![]() |
2010.08.15. 08:17
adam001 írta:kovessyroli írta:jackson írta:Izzitógyertya?
Jackson, aki kérdi
igen, dieselben van izzitógyertya.
és valóban, a TDS motornál még ténylegesen van izzítási idő, amit ki kell várni, főleg a napi első indításnál 3-5 sec-ig izzít.
ha elalszik a lámpa, már lehet is indítani.
melegen ez az idő sokkal rövidebb, sőt ha teljesen meleg a motor, akkor azonnal lehet indítani.
a fentebb jelzett probléma szerintem adagoló hiba lesz...
Köszi a sok választ!elviszem megnézetem,de ha az adagolóm rossz akkor azt máskor is éreznem kellene nemcsak inditásnál? meg a porlasztót is, a helyzet az hogy miután beindult teljesen jol müködik minden motor szépen jár stb.azt viszont hallom hogy gyujtást adok szürcsöli a gázolajat(gondolom az a szivattyu hangaja)
2010.08.19. 18:27
Rjani530d írta:adam001 írta:kovessyroli írta:jackson írta:Izzitógyertya?
Jackson, aki kérdi
és valóban, a TDS motornál még ténylegesen van izzítási idő, amit ki kell várni, főleg a napi első indításnál 3-5 sec-ig izzít.
melegen ez az idő sokkal rövidebb, sőt ha teljesen meleg a motor, akkor azonnal lehet indítani.
Köszi a sok választ!elviszem megnézetem,de ha az adagolóm rossz akkor azt máskor is éreznem kellene nemcsak inditásnál? meg a porlasztót is, a helyzet az hogy miután beindult teljesen jol müködik minden motor szépen jár stb.azt viszont hallom hogy gyujtást adok szürcsöli a gázolajat(gondolom az a szivattyu hangaja)
És hogyha gyújtáson van egy percig és úgy indítasz rá ,akkor indul?
2010.08.19. 18:31
adam001 írta:Rjani530d írta:adam001 írta:kovessyroli írta:jackson írta:Izzitógyertya?
Jackson, aki kérdi
adagolo tömitése cserére szorul ereszti kicsit a gázoljat is valoszinü ezért indul nehezen
2010.08.22. 00:49
Rjani530d írta:adam001 írta:Rjani530d írta:adam001 írta:kovessyroli írta:jackson írta:Izzitógyertya?
Jackson, aki kérdi
adagolo tömitése cserére szorul ereszti kicsit a gázoljat is valoszinü ezért indul nehezen
Valami gázolajszagot csak kellene akkor érezned a kocsi mellett!
2010.08.22. 05:56
2010.09.05. 08:31
2010.09.05. 11:40
blade írta:Sziasztok! Van egy e34-es TDS-em, ami egy olyan tünetet produkál, hogy ha leveszem a kiegyenlítőtartály kupakját, szépen folyik vissza a víz, de olyan 20-30 mp-ként felhabosodik. Ezt csak alapjáraton csinálja, fordulaton szépen folyik. Szerintetek lehet ez egy kezdődő hengerfejprobléma előjele? Egyébként szuper, nem melegíti, nem eszi a vizet, és nincs nyomás. előre is köszi!
2010.09.05. 20:07
Egyszerű mint a fa vonalzó.Ha hidegen nem akar indulni, akkor egy jó akkumulátor, megtisztított, jól érintkező saruk, önindító állapota, azt füllel simán hallod hogy normálisan forgat, vagy nem, izzító gyertyák tesztje, izzító relé esetleg, a gázolajat nem tartja meg és ezért elengedi azt, erre kell egy visszacsapó szelepet beépíteni, adagoló tömítése enged, ezt adagolós ember pikk-pakk cseréli, speciális tömítése van és a fedél levételével nem árt a szakértelem az újraindítás miattadam001 írta:kovessyroli írta:jackson írta:Izzitógyertya?
Jackson, aki kérdi
2010.09.05. 21:12
bmw520ds írta:Egyszerű mint a fa vonalzó.Ha hidegen nem akar indulni, akkor egy jó akkumulátor, megtisztított, jól érintkező saruk, önindító állapota, azt füllel simán hallod hogy normálisan forgat, vagy nem, izzító gyertyák tesztje, izzító relé esetleg, a gázolajat nem tartja meg és ezért elengedi azt, erre kell egy visszacsapó szelepet beépíteni, adagoló tömítése enged, ezt adagolós ember pikk-pakk cseréli, speciális tömítése van és a fedél levételével nem árt a szakértelem az újraindítás miattadam001 írta:Köszi a sok választ!elviszem megnézetem,de ha az adagolóm rossz akkor azt máskor is éreznem kellene nemcsak inditásnál? meg a porlasztót is, a helyzet az hogy miután beindult teljesen jol müködik minden motor szépen jár stb.azt viszont hallom hogy gyujtást adok szürcsöli a gázolajat(gondolom az a szivattyu hangaja)Ha melegen nem akar indulni, akkor öntsd nyakon hideg vízzel az adagolót és ha indul, akkor meg vagyon kopva, felújítás, vagy 70 ezer körül vehetsz bontottat.Jeladós porlasztót én 20d-hez 10 ezerért találtam már...A tankban lévő talpszűrőre nem térnék ki, lehet tele van mint a déli busz.
2010.09.05. 21:29
jackson írta:Ezt hívják fül diagnak![]()
![]()
Erről jut eszembe ha valamelyik 525tds erre felé járna dijmentesen bele néznék a DDE2.2-es vezérlőbe. Mert talán sikerült megbuherálnom az INPA-t menjen vele a DDE2.2-es diag. No persze az lenne a jó ha minél több hiba lenne a motorvezérlőben, legalábbis a teszteléshez (a tulajnak kevésbé).
Ha nincs jelentkező akkor megkérem csaszy-t jöjjön vissza, mert meg van a száma amikor idejött a LCM modult rendbe vágni csak most valahol külföldön van. Megúszta 5eFt-ból a LCM csere mókát (emlékeztet xenon független lámpa trafót pakolt át a másik kocsijából).
Jackson, aki próbál diag megoldást találni az 525tds-re INPA diagra is
2010.09.05. 21:33
2010.09.05. 21:43
204d1 írta:jackson írta:Ezt hívják fül diagnak![]()
![]()
Erről jut eszembe ha valamelyik 525tds erre felé járna dijmentesen bele néznék a DDE2.2-es vezérlőbe. Mert talán sikerült megbuherálnom az INPA-t menjen vele a DDE2.2-es diag. No persze az lenne a jó ha minél több hiba lenne a motorvezérlőben, legalábbis a teszteléshez (a tulajnak kevésbé).
Ha nincs jelentkező akkor megkérem csaszy-t jöjjön vissza, mert meg van a száma amikor idejött a LCM modult rendbe vágni csak most valahol külföldön van. Megúszta 5eFt-ból a LCM csere mókát (emlékeztet xenon független lámpa trafót pakolt át a másik kocsijából).
Jackson, aki próbál diag megoldást találni az 525tds-re INPA diagra is
A GT simán olvassa a DDE2.2-őt, de az INPA is....
2010.09.05. 21:50
jackson írta:Mesélj valamit magadról ki vagy? Nem mutatkoztál be és az adatlapod sincs kitöltve. Diag-al foglalkozol az látszik a hozzászólásaidból.
jackson írta: Van valami közöd a Pitti nevezetű klubtaghoz, mert ő is Nyiregyházi? A válaszokat a Bemutatkozó topikba is megtehetnéd.
jackson írta:A rendelkezésre álló INPA-im menüjéből erősen hiányzott a M51 és ráadásul az E36 alatt is szart működni. Te pontosan melyik verzióra gondolsz abból a közel 50-100 terjengőből amit jobbra-balra úton-útfélen megbuheráltak?
Jackson, aki kérdez
2010.09.06. 07:28
2010.09.06. 12:26
bmw520ds írta:Egyszerű mint a fa vonalzó.Ha hidegen nem akar indulni, akkor egy jó akkumulátor, megtisztított, jól érintkező saruk, önindító állapota, azt füllel simán hallod hogy normálisan forgat, vagy nem, izzító gyertyák tesztje, izzító relé esetleg, a gázolajat nem tartja meg és ezért elengedi azt, erre kell egy visszacsapó szelepet beépíteni, adagoló tömítése enged, ezt adagolós ember pikk-pakk cseréli, speciális tömítése van és a fedél levételével nem árt a szakértelem az újraindítás miattadam001 írta:kovessyroli írta:jackson írta:Izzitógyertya?
Jackson, aki kérdi
Köszi a sok választ!elviszem megnézetem,de ha az adagolóm rossz akkor azt máskor is éreznem kellene nemcsak inditásnál? meg a porlasztót is, a helyzet az hogy miután beindult teljesen jol müködik minden motor szépen jár stb.azt viszont hallom hogy gyujtást adok szürcsöli a gázolajat(gondolom az a szivattyu hangaja)Ha melegen nem akar indulni, akkor öntsd nyakon hideg vízzel az adagolót és ha indul, akkor meg vagyon kopva, felújítás, vagy 70 ezer körül vehetsz bontottat.Jeladós porlasztót én 20d-hez 10 ezerért találtam már...A tankban lévő talpszűrőre nem térnék ki, lehet tele van mint a déli busz.
2010.09.06. 14:06
2010.09.06. 15:33
kovessyroli írta:hátsó üléslapot kiveszed (nem fogja csavar, csak elől erősen felfelé kell húzni) és már látni is fogod.
a szivattyú és az alján a szűrő a jobb oldalon van.
bajonett záras fémkarika fogja bele a helyére.
2010.09.06. 16:52
jackson írta:kovessyroli írta:hátsó üléslapot kiveszed (nem fogja csavar, csak elől erősen felfelé kell húzni) és már látni is fogod.
És elötte lerakod a cigit.
Jackson, aki elképzelte kilógó csikkel a szakit
2010.09.07. 20:55
horogp írta:jackson írta:kovessyroli írta:hátsó üléslapot kiveszed (nem fogja csavar, csak elől erősen felfelé kell húzni) és már látni is fogod.
Akár el is nyomhatod benne. Ez nem benzines Jackson!
többet ide se jövök
2010.09.08. 00:02
adam001 írta:horogp írta:jackson írta:kovessyroli írta:hátsó üléslapot kiveszed (nem fogja csavar, csak elől erősen felfelé kell húzni) és már látni is fogod.
Akár el is nyomhatod benne. Ez nem benzines Jackson!
Kiégett a kocsim miattatok!!!!!!!!!!hehehe![]()
![]()
többet ide se jövök