Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.07.16. 16:38

Attól függ, mit kell csinálni?

2009.07.16. 17:12

gorcsev71 írta:Szervusztok,

Nem tud valaki egy normális szerelőt (nem lehúzósat), aki ért a BMW-hez, a Csepel szigeten, vagy a közelben valahol?

gorcsev71

csepelszigettől pár verébugrásnyira a XVIII. kerben van Muhaati. páran hozzá járunk. jómagam is newpestről. :wink:

2009.07.16. 18:09

szilagyi írta:Attól függ, mit kell csinálni?

hogy mit? hát ezek jutnak eszembe így hirtelen:

- hátsó híd szilentek tropák
- csomagtartó ajtó és ablak zsanér megadta magát (nem marad fent)
- elöl-alul takaró műanyagok széjjelvannak/hiányoznak beleértve az egyik oldalon a féktárcsa hűtés csövét
- fékrázás és futómű-nyuszogás kivizsgálása
- olaj, olaj szűrő, kartergáz szűrő, légszűrő, pollen szűrő stb. csere
- szellőző nyuszogás és hullaszag kibocsátás vizsgálata
- fényszóróállítás kampó
- ja, és kerékőr leoperálás (kulcs nélkül nyilván), új feloperálás

meg, ami még közbe kiderül.

gorcsev71

2009.07.16. 19:51

- fékrázás és futómű-nyuszogás kivizsgálása
- olaj, olaj szűrő, kartergáz szűrő, légszűrő, pollen szűrő stb. csere
- szellőző nyuszogás és hullaszag kibocsátás vizsgálata

Ezeket minden további nélkül,

ja, és kerékőr leoperálás (kulcs nélkül nyilván), új feloperálás_

Ez megnézés után lehetséges, ígéret nélkül.

(Nem szeretek olyanokat ígérni, amit nem tudok megoldani. Ez nem az én világom. Arra ott vannak a fusizós fiatalok. Megígérik, de nem tudják megcsinálni, aztán bocs.)

2009.07.16. 19:56

Én a f.művel kezdeném. F1 Gumiszervíz itt hiba feltárás és hogy ebből Ők mit vállalnak. Híd szilent NT autó (spec szerszám kell hozzá én is oda mentem)Új alkatrész, szűrő, atiTDI klubtárstól. Olaj és szűrő csere, ha otthon nem megy, szerintem a legközelebbi autszer vagy gumis műhelyben megcsinálják. Én Szhalmon a Papp Lukács gumisnál csináltatom ezeket. Ha hiba kiolvasás kell Fülöp Lajos Szszmiklós 06309643707 Peny mellett. Ja és bárhol jársz próbáld meg levetetni a kerékőrt, és mindenhol próbálj meg ragaszkodni, hogy te veszed az alkatrészt. A fényszóró állító Bömbölö klubtárs.A csomi ajtótartó + ablaktartó teleszkópot passsz.
De választhatod azt is, hogy Muhaati klubtársnál bejelentkezel. Ha valamit nem tud megoldani jó helyre fog küldeni. Kérdés hogy mennyi időre tudod letenni az autót. Mert ez nem egynapos munka.

2009.07.16. 19:59

Isten biz nembeszéltünk össze. Amíg összeszetem a dolgokat Ati is válaszolt.

2009.07.16. 22:54

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a tanácsokat!

Hamarosan találkozunk, így vagy úgy :wink:

gorcsev71

2009.07.18. 14:21

csacs írta:
touring írta:
csacs írta:
touring írta:
csacs írta:HELP :!:

Porlasztót hol érdemes, szabad javíttatni?

Az cserés lesz. Keresd meg AtiTDI-t. Ő biztosan tud neked segíteni.

Miért lesz cserés?

Ha jól tudom a porlasztók felújítása úgy történik, hogy veszel egy porlasztót és ha szerencséd van, akkor a rosszat beszámolják, elküldik a Bosch-nak, aki felújítja és garival újra eladja. Van oldalt egy Alkatrész rendelés menüpont. Ott kérj ajánlatot és Atitól baráti árat fogsz kapni. A többit vele meg tudod beszélni. Ennél olcsóbban csak akkor jössz ki, ha bontottat rakatsz bele 35-ért, de az eléggé lutri. Sok sikert! Majd meséld el hogy ment a dolog!

Hello.

A helyi szerelő haverjának van 1 730d-je. Neki is porlasztó gondjai voltak. Kiszedték és Mosonmagyaróváron javították.
Vmi membránt javítottak v. cseréltek neki. Ha nem lesz jobb tipp, akkor én is oda fogom vinni. Neki jó tapasztalata volt a porlasztóssal.

Hi.

Nem értem. Mindenki mond minden félét. Felhívtam AtiTDI-t és azt ajánlotta, hogy a Divinyi szervízbe vigyem. Csütörtökön elkocsikátam hozzá, ami tőlem 175 km. Gyenesdiáson majdnem a legutolsó ház volt a hegyen. Gondoltam, csak nem vmi szutykok fognak javításra várni, de hál istennek nem. 1 Transit volt + 5 BMW. Szerintem 1 a tulajé és 2 a szerelőké. Géptető fel és láttuk, hogy lóg a vízhűtő. Biztos úthiba miatt mert találkoztam 1-2vel 150-es tempónál. Kb. 5ezer ft, ebből 4ezer a munkadíj.
Mértek 1 résveszteséget 5ezer és egyből látszott, hogy a 3. porlasztó rossz. Csere. AtiTDI 60ezerért ad, de a Divinyi szerint nem jó a felújított. Rendeltem 1 gyárit 100ért.
Ezekben vmi 110 voltos elektromáges mozgatja a csúcsot. 12ezer a porl. csere. Ma lett meg porlasztó és hétfőn lesz kész, mert csak hétköznap
6-14-ig dolgoznak. Úgy látom tudják, hogy mit csinálnak. Ez nálunk nem jellemző. Legközelebb talán felújítottat veszek és esetleg kiderül a különbség. Gondolom lesz még porlasztó cserém.

2009.07.18. 15:18

csacs írta:
Hi.

Nem értem. Mindenki mond minden félét. Felhívtam AtiTDI-t és azt ajánlotta, hogy a Divinyi szervízbe vigyem. Csütörtökön elkocsikátam hozzá, ami tőlem 175 km. Gyenesdiáson majdnem a legutolsó ház volt a hegyen. Gondoltam, csak nem vmi szutykok fognak javításra várni, de hál istennek nem. 1 Transit volt + 5 BMW. Szerintem 1 a tulajé és 2 a szerelőké. Géptető fel és láttuk, hogy lóg a vízhűtő. Biztos úthiba miatt mert találkoztam 1-2vel 150-es tempónál. Kb. 5ezer ft, ebből 4ezer a munkadíj.
Mértek 1 résveszteséget 5ezer és egyből látszott, hogy a 3. porlasztó rossz. Csere. AtiTDI 60ezerért ad, de a Divinyi szerint nem jó a felújított. Rendeltem 1 gyárit 100ért.
Ezekben vmi 110 voltos elektromáges mozgatja a csúcsot. 12ezer a porl. csere. Ma lett meg porlasztó és hétfőn lesz kész, mert csak hétköznap
6-14-ig dolgoznak. Úgy látom tudják, hogy mit csinálnak. Ez nálunk nem jellemző. Legközelebb talán felújítottat veszek és esetleg kiderül a különbség. Gondolom lesz még porlasztó cserém.

nem akarlak ilyesztgetni de lesz még biztosan... :oops: általában szépen sorban jönnek majd... :roll:

2009.07.18. 16:12

strobi írta:
csacs írta:
Hi.

nem akarlak ilyesztgetni de lesz még biztosan... :oops: általában szépen sorban jönnek majd... :roll:

én lassan kezdenék megőrülni, ha belegondolok, hogy szépen lassan úgy cirka 600eft-ba fog kerülni a porlasztó csere :oops:
az enyémbe csak( :cry: ) 60e-be kerül egy jeladós porlasztó és 10e( :lol: ) körül van a sima, de még ettől is a hideg futkos a hátamon.

2009.07.19. 00:56

az autót 3 hónapja vettem, úgyhogy lehet a többit már cserélték.
hány km után szokott bedögleni?
az 525tds-em 3-szor volt hengerfejes. az se olcsó.

2009.07.19. 09:42

csacs írta:az autót 3 hónapja vettem, úgyhogy lehet a többit már cserélték.

Hiába imádja a DIESELT... 8)

2009.07.19. 11:47

strobi írta:

Lehet, hogy már annyit is költött rá, mint Te a vényócra. :roll:
:wink:

2009.07.19. 11:59

simi64 írta:
strobi írta:

Hát... ha már 3 szor volt hengerfejes az előző és a mostani is baszakszik akkor már régen túl van rajtam... :oops:
ez a hobbija,hogy dieseleket rak rendbe... :lol:

Simikém előbb utóbb lemosódik az arcodról ez a pajzán vigyor... :roll:

2009.07.19. 12:03

strobi írta:
simi64 írta:
strobi írta:

Hát... ha már 3 szor volt hengerfejes az előző és a mostani is baszakszik akkor már régen túl van rajtam... :oops:
ez a hobbija,hogy dieseleket rak rendbe... :lol:

Simikém előbb utóbb lemosódik az arcodról ez a pajzán vigyor... :roll:

:cry:

2009.07.19. 12:05

Tényleg!
Az ablaktörlőid már látják, ha befelhősödik?

2009.07.19. 12:07

simi64 írta:Tényleg!

Azok eddig sem látták mert az a szenzor feladata... :lol:
még nem jutottam el olyan "takonyért"... :oops:
de a takony gyárilag ki van vágva az érzékelőnél? vagy nekem kell azt a kis pöttyöt kivágnom belőle?!

2009.07.19. 12:31

strobi írta:

de a takony gyárilag ki van vágva az érzékelőnél? vagy nekem kell azt a kis pöttyöt kivágnom belőle?!

Ha szemből nézed a pici piros LED az esőszenzor jobb alsó sarkában van. A szélvédőn ki van alakítva neki egy pici lyuk, ott fog kikukucskálni. :arrow: persze már ha pont oda illesztik. (itt látja a felhőket :lol: )
A takony kisebb ennél, nem ér ki a LED-ig. Csak magát azt a lila színű szenzort takarja, tehát nem kell nyírbálni, vagdosni. Pontosan oda illeszkedik. Nem kell hozzá se olló, se fejsze, semmi egyéb szerszám. A lényeg: a buborékmentesség.

2009.07.19. 17:58

simi64 írta:
strobi írta:

Ha szemből nézed a pici piros LED az esőszenzor jobb alsó sarkában van. A szélvédőn ki van alakítva neki egy pici lyuk, ott fog kikukucskálni. :arrow: persze már ha pont oda illesztik. (itt látja a felhőket :lol: )
A takony kisebb ennél, nem ér ki a LED-ig. Csak magát azt a lila színű szenzort takarja, tehát nem kell nyírbálni, vagdosni. Pontosan oda illeszkedik. Nem kell hozzá se olló, se fejsze, semmi egyéb szerszám. A lényeg: a buborékmentesség.

köszönöm neked a felvilágosítást TDS-es barátom... :wink:

2009.07.19. 19:02

Van esetleg valakinek ezzel a céggel tapasztalata?

http://euro-electric.addel.hu/products. ... gory=23159

Ha tényleg ennyibe fáj és jók a srácok, akkor nagy mennyiségű pénzt lehet a dieseles BMW-seknek megspórolni.
Nem mindegy, hogy 35-be fáj egy porlasztó, vagy 100-ba.
Hozzászólás küldése

VigLink badge