![]() |
2017.03.29. 10:35
Padre540 írta:Afterdark írta:35i és 40i kardántengely eltérő egymástól?
Az ETK szerint ha bekerül a 4.4-es motor, akkor a váltótól hátrafelé mindent cserélnem kell...
Igen,a kardán és a difi is (nem csak az áttétel) más.
Ha marad a 35i váltó,akkor nem kell semmit cserélni. (Bár azt nem tudom hogy az maradhat-e)
A két váltó típusa ugyanaz,de a cikkszám más.Az a sejtésem,hogy a wandler különbözik,a nyomatékkülönbséget gondolom egy erősebbel oldották meg.
Ha felraksz egy 40i váltót és méretben nem különbözik,akkor maradhat a 35 kardán,difi.
Viszont ha méretben is más,mondjuk hosszabb,akkor fog kelleni a 40 kardán.Mivel a 40 difi blöro hosszabb,így difit is kell cserélni.
Amikor a manuált cserélte muhaati nekem 5-ösről 6-osra,azt hittük hogy plug&play,de a 40 difi blöro miatt a kardán rövidebb.Ez úgy lett megoldva,hogy 35 kardán eleje,40 hátulja.Ne hegesztésre gondolj,vagy kókányolásra,"csak" szét-össze.Azt nem tudom hogy ez automatánál működik-e.
2017.03.29. 10:39
Afterdark írta:Padre540 írta:Afterdark írta:35i és 40i kardántengely eltérő egymástól?
Az ETK szerint ha bekerül a 4.4-es motor, akkor a váltótól hátrafelé mindent cserélnem kell...
Igen,a kardán és a difi is (nem csak az áttétel) más.
Ha marad a 35i váltó,akkor nem kell semmit cserélni. (Bár azt nem tudom hogy az maradhat-e)
A két váltó típusa ugyanaz,de a cikkszám más.Az a sejtésem,hogy a wandler különbözik,a nyomatékkülönbséget gondolom egy erősebbel oldották meg.
Ha felraksz egy 40i váltót és méretben nem különbözik,akkor maradhat a 35 kardán,difi.
Viszont ha méretben is más,mondjuk hosszabb,akkor fog kelleni a 40 kardán.Mivel a 40 difi blöro hosszabb,így difit is kell cserélni.
Amikor a manuált cserélte muhaati nekem 5-ösről 6-osra,azt hittük hogy plug&play,de a 40 difi blöro miatt a kardán rövidebb.Ez úgy lett megoldva,hogy 35 kardán eleje,40 hátulja.Ne hegesztésre gondolj,vagy kókányolásra,"csak" szét-össze.Azt nem tudom hogy ez automatánál működik-e.
Köszi a választ Sanyi!
A wandler esetében van eltérés, fizikai méreteiben megegyezik a két váltó. A 35i esetében L31-es wandler van benne a 40i esetében K31. Ha 40i váltót teszek fel nem lesz más a váltókihajtása? Ahogy etk-ban láttam más lesz, és akkor megint borul az egész hajtás diffistől. :/
Viszont ha a 40i wandler megy a 35i váltóval az érdekes lehet. Halálra szopatom magam ezzel a legózással.
2017.03.29. 11:14
attila94 írta:
A tempomatot nem bukod el az áttételmódosítás miatt? Volt erről téma nem rég, de nem tudom mi lett a verdikt. (vagy lett-e)
2017.03.29. 11:28
Padre540 írta:attila94 írta:
A tempomatot nem bukod el az áttételmódosítás miatt? Volt erről téma nem rég, de nem tudom mi lett a verdikt. (vagy lett-e)
Ha van DSC akkor lehetnek problémák talán.
A váltó áttétele szerintem megegyezik,a difi 2.81-2.93,ennyi tolerancia talán belefér.
Az biztos,ha mégsem,akkor úgy tudom hogy megoldás még mindig nincs rá.
A tuti a teljes hajtáslánc csere lenne.
2017.03.29. 15:00
Padre540 írta:attila94 írta:
Ha van DSC akkor lehetnek problémák talán.
A váltó áttétele szerintem megegyezik,a difi 2.81-2.93,ennyi tolerancia talán belefér.
Az biztos,ha mégsem,akkor úgy tudom hogy megoldás még mindig nincs rá.
A tuti a teljes hajtáslánc csere lenne.
2017.03.29. 15:29
Afterdark írta:Én csak azt nem értem, hogy ha felteszek egy 40i hajtásláncot, azt hogyan tudom a mostani váltómhoz illeszteni, ha ETK szerint más a váltó utáni csatlakozás? Mert a felújított váltómat nem szeretném feláldozni, max kap egy 40i wandlert.
2017.03.29. 19:01
Padre540 írta:Afterdark írta:Én csak azt nem értem, hogy ha felteszek egy 40i hajtásláncot, azt hogyan tudom a mostani váltómhoz illeszteni, ha ETK szerint más a váltó utáni csatlakozás? Mert a felújított váltómat nem szeretném feláldozni, max kap egy 40i wandlert.
A kérdést meg Én nem értem.![]()
Ha nem akarod feláldozni a váltód,tudsz szerezni 40 wandlert,akkor megoldva elvileg.Régi váltó,régi kardán,régi difi.A kihajtás rész nem módosul.
Vagy milyen csatlakozásra gondolsz?
2017.03.29. 19:14
Afterdark írta:Pedig jól értetted. Ha wandlert is lehet önállóan cserélni, akkor azt fog kapni egy 40i-ből. Így tud maradni a régi váltó, régi hajtás.
A kérdés csak az, hogy a 35i hajtása nem kevés-e a 40i-hez. Ha viszont kell neki a 40i hajtása, akkor komplett váltót kell szerintem cserélnem mert ahogyan olvasgattam a neten nem illeszthető hozzá a 35i váltója, hiába azonos típusú.
De ha a többi szaki is helyretenné a dolgot, akkor még okosabbak tudnánk lenni.![]()
2017.03.29. 19:20
Padre540 írta:Afterdark írta:Pedig jól értetted. Ha wandlert is lehet önállóan cserélni, akkor azt fog kapni egy 40i-ből. Így tud maradni a régi váltó, régi hajtás.
A kérdés csak az, hogy a 35i hajtása nem kevés-e a 40i-hez. Ha viszont kell neki a 40i hajtása, akkor komplett váltót kell szerintem cserélnem mert ahogyan olvasgattam a neten nem illeszthető hozzá a 35i váltója, hiába azonos típusú.
De ha a többi szaki is helyretenné a dolgot, akkor még okosabbak tudnánk lenni.![]()
A harang biztos hogy ugyanaz.
Remélem nem angol autóból vetted a motort,mert annak a másik oldalon van az önindítója.
2017.03.29. 20:24
Afterdark írta:SvidronyA írta:Sziasztok!
Mivel az automataváltó -olajcsere- nem feltétlen a kérdésem feltevésére alkalmas topic, itt teszem fel: 2003-as 30i (természetesen Touring-nem tudom, releváns-e)-ban ZF váltó van?
Igen.
ZF 5hp19
2017.03.29. 23:52
Afterdark írta:Padre540 írta:Afterdark írta:Pedig jól értetted. Ha wandlert is lehet önállóan cserélni, akkor azt fog kapni egy 40i-ből. Így tud maradni a régi váltó, régi hajtás.
A harang biztos hogy ugyanaz.
Remélem nem angol autóból vetted a motort,mert annak a másik oldalon van az önindítója.
A wandler csere plug and play? Befolyásol e bármi mást?
A motor német autóból való.
2017.03.30. 05:21
Gallaca írta:Diffim van 40i-hez ha kell! Kardánt Ati beszerelte valakinek, így az már nincs meg. Féltengely 30d-ből jó hozzá cikkszám szerint úgy emlékszem, de talán az is megvan még a 40i-ből.
2017.03.30. 08:43
muhaati írta:Gallaca írta:Diffim van 40i-hez ha kell! Kardánt Ati beszerelte valakinek, így az már nincs meg. Féltengely 30d-ből jó hozzá cikkszám szerint úgy emlékszem, de talán az is megvan még a 40i-ből.
Megvan a régi, egy felfüggesztő kell hozzá, és hibátlan.
2017.04.01. 23:07
2017.04.03. 08:15
2017.04.03. 09:46
Geri22 írta:Sziasztok klub társak ! A hétvégén probléma támadt a szeretett e39 530d.mel o egy automata valtos faceliftes valtozat, elojel nelkul ellkezdett az alapjarat ingadozni/luktetni es ez erezheto menet kozben foleg kisebb fordulaton :/ teljesitmenybol nem veszitett az auto. Ha valaki talalkozott ezzel a problemaval az kerem segitsen .Nem szeretnek megint abban a hibaban esni , hogy minden anyam kinyja alkatreszt kicserelnek az auton es kiderul hogy par ezer ft os jelado a tettes. Koszonom
2017.04.03. 14:50
2017.04.03. 15:53
Geri22 írta:Köszi!Szerelőm telefonon azt mondta hogy magas nyomású szelep vagy piszkos vagy cserés. De csak holnap tudja meg nézni:/ de pl most hibátlanul jár a motor sem alapjáraton semnpedig menet közben nincs ez a lüktető motor járás.
2017.04.04. 12:43
2017.04.04. 14:28