![]() |
2010.11.24. 17:25
Tomix írta:Viper írta:Tomix írta:Na hát igen.. ez lenne az igazi.. de apám tuti nem azért alkudott ennyit, hogy utána lámpára költse..![]()
Mondtam már neki ezt a verziót, de azt mondta, hogy a lámpa jól világít.. jó helyre.. nincs bemattúlva a plexi búra sem.. gyári xenonos..
Kár lenne elkótyavetyélni.. ezért érdekli csak a kör helyzetjelző.
De köszi az infót ezt az oldalt még úgysem láttam még.
Feletsd el az utólagos barkácsolást. Én tettem a facelift előtti lámpámba azt a 16 ezreset, lekapcsolt világítás mellett villogott. A hidegteszt meggyújtja egy pillanatra. Van rá megoldás, egy nagy teljesítményű ellenállás sorbakötése, de elvetettem, mert újabb barkács lett volna. Szoftveresen nem tudta senki megszüntetni a villogást. Ez lett volna a kisebb probléma, de állandóan az járt a fejemben, hogy kezedek hasonlítani a "tuning matyikra" ezzel a karikával. Végül megvettem a faceliftes lámpát. Arról már nem is beszélek, hogy az utólagos karikák a foncsor elé vannak téve, valószinűleg a mérnökök annak idején azért tervezték ekkorára a fényszórót, mert ez a nagyság ad megfelelő fényt. A karika kitakarja a külső 1cm-t. Gondolom valamelyest megváltozik a vetítési kép. Laikusok nem tudják, hogy utólagos barkács, de egy kolléga azonnal kiszúrja.![]()
Vannak már viszonylag jó angel eyes faceliftes utánzatok is, de az egyikből az állító motor hiányzik, a másik szarul világít, stb.
Tény, hogy az autón sokat dob.
Száz szónak is egy a vége, csatlakozom az előttem hozzászólóhoz, vagy gyári Hella, vagy semmi.
Értelek, abban a 16.000-es Angel Eyes-os karikában nem is gondolkodtam mert sejtettem, hogy milyen mert az előző két Calibrámban is ilyen Angel Eyes lámpa volt és egy kalap szar.
De viszont az a 39.000ft-os 1 karikán 192 db leddel.. már minőségibb cucc lehet..
Oda is írták, hogy megfelel a 2010-től kötelező DRL /nappali világítás/ előírásainak is.
Azt hogy meg kitakar egy kis részt bevállalnám a szépségért cserébe..
De kéne erről a fajta körhelyzetjelzőről is valami vélemény.
2010.11.24. 17:44
Viper írta:Tomix írta:Viper írta:Tomix írta:Na hát igen.. ez lenne az igazi.. de apám tuti nem azért alkudott ennyit, hogy utána lámpára költse..![]()
Mondtam már neki ezt a verziót, de azt mondta, hogy a lámpa jól világít.. jó helyre.. nincs bemattúlva a plexi búra sem.. gyári xenonos..
Kár lenne elkótyavetyélni.. ezért érdekli csak a kör helyzetjelző.
De köszi az infót ezt az oldalt még úgysem láttam még.
Feletsd el az utólagos barkácsolást. Én tettem a facelift előtti lámpámba azt a 16 ezreset, lekapcsolt világítás mellett villogott. A hidegteszt meggyújtja egy pillanatra. Van rá megoldás, egy nagy teljesítményű ellenállás sorbakötése, de elvetettem, mert újabb barkács lett volna. Szoftveresen nem tudta senki megszüntetni a villogást. Ez lett volna a kisebb probléma, de állandóan az járt a fejemben, hogy kezedek hasonlítani a "tuning matyikra" ezzel a karikával. Végül megvettem a faceliftes lámpát. Arról már nem is beszélek, hogy az utólagos karikák a foncsor elé vannak téve, valószinűleg a mérnökök annak idején azért tervezték ekkorára a fényszórót, mert ez a nagyság ad megfelelő fényt. A karika kitakarja a külső 1cm-t. Gondolom valamelyest megváltozik a vetítési kép. Laikusok nem tudják, hogy utólagos barkács, de egy kolléga azonnal kiszúrja.![]()
Vannak már viszonylag jó angel eyes faceliftes utánzatok is, de az egyikből az állító motor hiányzik, a másik szarul világít, stb.
Tény, hogy az autón sokat dob.
Száz szónak is egy a vége, csatlakozom az előttem hozzászólóhoz, vagy gyári Hella, vagy semmi.
Értelek, abban a 16.000-es Angel Eyes-os karikában nem is gondolkodtam mert sejtettem, hogy milyen mert az előző két Calibrámban is ilyen Angel Eyes lámpa volt és egy kalap szar.
De viszont az a 39.000ft-os 1 karikán 192 db leddel.. már minőségibb cucc lehet..
Oda is írták, hogy megfelel a 2010-től kötelező DRL /nappali világítás/ előírásainak is.
Azt hogy meg kitakar egy kis részt bevállalnám a szépségért cserébe..
De kéne erről a fajta körhelyzetjelzőről is valami vélemény.
Hidd el megbánod. 39 rugó az egyik lámpának (hasznát) a fele. Már csak 3/4 rész kell és ott a gyári. Ezzel a leddel "búcsús" lesz, kár elrontani az összképet, ha már ilyen jó kocsit sikerült kifogni.
2010.11.24. 19:08
2010.11.24. 19:46
2010.11.24. 21:28
2010.11.24. 21:32
Tomix írta:Ez az Angel Eyes változat.. ettől tartok..
Az előző két Calibrámba is ilyen volt és a jobbos le és kicsit balra világított.. a ballos meg naggyából jó magasságban volt csak az meg teljesen kivilágított balra..
Ismerős vett G Astra-ba.. szintén hasonló tünetek.. másik ismerős e36-ba vette.. szintén szar..
De a legnagyobb gond nem is a világításával volt mert azt csak be kellett jól állítani, hanem azzal, hogy pár hét után "visszrázkódott" mind a hármunknál és megint nem láttunk semmit..
De azért köszi az ötletet.
2010.11.24. 21:41
tibi666 írta:Tomix írta:Ez az Angel Eyes változat.. ettől tartok..
Az előző két Calibrámba is ilyen volt és a jobbos le és kicsit balra világított.. a ballos meg naggyából jó magasságban volt csak az meg teljesen kivilágított balra..
Ismerős vett G Astra-ba.. szintén hasonló tünetek.. másik ismerős e36-ba vette.. szintén szar..
De a legnagyobb gond nem is a világításával volt mert azt csak be kellett jól állítani, hanem azzal, hogy pár hét után "visszrázkódott" mind a hármunknál és megint nem láttunk semmit..
De azért köszi az ötletet.
Gyári az igazi.
Mondjuk én jobb helyre is el tudok verni bő egy százast.... Az angel eyes lámpát rajtam kívül mindenki látja, aki nem az autóban ül. Akkor inkább a saját komfortomra költenék: újrabőrözött kormány, alapos bőrápolás, kárpittisztítás, mp3-as cd váltó. És még mindig 100 ezer alatt vagyok. Ez csak egy tipp.
2010.11.24. 22:00
2010.11.24. 22:06
Tomix írta:Tudom sok másra is lehetne költeni.. de apámmal ezt hiányoltuk kicsit..![]()
Mindenki más mást szeretne, egyértelmű..![]()
A kocsin hibátlanul működik minden, és rákölteni sem kell semmit..
(Olajat, szűrőket cseréltük azon kívül mást nem kell jelen helyzetben)
De majd ha úgy alakul és valaki árul gyári körhelyzetjelzős és fehér indexes lámpát akkor egy olyanra talán rárepülünk.De az a baj, hogy a külön kör helyzetjelző árban jó lenne.. de egy 100ast tényleg már én is sajnálnék rákölteni ilyen dologra ami igazából nem kell, mert ahogy mondtam a mostani ami bent van jól világít nagyon..jó helyre..a plexi búra is szép tiszta..
Majd meglátjuk.![]()
Kössz fiúk a jó és hasznos tanácsokat.
2010.11.24. 22:11
2010.11.24. 22:16
Tomix írta:Köszi a kérdést, gondolom oka volt..![]()
Nem, nem cseréltünk.. ez olyan dolog e39-nél mint az olajcsere "új" autó vételénél?
Milyen gyakran kell cserélni? Mennyibe kerül?
2010.11.24. 22:17
2010.11.24. 22:22
Zoli az övék benzineslepke írta:Tomix írta:Köszi a kérdést, gondolom oka volt..![]()
Nem, nem cseréltünk.. ez olyan dolog e39-nél mint az olajcsere "új" autó vételénél?
Helo
Új autónál KÖTELEZŐ
ÉN minden második olajcserénél újat használok
Ide minden le van írvaNEHOGY offoljunk
http://www.e39.hu/modules.php?name=Foru ... opic&t=279
ott nemszokás cserélgetni csak ha rossz.
2010.11.24. 22:24
2010.11.24. 22:26
admin írta:Zoli az övék benzineslepke írta:Tomix írta:Köszi a kérdést, gondolom oka volt..![]()
Helo
Új autónál KÖTELEZŐ
ÉN minden második olajcserénél újat használok
Ide minden le van írvaNEHOGY offoljunk
http://www.e39.hu/modules.php?name=Foru ... opic&t=279![]()
ott nemszokás cserélgetni csak ha rossz.
2010.11.24. 22:34
2010.11.24. 22:34
Labi írta:sebaj, de azért gyűjtsön a turbóra is!
2010.11.24. 22:41
Gabii írta:És mondjuk ez?? : csak 45 rugó..
http://racing-bazar.hu/alkatresz/lampa- ... eyes_lampa
Ehez már csak olyan überfaxa ledes izzó kell,nemde?(ami 5 ropi)
2010.11.26. 16:42
2010.11.26. 17:51
Tomix írta:Na itt van olyan lámpa ami kell nekünk..![]()
Hella a márkája nem Angel Eyes..
http://webcache.googleusercontent.com/s ... clnk&gl=hu