Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Ventillátor

2009.08.08. 15:03

MChris írta:
jackson írta:
Pocilaci írta:
muhaati írta:
admin írta:
Pocilaci írta:Sziasztok!

Kérdésem lenne a szellőzés ventillátorának hol lehet még biztosítéka a kocsiban?
A süni jó, a kesztyűtartó mögötti 50 amperes bizti is ok!
A relék hibája okozhatja, hogy meg sem moccan a ventillátor?

Köszi!

Vagy be halt a csapágy :cry:

Vedd le a motortérben lévő "nagykanyar"- t, ami a pollenszűrőtől megy az utastérhez. ott be tudsz nyúlni a ventillátor mókuskerekéhez, nézd meg, könnyen forog-e. Ha szorul, akkor csere, vagy javítás. A kiszerelés nem egyszerű, valamelyik topikba tettem fel képeket róla, műszerfal kiszereléssel jár.

Köszönöm a segítséget....macerás hétvégém lesz ezek szerint....
Az ablakok még jók szerencsére :-)

Bocsi, csak most tudtam megnézni a IHKA tehát automata klima rendszer a WDS szerint F9, F20 és F23-as biztositékoktól függenek a betápja amelyek ilyen sorrendben 15,5,5Amperesek

Jackson, aki közben az ölében a gyerekkel küzd az internet és a NeedForSpeed MostWanted-el.
ui: apa autó, autó apaaaaaaaaaa

Köszönöm mindenkinek a segítséget!

A süni és a biztik ok!
A mókuskerék volt a bűnös :-) nem volt a csapágy megszorulva...valami miatt mnegált rossz helyen a motor... átforgattam és elindult!

Üdv!

magyar biztitáblán is rajta van.

2009.08.08. 18:07

Örömmel jelentem, hogy ma sikerült kitörölni a légzsák hibát, a lámpa hosszú idő után nem világít.
Két hete kiolvastattam, bal oldali övfeszítő patron csatlakozója nagyobb, mint 4 Ohm, című hiba állt fenn. (nem igazán hittem benne, űlés foglaltság érzékelőre gyanakodtam)
Még jó, hogy nem szedtem szét az űlést!!!
Levettem az akksit, a csatlakozót a patronnál is és az űlés alatt is befújtam wd 40-nel. A mai nap meg simán törölték a hibát.
Hurrá!!!!! :lol:

2009.08.10. 17:16

Hali :D
Ma megint elkezdte az index az önálló életet.Szerintetek cseréljek LCM-et?
Számitógép nem mutat ki semmit,meg senki semmi érdemlegeset nem tud mondani :evil: :evil:
ha lenne valami ötletetek köszi.

2009.08.10. 17:37

Vader-1 írta:Hali :D
Számitógép nem mutat ki semmit,meg senki semmi érdemlegeset nem tud mondani :evil: :evil:

Én levenném az akksit pár percre, aztán ha oké, akkor oké.

2009.08.10. 17:49

Viper írta:

Megpróbáltam,sajna ugyanaz.
Azért köszi a tippet :D

2009.08.10. 18:15

Vader-1 írta:
Viper írta:

Egy másik tipusú német kocsimon volt ugyanilyan index hiba, a szakszervízben ezt csinálták és azóta is jó. Több volt ez tippnél azért, sajnálom, hogy nem jött össze. :oops:
Hiába, a BMW még bedögleni is jól tud. :lol:

De miért nem viszed el egy hibakódkiolvasásra? Sok felesleges csereberétől megkiméled magad.

2009.08.10. 21:11

Viper írta:
Vader-1 írta:
Viper írta:

Egy másik tipusú német kocsimon volt ugyanilyan index hiba, a szakszervízben ezt csinálták és azóta is jó. Több volt ez tippnél azért, sajnálom, hogy nem jött össze. :oops:

De miért nem viszed el egy hibakódkiolvasásra? Sok felesleges csereberétől megkiméled magad.

A leirásból mintha kiolvastatta volna de lehet, hogy nem gyári programmal nézték (ha igen keres valakit akinek legalább egy INPA vagy GT1 van). Amúgy szerintem szerezz egy azonos LCM-et (vigyáz van hűtőbordás régi és a félvezetős új nem kompatibilis) és próbáld meg valakivel BMW Scanner programmal (pl. admin-ak van, meg már kéne nekem is vennem) lementeni a jelenlegi vezérlő programját és csere után felprogramozni az újat.
Ha igy se szünik meg akkor szivás van beütemezve, mert egy mocsok kontakt hiba szivathat a LCM-lámpa közötti kábelen. Ez a legváltozatosabb tud lenni. Pl. Touring esetében például az ajtó hajlatban megtörik a kábel.

Jackson, aki sok szerencsét kiván

2009.08.10. 22:33

jackson írta:
Viper írta:
Vader-1 írta:
Viper írta:

A leirásból mintha kiolvastatta volna de lehet, hogy nem gyári programmal nézték (ha igen keres valakit akinek legalább egy INPA vagy GT1 van). Amúgy szerintem szerezz egy azonos LCM-et (vigyáz van hűtőbordás régi és a félvezetős új nem kompatibilis) és próbáld meg valakivel BMW Scanner programmal (pl. admin-ak van, meg már kéne nekem is vennem) lementeni a jelenlegi vezérlő programját és csere után felprogramozni az újat.
Ha igy se szünik meg akkor szivás van beütemezve, mert egy mocsok kontakt hiba szivathat a LCM-lámpa közötti kábelen. Ez a legváltozatosabb tud lenni. Pl. Touring esetében például az ajtó hajlatban megtörik a kábel.

Jackson, aki sok szerencsét kiván

Ha LCM II van abból van 1 tartalékom, ha érdekel. Nekem is hasonló gondok miatt cseréltük, de nem az LCM volt a hibás. Még mindíg nem jó.......és van 1 LCM-em fölösben.

2009.08.12. 21:15

Köszi a segitséget,most megint jó,ha álandósul a hiba megkereslek Pocilaci az LCM-miatt.
Mennyibe kerül egy ilyen?Fogalmam nincs 8O
Még egy olyasmivel megpróbálkozom,hogy megnézem a vezetékeket nincs-e törés,megtisztitom a csatlakozókat.Hátha...
Régebben egyszer volt egy olyan hiba is,nem ment a fordulatszámszabályzó,meg a km óra.2napig rossz volt,azóta 2éve jó.
Most volt egy olyan hibája,nem ment füstölt,rángatott.Gépre tettük "torbonyomás szabályzo szenzor" a hibakód.
Oxidálódott volt a csatlakozó,megtisztitottuk,hibátlan lett!

2009.08.12. 22:16

Vader-1 írta:Köszi a segitséget,most megint jó,ha álandósul a hiba megkereslek Pocilaci az LCM-miatt.
Mennyibe kerül egy ilyen?Fogalmam nincs 8O
Még egy olyasmivel megpróbálkozom,hogy megnézem a vezetékeket nincs-e törés,megtisztitom a csatlakozókat.Hátha...
Régebben egyszer volt egy olyan hiba is,nem ment a fordulatszámszabályzó,meg a km óra.2napig rossz volt,azóta 2éve jó.
Most volt egy olyan hibája,nem ment füstölt,rángatott.Gépre tettük "torbonyomás szabályzo szenzor" a hibakód.
Oxidálódott volt a csatlakozó,megtisztitottuk,hibátlan lett!

Szia!

Én 20 ezerért vettem Kasza mestertől fehérváron. De lehet eltérés pár ezer forint ide vagy oda biztosan.
Ha érdekel akkor privátban keress meg azt biztosan elolvasom.

Üdv!

2009.08.13. 14:09

Sziasztok!
Kiégett az egyik rendszámtábla világítás izzója.
Elsőre nem jött ki, eltörni nem akarom. Tudja valaki, hogy mi a menete?
Előre is kösz.

2009.08.13. 14:25

Viper írta:Sziasztok!
Előre is kösz.

Már mint a búrát már le vedted ezek szerint és maga az égő nem jön ki a foglalatból. Akkor ha ez igaz bele rohadt az Sofita égő a foglalatba. Valami kontakt spré kéne neki az talán meglazitja. Igaz ha nagyon megerölteted a foglalatot akkor eltörhet.

Jackson, aki tippeli a választ a megadott adatok alapján :wink:

2009.08.13. 14:27

jackson írta:
Előre is kösz.

Már mint a búrát már le vedted ezek szerint és maga az égő nem jön ki a foglalatból. Akkor ha ez igaz bele rohadt az Sofita égő a foglalatba. Valami kontakt spré kéne neki az talán meglazitja. Igaz ha nagyon megerölteted a foglalatot akkor eltörhet.

Nem, a búrát akarom kivenni, az majd csak utána jön.

2009.08.13. 14:31

Viper írta:
jackson írta:
Előre is kösz.

Hopp nekem touring van nem tudom hasonló-e a bura. Az enyémnek van a hoszabbik oldalán egy kis rés oda kell csavarhúzót belenyomni. No persze be van rohadva akkor nehéz mivel egy gumi gyűrű van körbe és az rohad hozzá a házhoz. Minden esetre nekem ez a kis mélyedés jó látható.

Jackson, akinek most nincs TIS a keze ügybén, hogy megnézze neked a Sedan izzó cserét

2009.08.13. 15:31

jackson írta:
Viper írta:
jackson írta:
Előre is kösz.

Hopp nekem touring van nem tudom hasonló-e a bura. Az enyémnek van a hoszabbik oldalán egy kis rés oda kell csavarhúzót belenyomni. No persze be van rohadva akkor nehéz mivel egy gumi gyűrű van körbe és az rohad hozzá a házhoz. Minden esetre nekem ez a kis mélyedés jó látható.

Jackson, akinek most nincs TIS a keze ügybén, hogy megnézze neked a Sedan izzó cserét

Nos a Sedannál ugyan az a verzió csak lehet a rendszámot is le kell venni,hogy kiférjen az egész... 8O

2009.08.13. 16:25

party írta:
jackson írta:
Viper írta:
jackson írta:
Előre is kösz.

Nos a Sedannál ugyan az a verzió csak lehet a rendszámot is le kell venni,hogy kiférjen az egész... 8O

Igen a rést azt láttam, benyomom a csavarhúzot és aztán? Eltolom valamerre? Oldalról aláfeszítek?

2009.08.13. 17:16

Viper írta:
party írta:Nos a Sedannál ugyan az a verzió csak lehet a rendszámot is le kell venni,hogy kiférjen az egész... 8O

Igen a rést azt láttam, benyomom a csavarhúzot és aztán? Eltolom valamerre? Oldalról aláfeszítek?

Jogos a rendszám levétel nekem is le kellett. Mármint a rendszám meg a keretet is le kellett vennem. Oldalról aláfeszítesz és lefelé a feszités felöli oldalon kibukik. Ha már kint van akkor persze már nézed majd ettől aggódtam annyira. De addig nekem is para volt vajon szét töröm-e vagy meghúzom a festést.

Jackson, aki ugyan ezt csinálta de egy benzinkútnál és a gyári csavarhúzóval 8)

2009.08.13. 17:35

Csatlakozom Én is rendszámot le kell venni a vájatba a csavarhúzót be (méreteset) és eltolni jobbra,nekem is az egyik könnyebben a másiknél nehezebben indult meg,Jackson féle dolgok jártak a fejembe nekem is. Van mind a kettőn egy vékony gumi tömíés ha nincs akkor be tud jutni a por és a pára. Nem hiszem hogy belerohadt volna,csak a fém lemezfül viccel meg téged is.

2009.08.13. 18:03

MChris írta:Csatlakozom Én is rendszámot le kell venni a vájatba a csavarhúzót be (méreteset) és eltolni jobbra,nekem is az egyik könnyebben a másiknél nehezebben indult meg,Jackson féle dolgok jártak a fejembe nekem is. Van mind a kettőn egy vékony gumi tömíés ha nincs akkor be tud jutni a por és a pára. Nem hiszem hogy belerohadt volna,csak a fém lemezfül viccel meg téged is.

Eddig több kárt okoztam a kaszniba, mint az elmúlt 13 év...
Méretes csavarhúzó betolom. (jobb oldalit akarom kiszedni) Eltolom jobbra, mozdul az egész kb 5mm.t, egy másik csavarhúzóval pedig jobbról feszítem (közben a festéket karcolom) és nem történik semmi. A műanyag szinte meghajlik, de nem pattan ki.
Abban a TIS-ben nincs valami jó kis képsorozat róla?

2009.08.13. 18:11

Viper írta:
MChris írta:Csatlakozom Én is rendszámot le kell venni a vájatba a csavarhúzót be (méreteset) és eltolni jobbra,nekem is az egyik könnyebben a másiknél nehezebben indult meg,Jackson féle dolgok jártak a fejembe nekem is. Van mind a kettőn egy vékony gumi tömíés ha nincs akkor be tud jutni a por és a pára. Nem hiszem hogy belerohadt volna,csak a fém lemezfül viccel meg téged is.

Eddig több kárt okoztam a kaszniba, mint az elmúlt 13 év...
Méretes csavarhúzó betolom. (jobb oldalit akarom kiszedni) Eltolom jobbra, mozdul az egész kb 5mm.t, egy másik csavarhúzóval pedig jobbról feszítem (közben a festéket karcolom) és nem történik semmi. A műanyag szinte meghajlik, de nem pattan ki.
Abban a TIS-ben nincs valami jó kis képsorozat róla?

http://www.bimmerfest.com/forums/attach ... 1242537260
Hozzászólás küldése

VigLink badge