![]() |
2009.12.03. 11:29
2010.01.05. 07:24
2010.01.05. 10:18
MChris írta:simi64 írta:Megkerült!
Tulaj most mint tehet? örül vagy nem kell mert 4 évig más hajotta...
2010.01.05. 13:32
Bacsek írta:MChris írta:simi64 írta:Megkerült!
Tőlünk nyugatabbra nem szokás casco nélkül közlekedni, különösen nem egy uj és drága autóval (anno 2005-ben).
Ausztriából ellopták, tulaj feljelentést tett, biztosító 60 napig vár a rendőrségre, ha addig nincs meg a gép akkor fizet és tulajnak máris uj autója van, addig meg bérautó (mert azt is fizetik)!
Aki megvette lopottan, szerencsétlennek semmi jogalapja az autó birtoklásához, ha az eredeti tulaj vissza akarja kapni! De ahogy írtad valszin nem akarja, meg már uj van, a pénzt meg megkapta a biztosítótól anno.
Így elméletileg az ügy lezárása után visszadhatják az "uj" tulajnak, különben perelheti az "eladóját", akire persze nem lehet rábizonyitani h tudta, hogy lopott, ne adj Isten ő lopta vagy lopatta!
Ebbe egyedül a biztosító szólhat bele, mondván h megkerült a vagyontárgy, pénzt kéri vissza, viszont közben az autó ára nyilvánvalóan változott. Ugyhogy talán jobb ha egy lopott autó többet nem lesz meg, persze ha van casco!
Ha nincs bizti, akkor semmi gond ha az emberkének van pénze és uj gépet tud venni,a korábbi árát meg benyelni![]()
Viszont mire ez lezajlik addigra már igencsak idős lesz az autó
2010.04.09. 20:44
Bacsek írta:MChris írta:simi64 írta:Megkerült!
Tőlünk nyugatabbra nem szokás casco nélkül közlekedni, különösen nem egy uj és drága autóval (anno 2005-ben).
Ausztriából ellopták, tulaj feljelentést tett, biztosító 60 napig vár a rendőrségre, ha addig nincs meg a gép akkor fizet és tulajnak máris uj autója van, addig meg bérautó (mert azt is fizetik)!
Aki megvette lopottan, szerencsétlennek semmi jogalapja az autó birtoklásához, ha az eredeti tulaj vissza akarja kapni! De ahogy írtad valszin nem akarja, meg már uj van, a pénzt meg megkapta a biztosítótól anno.
Így elméletileg az ügy lezárása után visszadhatják az "uj" tulajnak, különben perelheti az "eladóját", akire persze nem lehet rábizonyitani h tudta, hogy lopott, ne adj Isten ő lopta vagy lopatta!
Ebbe egyedül a biztosító szólhat bele, mondván h megkerült a vagyontárgy, pénzt kéri vissza, viszont közben az autó ára nyilvánvalóan változott. Ugyhogy talán jobb ha egy lopott autó többet nem lesz meg, persze ha van casco!
Ha nincs bizti, akkor semmi gond ha az emberkének van pénze és uj gépet tud venni,a korábbi árát meg benyelni![]()
Viszont mire ez lezajlik addigra már igencsak idős lesz az autó
2010.04.09. 21:05
BMW520dshaver írta:Hali!
A napokban hallottam hasonló esetet.
Banki lefoglalt autó bank árulja -új tulaj 1 műszaki+KETTŐ eredetiségvizsgálat,két év autózás után közúti ellenőrzés saját városbeli hatósági közeg.A mondat röviden csak ennyi:Sajnálom a kocsi lopott lefoglalom!!
Az eredmény se kocsi-se pénz.Érdekes nem??Ilyenek a magyar törvények és eljárások!!
Hali
Pityu
2010.04.09. 21:09
jackson írta:BMW520dshaver írta:Hali!
Banki lefoglalt autó bank árulja -új tulaj 1 műszaki+KETTŐ eredetiségvizsgálat,két év autózás után közúti ellenőrzés saját városbeli hatósági közeg.A mondat röviden csak ennyi:Sajnálom a kocsi lopott lefoglalom!!
Az eredmény se kocsi-se pénz.Érdekes nem??Ilyenek a magyar törvények és eljárások!!
Hali
Pityu
Ha eredetiség vizsgálat is volt akkor azoknak van valami felelőség biztosítása és azon a címen be kell varrni az összeget tőlük. Valami ilyesmit halottam de nem jártam utána. Mivel még nem jártam így.
Jackson, aki reméli elkerüli az ilyen gondokat
2010.04.09. 21:22
BMW520dshaver írta:jackson írta:BMW520dshaver írta:Hali!
Hali
Pityu
Ha eredetiség vizsgálat is volt akkor azoknak van valami felelőség biztosítása és azon a címen be kell varrni az összeget tőlük. Valami ilyesmit halottam de nem jártam utána. Mivel még nem jártam így.
Én is![]()
![]()
2010.04.09. 21:54
simi64 írta:BMW520dshaver írta:jackson írta:BMW520dshaver írta:Hali!
Hali
Pityu
Én is![]()
![]()
Azért ezt érdekesnek tartom én is, hogy ne legyen az eredetiségvizsgálóknak nyilvántartása a lopottakról![]()
Vagy ez így megy: attól még, hogy lopott, attól még eredeti, csak nem az én tulajdonom
2010.04.09. 22:23
2010.04.09. 22:49
Imco írta:Ismerős most vett lopott BMW-t. Wallisba, és bevizsgáláson is tiszta volt. Román bankos autó volt. mire azok keresni kezdték addigra a nevén volt. Az első forgalombahelyezésnél lehetett simli, utána már frankó volt minden. A müködö GPSre mentek. Elöször a közeg elnézést kér mert minden frankó volt, majd 1óra múlva a gepárd leteritette. Ügyvéd vigasztalta hogy autó veszett és talán a lé is. Annyi pici esélye van, hogy ha a bevizsgáló ellen pert nyer. Kicsi az esélye, több mint 10 millája van benne. Tök jó hiszemü vásárló, hahuról választott.
2010.04.09. 23:01
2010.04.09. 23:42
Imco írta:Nem 100%, de elöször elhozták a lizinges autót romániából. Itt adtak neki magyar papirt, mintha csak németből hoznál egy autót. /feltételezés szerint itt lehetett valami trükk/ Magánszemély meghirdeti majd eladja. Akár még hónapokig fizethetik a lizingdíjat kint. Miután nem fizetnek csak akkor kezdi köröztetni a bank itthon, gondolom ez kint sincs másképp. Az autó olyan frankó volt hogy sem a rendőrnek, sem másnak nem tünt fel. Nem bántották az azonositokat sem. Az élő GPS vitte rá a gepárdot. Már vagy 2-3 napja követték. Kb. ennyi az összes infóm. Illetve még annyi hogy állitólag vissza is lopták volna, de ez már nem sikerült nekik. Igaz ez a tulajt nem vigasztalja. Tehát nem tudom mennyi a kérdéses idő, de az elkövetés modja szerint ez "másodlagos". Mivel a bank csak akkor körözteti ha nem fizetik a dijat. igy akár még honapokig el lehet huzni a köröztetést. Már ha jól értettem az egész sztorit!
2010.04.10. 07:46
simi64 írta:Imco írta:Nem 100%, de elöször elhozták a lizinges autót romániából. Itt adtak neki magyar papirt, mintha csak németből hoznál egy autót. /feltételezés szerint itt lehetett valami trükk/ Magánszemély meghirdeti majd eladja. Akár még hónapokig fizethetik a lizingdíjat kint. Miután nem fizetnek csak akkor kezdi köröztetni a bank itthon, gondolom ez kint sincs másképp. Az autó olyan frankó volt hogy sem a rendőrnek, sem másnak nem tünt fel. Nem bántották az azonositokat sem. Az élő GPS vitte rá a gepárdot. Már vagy 2-3 napja követték. Kb. ennyi az összes infóm. Illetve még annyi hogy állitólag vissza is lopták volna, de ez már nem sikerült nekik. Igaz ez a tulajt nem vigasztalja. Tehát nem tudom mennyi a kérdéses idő, de az elkövetés modja szerint ez "másodlagos". Mivel a bank csak akkor körözteti ha nem fizetik a dijat. igy akár még honapokig el lehet huzni a köröztetést. Már ha jól értettem az egész sztorit!
Biztos volt benne valami trükk, mert a külföldről behozott és Magyarországon forgalomba helyezés előtt át kell esnie az összes autónak ALVÁZSZÁM ALAPJÁN egy nemzetközi körözésen, ami pontosan az ilyen lopott autók kiszűrésére hivatott. Ez még akkor is így van, ha csak E-s rendszámot fog kapni.
2010.04.10. 17:46
lepke írta:simi64 írta:Imco írta:Nem 100%, de elöször elhozták a lizinges autót romániából. Itt adtak neki magyar papirt, mintha csak németből hoznál egy autót. /feltételezés szerint itt lehetett valami trükk/ Magánszemély meghirdeti majd eladja. Akár még hónapokig fizethetik a lizingdíjat kint. Miután nem fizetnek csak akkor kezdi köröztetni a bank itthon, gondolom ez kint sincs másképp. Az autó olyan frankó volt hogy sem a rendőrnek, sem másnak nem tünt fel. Nem bántották az azonositokat sem. Az élő GPS vitte rá a gepárdot. Már vagy 2-3 napja követték. Kb. ennyi az összes infóm. Illetve még annyi hogy állitólag vissza is lopták volna, de ez már nem sikerült nekik. Igaz ez a tulajt nem vigasztalja. Tehát nem tudom mennyi a kérdéses idő, de az elkövetés modja szerint ez "másodlagos". Mivel a bank csak akkor körözteti ha nem fizetik a dijat. igy akár még honapokig el lehet huzni a köröztetést. Már ha jól értettem az egész sztorit!
Biztos volt benne valami trükk, mert a külföldről behozott és Magyarországon forgalomba helyezés előtt át kell esnie az összes autónak ALVÁZSZÁM ALAPJÁN egy nemzetközi körözésen, ami pontosan az ilyen lopott autók kiszűrésére hivatott. Ez még akkor is így van, ha csak E-s rendszámot fog kapni.
Helo simi
Az Imco klubtárs írtaa kocsi után Romániában fizetik a Bankanki lizinget
igy még nem körözik az autót
üdv zoli