Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2007.02.27. 00:07

naszóval, asszonynak adott egy 1.4es pözsó 107, eszik vagy 7.5l-t, nekem a nagy bömös 6-6,5l-t.
kérdem én, kinek mi a sok :)

2007.02.27. 00:27

kbhont írta:
Poigabi írta:Nekem az 523i viszonylag még nem sok ideje van meg, de azt már kitapasztaltam, hogy városban nem igazán tudom 12 alá vinni.(szerintem elég nagy a lábam is) :-)

Dehát ha az emberfia Bmw-t vesz ez van.
Nem egy 1,3 Suzuki Swift :-D

Persze! Gyorsulgatunk, gyorsulgatunk? Azt a pár ménesre való lóvat etetni kell!
Fog az lejebb is menni, és csak a tömény nyugalom, biztonság, csend, és kényelem marad!............ Aztán néha, mikor kitőr belőled az állat (már bocs) akkor le tudsz tólni bárkit az utról, és akkor abszolut nem lesz sok az a 12 liter! Az élmény pedig mindenért kárpótól!! :drive bmwdance :sör:

Hát jólvanna lebuktam ez így van (gyorsulgatunk) :-D

2007.02.27. 00:40

Témához hozzászólva én 525d-m 8,1-et eszik kompjuter szerint :)
Szerintem ez egy egészséges átlag :o

2007.02.27. 00:45

Pitbull írta:naszóval, asszonynak adott egy 1.4es pözsó 107, eszik vagy 7.5l-t, nekem a nagy bömös 6-6,5l-t.
kérdem én, kinek mi a sok :)

Tesómnak isaz A2-es audi 1,4 es pdtdi 6,5-et eszik!! :lol: :lol:

2007.02.27. 00:46

Anyám suzuki wagon R minusza 1.3 helyben járva 8 litert fogyaszt!
Ha autópályán 130 mész (baromi nagy felelőtlenség) 10 liter!!!
Szerencse, hogy "kis" fogyasztású autót vett! :lol:

2007.02.27. 02:02

kbhont írta:Anyám suzuki wagon R minusza 1.3 helyben járva 8 litert fogyaszt!
Ha autópályán 130 mész (baromi nagy felelőtlenség) 10 liter!!!
Szerencse, hogy "kis" fogyasztású autót vett! :lol:

:taps:

2007.02.27. 08:51

Morphipapa írta:Témához hozzászólva én 525d-m 8,1-et eszik kompjuter szerint :)

Nekem is ugyanaz a vas, csak két évvel idősebb, de nálam is hasonló. Országút finoman 6,5, pálya 160-170 tempomat 7,2 város 8.
El sem hiszem, hogy elégedett vagy az átlaggal (ritka emberek egyike :D ) Tudomásul kell venni, hogy közel két tonna és hat henger.
Azt hiszem a leírt adatok több, mint baráti!!!!!

Üdv.

B.

2007.02.27. 20:42

Bali525d írta:
Morphipapa írta:Témához hozzászólva én 525d-m 8,1-et eszik kompjuter szerint :)

Nekem is ugyanaz a vas, csak két évvel idősebb, de nálam is hasonló. Országút finoman 6,5, pálya 160-170 tempomat 7,2 város 8.
El sem hiszem, hogy elégedett vagy az átlaggal (ritka emberek egyike :D ) Tudomásul kell venni, hogy közel két tonna és hat henger.
Azt hiszem a leírt adatok több, mint baráti!!!!!

Üdv.

B.

Azt még azért hozzá kell tennem, hogy 95%ban városban autókázok, szóval ezért se rossz. De amúgy nem szoktam hajtani, csak szépen, dinamikus tempóban, semmi száguldozás. :lol: 8)

2007.02.27. 20:49

Az enyém csak 1,5 l eszik városban , mondjuk ilyenkor otthon hagyok 4 hengert mert tapolca kisváros elég 2 is . :wink:

2007.02.27. 21:36

Poigabi írta:
kbhont írta:
Poigabi írta:Nekem az 523i viszonylag még nem sok ideje van meg, de azt már kitapasztaltam, hogy városban nem igazán tudom 12 alá vinni.(szerintem elég nagy a lábam is) :-)

Dehát ha az emberfia Bmw-t vesz ez van.
Nem egy 1,3 Suzuki Swift :-D

Persze! Gyorsulgatunk, gyorsulgatunk? Azt a pár ménesre való lóvat etetni kell!
Fog az lejebb is menni, és csak a tömény nyugalom, biztonság, csend, és kényelem marad!............ Aztán néha, mikor kitőr belőled az állat (már bocs) akkor le tudsz tólni bárkit az utról, és akkor abszolut nem lesz sok az a 12 liter! Az élmény pedig mindenért kárpótól!! :drive bmwdance :sör:

Hát jólvanna lebuktam ez így van (gyorsulgatunk) :-D

Megnyugtatlak: Nekem a 23-as motor 14 fölött fogysztott és nem ment lejebb pedig csak 46-os kaszniban volt.......

2007.02.28. 00:59

Hát fiúk ,nemtudom de az enyém 30D és a 10Lityit beveszi és nem száguldozok tényleg!!!!!!!Most vagy az enyém eszik sokat vagy
!!!!!!!!!! nemtom! A BC nekemis 7-8 lityit ír de a kúton nemanyi fogyasztás jön ki!!!Komojan mondom nehezen hiszem el hogy egy 25D a városbann 8 Lityit eszik, nemakarok senkit megbántani de levegővel nem megy el!!!!!

2007.02.28. 01:04

dcs73 írta:Hát fiúk ,nemtudom de az enyém 30D és a 10Lityit beveszi és nem száguldozok tényleg!!!!!!!Most vagy az enyém eszik sokat vagy
!!!!!!!!!! nemtom! A BC nekemis 7-8 lityit ír de a kúton nemanyi fogyasztás jön ki!!!Komojan mondom nehezen hiszem el hogy egy 25D a városbann 8 Lityit eszik, nemakarok senkit megbántani de levegővel nem megy el!!!!!

Nekem a 20D-be 7.2-őn áll a BC És ez szinte mind pest igaz csak enyhe dugókkal.Normál használat mellet :!:

2007.02.28. 01:06

Ja és tankolásnál is hozza ezt az értéket max fél lityi különbség

2007.02.28. 08:34

dcs73 írta:Hát fiúk ,nemtudom de az enyém 30D és a 10Lityit beveszi és nem száguldozok tényleg!!!!!!!Most vagy az enyém eszik sokat vagy

Nagyon függ attól, hogy mennyire nyomod neki. Én általában úgy közlekedek, hogy még az 1,2es Corsa is legyorsul a lámpánál. :D
De volt már olyan, hogy kinulláztam a BC-t és folyamatos kigyorsulás és mindenkit leelőzés, akkor 12,5.
Valszínü a 8l/város ideális állapot (de volt már ilyen), de 8,5nél akkor sem lehet több. De ha 9 litert enne városban, akkor is elégedett lennék a fogyasztással (ekkora autónál).
Száz szónak is egy a vége, az tuti, hogy az 1,4es Golf IV-em többet fogyasztott városban!!!! Igaz azt az embert, aki kitalálta azt az 1,4es erőforrást, élete végéig féllábra kellene állítani!!!!! :twisted:

B.

2007.02.28. 11:44

Bali525d írta:

Nagyon függ attól, hogy mennyire nyomod neki. Én általában úgy közlekedek, hogy még az 1,2es Corsa is legyorsul a lámpánál. :D
De volt már olyan, hogy kinulláztam a BC-t és folyamatos kigyorsulás és mindenkit leelőzés, akkor 12,5.
Valszínü a 8l/város ideális állapot (de volt már ilyen), de 8,5nél akkor sem lehet több. De ha 9 litert enne városban, akkor is elégedett lennék a fogyasztással (ekkora autónál).

Így van! :lol:
Száz szónak is egy a vége, az tuti, hogy az 1,4es Golf IV-em többet fogyasztott városban!!!! Igaz azt az embert, aki kitalálta azt az 1,4es erőforrást, élete végéig féllábra kellene állítani!!!!! :twisted:

B.

2007.02.28. 12:22

Nekem az 523i nullázás óta 8,6 körül jár, ennek a nagy része országút, 120-140-es tempó. Szerintem városban sem lesz több 10l-nél.

Az E36 325 TDS 7-8 között evett vegyesen.
mindkettő manuál.

:sör:

2007.02.28. 19:50

csipi írta:Nekem az 523i nullázás óta 8,6 körül jár, ennek a nagy része országút, 120-140-es tempó. Szerintem városban sem lesz több 10l-nél.

Az E36 325 TDS 7-8 között evett vegyesen.
mindkettő manuál.

:sör:

Ez már korrekt, az én 523-om is így evett, de volt hogy lement 8,2-re... :wink: (70%vidék 30%város) A mostani 525DA többet eszik gázolajból! :? Ráfogom az ótomata váltóra. 8)

2007.02.28. 20:20

Szerintem nagyjából jók lehetnek amiket írtak. Nekem is 30D van, automata ez is 10 (+- 0,5) litert fogyaszt átlagban a városban, de volt már 21 km/óra átlagsebességgel 13 liter is. De ettől többet sehogy nem sikerült a torkán letuszkolni. :D Amikor kipróbáltam hogyan fogok vezetni dédnagypapa koromban akkor 7 liter is elég volt neki. De nem sokáig bírtam még túl fiatal vagyok ehhez. Odafigyelő használattal (motorfék, lehetőleg ne lassuljon az autó 10-20 km/óra alá, hogy ne kelljen ekkora tömeget megmozdítani, felvéve a forgalom ritmusát illetve picit alatta, hogy a következő lámpánál már jókor érjem utol őket, de a megengedett sebességet mindig elérve haladtam) 8-8,5 litert mutatott a BC.
Ez nekem elég pontos, de könnyen átállíthatók a kiszámolás paraméterei. Volt, hogy egy szerelő miután az ügyfele sokat birizgálta a kijelzett fogyasztás miatt így "oldotta" meg a "csökkenést". Befolyásolhatja még több "nem rosszindulatú" paraméter is a BC pld. a kerékméret.
Végül: a család második autója 1,2 Puntó II csak városban tud kevesebbet fogyasztani, országúton 1-1,5 literrel többet eszik és 150 km/óra átlagnál többet sehogy nem lehet vele elérni! :D

Üdv Zoli

2007.02.28. 21:12

kamon írta:Az enyém csak 1,5 l eszik városban , mondjuk ilyenkor otthon hagyok 4 hengert mert tapolca kisváros elég 2 is . :wink:

Na bravó :taps:

2007.02.28. 22:18

Erre mondok neked egy példát dcs!
Tavaly vagy tavaly előtt nyáron, mentünk le horvátba nyaralni, az új autópályán, szép kényelmes tempóban 100 felett 5,6l!!!! volt a fogyasztásom, computer szerint, nem akartam hinni a szememnek, közben barátnőm apukájának a 740 es bömbije 17 el szaladt el :D
Kútnál tank számológép azonnal elő és deci pontosan ugyan azt az értéket számoltam ki, ekkor mégjobban beleszerettem a vasba!! :)
És tudod mi a dúrva, hogy muterom passatja ami 1 éves 1,9 pdtdi ugyan ennyit eszik... és 60 lóval kevesebb :lol:
Hozzászólás küldése

VigLink badge