Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: 525d

2012.02.27. 14:28

jlaci74 írta:
Jerry írta:Izzítógyertya, izzítórelé?
Inkább ezzel kellene kezdeni, mert jóval olcsóbb. Viszont mindenekelőtt egy tisztességes diagnosztika kellene rá.

Ilyen "melegben" már nem izzít a CR 25d.
Ott más baj lesz.

Én úgy tudtam, hogy ilyenkor is izzít. Motorhőmérséklettől függően. 18 fok felett már valóban nincs előizzítás, de az utóizzításnak 40 fokig működnie kell, nem? Valamit rosszul tudok? Igaz én csak a Bosch common rail technolódiáját "ismerem". Nem tudom a BMW variált-e valamit rajta.

2012.02.27. 16:24

Jerry írta:
jlaci74 írta:
Jerry írta:Izzítógyertya, izzítórelé?
Inkább ezzel kellene kezdeni, mert jóval olcsóbb. Viszont mindenekelőtt egy tisztességes diagnosztika kellene rá.

Ilyen "melegben" már nem izzít a CR 25d.
Ott más baj lesz.

Én úgy tudtam, hogy ilyenkor is izzít. Motorhőmérséklettől függően. 18 fok felett már valóban nincs előizzítás, de az utóizzításnak 40 fokig működnie kell, nem? Valamit rosszul tudok? Igaz én csak a Bosch common rail technolódiáját "ismerem". Nem tudom a BMW variált-e valamit rajta.

...én sem. :facepalm:
Majd 204d1 világosságot gyújt a sötét fejünkben, ha ide téved. :D

2012.03.04. 14:58

Sziasztok! 525d-m ben kicseréltük a 6 db izzítógyrtyát és az üzemanyagszűrőt is AC pumpa fél éve lett cserélve,de az autó nem indul!!! valakinek valami ötlete? üzemanyagszűrőig a nyomás 8 bar! tehát utána van a galiba.mágneses nyomástartó szelep?

2012.03.04. 21:06

bmw525dsedan írta:Sziasztok! 525d-m ben kicseréltük a 6 db izzítógyrtyát és az üzemanyagszűrőt is AC pumpa fél éve lett cserélve,de az autó nem indul!!! valakinek valami ötlete? üzemanyagszűrőig a nyomás 8 bar! tehát utána van a galiba.mágneses nyomástartó szelep?

És mi az előzmény? Egyik reggel nem indult? Vagy menet közben megállt?

2012.03.04. 21:13

barbrady írta:
bmw525dsedan írta:Sziasztok! 525d-m ben kicseréltük a 6 db izzítógyrtyát és az üzemanyagszűrőt is AC pumpa fél éve lett cserélve,de az autó nem indul!!! valakinek valami ötlete? üzemanyagszűrőig a nyomás 8 bar! tehát utána van a galiba.mágneses nyomástartó szelep?

És mi az előzmény? Egyik reggel nem indult? Vagy menet közben megállt?

Nincs sok értelme találgatni, Diagra vele.

2012.03.04. 21:49

Volt már diagon! alacsony indítási nyomást ír! de az ac fél éves benne nem hiszem h az lenne szar. 5 másodpercnyi tekertetés után beindul mostmár még egy új üzemanygszűrővel! de nem így kellene indulnia... :( Már kiiktattam a szűrőt is és ugy beindul,de akkor se pöccre, szóval már pass...

2012.03.04. 21:51

eesetleg tudna valaki nógrád megye környékén igazi bmw-s szerelőt? aki tudja is, hogy mi a pálya...

2012.03.04. 22:03

bmw525dsedan írta:Volt már diagon! alacsony indítási nyomást ír! de az ac fél éves benne nem hiszem h az lenne szar. 5 másodpercnyi tekertetés után beindul mostmár még egy új üzemanygszűrővel! de nem így kellene indulnia... :( Már kiiktattam a szűrőt is és ugy beindul,de akkor se pöccre, szóval már pass...

Ha melegen egyértelműen rosszabbul indul, mert lassabban épül a nyomás (a megváltozott viszkozitás miatt), akkor nagy valószínűséggel valamelyik porlasztód megnövekedett résolaja okozza a nyomásveszteséget. Én ezt ellenőrizném először, mivel a diagban csak annyit fogsz látni, hogy railcső indításkori nyomásfelépülési dinamikája elégtelen. Az nem fog látszani, hogy a railszivattyú tol keveset, vagy elvész a nyomás a résolajcsöveken...

A szűrő kiiktatása életveszély! Főleg magyar gázolajjal...

2012.03.04. 22:42

bmw525dsedan írta:eesetleg tudna valaki nógrád megye környékén igazi bmw-s szerelőt? aki tudja is, hogy mi a pálya...

Dunakeszi, mint szomszéd? :lol:
Ha érdekel PÜ!

2012.03.24. 14:57

Üdv!

Nem tudja vki, hogy 525D lendkereke megegyezik-e a 525TDs, vagy a 530D lendkerekével, vagy honnan tudom én ezt meg?
Kössz! :?

2012.03.24. 15:01

buglyoi írta:Üdv!

Nem tudja vki, hogy 525D lendkereke megegyezik-e a 525TDs, vagy a 530D lendkerekével, vagy honnan tudom én ezt meg?

Realoem.com a barátod.

2012.03.25. 20:07

hamoriarpi írta:

Realoem.com a barátod.

Hali!

megnéztem és nekem mind2 úgy tűnik a számok alapján h passzol a 525Dhez létezhet?

2012.03.25. 20:14

buglyoi írta:
hamoriarpi írta:

Realoem.com a barátod.

Hali!

megnéztem és nekem mind2 úgy tűnik a számok alapján h passzol a 525Dhez létezhet?

A 30d-vel megegyezik, de a tds-sel nem.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek barbrady az itt látható tagok köszönték meg: buglyoi
Értékelés: 4.76%

2012.03.28. 12:53

Sziasztok!megvolt a diag:generátor terhelési jel nincs...illetve üzemanayagelőnyomás senzor ...nem tudom mire érti ezt?!az autó melegen nem indul csak hidegindítóval,amit nem akarok félek a hengerfej miatt. Padlogáznal kanyaros uton kiírja az einspraching hibát,befecskendezést...valakinek valami ötlete?

2012.04.11. 22:15

bmw525dsedan írta:Sziasztok!megvolt a diag:generátor terhelési jel nincs...illetve üzemanayagelőnyomás senzor ...nem tudom mire érti ezt?!az autó melegen nem indul csak hidegindítóval,amit nem akarok félek a hengerfej miatt. Padlogáznal kanyaros uton kiírja az einspraching hibát,befecskendezést...valakinek valami ötlete?

Itt a hasraütéses ötletelés kemény kidobott 10, esetleg 100 ezreket jelenthet. Szerintem egy komoly dieseles vagy BMW-s szakihoz kellene fordulnod, aki nem csak hibát olvas ki (mert azt egy 10 perces oktatás után bárki tud), hanem pl. az élő adatok sorából egyértelműen, mellébeszélés nélkül megmondja, hogy pl. vegyél egy tank AC-t, mert már ott nincs meg a kellő nyomás, stb...
Résolajmérésre is lehet szükség lesz, de attól sem fog falnak menni egy SZAKEMBER.
Remélem érted mire gondolok.

2012.04.12. 11:25

persze értem,azt várom h jöjjön a lap-topjával.

2012.04.12. 21:08

bmw525dsedan írta:persze értem,azt várom h jöjjön a lap-topjával.

Erős a gyanúm, hogy valamelyik porlasztód, vagy akár több is, lesz a rossz, mivel az tud ilyen hibát okozni, hogyha nem jó, akkor melegen nem fog elindulni a kocsi, csak ha már kicsit visszahűlt! :( Amúgy meg ennek a jelét már azért kellett volna érezned, mert a motor járása meg kellett hogy változzon! :)

2012.04.18. 21:40

sziasztok !

három hete vásároltam szerelmem 525d t ez az első BMW m
gázadásnál a motor felől olyan ventilátor hangot hallat mintha felakarna szállni az autó .Ez normális mindegyik ilyen vagy valami hiba lehet a ventilátor környékén?? Mondjatok valami okosat.

előre is köszi! junior71

2012.04.18. 21:42

junior71 írta:sziasztok !

három hete vásároltam szerelmem 525d t ez az első BMW m
gázadásnál a motor felől olyan ventilátor hangot hallat mintha felakarna szállni az autó .Ez normális mindegyik ilyen vagy valami hiba lehet a ventilátor környékén?? Mondjatok valami okosat.

előre is köszi! junior71

Turbó :?:

2012.04.18. 22:03

nem hszem hogy turbó nem fémes hang hanem mint amikor egy nagy ventilátor elindul olyan suhogó....
Hozzászólás küldése

VigLink badge