![]() |
2009.04.03. 16:17
strobi írta:Marc528i írta:Ma sikerült kipróbálnom egy 535d-t csak egy kanyar erejéig.Nagyon durva!!Hihetetlen nyomaték és menetteljesítmény.Nagyon megfogott főleg ahogyan megy.Csak gyorsul gyorsul és gyorsul
.Eggyetlen hibája hogy amire én hozzájutnék addigra már előjönnek a betegségei
Ráadásúl duplán előjön mert hát ugye az 535D az dupla turbós...
2009.04.03. 16:30
2009.04.03. 16:40
kovessyroli írta:DIESEL!!!
30d az isten.
25d a császár.
25tds a KIRÁLY.
(szerencsére 35d-t, 535i-t és 540i-t még nem próbáltam)
ebben a mai helyzetben királynak sem rossz lenni.
2009.04.03. 21:02
lepke írta:kovessyroli írta:DIESEL!!!
30d az isten.
25d a császár.
25tds a KIRÁLY.
Helo kovessyroli
A talin kipróbálhatod 535dképek a képtárba
üdv zoli
2009.04.03. 21:07
mate írta:lepke írta:kovessyroli írta:DIESEL!!!
30d az isten.
25d a császár.
25tds a KIRÁLY.
Helo kovessyroli
üdv zoli
Hm.. még én sem mentem 35d-vel.![]()
Tiédben van dynamic drive meg aktiv kormány? Én annak a működésére lennék kiváncsi, mert szerintem a miénkbe valami nem oké néha
2009.04.03. 21:14
lepke írta:mate írta:lepke írta:kovessyroli írta:DIESEL!!!
30d az isten.
25d a császár.
25tds a KIRÁLY.
Helo kovessyroli
üdv zoli
Tiédben van dynamic drive meg aktiv kormány? Én annak a működésére lennék kiváncsi, mert szerintem a miénkbe valami nem oké néha
Helo Máté
Van benne ,viszont elöröl kimaradt a pohártarto ami nem alap ez tiszta RÖHEJ![]()
![]()
üdv zoli
2009.04.03. 21:32
mate írta:lepke írta:mate írta:lepke írta:kovessyroli írta:DIESEL!!!
30d az isten.
25d a császár.
25tds a KIRÁLY.
Helo kovessyroli
üdv zoli
Helo Máté
Van benne ,viszont elöröl kimaradt a pohártarto ami nem alap ez tiszta RÖHEJ![]()
![]()
üdv zoli
Nem röhej, nekem sincsen ne aggódjEzért egyedi
, amúgy meg nekem nem is tetszik
Akkor meg szabad majd kukkantani menetközben, hogy nálad, hogy dolgozik a rendszer?
2009.04.03. 21:51
lepke írta:kovessyroli írta:DIESEL!!!
30d az isten.
25d a császár.
25tds a KIRÁLY.
Helo kovessyroli
üdv zoli
2009.04.03. 21:57
kovessyroli írta:lepke írta:kovessyroli írta:DIESEL!!!
30d az isten.
25d a császár.
25tds a KIRÁLY.
Helo kovessyroli
üdv zoli
hali.
komolyan?
nagyom kíváncsi vagyok rá, egyik ismerősöm azt mondta, hogy lef@sta a bokáját, akkora élmény volt.
de legjobb lenne, ha inkább ki sem próbálnámakkor úgyis mindent ahhoz hasonlítok.
azért köszönöm a lehetőséget.
melyik talira gondoltál
2009.05.06. 06:23
2009.05.06. 10:36
touring írta:Na ja 35d! Nem ültem még benne, de van elképzelésem róla, hogy mennyire mehet. Ha csak a sajátomból indulok ki, már az is durva, ahogy ez megyMég Jackson Vényócára lennék kíváncsi. Az sem lehet rossz...
2009.05.06. 15:47
2009.05.06. 17:53
szpbmw írta:Sziasztok!
Én a kompresszoros benzinmotorokra esküszöm. Egyesítik a dízel és a benzines előnyeit (nagy nyomaték, pörgős motor), a hátrányok átvétele nélkül (turbójuk, turbócsere, légtömegmérő). Egyetlen szépséghibájuk, hogy a modern, chippel programozott kompresszor kit-ek 4000 EUR-ónál kezdődnek![]()
Üdv,
szpbmw
2009.05.06. 17:56
szpbmw írta:Sziasztok!
Én a kompresszoros benzinmotorokra esküszöm. Egyesítik a dízel és a benzines előnyeit (nagy nyomaték, pörgős motor), a hátrányok átvétele nélkül (turbójuk, turbócsere, légtömegmérő). Egyetlen szépséghibájuk, hogy a modern, chippel programozott kompresszor kit-ek 4000 EUR-ónál kezdődnek![]()
Üdv,
szpbmw
2009.05.06. 18:49
jackson írta:
És mi a diffi a kompresszor és a Turbó között? Csak ezért értetlenkedem mert a Turbó ugyebár egy Turbina (kilépő gáz oldalon) és egy Kompresszorból (ami a levegőt sűríti a szívó oldalon) áll. Most akkor mit jelent az általad kompresszorosnak titulált?
Egy villany motorral hajtott kompresszor a szívó oldalon?
Jackson, aki nem érti
2009.05.06. 19:10
szpbmw írta:Szia!
Lényeges különbség, hogy a turbót a kilépő gáz hajtja, ezért van alacsony fordulaton turbólyuk. A kompresszort ellenben a főtengelyről hajtják meg, így minden fordulatszámon stabil (előre beállítot) nyomást tart. Ráadásul az új kompresszorokon kuplung is van, ami leveszi a hajtást, ha nincs rá szükség.
Ha megnézed a klímakompresszorod, az pont így működik (csak hűtőgázt sürít, nem levegőt), és igazából közelebb van egy modern kompresszorhoz, mint bármelyik turbó. Persze ezen kívül még sok apróbb különbség is van. A hozzáadott teljesítmény természetesen nagyságrendekkel nagyobb, mint a turbó esetében.
Szóval, ha valakinek a kompresszorról az amerikai filmek jutnak eszébe, ahol a motorháztetőből hatalmas szívócsonkok emelkednek ki, azt nyugodtan el lehet felejteni.
pld. az egyik prémiumkategóriás gyártó: http://www.vf-engineering.com/
Jackson, a Te autódhoz is van:
260LE -> 415LE![]()
324Nm -> 400Nm![]()
$0 -> $6000![]()
Nem véletlen, hogy a világ jelenleg leggyorsabb utcai autója a G-power Hurricane (Brabus Mercedest ütötte ki), ahol az M5-ös BMW-re nem szégyelltek 2db kompresszort felrakni (mindkét oldalra egyet-egyet).
Üdv,
szpbmwjackson írta:
És mi a diffi a kompresszor és a Turbó között? Csak ezért értetlenkedem mert a Turbó ugyebár egy Turbina (kilépő gáz oldalon) és egy Kompresszorból (ami a levegőt sűríti a szívó oldalon) áll. Most akkor mit jelent az általad kompresszorosnak titulált?
Jackson, aki nem érti
2009.05.06. 19:18
Lényeges különbség, hogy a turbót a kilépő gáz hajtja, ezért van alacsony fordulaton turbólyuk. A kompresszort ellenben a főtengelyről hajtják meg, így minden fordulatszámon stabil (előre beállítot) nyomást tart. Ráadásul az új kompresszorokon kuplung is van, ami leveszi a hajtást, ha nincs rá szükség.
Ha megnézed a klímakompresszorod, az pont így működik (csak hűtőgázt sürít, nem levegőt), és igazából közelebb van egy modern kompresszorhoz, mint bármelyik turbó. Persze ezen kívül még sok apróbb különbség is van. A hozzáadott teljesítmény természetesen nagyságrendekkel nagyobb, mint a turbó esetében.
Szóval, ha valakinek a kompresszorról az amerikai filmek jutnak eszébe, ahol a motorháztetőből hatalmas szívócsonkok emelkednek ki, azt nyugodtan el lehet felejteni.
260LE -> 415LE![]()
324Nm -> 400Nm![]()
$0 -> $6000![]()
Nem véletlen, hogy a világ jelenleg leggyorsabb utcai autója a G-power Hurricane (Brabus Mercedest ütötte ki), ahol az M5-ös BMW-re nem szégyelltek 2db kompresszort felrakni (mindkét oldalra egyet-egyet).
Üdv,
szpbmwjackson írta:
Jackson, aki nem érti
2009.05.06. 20:15
2009.05.06. 20:25
Labi írta:a kis telhetetlen! két turbója van, most meg kell mellé két kompresszor is!![]()
2009.05.06. 22:01
260LE -> 415LE![]()
324Nm -> 400Nm![]()
$0 -> $6000![]()
Üdv,
szpbmw