* *
Pontos idő: 2026.04.23. 18:33

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14757 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 738  KövetkezÅ‘
Szerző Üzenet
 Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.07.25. 10:37 
Újonc
Újonc

Adott köszi: 0
Kapott köszik: 0
Blog: Blog megtekintése (0)
nyilván képek alapján nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, persze a képek is sokat elárulhatnak egy egy autó multjáról illetve a gazdájáról, igazából azért is keresek elsősorban nagy felni nélküli meg minden csicsától mentes szép állapotban lévő széria autót, mert fetételezésem szerint azok nem annyira voltak bántva. persze ez is relativ, midnenesetre a lényeg az, hogy saját szemmel kell látni az autót, meg ugye a bevizsgáltatás, a műszaki állapotot képekről nehéz eldönteni. azt márlátom, hoy nehéz szülés lesz a vásárlás, és hogy tényleg oda kell figyelni, főleg hogy nem kevés pénzről van szó. már azt is látom, ha bármit találok előbb itt is kikérem a véleményt. :) sok a szaki, és ez nagyon szuper! üdv

Megosztás FacebookMegosztás TwitterMegosztás Google+
Vissza a tetejére

Hozzászólás adatai
 Hozzászólás témája: Re: hmm :)
HozzászólásElküldve: 2009.07.25. 10:49 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 147 alkalommal
Kapott köszik: 393 alkalommal
Széria kód: E65
Motor tipusa: 730d
Évjárata: 2003
Kivitele: Sedan
Celtic írta:
bnegative írta:
Szép jó reggelt! Most már elbizonytalanodtam a témával kapcsolatban, talán lehet mégis a Touring lenne az ideális, ámbár a sedan jobban bejön, de lehet a Touring praktikusabb tényleg. A fenntartásnál nem az üzemanyag fogyasztásra gondoltam, tisztában vagyok vele, hogy a 28i nem iszik többet mint a 20i, söt... Mig a 2.0 erölködve hajtja meg a masfel tonnat, addig a 2.8 erölködes nelkül, ebböl kiindulva feltételezhető, hogy a 2.0 még többet is ehet. A Totalcar népítéleteket olvasva is a 28i tűnik a legideálisabb választásnak, de pl a kötelező biztosításban és a teljesítményadóban vannak eltérések, éves szinten kb 50ezer forint plusz költséget jelent ez a különbség. Bár ha ezt leosztom napi szintre, mindössze 136 forint kiadást jelent naponta, ami egyharmad doboz cigaretta ára, baba mellett úgy is lekellesz szokni a dohányzásról, azzal m eg többet meglehet spórolni, mint amennyi plusz költséget jelent a 28i. :) Nah de mindenesetre nagyon szépen köszönöm a tanácsokat.

http://www.hasznaltauto.hu/3049095_bmw_m_1996

ez egészen szépen néz ki, igaz sedan, de nagyon bejön, csak para, hogy kereskedésbe van. esetleg ismeri valaki ezt az indicart? :) illetve nem ide tartozik, de utólag be lehet építeni a 16:9 navit? mer ebayen van nagyon jó árban, ezek a saját fejegységek meg nem vmi szépek beépítést tekintve, megtörik az összképet, ha értitek mire gondolok. :)

további szép napot!

Szia.
Totalcar népitéletbe néha olyan baromságok vannak, hogy csak pislogni lehet.

A fent emlitett autót nem a közelmúltba tették ki, ha jól emlékszem, mert az Indicar ismerős volt, és azok a felnik is.
28i-nél nincs dupla kipuf (ha jól tudom ;) )
Véleményem szerint, újra volt bőrözve a belseje (könyöklő, váltózsák, körülötte lévő mintázat, lábnál lévő kárpit.... olyan érzése van az embernek, mintha összekukázták volna.
Ez az autó pontosan arra való, hogy a buta ember aki csak a külsőségekre ad (de persze ahoz is buta) megvegye.

Navit be lehet szerelni, kérdezd meg Labi-t. 250 ből már kijösz.

szerintem is undorító a belseje :hányás
nekem is újrakárpitozottak az üléseim, de a kocsi eredeti hangulatát meg kell tartani. ha szürkére húzzák az ülést, akkor szürke alsó műszerfalbetét is kell hozzá, szürke középkonzol, szürke ajtókárpitok, könyöklő és nem utolsó sorban szürke szőnyegek.
ettől lesz a kocsi szürke belsős.
így szedett - vedett az autó, nekem ingyen sem kellene.

a 16:9 kijelező beépítése akkora munka és akkora költség, hogy - nem akarlak megsérteni - de ha gondolkodásra késztet a 20i és 28i közötti fenntartásbeli különbség, akkor inkább ezen ne is gondolkodj.
az ebayon is 1000 eur alatt nem lehet venni komlett szettet, szerintem összekeverted csak a 16:9-es kijelzővel a rendszert (mert én is úgy gondoltam, hogy elegendő csak a kijelző, és már működik is).
itthon is lehet venni 250 - 300 eft között, de egy jó kis 40eft-os navi szerintem többet tud, mint a beépített cucc.
a gyári rendszer nagyon jól néz ki, csak éppen 250eft-tal többet kell érte kicsengetni.
vann a fórumon elvetemültek ( :wink: ), akiknek az ilyen kis kütyük mindent megérnek, de ha józanul végiggondolod, nem sok értelme van az utólagos beépítésnek a mobil navi költsögének ismeretében.
(persze, nem csak navira való, tudod nézni a titkos menüt, meg, hogy mennyi van a tank jobb és bal oldalában :lol: , de szerintem ezek nem annyira fontosak.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: vélemény
HozzászólásElküldve: 2009.07.25. 11:03 
E39 FAN
E39 FAN

Kapott köszik: 71 alkalommal
Széria kód: E60
Motor tipusa: 525i
Évjárata: 2005
mate írta:
Labi írta:

pl ez, már egész pofásan néz ki. (feltéve ha a zöld nem zavar) http://www.hasznaltauto.hu/3081442_bmw_528i_1997

Ebben 2006/04-ben volt 198e km óra szerint! 2008-ben már csak 158e, 2009/04-ben 189e, és most pedig :171e.

Erre várom a matematikai képletet :lol: :lol:

Négyzetgyök pí osztva kettővel majd határérték (límesz nullától a végtelenig intervallumban) és ennek kell venni a második hatványú deriváltját a mínusz első helyiértéken. És már meg is van.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája: Re: vélemény
HozzászólásElküldve: 2009.07.25. 11:16 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 46 alkalommal
Kapott köszik: 72 alkalommal
Széria kód: E39
Motor tipusa: 1.4-es
Évjárata: 1996
Oroszlan írta:
mate írta:
Labi írta:

pl ez, már egész pofásan néz ki. (feltéve ha a zöld nem zavar) http://www.hasznaltauto.hu/3081442_bmw_528i_1997

Ebben 2006/04-ben volt 198e km óra szerint! 2008-ben már csak 158e, 2009/04-ben 189e, és most pedig :171e.

Erre várom a matematikai képletet :lol: :lol:

Négyzetgyök pí osztva kettővel majd határérték (límesz nullától a végtelenig intervallumban) és ennek kell venni a második hatványú deriváltját a mínusz első helyiértéken. És már meg is van.

Hogy mennyire egy rugóra jár az agyunk... :lol:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009.07.25. 11:44 
Moderátor
Moderátor

Adott köszi: 16 alkalommal
Kapott köszik: 93 alkalommal
Motor tipusa: 540iA
Évjárata: 1999
Kivitele: Touring
bnegative írta:
Szép jó reggelt! Most már elbizonytalanodtam a témával kapcsolatban, talán lehet mégis a Touring lenne az ideális, ámbár a sedan jobban bejön, de lehet a Touring praktikusabb tényleg. A fenntartásnál nem az üzemanyag fogyasztásra gondoltam, tisztában vagyok vele, hogy a 28i nem iszik többet mint a 20i, söt... Mig a 2.0 erölködve hajtja meg a masfel tonnat, addig a 2.8 erölködes nelkül, ebböl kiindulva feltételezhető, hogy a 2.0 még többet is ehet. A Totalcar népítéleteket olvasva is a 28i tűnik a legideálisabb választásnak, de pl a kötelező biztosításban és a teljesítményadóban vannak eltérések, éves szinten kb 50ezer forint plusz költséget jelent ez a különbség. Bár ha ezt leosztom napi szintre, mindössze 136 forint kiadást jelent naponta, ami egyharmad doboz cigaretta ára, baba mellett úgy is lekellesz szokni a dohányzásról, azzal m eg többet meglehet spórolni, mint amennyi plusz költséget jelent a 28i. :) Nah de mindenesetre nagyon szépen köszönöm a tanácsokat.

ez egészen szépen néz ki, igaz sedan, de nagyon bejön, csak para, hogy kereskedésbe van. esetleg ismeri valaki ezt az indicart? :) illetve nem ide tartozik, de utólag be lehet építeni a 16:9 navit? mer ebayen van nagyon jó árban, ezek a saját fejegységek meg nem vmi szépek beépítést tekintve, megtörik az összképet, ha értitek mire gondolok. :)

további szép napot!

Vélemény:
- Ez egy 96 gyártás elejei kocsi aminél részesitsed előnyben a 89/9 hó utániakat. Mivel akkortól sok minden változott
- Belül fehér bőr (mintha el akarnák vonni a figyelmedet a többi részletől úgys vakit - óvatosan tipikus kereskedői fogás)
- Bőr de nincs ülés fűtés,
- utólag buherált rádió mintha már láttam volna. Vajon mit barmolhattak el beépitéskor (tudom előitéleteim vannak),
- Amúgy eléggé alapfelszerelés.
Az INDICAR-tól amúgy nem vagyok meghatva de mivel közel van még akár azt is bevállalom ha együtt elmegyünk megnézni meg mutatom neked milyen gondjai lehetnek. De ez nem helyettesiti a komoly BMW szerviz felmérést.

Jackson, aki nincs meghatódva tőle de attól még nem feltétlenül rossz

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009.07.25. 11:47 
Moderátor
Moderátor

Viper írta:
Egyszer ültem 540i -ben, gyanutlanul beszáltam az anyósűlésre. Elszabadutak a lóerők, fuldokolva arra gondoltam, hogy majd másodikban, váltásnál veszek levegőt, de nem tudtam. Autómata volt. :) Hogy az M5 milyen lehet, arról elképzelésem sincs. :roll:

Ezt el mondhatom mint 540i tulajdonos: LeviM5 rakott bele Velencei találkozón. DSC kikapcs és Jackson, alig kapott levegőt. A váltáskor: "a k.... életben" mert akkorát rántott a plusz 5xx Nm. Ha láttad az új M5 totalCar videóját na olyan érzés volt. Csak alig győzted a fejedet előre emelni.

Jackson, aki hasonló érzésről számolhat be mint neked a 540i lépcső meglépésekor

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009.07.25. 12:08 
Guru
Guru

Széria kód: E90
Motor tipusa: 30XD
Évjárata: 2010
jackson írta:
bnegative írta:

további szép napot!

Vélemény:
- Ez egy 96 gyártás elejei kocsi aminél részesitsed előnyben a 89/9 hó utániakat. Mivel akkortól sok minden változott
- Belül fehér bőr (mintha el akarnák vonni a figyelmedet a többi részletől úgys vakit - óvatosan tipikus kereskedői fogás)
- Bőr de nincs ülés fűtés,
- utólag buherált rádió mintha már láttam volna. Vajon mit barmolhattak el beépitéskor (tudom előitéleteim vannak),
- Amúgy eléggé alapfelszerelés.
Az INDICAR-tól amúgy nem vagyok meghatva de mivel közel van még akár azt is bevállalom ha együtt elmegyünk megnézni meg mutatom neked milyen gondjai lehetnek. De ez nem helyettesiti a komoly BMW szerviz felmérést.

Jackson, aki nincs meghatódva tőle de attól még nem feltétlenül rossz

Nem 98/9 hó utánt szerettél volna írni?? :lol: :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.07.25. 12:09 
Guru
Guru

bnegative írta:
nyilván képek alapján nem lehet messzemenő következtetéseket levonni, persze a képek is sokat elárulhatnak egy egy autó multjáról illetve a gazdájáról, igazából azért is keresek elsősorban nagy felni nélküli meg minden csicsától mentes szép állapotban lévő széria autót, mert fetételezésem szerint azok nem annyira voltak bántva. persze ez is relativ, midnenesetre a lényeg az, hogy saját szemmel kell látni az autót, meg ugye a bevizsgáltatás, a műszaki állapotot képekről nehéz eldönteni. azt márlátom, hoy nehéz szülés lesz a vásárlás, és hogy tényleg oda kell figyelni, főleg hogy nem kevés pénzről van szó. már azt is látom, ha bármit találok előbb itt is kikérem a véleményt. :) sok a szaki, és ez nagyon szuper! üdv

Szia!

Az enyémen 16"-os felnik voltak és vannak, de a gyári lökhárítókat most cserélem le M-esre. Szóval nem volt rossz előélete.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.07.25. 13:08 
Újonc
Újonc

lehet igazad van a 16:9-et illetően, annyiért tényleg drága, és talán annyira nem is jó. bár én ehhez nem értek, mert még se saját bmwm se 16:)es navim nem volt. :) annyi viszont egészen biztos, hogy a gyári hifi az valami hulladék, ellenben a más fejegység beszerelése nem vmi gusztusos, igaz nem vagyok valami nagy zenebömböltető, de szeretem ha a zenében lévő hangok mind megvannak, és ott ahol annak lennie kell.
a fenntartásbeli különbségek most már tsztán látszik, hogy nem vészesek,éves szinten le lehet nyelni azt a plusz kiadást. mindenesetre hétfőn megyek nyíregyházára illetve debrecenbe nézelődni, majd ha van vmi említésre méltó, megírom, viszem a fényképezőm is, hátha :) üdv

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009.07.25. 21:14 
Moderátor
Moderátor

e39chip írta:

Igen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jackson, aki el balta

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009.07.25. 21:29 
Moderátor
Moderátor

kovessyroli írta:

a 16:9 kijelező beépítése akkora munka és akkora költség, hogy - nem akarlak megsérteni - de ha gondolkodásra késztet a 20i és 28i közötti fenntartásbeli különbség, akkor inkább ezen ne is gondolkodj.
az ebayon is 1000 eur alatt nem lehet venni komlett szettet, szerintem összekeverted csak a 16:9-es kijelzővel a rendszert (mert én is úgy gondoltam, hogy elegendő csak a kijelző, és már működik is).
itthon is lehet venni 250 - 300 eft között, de egy jó kis 40eft-os navi szerintem többet tud, mint a beépített cucc.
a gyári rendszer nagyon jól néz ki, csak éppen 250eft-tal többet kell érte kicsengetni.
vann a fórumon elvetemültek ( :wink: ), akiknek az ilyen kis kütyük mindent megérnek, de ha józanul végiggondolod, nem sok értelme van az utólagos beépítésnek a mobil navi költsögének ismeretében.
(persze, nem csak navira való, tudod nézni a titkos menüt, meg, hogy mennyi van a tank jobb és bal oldalában :lol: , de szerintem ezek nem annyira fontosak.

Azért van némi fenntartásom a gyári kocsiba szerelt navi kontra kézi navigáció fronton. Az tény, hogy nekem is a vacak régi MkII-es mellett fel van rakva a Garmin Nüvi660 mivel frissebb az adatbázisa és mellesleg gyorsabb is.
Azonban a gyári navigációknak van olyan előnye is amit nem tudnak a kéziek. Nevezetesen, hogy több adatot kap:
- első két kerék fordulatból sebesség megtett út és még a kanyarodás is számitható a két sebesség különbségből,
- elektromágneses iránytűvel rendelkezik ami alapján állóhelyzetben is pontosan tudja merre áll az autó. Ezt nagyon sokszor álló helyzetben elrontja a kézi navi mivel csak az elmozdulás alapján sejti az irányt (csak helyzet meghatározásra képes)
- A gyári navi megkapja az LCM-től, hogy van-e tolató lámpa bekapcsolva, tehát azonnal tudja a hátra felé menetet.
A fentieknek az a következménye, hogy még egy fedett teremgarázsban is pontosan jelzi a kocsi helyét.
A garmin ellenben arra képes, hogy például a budai alsó rakparton végig haladva (pedig az útvonal is oda lett tervezve) egyszerre csak felpakolja a felső rakpartra a kocsit és elkezdi mesélni a hogyan menjek be a lánchid-alagút körforgalomba pedig csak mentem lent végig.

A gyári rendszerek mindig is sokkal pontosabbak voltak mint a kézi GPS-ek. Ha az adatbázisról beszélünk akkor a garmin (navigate kft.) két év elönnye van a többi adatbázis céghez képest. Ami nekem azt jelenti, hogy amig a garminon már megy a TMC de a többin még nem. Itt a nem navigate alapú adatbázisok dettó hátránnyal indulnak. De még a garminon is van egy halom olyan település aminél le megyek a térképről. Itt a többi nem navigate alapú adatbázist is le lehet szülni csak például mennyi idő alatt jelentek meg a frissitések, hány település van részletesen fent stb. Ezt akkor veszed észre amikor bementünk egy kis településre és vidáman egy földút felé terelt volna balra amikor jobbra ment az aszfalt stb.
Az igazi 3D-s útvonal tervezést (melyik sávot használd, besorolás, épületek stb.) meg jópár évig el lehet felejteni nálunk mivel nincs létező adatbázis hiába tudja az eszköz.
Szóval azért a 16:9-es navi látható térképek nem leszólni mert:
- pontosabb mint a kéziek,
- az adatbázis lehet, hogy kisebb de pár év és nincs eltérés,
- nagyobb a kijelző ami azért komolyabb navigálásnál ismeretlen helyen nagyon komoly előnyt jelent a szélesebb látószög.
- Ezen lehet TV nézni és ki átalakitással DVD lejátszásra is alkalmas amit egy kézi GPS kijelzőjén nem tehető meg.
- Azt azért ne mondja nekem senki, hogy a MID kontra 4:3/16:9 board azonos képességű mert röhögő görcsöt kapok.
A lényeg a két eszköz ne azonos kategória tehát tessék szétválasztani a kettőt mert nem ugyan az.

Jackson, aki pontosit

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009.07.26. 10:45 
Guru
Guru

jackson írta:
e39chip írta:

Igen :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jackson, aki el balta

Nem baj! Elnézzük neked szerintem. De azért ennyire ne öregítsd ezt a modellt. :lol:

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.07.26. 21:28 
Törzsvendég
Törzsvendég

Amúgy remélem senkit nem sértek meg, de ez az autó vmi szörnyen néz ki azokka la spoilerekkel :?

BMW használtautó

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.07.26. 21:32 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 338 alkalommal
Kapott köszik: 688 alkalommal
Motor tipusa: 535d
Évjárata: 2007
ZALAN írta:
Amúgy remélem senkit nem sértek meg, de ez az autó vmi szörnyen néz ki azokka la spoilerekkel :?

BMW használtautó

Helo
A külsö és a belsö összhang valahogyan nem jön össze
üdv zoli

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.07.26. 21:34 
E39 FAN
E39 FAN

Kapott köszik: 71 alkalommal
Motor tipusa: 525i
Évjárata: 2005
ZALAN írta:

BMW használtautó

A fekete vesékkel meg a spoilerekkel nagyon hasonlít a ford mustang elejéhez. Szögletes, széles és robosztus.
Egyszer valakinek biztos tetszett.

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.07.27. 08:27 
Moderátor
Moderátor

Oroszlan írta:
ZALAN írta:

BMW használtautó

A fekete vesékkel meg a spoilerekkel nagyon hasonlít a ford mustang elejéhez. Szögletes, széles és robosztus.
Egyszer valakinek biztos tetszett.

Én ezt hivom "mozdony" kinézetnek. Már csak a sin hiányzik alóla.

Jackson, aki egyetért ZALAN-al

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.07.27. 08:38 
E39 FAN
E39 FAN

Adott köszi: 115 alkalommal
Kapott köszik: 285 alkalommal
Széria kód: F07
Motor tipusa: 35i
Kivitele: Compact
Blog: Blog megtekintése (1)
a szpojlertől függetlenül nincs rossz bőrben, de az ára irreális. több mint fél éve árulja.... :wink:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2009.07.27. 10:41 
Guru
Guru

Motor tipusa: 523i
Évjárata: 1996
jackson írta:
Viper írta:
Egyszer ültem 540i -ben, gyanutlanul beszáltam az anyósűlésre. Elszabadutak a lóerők, fuldokolva arra gondoltam, hogy majd másodikban, váltásnál veszek levegőt, de nem tudtam. Autómata volt. :) Hogy az M5 milyen lehet, arról elképzelésem sincs. :roll:

Ezt el mondhatom mint 540i tulajdonos: LeviM5 rakott bele Velencei találkozón. DSC kikapcs és Jackson, alig kapott levegőt. A váltáskor: "a k.... életben" mert akkorát rántott a plusz 5xx Nm. Ha láttad az új M5 totalCar videóját na olyan érzés volt. Csak alig győzted a fejedet előre emelni.

Jackson, aki hasonló érzésről számolhat be mint neked a 540i lépcső meglépésekor

Azért az 523-al is tudok meglepetést okozni, kigyorsításkor fél szemem ilyenkor az anyósülésben ülő delikvenst vizslatja, ha sikerül beléfolytanom a szót, jókat nevetek magamban. :lol:
A videóról nincsen link?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.07.27. 11:24 
haladó
haladó

Adott köszi: 1
Kapott köszik: 3 alkalommal
Motor tipusa: 530i
Évjárata: 2001
http://www.hasznaltauto.hu/3126300_bmw_523i_1997

vélemény?

Vissza a tetejére

Hozzászólás témája:
HozzászólásElküldve: 2009.07.27. 11:48 
Moderátor
Moderátor

atx808 írta:
http://www.hasznaltauto.hu/3126300_bmw_523i_1997

vélemény?

Szép, mert Touring.
Amúgy:
- bőr ülés fűtés nélkül,
- nincs hátsó elektromos ablak bruhhaha (nekem ez kizáró ok volt a gyerekek miatt, mivel nem lekapcsolható a kézi)
- piktogramos műszerfal és nincs MID
- nincs kép hátulról és bal oldalról.
Azért ezért a fapadért nem sok egy kicsit a 1,5millió?
Ha az én 540imajd full extra 2millió akkor ez csak 1millió.

Jackson, aki sokkalja

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 14757 hozzászólás ]  Oldal ElÅ‘zÅ‘  1 ... 142, 143, 144, 145, 146, 147, 148 ... 738  KövetkezÅ‘

Időzóna: UTC + 1 óra [ nyi ]