![]() |
2009.08.08. 15:03
MChris írta:jackson írta:Pocilaci írta:muhaati írta:admin írta:Pocilaci írta:Sziasztok!
Kérdésem lenne a szellőzés ventillátorának hol lehet még biztosítéka a kocsiban?
A süni jó, a kesztyűtartó mögötti 50 amperes bizti is ok!
A relék hibája okozhatja, hogy meg sem moccan a ventillátor?
Köszi!
Vagy be halt a csapágy
Vedd le a motortérben lévő "nagykanyar"- t, ami a pollenszűrőtől megy az utastérhez. ott be tudsz nyúlni a ventillátor mókuskerekéhez, nézd meg, könnyen forog-e. Ha szorul, akkor csere, vagy javítás. A kiszerelés nem egyszerű, valamelyik topikba tettem fel képeket róla, műszerfal kiszereléssel jár.
Köszönöm a segítséget....macerás hétvégém lesz ezek szerint....
Az ablakok még jók szerencsére
Bocsi, csak most tudtam megnézni a IHKA tehát automata klima rendszer a WDS szerint F9, F20 és F23-as biztositékoktól függenek a betápja amelyek ilyen sorrendben 15,5,5Amperesek
Jackson, aki közben az ölében a gyerekkel küzd az internet és a NeedForSpeed MostWanted-el.
ui: apa autó, autó apaaaaaaaaaa
Köszönöm mindenkinek a segítséget!
A süni és a biztik ok!
A mókuskerék volt a bűnösnem volt a csapágy megszorulva...valami miatt mnegált rossz helyen a motor... átforgattam és elindult!
Üdv!
magyar biztitáblán is rajta van.
2009.08.08. 18:07
2009.08.10. 17:16
2009.08.10. 17:37
Vader-1 írta:Hali![]()
Ma megint elkezdte az index az önálló életet.Szerintetek cseréljek LCM-et?
Számitógép nem mutat ki semmit,meg senki semmi érdemlegeset nem tud mondani![]()
![]()
ha lenne valami ötletetek köszi.
2009.08.10. 17:49
Viper írta:Vader-1 írta:Hali![]()
Számitógép nem mutat ki semmit,meg senki semmi érdemlegeset nem tud mondani![]()
![]()
Én levenném az akksit pár percre, aztán ha oké, akkor oké.
2009.08.10. 18:15
Vader-1 írta:Viper írta:Vader-1 írta:Hali![]()
![]()
Megpróbáltam,sajna ugyanaz.
Azért köszi a tippet
2009.08.10. 21:11
Viper írta:Vader-1 írta:Viper írta:Vader-1 írta:Hali![]()
![]()
Azért köszi a tippet
Egy másik tipusú német kocsimon volt ugyanilyan index hiba, a szakszervízben ezt csinálták és azóta is jó. Több volt ez tippnél azért, sajnálom, hogy nem jött össze.![]()
Hiába, a BMW még bedögleni is jól tud.
De miért nem viszed el egy hibakódkiolvasásra? Sok felesleges csereberétől megkiméled magad.
2009.08.10. 22:33
jackson írta:Viper írta:Vader-1 írta:Viper írta:Vader-1 írta:Hali![]()
![]()
Azért köszi a tippet
Egy másik tipusú német kocsimon volt ugyanilyan index hiba, a szakszervízben ezt csinálták és azóta is jó. Több volt ez tippnél azért, sajnálom, hogy nem jött össze.![]()
Hiába, a BMW még bedögleni is jól tud.
De miért nem viszed el egy hibakódkiolvasásra? Sok felesleges csereberétől megkiméled magad.
A leirásból mintha kiolvastatta volna de lehet, hogy nem gyári programmal nézték (ha igen keres valakit akinek legalább egy INPA vagy GT1 van). Amúgy szerintem szerezz egy azonos LCM-et (vigyáz van hűtőbordás régi és a félvezetős új nem kompatibilis) és próbáld meg valakivel BMW Scanner programmal (pl. admin-ak van, meg már kéne nekem is vennem) lementeni a jelenlegi vezérlő programját és csere után felprogramozni az újat.
Ha igy se szünik meg akkor szivás van beütemezve, mert egy mocsok kontakt hiba szivathat a LCM-lámpa közötti kábelen. Ez a legváltozatosabb tud lenni. Pl. Touring esetében például az ajtó hajlatban megtörik a kábel.
Jackson, aki sok szerencsét kiván
2009.08.12. 21:15
2009.08.12. 22:16
Vader-1 írta:Köszi a segitséget,most megint jó,ha álandósul a hiba megkereslek Pocilaci az LCM-miatt.
Mennyibe kerül egy ilyen?Fogalmam nincs![]()
Még egy olyasmivel megpróbálkozom,hogy megnézem a vezetékeket nincs-e törés,megtisztitom a csatlakozókat.Hátha...
Régebben egyszer volt egy olyan hiba is,nem ment a fordulatszámszabályzó,meg a km óra.2napig rossz volt,azóta 2éve jó.
Most volt egy olyan hibája,nem ment füstölt,rángatott.Gépre tettük "torbonyomás szabályzo szenzor" a hibakód.
Oxidálódott volt a csatlakozó,megtisztitottuk,hibátlan lett!
2009.08.13. 14:09
2009.08.13. 14:25
Viper írta:Sziasztok!
Kiégett az egyik rendszámtábla világítás izzója.
Elsőre nem jött ki, eltörni nem akarom. Tudja valaki, hogy mi a menete?
Előre is kösz.
2009.08.13. 14:27
jackson írta:Viper írta:Sziasztok!
Előre is kösz.
Már mint a búrát már le vedted ezek szerint és maga az égő nem jön ki a foglalatból. Akkor ha ez igaz bele rohadt az Sofita égő a foglalatba. Valami kontakt spré kéne neki az talán meglazitja. Igaz ha nagyon megerölteted a foglalatot akkor eltörhet.
Jackson, aki tippeli a választ a megadott adatok alapján
2009.08.13. 14:31
Viper írta:jackson írta:Viper írta:Sziasztok!
Előre is kösz.
Már mint a búrát már le vedted ezek szerint és maga az égő nem jön ki a foglalatból. Akkor ha ez igaz bele rohadt az Sofita égő a foglalatba. Valami kontakt spré kéne neki az talán meglazitja. Igaz ha nagyon megerölteted a foglalatot akkor eltörhet.
Nem, a búrát akarom kivenni, az majd csak utána jön.
2009.08.13. 15:31
jackson írta:Viper írta:jackson írta:Viper írta:Sziasztok!
Előre is kösz.
Hopp nekem touring van nem tudom hasonló-e a bura. Az enyémnek van a hoszabbik oldalán egy kis rés oda kell csavarhúzót belenyomni. No persze be van rohadva akkor nehéz mivel egy gumi gyűrű van körbe és az rohad hozzá a házhoz. Minden esetre nekem ez a kis mélyedés jó látható.
Jackson, akinek most nincs TIS a keze ügybén, hogy megnézze neked a Sedan izzó cserét
2009.08.13. 16:25
party írta:jackson írta:Viper írta:jackson írta:Viper írta:Sziasztok!
Előre is kösz.
Hopp nekem touring van nem tudom hasonló-e a bura. Az enyémnek van a hoszabbik oldalán egy kis rés oda kell csavarhúzót belenyomni. No persze be van rohadva akkor nehéz mivel egy gumi gyűrű van körbe és az rohad hozzá a házhoz. Minden esetre nekem ez a kis mélyedés jó látható.
Jackson, akinek most nincs TIS a keze ügybén, hogy megnézze neked a Sedan izzó cserét
Nos a Sedannál ugyan az a verzió csak lehet a rendszámot is le kell venni,hogy kiférjen az egész...
2009.08.13. 17:16
Viper írta:party írta:Nos a Sedannál ugyan az a verzió csak lehet a rendszámot is le kell venni,hogy kiférjen az egész...
Igen a rést azt láttam, benyomom a csavarhúzot és aztán? Eltolom valamerre? Oldalról aláfeszítek?
2009.08.13. 17:35
2009.08.13. 18:03
MChris írta:Csatlakozom Én is rendszámot le kell venni a vájatba a csavarhúzót be (méreteset) és eltolni jobbra,nekem is az egyik könnyebben a másiknél nehezebben indult meg,Jackson féle dolgok jártak a fejembe nekem is. Van mind a kettőn egy vékony gumi tömíés ha nincs akkor be tud jutni a por és a pára. Nem hiszem hogy belerohadt volna,csak a fém lemezfül viccel meg téged is.
2009.08.13. 18:11
Viper írta:MChris írta:Csatlakozom Én is rendszámot le kell venni a vájatba a csavarhúzót be (méreteset) és eltolni jobbra,nekem is az egyik könnyebben a másiknél nehezebben indult meg,Jackson féle dolgok jártak a fejembe nekem is. Van mind a kettőn egy vékony gumi tömíés ha nincs akkor be tud jutni a por és a pára. Nem hiszem hogy belerohadt volna,csak a fém lemezfül viccel meg téged is.
Eddig több kárt okoztam a kaszniba, mint az elmúlt 13 év...
Méretes csavarhúzó betolom. (jobb oldalit akarom kiszedni) Eltolom jobbra, mozdul az egész kb 5mm.t, egy másik csavarhúzóval pedig jobbról feszítem (közben a festéket karcolom) és nem történik semmi. A műanyag szinte meghajlik, de nem pattan ki.
Abban a TIS-ben nincs valami jó kis képsorozat róla?