![]() |
2010.10.27. 07:04
baupexim1 írta:geci régóta kellene találkoznunk egy diagra:)
csak nem tudom, mikor vagy szabad...
2010.10.27. 07:05
baupexim1 írta:szekeres írta:baupexim1 írta:gyors kérdés:
reggel elindulván kivillant az asc lámpa, és nem igazán alszik el...
biztosíték tökéletes...
a gombra sem reagál semmit:(
netán ötlet, mi lehet a baj?
(csak ne tömböt mondjatok, mert akkor beledőlök az antennámba)
nemrég volt valakinek. csak jutna eszembe melyik topikban..
olvass vissza, kb 1 hónapja. Esetleg már megcsinálta és van valami infó.
köszi Laci:)
szerinted mind a 478 topicba végigolvasok 1 hónapot?
2010.10.27. 08:38
tibi666 írta:jackson írta:szekeres írta:baupexim1 írta:gyors kérdés:
biztosíték tökéletes...
Kis board alapból jeladó hiba, nagyboard esetében kéne égnie egy másik sárgának is (csak most nem jut eszembe melyik).
Diag-ra vele és kiderül. Addig meg óvatosan közlekedni vele.
Jackson, aki megtudja nézni ha kell
Az ABS visszajelző, és az ASC visszajelző szokott égni. Legalábbis nálam így volt. Bal első jeladó hiba volt.
2010.10.27. 10:31
vaszarig írta:tibi666 írta:jackson írta:szekeres írta:baupexim1 írta:gyors kérdés:
biztosíték tökéletes...
Kis board alapból jeladó hiba, nagyboard esetében kéne égnie egy másik sárgának is (csak most nem jut eszembe melyik).
Diag-ra vele és kiderül. Addig meg óvatosan közlekedni vele.
Jackson, aki megtudja nézni ha kell
Az ABS visszajelző, és az ASC visszajelző szokott égni. Legalábbis nálam így volt. Bal első jeladó hiba volt.
Amit most vettünk öcsémnek E46-on a jobb hátsó jeladó volt kuka, de ezt a diag azonnal megmondta! Amúgy meg nem tudom, hogy ki volt az a hülye, aki valami szar jeladót rakott bele, mert rohadtul nem belevaló volt!
2010.10.28. 11:43
baupexim1 írta:gyors kérdés:
biztosíték tökéletes...
2010.10.28. 12:25
rbakos írta:baupexim1 írta:gyors kérdés:
biztosíték tökéletes...
Nekem tegnap derült ki, hogy a jobb első kerékagyban lévő ricni nem adja a jelet és ezért teszi magát az ABS/ASC vészüzembe (és világít a 2 visszajelző lámpa a műszerfalon).
Úgyhogy ha valakinek van a fiókban egy hibátlan jobb első kerékagya az húzza ki legyen szíves és küldje el nekem
2010.10.28. 13:13
horogp írta:rbakos írta:baupexim1 írta:gyors kérdés:
biztosíték tökéletes...
Nekem tegnap derült ki, hogy a jobb első kerékagyban lévő ricni nem adja a jelet és ezért teszi magát az ABS/ASC vészüzembe (és világít a 2 visszajelző lámpa a műszerfalon).
Úgyhogy ha valakinek van a fiókban egy hibátlan jobb első kerékagya az húzza ki legyen szíves és küldje el nekem
Szia!
Ezt hogy sikerült megállapítani? Nálam a "nagytudású" bmw szakszervízben közöltek hasonló okosítást. Jackson megdiagolta, kis javítás és azóta is tökéletesen megy. Mondanom sem kell, hogy a "ricni" szokott a legkevésbé tönkremenni. Esetleg ha van kedved vele barkácsolni megpróbálhatod a jeladót kivenni, megtakarítani a fészkét és normálisan visszarakni, + átnézni a csatlakozásokat. Nem túl bonyolult, csak a kereket kell levenni és a kormányt eltekerni. (Vigyázat a jeladó csavarjainak kiszedésénél)
2010.10.28. 14:19
jackson írta:horogp írta:rbakos írta:baupexim1 írta:gyors kérdés:
biztosíték tökéletes...
Szia!
Ezt hogy sikerült megállapítani? Nálam a "nagytudású" bmw szakszervízben közöltek hasonló okosítást. Jackson megdiagolta, kis javítás és azóta is tökéletesen megy. Mondanom sem kell, hogy a "ricni" szokott a legkevésbé tönkremenni. Esetleg ha van kedved vele barkácsolni megpróbálhatod a jeladót kivenni, megtakarítani a fészkét és normálisan visszarakni, + átnézni a csatlakozásokat. Nem túl bonyolult, csak a kereket kell levenni és a kormányt eltekerni. (Vigyázat a jeladó csavarjainak kiszedésénél)
Oké mondjuk neked sima jeladó hibád volt, de neki lehet, hogy ha beraksz egy hibátlan jeladót akkor is rossz és nem mondjuk az ABS tömb is hibátlan akkor az marad. A muhaati mutatott ilyen csapágyat meg a fogorvosi-szerű mágneses tér mutatóját.
Jackson, aki nézte mint egy lyukas fogat a mágneses pólusokat
2010.10.28. 22:53
rbakos írta:jackson írta:horogp írta:rbakos írta:baupexim1 írta:gyors kérdés:
biztosíték tökéletes...
Szia!
Oké mondjuk neked sima jeladó hibád volt, de neki lehet, hogy ha beraksz egy hibátlan jeladót akkor is rossz és nem mondjuk az ABS tömb is hibátlan akkor az marad. A muhaati mutatott ilyen csapágyat meg a fogorvosi-szerű mágneses tér mutatóját.
Jackson, aki nézte mint egy lyukas fogat a mágneses pólusokat
Legutóbb jeladó hibát mutatott a diag. Ekkor beraktunk egy új jeladót, de a hibát továbbra is jelezte. Tömb és szivattyú is friss csere, azokat kizárnám. Maradt a ricni... De Schnitzer valószínűleg tud segíteni ebben és akkor már lesz kipörgésgátló
2010.10.29. 08:38
rbakos írta:Legutóbb jeladó hibát mutatott a diag. Ekkor beraktunk egy új jeladót, de a hibát továbbra is jelezte. Tömb és szivattyú is friss csere, azokat kizárnám. Maradt a ricni... De Schnitzer valószínűleg tud segíteni ebben és akkor már lesz kipörgésgátló
2010.12.14. 21:34
2010.12.14. 22:06
2010.12.14. 22:25
Gabii írta:Pici off.,talán Jackson átsiklik felette.
Ha szabad kérdezni mennyibe fájt a csapágy csere??
A jobb hátsó nekem is duruzsol picit....
köszi
üdv.
2010.12.15. 00:54
Gabii írta:Pici off.,talán Jackson átsiklik felette.
köszi
üdv.
2010.12.21. 13:18
2010.12.21. 23:49
patloka írta:Üdv.
A következő a problémám: világít az ABS illetve az ASC visszajelző, és tempomatom sincs. Mi okozhatja a hibákat?
2010.12.22. 07:57
simi64 írta:patloka írta:Üdv.
A következő a problémám: világít az ABS illetve az ASC visszajelző, és tempomatom sincs. Mi okozhatja a hibákat?
A két hibajelenség nincs összefüggésbe egymással.
Az ABS ASC majdnem 100%-ra valamelyik jeladó hibáját jelzi. A kerékagyban van, egy tisztogatás segíthet rajta ideiglenesen. Ha nem, csere.
A tempomathoz tudni kéne, hogy milyen. Motoros, vagy elektromos.
2010.12.22. 08:26
jackson írta:Gabii írta:Pici off.,talán Jackson átsiklik felette.
köszi
üdv.
Át csúszik mert ABS jeladó hiba mögött ilyen csapágy csere is lehet és jó tudni az árát.
Jackson, aki javasolja ha valakinek tuti szar rakja félre és muhaati féle mágneses nézegetővel megnézni a bibit vele
2010.12.22. 09:01
barbrady írta:simi64 írta:patloka írta:Üdv.
A két hibajelenség nincs összefüggésbe egymással.
Az ABS ASC majdnem 100%-ra valamelyik jeladó hibáját jelzi. A kerékagyban van, egy tisztogatás segíthet rajta ideiglenesen. Ha nem, csere.
A tempomathoz tudni kéne, hogy milyen. Motoros, vagy elektromos.
A dízelekben már a tds óta elektromos mind.
2010.12.22. 14:10