![]() |
2009.07.16. 16:38
2009.07.16. 17:12
gorcsev71 írta:Szervusztok,
Nem tud valaki egy normális szerelőt (nem lehúzósat), aki ért a BMW-hez, a Csepel szigeten, vagy a közelben valahol?
gorcsev71
2009.07.16. 18:09
szilagyi írta:Attól függ, mit kell csinálni?
2009.07.16. 19:51
2009.07.16. 19:56
2009.07.16. 19:59
2009.07.16. 22:54
2009.07.18. 14:21
csacs írta:touring írta:csacs írta:touring írta:csacs írta:HELP![]()
Porlasztót hol érdemes, szabad javíttatni?
Az cserés lesz. Keresd meg AtiTDI-t. Ő biztosan tud neked segíteni.
Miért lesz cserés?
Ha jól tudom a porlasztók felújítása úgy történik, hogy veszel egy porlasztót és ha szerencséd van, akkor a rosszat beszámolják, elküldik a Bosch-nak, aki felújítja és garival újra eladja. Van oldalt egy Alkatrész rendelés menüpont. Ott kérj ajánlatot és Atitól baráti árat fogsz kapni. A többit vele meg tudod beszélni. Ennél olcsóbban csak akkor jössz ki, ha bontottat rakatsz bele 35-ért, de az eléggé lutri. Sok sikert! Majd meséld el hogy ment a dolog!
Hello.
A helyi szerelő haverjának van 1 730d-je. Neki is porlasztó gondjai voltak. Kiszedték és Mosonmagyaróváron javították.
Vmi membránt javítottak v. cseréltek neki. Ha nem lesz jobb tipp, akkor én is oda fogom vinni. Neki jó tapasztalata volt a porlasztóssal.
2009.07.18. 15:18
csacs írta:
Hi.
Nem értem. Mindenki mond minden félét. Felhívtam AtiTDI-t és azt ajánlotta, hogy a Divinyi szervízbe vigyem. Csütörtökön elkocsikátam hozzá, ami tőlem 175 km. Gyenesdiáson majdnem a legutolsó ház volt a hegyen. Gondoltam, csak nem vmi szutykok fognak javításra várni, de hál istennek nem. 1 Transit volt + 5 BMW. Szerintem 1 a tulajé és 2 a szerelőké. Géptető fel és láttuk, hogy lóg a vízhűtő. Biztos úthiba miatt mert találkoztam 1-2vel 150-es tempónál. Kb. 5ezer ft, ebből 4ezer a munkadíj.
Mértek 1 résveszteséget 5ezer és egyből látszott, hogy a 3. porlasztó rossz. Csere. AtiTDI 60ezerért ad, de a Divinyi szerint nem jó a felújított. Rendeltem 1 gyárit 100ért.
Ezekben vmi 110 voltos elektromáges mozgatja a csúcsot. 12ezer a porl. csere. Ma lett meg porlasztó és hétfőn lesz kész, mert csak hétköznap
6-14-ig dolgoznak. Úgy látom tudják, hogy mit csinálnak. Ez nálunk nem jellemző. Legközelebb talán felújítottat veszek és esetleg kiderül a különbség. Gondolom lesz még porlasztó cserém.
2009.07.18. 16:12
strobi írta:csacs írta:
Hi.
Nem értem. Mindenki mond minden félét. Felhívtam AtiTDI-t és azt ajánlotta, hogy a Divinyi szervízbe vigyem. Csütörtökön elkocsikátam hozzá, ami tőlem 175 km. Gyenesdiáson majdnem a legutolsó ház volt a hegyen. Gondoltam, csak nem vmi szutykok fognak javításra várni, de hál istennek nem. 1 Transit volt + 5 BMW. Szerintem 1 a tulajé és 2 a szerelőké. Géptető fel és láttuk, hogy lóg a vízhűtő. Biztos úthiba miatt mert találkoztam 1-2vel 150-es tempónál. Kb. 5ezer ft, ebből 4ezer a munkadíj.
Mértek 1 résveszteséget 5ezer és egyből látszott, hogy a 3. porlasztó rossz. Csere. AtiTDI 60ezerért ad, de a Divinyi szerint nem jó a felújított. Rendeltem 1 gyárit 100ért.
Ezekben vmi 110 voltos elektromáges mozgatja a csúcsot. 12ezer a porl. csere. Ma lett meg porlasztó és hétfőn lesz kész, mert csak hétköznap
6-14-ig dolgoznak. Úgy látom tudják, hogy mit csinálnak. Ez nálunk nem jellemző. Legközelebb talán felújítottat veszek és esetleg kiderül a különbség. Gondolom lesz még porlasztó cserém.
nem akarlak ilyesztgetni de lesz még biztosan...általában szépen sorban jönnek majd...
2009.07.19. 00:56
2009.07.19. 09:42
csacs írta:az autót 3 hónapja vettem, úgyhogy lehet a többit már cserélték.
hány km után szokott bedögleni?
az 525tds-em 3-szor volt hengerfejes. az se olcsó.
2009.07.19. 11:47
strobi írta:csacs írta:az autót 3 hónapja vettem, úgyhogy lehet a többit már cserélték.
Hiába imádja a DIESELT...
2009.07.19. 11:59
simi64 írta:strobi írta:csacs írta:az autót 3 hónapja vettem, úgyhogy lehet a többit már cserélték.
Lehet, hogy már annyit is költött rá, mint Te a vényócra.![]()
2009.07.19. 12:03
strobi írta:simi64 írta:strobi írta:csacs írta:az autót 3 hónapja vettem, úgyhogy lehet a többit már cserélték.
Lehet, hogy már annyit is költött rá, mint Te a vényócra.![]()
Hát... ha már 3 szor volt hengerfejes az előző és a mostani is baszakszik akkor már régen túl van rajtam...![]()
ez a hobbija,hogy dieseleket rak rendbe...![]()
Simikém előbb utóbb lemosódik az arcodról ez a pajzán vigyor...
2009.07.19. 12:05
2009.07.19. 12:07
simi64 írta:Tényleg!
Az ablaktörlőid már látják, ha befelhősödik?
2009.07.19. 12:31
strobi írta:simi64 írta:Tényleg!
Azok eddig sem látták mert az a szenzor feladata...![]()
még nem jutottam el olyan "takonyért"...![]()
de a takony gyárilag ki van vágva az érzékelőnél? vagy nekem kell azt a kis pöttyöt kivágnom belőle?!
2009.07.19. 17:58
simi64 írta:strobi írta:simi64 írta:Tényleg!
Azok eddig sem látták mert az a szenzor feladata...![]()
még nem jutottam el olyan "takonyért"...![]()
de a takony gyárilag ki van vágva az érzékelőnél? vagy nekem kell azt a kis pöttyöt kivágnom belőle?!
Ha szemből nézed a pici piros LED az esőszenzor jobb alsó sarkában van. A szélvédőn ki van alakítva neki egy pici lyuk, ott fog kikukucskálni.persze már ha pont oda illesztik. (itt látja a felhőket
)
A takony kisebb ennél, nem ér ki a LED-ig. Csak magát azt a lila színű szenzort takarja, tehát nem kell nyírbálni, vagdosni. Pontosan oda illeszkedik. Nem kell hozzá se olló, se fejsze, semmi egyéb szerszám. A lényeg: a buborékmentesség.
2009.07.19. 19:02