![]() |
2010.09.03. 23:11
Akkor van sötét képernyő ha nincs TV modulod.Ha van TV-d akkor az egy kis idő múlva átveszi a kép alkotást és egy elég gyér képed lesz.(szervizmód)Berkut írta:admin írta:Ha a menübe nincs benne az nagy valószínűségél nem lemez probléma!Lehet valaki szoftvert frissíttet rajta csak rosszul megírt lemezel és elszállt.Mert az MK3 elég érzékeny erre.Próbáld meg lehúzni róla a két csatlakozót és újra feldugni hátha az segít de erősen kétlem.cartman írta:jackson írta:cartman írta:Sziasztok!
A problémám a következő: most vettem az autót és a menüben nem jelenik meg a navi, egyáltalán, mintha nem is lenne. Tettem bele lemezt, hátha ezért - bár nem hinném -, de úgy se. Azt látom, hogy hátul a cd olvasó nincs teljesen a helyén, de mielőtt elviszem a szereldébe kiváncsi lennék a véleményetekre!
Előre is köszi!
Egyáltalán Mk hanyas van benne? Lásd baloldali menü/Tippek Trükkök/"Milyen navigáció van beépítve az autómba?"
Itt látod hogyan néz ki beszerelve. Lámpa villágit rajta? Lemezt kiadja és beveszi? Milyen évjáratú lemezzel próbálkozol?
Csatlakozók jól be vannak kötve hátra?
Jackson, aki a válaszok nélkül nem tud segiteni
Szia Jackson!
Mk3-as. A lemezt beveszi-kiadja. Naviprofi által feltett cd-vel próbálkoztam (utólag is köszi!). Viszont a hátsó led nem világított. Ha jól láttam, a madzagok a helyükön, nem kószált egyik se tétlenül...![]()
Ha elbénáztam a cd írást, lehet csak az a gond, hogy nincs benne jó lemez? Ettől függetlenül nem kéne a menüben kiírnia? Mindig ez a bizonytalanság!
Esetleg még meg lehet próbálni egy jó szoftver cd-vel a frissítést.Csak mivel nem tudod milyen szoft van rajta így vagy a legrégebbi szoftverrel kell próbálkozni vagy a legújabbal.
Sziasztok!
Magyarosítási kísérleteimben jópárszor nekem is elszállt az MK3-asom, de akkor a monitor tök sötét lett, semmit nem írt ki, csak miután beraktam egy v 17-es lemezt. Elég nagy bajnak tartom, hogy hátul a LED nem világít, mert akkor azt jelentené, hogy nem kap áramot. Viszont a lemezt kezeli, tehát mégis.
Én előszöt a következőt csinálnám: gyújtás le, kábelek ki, gyújtás vissza.
Majd gyújtás le, kábelek vissza, gyújtás vissza.
Ha dél Pesten jársz, keress meg, rádugunk egy MK3-ast, hogy megnézzük azzal megy-é.
B.
2010.09.03. 23:13
2010.09.03. 23:16
admin írta:Akkor van sötét képernyő ha nincs TV modulod.Ha van TV-d akkor az egy kis idő múlva átveszi a kép alkotást és egy elég gyér képed lesz.(szervizmód)Berkut írta:admin írta:Ha a menübe nincs benne az nagy valószínűségél nem lemez probléma!Lehet valaki szoftvert frissíttet rajta csak rosszul megírt lemezel és elszállt.Mert az MK3 elég érzékeny erre.Próbáld meg lehúzni róla a két csatlakozót és újra feldugni hátha az segít de erősen kétlem.cartman írta:jackson írta:cartman írta:Sziasztok!
A problémám a következő: most vettem az autót és a menüben nem jelenik meg a navi, egyáltalán, mintha nem is lenne. Tettem bele lemezt, hátha ezért - bár nem hinném -, de úgy se. Azt látom, hogy hátul a cd olvasó nincs teljesen a helyén, de mielőtt elviszem a szereldébe kiváncsi lennék a véleményetekre!
Előre is köszi!
Egyáltalán Mk hanyas van benne? Lásd baloldali menü/Tippek Trükkök/"Milyen navigáció van beépítve az autómba?"
Itt látod hogyan néz ki beszerelve. Lámpa villágit rajta? Lemezt kiadja és beveszi? Milyen évjáratú lemezzel próbálkozol?
Csatlakozók jól be vannak kötve hátra?
Jackson, aki a válaszok nélkül nem tud segiteni
Szia Jackson!
Mk3-as. A lemezt beveszi-kiadja. Naviprofi által feltett cd-vel próbálkoztam (utólag is köszi!). Viszont a hátsó led nem világított. Ha jól láttam, a madzagok a helyükön, nem kószált egyik se tétlenül...![]()
Ha elbénáztam a cd írást, lehet csak az a gond, hogy nincs benne jó lemez? Ettől függetlenül nem kéne a menüben kiírnia? Mindig ez a bizonytalanság!
Esetleg még meg lehet próbálni egy jó szoftver cd-vel a frissítést.Csak mivel nem tudod milyen szoft van rajta így vagy a legrégebbi szoftverrel kell próbálkozni vagy a legújabbal.
Sziasztok!
Magyarosítási kísérleteimben jópárszor nekem is elszállt az MK3-asom, de akkor a monitor tök sötét lett, semmit nem írt ki, csak miután beraktam egy v 17-es lemezt. Elég nagy bajnak tartom, hogy hátul a LED nem világít, mert akkor azt jelentené, hogy nem kap áramot. Viszont a lemezt kezeli, tehát mégis.
Ha dél Pesten jársz, keress meg, rádugunk egy MK3-ast, hogy megnézzük azzal megy-é.
B.
2010.09.03. 23:28
Elméletileg megoldható másképp is van valami elosztó.Talán Alpinafan mondott erre megoldást mert ezt használják akkor is amikor tolató kamerát raknak olyan kocsiba amiben nincs tv modul.Kérdez rá menyibe fáj egy ilyen.Berkut írta:A TV-vel kapcsolatban érdeklődtem egy szakinál.
Minden gond nélkül beszerelhető, ő már csinálja is, de feltétlenül kell hozzá tuner kártya, mert AV kell neki. Én a részemről itt kiszálltam a TV-sek eljövendő táborából, mert nekem nincs TV tuner kártyám és ez egy "kissé" megdobja a projekt költségvetését. Viszont a szavamat állom, és ha Imcon vagy Janek megrendeli, akkor a részemet fizetem!
B.
2010.09.04. 07:31
Berkut írta: Sziasztok!
B.
2010.09.04. 08:22
Berkut írta: Viszont a szavamat állom, és ha Imcon vagy Janek megrendeli, akkor a részemet fizetem!
B.
2010.09.04. 09:09
jackson írta:Berkut írta: Sziasztok!
B.
Nálam is van egy tutira elhibázott Mk3 ami a Mode-2 helyett Mode-1ben lett felirva és ezért meghalt. A jelenség ugyan ez power lámpa nem ég (ugyebár az Mk2-n még volt külön Cd-in és power ott csak a CD-in nem ég ha nincs benne lemez) de attól még ki és beadja a lemezt.
Berkut: Jól értem ha kirohasztottál egy Mk3-ast az feltudtad éleszteni utánna? És egy sima V17 lemezzel amit Mode-1ben irtál? Mesélj csak a részletekről mert nekem éppen el kéne ezt vinnem a NaviProfihoz flash memória cserére ami zsozsóba kerül.
Jackson, aki leült a szönyeg szélére és várja a részleteket
2010.09.04. 12:56
2010.09.04. 13:25
cartman írta:Köszönöm mindenkinek a segítséget, a hétvégén megpróbálom feléleszteni!
Üdv!
2010.09.04. 21:41
jackson írta:Berkut írta: Sziasztok!
B.
Nálam is van egy tutira elhibázott Mk3 ami a Mode-2 helyett Mode-1ben lett felirva és ezért meghalt. A jelenség ugyan ez power lámpa nem ég (ugyebár az Mk2-n még volt külön Cd-in és power ott csak a CD-in nem ég ha nincs benne lemez) de attól még ki és beadja a lemezt.
Berkut: Jól értem ha kirohasztottál egy Mk3-ast az feltudtad éleszteni utánna? És egy sima V17 lemezzel amit Mode-1ben irtál? Mesélj csak a részletekről mert nekem éppen el kéne ezt vinnem a NaviProfihoz flash memória cserére ami zsozsóba kerül.
Jackson, aki leült a szönyeg szélére és várja a részleteket
2010.09.04. 21:48
Imco írta:Berkut írta: Viszont a szavamat állom, és ha Imcon vagy Janek megrendeli, akkor a részemet fizetem!
B.
Felesleges ilyen beruházásba fektetned.
Elég bizonytalan vagyok még én is.
Egyik ok az AV foglaltsága.
Másrészt nem tudom, hogy antennailag mi lenne a megfelelő.
Megvárom amig valakinél látok ilyet és majd akkor bátrabb leszek.
2010.09.06. 15:22
Berkut írta: A helyzet az hogy egy külföldi fórumon olvastam, hogy egy ilyen flash memóriát kb 50.000-100.000-szer lehet újra írni gond nélkül. Hardveresen csak akkor lehet elrontani, ha összetöröd, amit szoftveresen baltázátl el, azt szoftveresen helyre is lehet hozni.
Nekem teljesen halott volt a rechnerem, volt hogy a lemezt sem ada ki, volt, hogy kiadta, de abszolute tök sötét volt minden.
Szereztem egy V17-est, betettem és ott hagytam vagy 20 percig. Fontos az idő, mert sokszor én is megszakítottam, mert nem volt türelmem végig várni a dolgot, de felvilágosítottak, hogy sokáig ott kell hagyni. Szóval kb 20 perc után elkezdett villódzni a rechner, és feltette a v17-es alapverziót pár perc alatt. Onnantól újra tudtam frissíteni, csiszolni a magyarosítást az Igo hangján.
Többször is kinyírtam már így a recnert, de mindannyiszor feltámasztottam és most is tökéletesen működik!
B.
2010.09.06. 22:29
jackson írta:ui: ja és megy az osztott képernyő a 4:3-on is.
2010.09.07. 10:41
admin írta:jackson írta:ui: ja és megy az osztott képernyő a 4:3-on is.
Gondolom nagyon élvezhető is
2010.09.08. 09:29
jackson írta:admin írta:jackson írta:ui: ja és megy az osztott képernyő a 4:3-on is.
Törökmezőn megtekinthető. Szerintem használható. Nem olyan széles a térkép de minden megy hibátlanul.
Majd összehasonlítom a Muha 16:9 Mk4-ével.
Jackson, aki talán nem is tud szerezni koax hosszabítót Törökmezőig
2010.09.08. 15:01
Berkut írta:jackson írta:admin írta:jackson írta:ui: ja és megy az osztott képernyő a 4:3-on is.
Törökmezőn megtekinthető. Szerintem használható. Nem olyan széles a térkép de minden megy hibátlanul.
Jackson!
Ha sokáig nem kapott áramot az MK3-as és fent ült a polcon, akkor sok info törlődik belőle. Csatlakoztasd a kocsira és hagyd rajta egy óráig, esetleg furikázz vele, előbb utóbb megtalálja a műholdakat. A lényeg itt is a türelem!
2010.09.09. 17:24
jackson írta:Berkut írta:jackson írta:admin írta:jackson írta:ui: ja és megy az osztott képernyő a 4:3-on is.
Jackson!
Ha sokáig nem kapott áramot az MK3-as és fent ült a polcon, akkor sok info törlődik belőle. Csatlakoztasd a kocsira és hagyd rajta egy óráig, esetleg furikázz vele, előbb utóbb megtalálja a műholdakat. A lényeg itt is a türelem!
Koax kábel nélkül nehezen. Tekintettel, hogy az MK2>Mk3 átállás speciális a Touring-nál. Nekem az GPS antenna jelerősítő a csomagtartó hátsó fix fedele alatt van és csak idáig jön a koax elölről az antennától. Most a retrofit csomagban van egy 2900mm-es kicsi koax kábel ami meghosszabbítja a navi egységig amikor berakom az újjat. Mivel az Mk2-nek még csavart érpáron jön a jel tovább a jelerősítőtől.
Amúgy aranyos nem látja a műholdat de kapja a sebesség jelet meg a gyro senzor adatokat. Ma vidáman jövök be a M5 bevezetőn Hungáriánál. Amikor kiírja a térképre Üllő Kertekalja utca. Mármint hogy szerinte pont ott vagyunk. Ebből látszik műholdas pontosítás nélkül elöbb utóbb elveszíti a realitás érzékét.
Gyári kábel valami 8eFt. Próbálok szerezni hifis boltból valami mini coaxosat. Csak nem tudom, hogy hány Ohm-os kell neki. Te nem tudod?
Jackson, aki próbál spórolni
2010.09.11. 16:34
spider2 írta:DVD-ben van ujabb ettol "BMW.Road.Map.Europe.HIGH.DVD.2010-01.MULTiLANGUAGE"?
2010.09.11. 16:38
2010.09.11. 16:54
XenonBalazs írta:Valakinek van új navi cd-je e38-hoz?
Jackson tudná megmondani milyen cuccom van mk valami