Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Diseles vagy Benzines vagy?

Diesel
266
49%
Benzin
280
51%

Szavazatok száma : 546

Re: Diesel vagy Benzin?

2012.04.12. 11:57

admin írta:Korlátozva volt az új tagoknak(pirosak)a szavazás.Most feloldottam de ha gyanúsat(szavazás miatti regisztráció) veszek észre letiltom. :!: :!:

Köszönöm,a többi friss (benzines :nyelves: :roker: )husi nevében!Meg is tettem a voksomat,vezetünk is,természetesen. :lol: :welcom :kösz :benzin :dance3 :benzin :dance3
Még annyit tennék hozzá,mindenféle trollkodás nélkül,hogy természetesen mindenki a saját szempontja(i) szerint preferálja a BMW-ket,aszerint vásárolja őket.Feljebb olvastam egy cartársat,aki 520dét hajt,teljes megelégedéssel használja évek óta,mert nem a motorja miatt vette,hanem a színe,fészliftje miatt :franko: ,az övé,az ő pénze,munkája fekszik benne,neki tetszik,és ez a lényeg.
Én személy szerint a benzines sorhatokon nőttem fel,egy dízelem voltE28 524td,az egy katasztrófa volt,pedig már akkor is dízel meghajtású "termelő eszközzel" kerestem a kenyerem,töltő állomásra max. illatosítóért mentem :D ,ezért vettem,hogy ingyért autózzak vele,hát többe volt,mint az utána következő azonos széria 28i-je,és az csak benzint kért,javítást nem. :facepalm:
Akkoriban ez sokkolt,mert a környezetemben mindenki korabeli benz dízelekkel járt (90-es évek legeleje),és azok értelmezhetetlen mennyiségű kilométerrel is hibátlanul üzemeltek,nekem is megfordult a kezem között pár, 300-300 000+km-es példány,és mind pipec volt. :franko: :taps:
Közben arra is rájöttem,hogy számomra a dízel motorral pont a BMW lényege,eszenciája vész el,nincs másik gyártó a sártekén,aki csak meg közelíteni tudná a BMW benzines sorhatjait,főleg az oldschool erőművekét.Magam sikeresen használtam igavonónak a legendás M30-at,főleg B35-öt,gyakorlatilag elpusztíthatatlan,szántani lehet vele :roker: :franko: ,LPG-vel húzta trélert,rajta a bobcattal,több hordó gázolajjal,stb,és ment,és ment,és ment,és..... :roker: :roker:
Ilyen jellegű használat/terhelés mellett a tds-ből,vagy az újabb csoda dízelekből,kb. egy nedves folt (sem)maradt volna a garázs padlóján :facepalm: .
A gázzal annyi volt az üa. költsége,mintha egy dízelt a kúton tankoltam volna. :D :dance :dance3 :hooray
Szóval én még ilyen konzervatív vagyok,nézzétek majd el nekem,jelszavam:vas,a vason!
Ezek az újabb benzinesek is nekem már kicsit sok a jóból,eddig ez a legújabb benines mocim a cégtől (M52B28TU) eddig vegyes az összkép,egyszer mentem egy legutolsó bangle 530i-vel,ami már 272lovas volt,hááát....
Rendesen elrejtették benne az a 272pacit :lol: ,volt benne alig 30 000mls,de nem éreztem azt a tolóerőt,amit a papírforma sejtetni engedett,gondoltam,na b+ Jóska,ez 1.5 sec-el nagyobbat megy 100-ig,mint a 750-ed,belevág úgy a székbe,hogy a franc megesz.Hát nem igazán :horse :neutral: ,csak nyúlt,mint az orrnyálka,mire megjött a kraft már váltott,vagy tiltott,csalódás volt na. :( :doglotlo: :facepalm:
Nekem mint elektronikai almafabékának :shock: az volt az érzésem,hogy pont az a sok sz@r elektronika,kütyü áll a teljesítmény (és a megbízhatóság,gazdaságosság)útjába,ami a régi vasakban nem volt.A jó öreg 35i-t/50i-t megugrasztottam egy egészséges kikckdownnal,ott nem volt mese,nyúlás,hanem nyomott székbe,ahogy azt kell.
Még annyit,az egészhez,hogy szerintem az új,közös csöves dízeleket nem fair összehasonlítani semmilyen szívó benzinessel,mert azokban nem attól van erő,nyomaték,hogy dízel vagy,hogy 1000x bar befecskendezési nyomás,vagy,hogy BMW,hanem mert T U R B Ó dízel!!!!
Picit tessék csak levenni a csövet a túró,és a moci közül,és menni egy karikát vele :nyelves: ,rögtön látható mekkora királyság a dízel. :roki
Esetleg helyet foglalni egy M30-al szerelt BMW-be,ami 1 bárral van töltve :lol: ....
Bocsi,hogy hosszú lett. :kösz
A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára 528i RHD 2012.04.12. 14:13-kor.

2012.04.12. 14:11

sracok, dieselt tettem a kocsiba es ugy latom, nem eszik kevesebbet, mi lehet a baj?

koltoi kerdes volt, ne vegyetek komolyan, egyik ismerosomnek sikerult megint gazolajat tankolni benzines kocsiba :roll:

2012.04.12. 14:21

orvil írta:sracok, dieselt tettem a kocsiba es ugy latom, nem eszik kevesebbet, mi lehet a baj?

koltoi kerdes volt, ne vegyetek komolyan, egyik ismerosomnek sikerult megint gazolajat tankolni benzines kocsiba :roll:

És azt hogyan?
Nem elég nagy betűkkel/számokkal van ráírva a kútra/töltőfejre, hogy mi van benne?
Vagy szórakozott professzor az ismerősöd?! :shock:

2012.04.12. 14:33

És egy igazán jóleső autózás után, parkolóban megállva, hallgatni a sercegve-pattogva hűlő fém hangját, közben alapjáraton hűteni kicsit a motort, na ilyenkor hátra menni és beleszagolni a kipufogó gázba:
Izgatóan illatos, édes, amilyen csak a :benzin tud lenni!
(meg a p..a!)

2012.04.12. 15:18

Jerry írta:
orvil írta:sracok, dieselt tettem a kocsiba es ugy latom, nem eszik kevesebbet, mi lehet a baj?

És azt hogyan?
Nem elég nagy betűkkel/számokkal van ráírva a kútra/töltőfejre, hogy mi van benne?

Nekem motoros klubtársam a tavalyi, 1 hetes Magyarországot körbemotorozó (és körbeivó) túrán a CBR 1100 XX-et tankolta tele gázolajjal :!: :mrgreen:

2012.04.12. 16:44

kovessyroli írta:
Jerry írta:

És azt hogyan?

igazabol van egy szep nagy matrica a kocsik tankjan hogy mit kell belecsapni, meg a tanksapka is szines, meg a kufej is szines ... benezte, ennyi. vicces de en is mindig 2x megnezem, szerencsere eddig nem volt gond.

Nekem motoros klubtársam a tavalyi, 1 hetes Magyarországot körbemotorozó (és körbeivó) túrán a CBR 1100 XX-et tankolta tele gázolajjal :!: :mrgreen:

OFF - kiados endurozas kozben volt, hogy elfelejtettem keveroolajat tolteni a tankba, CR250-nel ez nem egeszseges, majd par meter utan mikor ereztem hogy valami hianyzik potoltam, de a CBR mindig megkapta a finom 95-ost, imadom a tankbol felszallo benzin illatat. igaz, egyszer majdnem sikerult felgyujtanom a fehervaron egyik benzinkutat, mikor leszalltam tank nyit, toltofej elindul a tank fele, de valahogy kilovellt vagy 2 liter benzint a motorra a modulat alatt, az pedig szepen racsorgott a blokkra, langfelho, utolso pillanatban racsaptam a tanksapit, szep baleset lett volna ... meg a kutas volt felhaborodva mit attrakciozok, elkultem a picsaba hogy csereljenek fejet a kuton, idiotak ... :-D

2012.04.12. 17:21

LeviM5 írta:És egy igazán jóleső autózás után, parkolóban megállva, hallgatni a sercegve-pattogva hűlő fém hangját, közben alapjáraton hűteni kicsit a motort, na ilyenkor hátra menni és beleszagolni a kipufogó gázba:
(meg a p..a!)

Itt van az eb elhantolva :franko: :roker: ,bár nekem még nem volt olyan benzines BMW-m,amit vissza kellett :kari volna hűteni :mrgreen: ,de tervben van,ahogy vissza cuccolunk a Kárpát Medencébe. :D

2012.04.12. 20:13

528i RHD írta:
LeviM5 írta:És egy igazán jóleső autózás után, parkolóban megállva, hallgatni a sercegve-pattogva hűlő fém hangját, közben alapjáraton hűteni kicsit a motort, na ilyenkor hátra menni és beleszagolni a kipufogó gázba:
(meg a p..a!)

Itt van az eb elhantolva :franko: :roker: ,bár nekem még nem volt olyan benzines BMW-m,amit vissza kellett :kari volna hűteni :mrgreen: ,de tervben van,ahogy vissza cuccolunk a Kárpát Medencébe. :D

Jöhetnél már haza hoszabb időre, mint ezek a villámlátogatások... Meg kéne igyunk egy pálinkát! :wink:

Amúgy én egy kicsit furcsa vagyok, van egy diesel és három benzines.... :facepalm:

2012.04.12. 20:44

kzolee írta:
528i RHD írta:
(meg a p..a!)

Jöhetnél már haza hoszabb időre, mint ezek a villámlátogatások... Meg kéne igyunk egy pálinkát! :wink:

Amúgy én egy kicsit furcsa vagyok, van egy diesel és három benzines.... :facepalm:

Majd egyszer csak megyek,most úgysem zabálhatnék páleszt,tiszta göthös vagyok,mán hetek óta,"sosem hittem vó'na,hogy ilyen puruttya betegség megeshetik egy bakterrel"..... :kalapács

2012.04.19. 16:08

Üdv!

Úgy látom ez a legkiegyensúlyozottabb közösség, majdnem ugyanannyi dízelessel, mint benzinessel.

Most dízelre szavaztam, pedig benzines gépem van :) De azért mert dízel e39-re cserélnék. Imádom a benzinest, de a dízelt is. Elkezdtem nézni a fenntartási költségeket (mert asszonynak be kell adni a számokat), hát nem tudom.

2012.04.19. 18:02

ChPh írta: (mert asszonynak be kell adni a számokat), hát nem tudom.

:oops:
Mi sem mondjuk el... :oops:

2012.04.19. 18:09

simi64 írta:
ChPh írta: (mert asszonynak be kell adni a számokat), hát nem tudom.

:oops:
Mi sem mondjuk el... :oops:

Nincs titkolózás, a mostaninak is megvannak a számai, szerencsére szereti a BMW-t :)

2012.04.19. 19:05

ChPh írta:Üdv!

Úgy látom ez a legkiegyensúlyozottabb közösség, majdnem ugyanannyi dízelessel, mint benzinessel.

Most dízelre szavaztam, pedig benzines gépem van :) De azért mert dízel e39-re cserélnék. Imádom a benzinest, de a dízelt is. Elkezdtem nézni a fenntartási költségeket (mert asszonynak be kell adni a számokat), hát nem tudom.

Sokan így tesznek! Sajnálják a D-ket, hogy le vannak maradva és ezért szavaznak rájuk! :nyelves: :benzin ;)

2012.04.19. 19:08

Imco írta:

Sokan így tesznek! Sajnálják a D-ket, hogy le vannak maradva és ezért szavaznak rájuk! :nyelves: :benzin ;)

Hát nem tudom, részemről az M52 rosszabb esetben beveri a 13-at, akkor egy M54 touring mennyit eszik, mondjuk B25?
Meg még nem sokat láttam újabb benzines touringot...

2012.04.19. 19:43

Egy érdekesség: Mikor hideg van és tüzet kell rakni, jó segédlet a gázolaj!
Volt kollégám ezt összekeverte benzinnel, mert két kanna közül a benzinest fogta meg, a másik kezével a sört tartotta.
Nem akart a tűz felbátorodni a bogrács alatt és lazán odabaszott neki benzinnel. :neutral: Hát szerencsétlenségére a kanna vissza felé mozgásakor ráfröccsent a ruhájára is és lángra kapott. :facepalm: Mire jött a mentő, eszméletlen volt. Három hét kórház Pécsen, Táppénz. Még mindig. Mutatta a maradványokat. Az arca, melle, hasa, combjai, a műszer csodák csodájára kimaradt, iszonyat kínokat él át. :? Mivel barnabőrű, úgy köszöntöttem: A tűz égessen el! :lol: Látod, még az sem bír el a cigányokkal!-válaszolta. Kérdeztem tőle, miért van hogy a megyénkbe egy cigány volt aki dolgozik, az is táppénzen van és az én pénzemből dőzsöl? :lol: Aztán mutatta a sebeket...Nagyon vigyázzatok a benzinnel! Tűzgyújtásra: :diesel

2012.04.19. 20:18

ChPh írta:
Imco írta:

Hát nem tudom, részemről az M52 rosszabb esetben beveri a 13-at, akkor egy M54 touring mennyit eszik, mondjuk B25?

Üdv,nekem még 10 felett nem evett,igaz nem használom városban,és manuális.
Ja 2.8.

2012.04.19. 20:27

528i RHD írta:
ChPh írta:
Imco írta:

Üdv,nekem még 10 felett nem evett,igaz nem használom városban,és manuális.
Ja 2.8.

És M52 :) És szedan :)
Városon kívül nekem is 9 :)

2012.04.20. 23:22

Helo
A szavazás csak azért egyenlő MERT a benzinesek többször is szavazgatnak, a benzines adta hátrányt ezzel próbálják meg kompenzálni :lol: :lol:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek lepke az itt látható tagok köszönték meg: ChPh
Értékelés: 4.76%

2012.04.20. 23:33

Felesleges erre szavazást kiírni :) Aki nyomatékot akar és kicsi fogyasztást annak dízelt kell vennie :roker:
Nekem eddig amiatt nem volt problémám, hogy "dízel", csak a típus hibák miatt, az meg van benzinesben is
:nyelves:

2012.04.21. 06:52

ChPh írta:Hát nem tudom, részemről az M52 rosszabb esetben beveri a 13-at, akkor egy M54 touring mennyit eszik, mondjuk B25?

Külhon, autópálya 130 tempomat: 7,8 kb. 700km-re
Itthon pálya, 150 tempomat: 9,6
Folyamatos város: 10-11
...és a halálom a rövid távos (1-2km, hideg motorral) város: 11-13, télen 13-16.
Hozzászólás küldése

VigLink badge