Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.02.11. 23:28

jackson írta:
lepke írta:
basildon írta:
Azért ez nem ilyen egyszerű.
Minimum 2 oknál fogva nem erőltettem, hogy Lepke CH-ba küldje a lemezt.
1 -Svájc egyelőre nem EU tag. A vámkezelés mindennapos eljárás még ma is. Ugyan tavaly óta a schengeni egyezmény itt is érvényes de nézhetik gyanús adathordozónak, és akkor sok a hercehurca.
2 -Semmiképpen nem szerettem volna Lepkét ezzel terhelni.

Van még több ok is, de ennyi mára elég.

Időközben Lepkének megadtam a svájci címem. Csak rajta múlik, mit tesz vele.
Mindemellett a "bemutatkozó" írásomra olyan érzékenyen reagált, hogy felteszem, nem szívesen áldoz arra, hogy a lemez eljusson Svájcig.

Ettől függetlenül, Lepke, adósod vagyok egy nálam maradt navilemezzel valamint min. 2 db postaköltséggel, a próbálkozásért, hogy eljuttasd az édesanyám lakcímére.
Legkésőbb a legközelebbi Magyarhonba látogatásomkor szépen elrendezzük, hacsak nincs jobb javaslatod.

Mindezt azért ide írom, mert az utóbbi privát üzeneteimre nemigen reagált Lepke, és a bemutatkozó írásomra tett megjegyzéséből arra következtetek, hogy neheztel.
Gondoltam, hátha így tisztázhatjuk az ügyet.

Helo
A Lepke nem igen neheztel rád
már csak azért sem mikor mondtadt hogy találkozzunk X-helyen a LEPKE ott volt
vettem a PÜ-üzenetet
üdv zoli

Ha nagyon ne tudtok dülőre jutni.
Bepakolom az asszonyt a céges repcsibe és oda pattanunk hétvégre. Már ha adsz szállást két főre egy éjszakára, még úgy se láttam Svájcot.

Jackson, aki fillérekért tud repülni :lol:

Úgy tűnik, a dolgok elrendeződnek.
Ettől függetlenül 2 ember elfér. Ezen a hétvégén pont nem terveztünk menni sehova.
Ugyan vendegekre sem számítottunk, de legfeljebb hozod a modic-ot is :)

2010.02.12. 02:03

Pocilaci írta:4 éven keresztül process engineer - ként tevékenykedtem a győri philipsben ne akard már megmagyarázni hogy mi teszi tönkre a mechanikát....Ezeket gyártottuk
....szerinted mivel teszteltünk?????
+ os verbatim lemezekkel.....sima és dual is....

Üdv!

Nem akarom megmagyarázni, sőt nem is én találtam ki, hanem a BMW 4565922-02-es PUMA infója, ami elég hivatalosnak tűnik.
Én inkább a gyárnak hiszek...

Üdv!

2010.02.12. 17:52

204d1 írta:
Pocilaci írta:4 éven keresztül process engineer - ként tevékenykedtem a győri philipsben ne akard már megmagyarázni hogy mi teszi tönkre a mechanikát....Ezeket gyártottuk
....szerinted mivel teszteltünk?????
+ os verbatim lemezekkel.....sima és dual is....

Üdv!

Nem akarom megmagyarázni, sőt nem is én találtam ki, hanem a BMW 4565922-02-es PUMA infója, ami elég hivatalosnak tűnik.
Én inkább a gyárnak hiszek...

Üdv!

Akkor nem érted a dolgot...itt gyártották magyarországon a rechnerekbe a mechanikát, értsd magát az olvasó részt a loader motorral az opu-val...és a többivel...Ezeknek a gyártásával a győri philips foglalkozott én ott melóztam mint mérnök...láttam pár ezer darab ilyen vackot. És teszteéltük is rendesen...szerinted gyári nyomott lemezekkel???.... A BMW csak beépíti a beszállítóitol kapott cuccot...melyik akkor a gyári????
A BMW-nek az a jó ha te megveszed 50 valahány ezerért a csicsa lemezt és odaír mindent ...
De ha rám hallgatsz azt teszel bele amit akarsz....

Üdv!

2010.02.13. 00:04

Hello!

Ilyen típusú naviba szeretnék lemezt szerezni. Úgy tudom Mk4-es.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Valaki nem tudna egyet szerezni???
PÜ-ben egyeztethetnénk a kocsi pontosabb adatairól és amiről még szükséges.

üdv:csabi

2010.02.13. 02:47

csapszeek írta:Hello!

Ilyen típusú naviba szeretnék lemezt szerezni. Úgy tudom Mk4-es.

Kép
A képet a Képfeltöltés.hu tárolja. http://www.kepfeltoltes.hu

Valaki nem tudna egyet szerezni???
PÜ-ben egyeztethetnénk a kocsi pontosabb adatairól és amiről még szükséges.

Szia!

Mondjuk erre az egyeztetésre ott az adatlap megfelelő pontja, de a navihoz semmi köze ....szerintem...
Viszont azt jó lenne tudni merre laksz...Business vagy professional a navid...a térkép miatt nem mindegy
Pesten ott vannak Naviprofiék meg még sokan mások...ha gond van a navival...
Térkép meg van a neten rengeteg.... :google de nekem is akad ha kell....

2010.02.13. 08:29

Pocilaci írta:Business vagy professional a navid...

Ezt nem értem nem csak a rádióból van bussiness és professional?

Jackson, aki eddig úgy tudta csak egy fajta MKIV-van

2010.02.13. 09:00

Hello!

Mitől függ , hogy Business vagy Professional a navi??

Üdv:csabi

2010.02.13. 22:04

Mitől függ , hogy Business vagy Professional a navi??

Üdv:csabi

MK4-be csak egyféle térkép jó, "High" a neve.

2010.02.13. 22:49

admin vagy naviprofi!

Ez tényleg igy van ez a business vs. prof lemez? Mert eddig nem olvastam itt ilyenről. Vagy csak én vagyok figyelmetlen?
Mondjuk nekem 8 (sőt Vnyóc) mivel MKII-m van. 8O

Jackson, aki elbizonytalanodott

2010.02.14. 00:18

jackson írta:admin vagy naviprofi!

Ez tényleg igy van ez a business vs. prof lemez? Mert eddig nem olvastam itt ilyenről. Vagy csak én vagyok figyelmetlen?

E60-nál (és társai)van bussines navi és külön prof.
MK4-be a High való meg természetesen meg eszi a CD verziót is.

2010.02.14. 01:19

admin írta:

E60-nál (és társai)van bussines navi és külön prof.
MK4-be a High való meg természetesen meg eszi a CD verziót is.

Kicsit megkevertem sorry.....tényleg csak e60 -nál van a különbség...nekünk a High DVD kell....

2010.02.14. 22:18

Hello!

Letöltöttem egy "High" nevű térképet , 2010 eset , de nem volt jó.
Van valakinek olyan DVD-je ami működik és eltudná küldeni vagy adni egy link-et , hogy honnan tudnék ilyet letölteni.
Nem kérném ingyen , de nagyon sürgős lenne!

2010.02.14. 23:33

Letöltöttem egy "High" nevű térképet , 2010 eset , de nem volt jó.
Van valakinek olyan DVD-je ami működik és eltudná küldeni vagy adni egy link-et , hogy honnan tudnék ilyet letölteni.
Nem kérném ingyen , de nagyon sürgős lenne!

Jól írtad ki?Dual layeres lemezre írtad?Az MK4-en milyen szoftver van ismeri a dual layert?

2010.02.15. 09:37

204d1 írta:+ os lemezt nem nagyon kellene használni, hamar tönkreteszi a meghajtót, és ráadásként tíltott a használata BMW-ben.

Ha már valaki idéz, akkor vegye a fáradtságot és figyelmesen OLVASSON! Ez DVD PLUS lemezre vonatkozik, amelynek semmi köze a DVD +R lemezhez. Ahogy a szövegben is benne van a DVD PLUS egy olyan lemez, amelynek egyik oldalán adat, a másik oldalán pedig zene van, fizikailag a 2 hordozóréteg miatt vastagabb, ezért teszi tönkre a meghajtót. Ha nem hiszed, mérd meg a DVD -R és DVD + R vastagságát, mindkettő 1,2 mm, a DVD PLUS pedig 1,76mm, ahogy a szövegben is írva vagyon. De ha nem akarod megmérni, akkor egyszerű józan paraszti ésszel is kikövetkeztethető, hogy a DVD +R és DVD -R ugyanolyan magas tüskén van a boltban, DVD PLUS-ból 25db-os tüske pedig 1,4 cm-vel magasabb lenne.

2010.02.15. 14:21

A régebbi, nem i-dirve-os rendszerekben is használta a BMW a Professional és Business megnevezést. A business egység (rádiónavigáció) csak nyilakat rajzolt, ilyen fejegység létezett E46-ban, X3-ban és Z4-ben is. Az E46-os az ilyen:
Kép
A meghajtója ugyanolyan volt, mint a monitorosoké (mk2, mk3 vagy mk4), csak át volt kódolva a kimenete, ezért mindegyik ugyanazt a lemezt eszi, ami jelenleg HIGH megnevezésre hallgat.

2010.02.15. 18:18

Hello!
Kiírni jól írtam ki dupla rétegű DVD-re. A szoftverbe nem vagyok biztos , azt hol tudom megnézni? Ha nem , frissíteni hogy tudom??

2010.02.15. 18:42

Kiírni jól írtam ki dupla rétegű DVD-re. A szoftverbe nem vagyok biztos , azt hol tudom megnézni? Ha nem , frissíteni hogy tudom??

Letöltések-szoft. frissítés! Ott le van írva részletesen!
Nekem nem jött össze,valószínű azért mert Nero-val írtam!

2010.02.15. 20:00

http://bmw.e39.hu/firmware.html

De ha nem jó a szoftver akkor egy képfájl szerkesztő progival szed ki a nem kívánt nyelveket és akkor ráfér egy sima dvd-re.és azzal menni kel bármilyen szoft van a rechneren.

2010.02.15. 20:08

Köszönöm a segítséget , remélem így már menni fog

2010.02.16. 11:01

Üdv Urak

mivel nem olvasok vissza 125 oldalt, kérdezem, hogy 4:3-as tv-navit szeretnék update-elni 16:9-re, akkor mit kell kicserélni?
sejtem, hogy a fejet,a rechnert...
és még mit?
a kábelköteg ugyanaz?

ha netán már volt ilyen kérdés, és tudja valaki, hogy mikor kb, akkor szívesen elolvasom, nem szeretnék duplapostot.

a válaszokat akár priviben is várom.

köszi:)
R

u.i.: hol tudom megváltoztatni, hogy az új hozzászólásokat mutassa elől?:)
Hozzászólás küldése

VigLink badge