Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Diseles vagy Benzines vagy?

Diesel
266
49%
Benzin
280
51%

Szavazatok száma : 546

2009.04.03. 16:17

strobi írta:
Marc528i írta:Ma sikerült kipróbálnom egy 535d-t csak egy kanyar erejéig.Nagyon durva!!Hihetetlen nyomaték és menetteljesítmény :) .Nagyon megfogott főleg ahogyan megy.Csak gyorsul gyorsul és gyorsul :) .Eggyetlen hibája hogy amire én hozzájutnék addigra már előjönnek a betegségei :roll:

Ráadásúl duplán előjön mert hát ugye az 535D az dupla turbós... :lol:

Igen dupla turbós a kicsi 1500fodulatig, 1500tól 2500ig a kicsi-nagy eggyüt müködik 2500tól
csak a nagy megyen .maximum 170ezernél csere
kicsi-194.000ft
nagy-340.000ft
üdv zoli
Sziasztok
Ebbe az irásba muszály belejavitani voltam ma a szervizbe és kiváncsiságbol belenéztünk az 535d szervizeibe 18db,a legnagyobb meglepetésre még TURBO cserés auto még nem VOLT pedig olyan is jár oda amibe 360-ezer van.Ennél már nincs turbo gond :roll:
üdv zoli
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára lepke 2009.05.04. 16:17-kor.

2009.04.03. 16:30

DIESEL!!!

30d az isten.

25d a császár.

25tds a KIRÁLY.

(szerencsére 35d-t, 535i-t és 540i-t még nem próbáltam)

ebben a mai helyzetben királynak sem rossz lenni. 8)

2009.04.03. 16:40

kovessyroli írta:DIESEL!!!

30d az isten.

25d a császár.

25tds a KIRÁLY.

Helo kovessyroli
A talin kipróbálhatod 535d :wink: képek a képtárba
üdv zoli

2009.04.03. 21:02

lepke írta:

30d az isten.

25d a császár.

25tds a KIRÁLY.

Helo kovessyroli
üdv zoli

Hm.. még én sem mentem 35d-vel. :roll: :lol: Tiédben van dynamic drive meg aktiv kormány? Én annak a működésére lennék kiváncsi, mert szerintem a miénkbe valami nem oké néha :cry:

2009.04.03. 21:07

mate írta:
lepke írta:

30d az isten.

25d a császár.

25tds a KIRÁLY.

Helo kovessyroli
üdv zoli

Hm.. még én sem mentem 35d-vel. :roll: :lol: Tiédben van dynamic drive meg aktiv kormány? Én annak a működésére lennék kiváncsi, mert szerintem a miénkbe valami nem oké néha :cry:

Helo Máté
Van benne ,viszont elöröl kimaradt a pohártarto ami nem alap ez tiszta RÖHEJ :lol: :lol:
üdv zoli

2009.04.03. 21:14

lepke írta:
mate írta:
lepke írta:

30d az isten.

25d a császár.

25tds a KIRÁLY.

Helo kovessyroli
üdv zoli

Helo Máté
Van benne ,viszont elöröl kimaradt a pohártarto ami nem alap ez tiszta RÖHEJ :lol: :lol:
üdv zoli

Nem röhej, nekem sincsen ne aggódj :lol: Ezért egyedi :wink: , amúgy meg nekem nem is tetszik :roll: Akkor meg szabad majd kukkantani menetközben, hogy nálad, hogy dolgozik a rendszer?

2009.04.03. 21:32

mate írta:
lepke írta:
mate írta:
lepke írta:

30d az isten.

25d a császár.

25tds a KIRÁLY.

Helo kovessyroli
üdv zoli

Helo Máté
üdv zoli

Nem röhej, nekem sincsen ne aggódj :lol: Ezért egyedi :wink: , amúgy meg nekem nem is tetszik :roll: Akkor meg szabad majd kukkantani menetközben, hogy nálad, hogy dolgozik a rendszer?

Hello Máté
TERMÉSZETESEN hasonlit a kormányzása a gokartra :wink:
üdv zoli

2009.04.03. 21:51

lepke írta:

30d az isten.

25d a császár.

25tds a KIRÁLY.

Helo kovessyroli
üdv zoli

hali.
komolyan?
nagyom kíváncsi vagyok rá, egyik ismerősöm azt mondta, hogy lef@sta a bokáját, akkora élmény volt.
de legjobb lenne, ha inkább ki sem próbálnám :oops: akkor úgyis mindent ahhoz hasonlítok.
azért köszönöm a lehetőséget.
melyik talira gondoltál :?:

2009.04.03. 21:57

kovessyroli írta:
lepke írta:

30d az isten.

25d a császár.

25tds a KIRÁLY.

Helo kovessyroli
üdv zoli

hali.
komolyan?
nagyom kíváncsi vagyok rá, egyik ismerősöm azt mondta, hogy lef@sta a bokáját, akkora élmény volt.
de legjobb lenne, ha inkább ki sem próbálnám :oops: akkor úgyis mindent ahhoz hasonlítok.
azért köszönöm a lehetőséget.
melyik talira gondoltál :?:

Helo
A velenceire biztos megyünk, :drive
üdv zoli

2009.05.06. 06:23

Na ja 35d! Nem ültem még benne, de van elképzelésem róla, hogy mennyire mehet. Ha csak a sajátomból indulok ki, már az is durva, ahogy ez megy :D Még Jackson Vényócára lennék kíváncsi. Az sem lehet rossz... :twisted:

2009.05.06. 10:36

touring írta:Na ja 35d! Nem ültem még benne, de van elképzelésem róla, hogy mennyire mehet. Ha csak a sajátomból indulok ki, már az is durva, ahogy ez megy :D Még Jackson Vényócára lennék kíváncsi. Az sem lehet rossz... :twisted:

Majd szerét ejtjük annak is csak nyári gumit kéne venni rá.

Jackson, aki gumin rágódik

Benzin+kompresszor

2009.05.06. 15:47

Sziasztok!

Én a kompresszoros benzinmotorokra esküszöm. Egyesítik a dízel és a benzines előnyeit (nagy nyomaték, pörgős motor), a hátrányok átvétele nélkül (turbójuk, turbócsere, légtömegmérő). Egyetlen szépséghibájuk, hogy a modern, chippel programozott kompresszor kit-ek 4000 EUR-ónál kezdődnek :cry:

Üdv,
szpbmw

Re: Benzin+kompresszor

2009.05.06. 17:53

szpbmw írta:Sziasztok!

Én a kompresszoros benzinmotorokra esküszöm. Egyesítik a dízel és a benzines előnyeit (nagy nyomaték, pörgős motor), a hátrányok átvétele nélkül (turbójuk, turbócsere, légtömegmérő). Egyetlen szépséghibájuk, hogy a modern, chippel programozott kompresszor kit-ek 4000 EUR-ónál kezdődnek :cry:

Üdv,
szpbmw

Azért ez eléggé "combos" szépséghiba! :lol:

2009.05.06. 17:56

szpbmw írta:Sziasztok!

Üdv,
szpbmw

És mi a diffi a kompresszor és a Turbó között? Csak ezért értetlenkedem mert a Turbó ugyebár egy Turbina (kilépő gáz oldalon) és egy Kompresszorból (ami a levegőt sűríti a szívó oldalon) áll. Most akkor mit jelent az általad kompresszorosnak titulált?
Egy villany motorral hajtott kompresszor a szívó oldalon?

Jackson, aki nem érti

2009.05.06. 18:49

Szia!

Lényeges különbség, hogy a turbót a kilépő gáz hajtja, ezért van alacsony fordulaton turbólyuk. A kompresszort ellenben a főtengelyről hajtják meg, így minden fordulatszámon stabil (előre beállítot) nyomást tart. Ráadásul az új kompresszorokon kuplung is van, ami leveszi a hajtást, ha nincs rá szükség.
Ha megnézed a klímakompresszorod, az pont így működik (csak hűtőgázt sürít, nem levegőt), és igazából közelebb van egy modern kompresszorhoz, mint bármelyik turbó. Persze ezen kívül még sok apróbb különbség is van. A hozzáadott teljesítmény természetesen nagyságrendekkel nagyobb, mint a turbó esetében.

Szóval, ha valakinek a kompresszorról az amerikai filmek jutnak eszébe, ahol a motorháztetőből hatalmas szívócsonkok emelkednek ki, azt nyugodtan el lehet felejteni.

pld. az egyik prémiumkategóriás gyártó: http://www.vf-engineering.com/

Jackson, a Te autódhoz is van:
260LE -> 415LE :D
324Nm -> 400Nm :D
$0 -> $6000 :cry:

Nem véletlen, hogy a világ jelenleg leggyorsabb utcai autója a G-power Hurricane (Brabus Mercedest ütötte ki), ahol az M5-ös BMW-re nem szégyelltek 2db kompresszort felrakni (mindkét oldalra egyet-egyet).

Üdv,
szpbmw

jackson írta:
És mi a diffi a kompresszor és a Turbó között? Csak ezért értetlenkedem mert a Turbó ugyebár egy Turbina (kilépő gáz oldalon) és egy Kompresszorból (ami a levegőt sűríti a szívó oldalon) áll. Most akkor mit jelent az általad kompresszorosnak titulált?

Jackson, aki nem érti

2009.05.06. 19:10

szpbmw írta:Szia!

Lényeges különbség, hogy a turbót a kilépő gáz hajtja, ezért van alacsony fordulaton turbólyuk. A kompresszort ellenben a főtengelyről hajtják meg, így minden fordulatszámon stabil (előre beállítot) nyomást tart. Ráadásul az új kompresszorokon kuplung is van, ami leveszi a hajtást, ha nincs rá szükség.
Ha megnézed a klímakompresszorod, az pont így működik (csak hűtőgázt sürít, nem levegőt), és igazából közelebb van egy modern kompresszorhoz, mint bármelyik turbó. Persze ezen kívül még sok apróbb különbség is van. A hozzáadott teljesítmény természetesen nagyságrendekkel nagyobb, mint a turbó esetében.

Szóval, ha valakinek a kompresszorról az amerikai filmek jutnak eszébe, ahol a motorháztetőből hatalmas szívócsonkok emelkednek ki, azt nyugodtan el lehet felejteni.

Nem véletlen, hogy a világ jelenleg leggyorsabb utcai autója a G-power Hurricane (Brabus Mercedest ütötte ki), ahol az M5-ös BMW-re nem szégyelltek 2db kompresszort felrakni (mindkét oldalra egyet-egyet).

Üdv,
szpbmw

jackson írta:

Jackson, aki nem érti

Így van, a G-power az egyik legjobb cég, kompresszorra esküsznek. :wink:

2009.05.06. 19:18

Üdv,
szpbmw

jackson írta:

Jackson, aki nem érti

Helo szpbmw
Ha jól értelmezem 1milliót ráköltök és van 1M5-öm
üdv zoli

2009.05.06. 20:15

a kis telhetetlen! két turbója van, most meg kell mellé két kompresszor is! :lol: :lol:

2009.05.06. 20:25

Labi írta:a kis telhetetlen! két turbója van, most meg kell mellé két kompresszor is! :lol: :lol:

Helo Labi
Plussz 10cm emelés :lol: :lol:
üdv zoli

2009.05.06. 22:01

Üdv,
szpbmw

Köszi igy már érthetőbb. Nem villanyos hanem főtengelyről hajtott kompresszor. A LE és Nm adatok viszont nem jók pedig megnéztem a honlapon is. A nyomaték talán más mérték egységben van mert a motor 440Nm az tuti és a váltó is arra van méretezve azér A5S440Z a kódja. Na de hopp itt jön a poén. Oké rakhatsz bele ilyet de ehhez akkor váltó csere, futóműerősités és igy is elöbb fog meghalni mint a sima széria kocsi.

Jackson, aki marad a nyamvadt kis 440Nm és 286Le-nél 8)
Hozzászólás küldése

VigLink badge