08:43
2010.09.27. 15:53
hell írta:ez a monitor tok megegyezik a vdo dayton mm5000 monitorral amit bmw matrica nelkul sokkal olcsobban be lehet szerezni, annyi hogy altalaban nem fekete.
amugy valoszinu a bmw gooseneck navirol van szo ami vdo dayton msX000 re epult, bar ez igazabol valoban egy fejlettebb carin rendszer. par foto azert lenditene az ugyon, a cdolvason bizonyosan vannak matricak modellszammal.
http://www.e38.org/nav/nav-with-gooseneck-monitor.pdf
ez valamilyen mono cucc ms3000 vagy iyesmi, de lattam ms5000 re epulve is, a monitor csatijabol meg az olvasobol kiderul hogy miyen rendszer volt. szines monitort par ruppoert lehet szerezni iyen rendszerekhez. par fenykep az olvasorol meg a csatirol lendithetne az ugyon
2010.09.27. 16:51
2010.09.27. 17:11
A 100-as szög kicsit vastag lesz azokba a lukakbahell írta:sajnos nem igazan franko a link, amugy itt van egy ms5000 re epulo szines verzionak a robbantott rajza:
http://www.realoem.com/bmw/diagrams/v/q/141.png
vdo bol volt meg iyen visszapillantotukorbe integralt verzio is, de szerintem erdemes azzal kezdeni hogy 4 db szazas szoggel kihuzod az olvasot es megnezed miyen verzio, abbol mar az is kiderul hogy milyen csatlakozot keresunk a monitorhoz, mert termeszetesen a mono es a szines nem egyforma csatis...
2010.09.27. 17:18
hell írta:sajnos nem igazan franko a link, amugy itt van egy ms5000 re epulo szines verzionak a robbantott rajza:
vdo bol volt meg iyen visszapillantotukorbe integralt verzio is, de szerintem erdemes azzal kezdeni hogy 4 db szazas szoggel kihuzod az olvasot es megnezed miyen verzio, abbol mar az is kiderul hogy milyen csatlakozot keresunk a monitorhoz, mert termeszetesen a mono es a szines nem egyforma csatis...
2010.09.27. 17:36
Az MK1,2,3,4 -en van 4db kis luk oda van egy gyári kiszedő villa(nekem vanjackson írta:hell írta:sajnos nem igazan franko a link, amugy itt van egy ms5000 re epulo szines verzionak a robbantott rajza:
Miért kell a négy darab százas szög? Ez nem ugyan olyan mint a mezek Mk1-Mk4 navi olvasó ami kézzel oldalt benyomható és kihúzható?
Jackson, aki fél ne hogy szurkálásra kerüljön sor
2010.09.27. 18:27
admin írta:Az MK1,2,3,4 -en van 4db kis luk oda van egy gyári kiszedő villa(nekem vanjackson írta:hell írta:sajnos nem igazan franko a link, amugy itt van egy ms5000 re epulo szines verzionak a robbantott rajza:
Miért kell a négy darab százas szög? Ez nem ugyan olyan mint a mezek Mk1-Mk4 navi olvasó ami kézzel oldalt benyomható és kihúzható?
Jackson, aki fél ne hogy szurkálásra kerüljön sor)a helyére akarja a szögeket hogy ki lehessen húzni a rechnert.
2010.09.27. 18:39
admin írta:Az MK1,2,3,4 -en van 4db kis luk oda van egy gyári kiszedő villa(nekem vanjackson írta:hell írta:sajnos nem igazan franko a link, amugy itt van egy ms5000 re epulo szines verzionak a robbantott rajza:
Jackson, aki fél ne hogy szurkálásra kerüljön sor)a helyére akarja a szögeket hogy ki lehessen húzni a rechnert.
2010.09.27. 18:47
jackson írta:admin írta:Az MK1,2,3,4 -en van 4db kis luk oda van egy gyári kiszedő villa(nekem vanjackson írta:hell írta:sajnos nem igazan franko a link, amugy itt van egy ms5000 re epulo szines verzionak a robbantott rajza:
De ezt én kézzel szoktam benyomni mutató és középső új bal és jobb kéz és már jön is előre a navi fej.
Látom nem vagy gyári de azért kijön sérülés nélkül.
Jackson, aki megújjazza
2010.09.28. 06:15
jackson írta:admin írta:Az MK1,2,3,4 -en van 4db kis luk oda van egy gyári kiszedő villa(nekem vanjackson írta:hell írta:sajnos nem igazan franko a link, amugy itt van egy ms5000 re epulo szines verzionak a robbantott rajza:
De ezt én kézzel szoktam benyomni mutató és középső új bal és jobb kéz és már jön is előre a navi fej.
Látom nem vagy gyári de azért kijön sérülés nélkül.
Jackson, aki megújjazza
2010.09.28. 07:23
istvanpek77 írta:
Sziasztok!
Végignéztem a topicot de sajna sikertelenül egyiket sem sikerül letölteni ha valaki megtenné és feltöltene egy navi progit azt nagyon megköszönném.
Üdv!
2010.09.28. 16:18
Imco írta:istvanpek77 írta:
Sziasztok!
Végignéztem a topicot de sajna sikertelenül egyiket sem sikerül letölteni ha valaki megtenné és feltöltene egy navi progit azt nagyon megköszönném.
Üdv!
Ha a navi CD-ről beszélsz akkor az simán tölthető, most próbáltam.
2010.09.28. 17:24
istvanpek77 írta:Imco írta:istvanpek77 írta:
Sziasztok!
Üdv!
Akkor teljesen hülye vagyok .megteszed hogy leírod a linket hogy hol próbáljam.
Köszi.
2010.09.28. 17:40
Imco írta:istvanpek77 írta:Imco írta:istvanpek77 írta:
Sziasztok!
Üdv!
Akkor teljesen hülye vagyok .megteszed hogy leírod a linket hogy hol próbáljam.
Köszi.
Irtam:Úgy 10-et. A 134 környékén van Naviprofi hsz-ében. Kelet EU a magyar!!
Köszönöm Végre .Eddig átsiklottam felette.
Pontosabban a 136. oldal ebben a topicban, Naviprofi hozzászolása. KATT!
2010.09.28. 21:39
2010.09.29. 05:30
hell írta:istvanpek77 írta:Na kiszedtem lefényképeztem de nem tudom beilleszteni a képet.
Ez egy külön egység (philips)a csomagtartóban a hátulján négy kivezetés
2 négyzetes csoki sok kábellel egy kör alakú sok lábu és egy microwave feliratú vékony szál.
Elől a válto mellett a távirányító kivezetés.Mást nem találtam.
microware amugy nem mirowave, de mind1, ha mar a fenykep nem sikerul legalabb a matricakon levo feliratok jok lennenek, bar valoszinu valami carin 5xx vagy 4xx lesz....