![]() |
2014.01.13. 17:58
2014.01.13. 18:48
atkolantos írta:Húh![]()
Na visszaolvasgatva itt egy pár oldalt, szeretném akkor én is közzétenni a véleményemet.
Szóval úgy gondolom, hogy a jelenlévők többsége arra húz, amije van. Ezzel persze nincs is probléma, a dízelesek odáig vannak a nyomatékkal, közben kidobják a fölös pénzeiket a kukába, a benzinesek meg majmolják a csodaszép hangot, közben beletankolnak apránként akár 12 l-t 100 km-en a V8-ba![]()
![]()
Valóban, hogy ki-ki mennyire szereti érezni a nyomatékot, vagy éppen élvezni, hogy 6000 a fordulatszám és milyen szépen üvölt a sor hat benzin (ugye?) teljesen egyénfüggő. Az hogy valakit nem hoz lázba egy pl. M62-es motor hangja, hát kérem, az is egyénfüggő. Valakinek az jön be, hogy a motor eldolgozgat alul és közben csak mormogás hallatszik és ennyi.
Szerintem nagyban segítené a helyes választást (már ha egy újoncot kell meggyőzni a dízel vs. benzin témában), hogy az adott autó használója mennyit megy egy évben. Véleményem szerint, matematikai alapon kellene megközelíteni a kérdést;
az én családomban kizárólag benzines autó fordult meg, így az "alapbeállítás" adott volt. Ugyanakkor, vezettem E39 525d-t amely bizony nagyon elnyerte a tetszésemet, szívesen használnék én olyat, csak másvalaki tartsa üzemben!Nálunk nem nagyon vannak az autók úgymond sokat használva, éppen ezért felesleges is lenne a dízel.
Ezeknél a használt dízelekre, ennyi idős korukban, ennyi kilométernél bármikor lehet bármilyen probléma. Szerintem átlag magyar futás környékén tilos belevágni a dízelbe, mert számottevően nagyobb a valószínűsége, hogy a két tulajdonosváltás között durva költségek merülnek föl, amit a kisebb fogyasztásból eredő előny nem tud kompenzálni. Ennek eredménye, hogy sok csalódott ember lesz, az meg mire jó..., sok rossz 'szarabéjemvé' hozzáállás lesz, aztán szidják, hogy nagy a karbantartás igénye. Hát igen, nagy. Csak vannak olyan szituk, évi 40000 meg afölött, hogy bőven megtérülhet a dízel újkori eleve magasabb ára + az esetleges kiadások.
Viszont! Sajnálatos az a hozzáállás, hogy nagyjából az e39-e46 környékén elindult ez a dízel-hadjárat, érdemes egy próbát tenni, és leszűkíteni a használtautós keresőket, kb. 80 % dízel, 250 találatból HOPP 50 alá esik a benzines szám (csak érzékeltetésképpen); és az embereket más már nem is érdekli.
Sokszor úgy érzem, az emberek abszolút nem gondolják át, hogy az autót milyen célból veszik, mennyi időre, mire lesz használva, mennyit s milyen körülmények között, utána jönnek a gondok, anyagi fedezet persze nincs. Szintén személyes véleményem, hogy az emberek direkt nem akarnak gondolkodni, számolni és csak ordítják a levegőbe hogy dízeldízeldízel...
Üdv!
2014.01.13. 21:46
2014.01.13. 21:51
admin írta:Meg kellene számolni hogy az utóbi időbe megjikbe cseréltek több motort![]()
Egyfolytába benzin motorokat keresnek a tagok. Az utóbi időbe legalább 3-4 darabot cseréltek. Dieselről nem olvastam
Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el
2014.01.13. 22:14
atkolantos írta:Húh![]()
Ezeknél a használt dízelekre, ennyi idős korukban, ennyi kilométernél bármikor lehet bármilyen probléma. Szerintem átlag magyar futás környékén tilos belevágni a dízelbe, mert számottevően nagyobb a valószínűsége, hogy a két tulajdonosváltás között durva költségek merülnek föl, amit a kisebb fogyasztásból eredő előny nem tud kompenzálni.
2014.01.13. 22:32
Labi írta:admin írta:Meg kellene számolni hogy az utóbi időbe megjikbe cseréltek több motort![]()
Egyfolytába benzin motorokat keresnek a tagok. Az utóbi időbe legalább 3-4 darabot cseréltek. Dieselről nem olvastam
Tapatalk-kal küldve az én SM-T210-el
Szerintem csak erősebb motort akartak bele!![]()
2014.01.14. 21:52
2014.01.15. 14:51
2014.01.15. 15:30
Szabi8 írta:
hahu-n mégis hosszú hónapok óta ugyanazokat hirdetik
Szabi8 írta:az emberek nagy része át sem gondolja, mire, mennyit, hol használja majd az autót.
2014.01.15. 15:42
Zo78 írta:
2014.01.15. 16:00
atkolantos írta:Szabi8 írta:
hahu-n mégis hosszú hónapok óta ugyanazokat hirdetik
Hát persze, ha szarok, senki nem veszi meg ezért hirdetik még mindig.Szabi8 írta:az emberek nagy része át sem gondolja, mire, mennyit, hol használja majd az autót.
Ezt mondtam én is
)2014.01.15. 17:39
nagy.matyika írta:Zo78 írta:
Nekem csak velt lelki problemam van a dieselel...budos savanyu szaga van mint a korsag, amit ugy vettem eszre idovel az utasterbe is bekoltozik...a dpf a finomitott kokszal meg rakkeltobb (tudo mellett mar veraramba is be tud jutni),
2014.01.15. 19:34
Szabi8 írta:Benzin-diesel témához én annyit fűznék hozzá, hogy benzines 5-öst eladni nagyon nehéz, szinte lehetetlen!!!.
2014.01.15. 20:02
2014.01.15. 20:16
Labi írta:hamoriarpi írta:Szabi8 írta:Benzin-diesel témához én annyit fűznék hozzá, hogy benzines 5-öst eladni nagyon nehéz, szinte lehetetlen!!!.
......én a fél karomat adtam volna egy e61 30i-ért!
2014.01.15. 20:25
Bummer írta:Labi írta:hamoriarpi írta:Szabi8 írta:Benzin-diesel témához én annyit fűznék hozzá, hogy benzines 5-öst eladni nagyon nehéz, szinte lehetetlen!!!.
Okes...E61@530i holnapra a jobb kezedert...
Velem lehet alkudni
Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el
2014.01.15. 21:27
Labi írta:Bummer írta:Labi írta:hamoriarpi írta:Szabi8 írta:Benzin-diesel témához én annyit fűznék hozzá, hogy benzines 5-öst eladni nagyon nehéz, szinte lehetetlen!!!.
Okes...E61@530i holnapra a jobb kezedert...
Velem lehet alkudni
Tapatalk-kal küldve az én GT-N7105-el
....inkább cserélem érte a 30d-t ok?!
2014.01.15. 22:34
Szabi8 írta:Ha ötös, akkor ugye minimum 6 hengeres motor, húúú akkor az már nagy motor, benzines is, biztos sokat zabál. Nem a fogyasztás témába akarok belemenni, csak egyszerűen igaz az, amit leírtatok páran, hogy diesel, mert keveset eszik, pont. Így vesznek autót az emberek.
az emberek nagy része át sem gondolja, mire, mennyit, hol használja majd az autót.
Van x pénze, vmi megtetszik, mert szép a lámpája vagy a színe, megveszi.
Zoli (Zo78) márkatárs vette meg az én általam 4 és fél hónapig hirdetett 25i Touringot.
Ő volt az egyetlen, aki eljött megnézni!!!!
Na ezek azok akik "gyá de dzsukel gép dik má" (copyright győzike) felkiáltással vesznek egy legyalázott de jó esetben kifényesített gépet, aztán ész nélkül hajtják, amíg darabokra nem hullik (ha ez ilyeneknek dugnám fel a picsájába a kardán tengelyt...). Hol itt a racionalitás, a józan megfontolás és belátás és az ész? Sehol, csak a nagy arc, nagy pofa... (copyright Bummer).2014.01.15. 23:27
2014.01.15. 23:54
atkolantos írta:Természetesen, mint mondtam, van az a futásteljesítmény, ahol a fogyasztás okán már mindez előnnyé kovácsolódik, de valljuk be, ez nem a magyarországi átlag userekre vonatkozik (vagyis ránk) a magunk p.csa éves km-ével