![]() |
2016.01.02. 21:18
2016.01.02. 21:29
szasza0226 írta:Akkor miért megy rendesen mintha ha jo lenne,és csak hideg levegőt fuj? Nem értek hozza,de akkor arra gondolok mintha az ment volna tonkre ami felmelegiti a befujt levegot!
2016.01.03. 00:01
szasza0226 írta:Akkor miért megy rendesen mintha ha jo lenne,és csak hideg levegőt fuj? Nem értek hozza,de akkor arra gondolok mintha az ment volna tonkre ami felmelegiti a befujt levegot!
2016.01.03. 10:36
Gallaca írta:szasza0226 írta:Akkor miért megy rendesen mintha ha jo lenne,és csak hideg levegőt fuj? Nem értek hozza,de akkor arra gondolok mintha az ment volna tonkre ami felmelegiti a befujt levegot!
Az előző kályhám is azt csinálta mint neked, de diaggal izzítóstift hibát írt. Kicseréltem egy másikra, ami diag szerint hibátlan volt. Ez is csak hidegen jár, néha pöffen egyet, végig megy addig, amíg meleg nem lesz a víz. Ez viszont tápszivattyú hibát ír. Mindkettő hidegen ment.
2016.01.03. 14:00
2016.01.03. 15:41
szasza0226 írta:"Heater overheated"
Ezt a hibat dobja be az inpa!
Inpán keresztül betudtam inditani a kalyhat,ammi pufugot,aztán nagy füstöt tolt,(benzin szag) meleg is volt a füst! Utána probáltam beinditani a kocsi navián az állofűtés de csak villogot az a pici lóhere,de a kályha nem indult! Szerintetek?
2016.01.03. 17:45
2016.01.03. 18:04
2016.01.03. 20:29
szasza0226 írta:Esetleg valaki aki jobban ért hozzá megtudja nekem nézni?És valaki aki megtudja csinálni? nagyon fontos lenne nekem!Köszönöm Szépen!
2016.01.03. 21:30
Imco írta:szasza0226 írta:Esetleg valaki aki jobban ért hozzá megtudja nekem nézni?És valaki aki megtudja csinálni? nagyon fontos lenne nekem!Köszönöm Szépen!
Barbradynál jobban nem ért hozzá senki itt.
Csak hát az a sok km...
2016.01.03. 21:37
szasza0226 írta:
Nem problema a km-er ,és olyan vagyok ha valami nem jó akkor állmatlan ejszakáim vannak és mintha lelkiismeret furdalasom lenne, az autom miat képes lennénk a világvégére is elmenni hogy megtudják csinálni!
2016.01.03. 21:51
Imco írta:szasza0226 írta:
Nem problema a km-er ,és olyan vagyok ha valami nem jó akkor állmatlan ejszakáim vannak és mintha lelkiismeret furdalasom lenne, az autom miat képes lennénk a világvégére is elmenni hogy megtudják csinálni!
Akkor megoldottuk!
Irány Békéscsaba! Csak előtte ne felejts el lelevelezni a klubtárssal!![]()
2016.01.04. 13:44

2016.01.04. 18:30
2016.01.04. 21:42
szasza0226 írta:"Heater overheated"
Ezt a hibat dobja be az inpa!
Inpán keresztül betudtam inditani a kalyhat,ammi pufugot,aztán nagy füstöt tolt,(benzin szag) meleg is volt a füst! Utána probáltam beinditani a kocsi navián az állofűtés de csak villogot az a pici lóhere,de a kályha nem indult! Szerintetek?
2016.01.04. 21:56
atesz25 írta:Üdv. Ötletet szeretnék kérni.
Adott egy 2002-es 530d. Gyárilag webastoval szerelve. Én úgy gondolom, hogy állófűtésre nincs felprogramozva. Viszont kiegészítő fűtés ként sem üzemel.
Előtörténet: akitől vette jelezte hogy cserélt kályhát mert rossz volt viszont amit beleraktak csak úgy működik hogy kulcs egyes állás egy külön kis kapcsoló bekapcs.
Na ekkor működik szépen sec perc alatt felmelegíti a vizet ~70fokra. A keringető szivattyúja is működik mert ha ekkor bekapcsolja a ventilátort szépen fűt is.
Namost mi utánna néztünk a vezetékek helyzetének, hogy vissza állítsuk az eredeti állapotot és majd ezután valakivel felprogramoztatni állófűtésre is.
Amit láttunk. A kályhánál van egy csati amiben gyárilag egy +12v van van egy test és egy fehér szál ami én úgy gondolom K-bus. Nos ez el volt vágva. Miután vissza kötöttük már nem igazán akart a kályha indulni a kapcsolóról. Ha lekötjük akkor működik megint.
Kérdés, létezik hogy ez a K-bus letilt valamiért?
A kapcsoló szintén erre a csatira van rákötve a +12-re és testre plusz ugye kap egy direkt áramot.
A fő kérdés. Normál esetben mikor minden feltétel teljesül, akkor hideg indítás esetén gyújtáson vagy beindítás után a kályhának el kellene indulnia igaz? Segítenie a melegedést? Elsőnek ezt szeretnék elérni. És ezután programoztatni valakivel az állófűtést.
Még részletek: Az autó extra listájában scanner-rel olvasva szerepel a 0536 Park heating. Ez még nem jelenti hogy fel lenne programozva állófűtésként?
Scanner-rel pedig beírja mindig ezt:
Pedig működik minden, fizikálisan ellenőrizve. Hozzá teszem a water pump az én autómban is benne volt de az a fűtés csap alattira értette. Namost neki nincs is ott gyárilag ilyen szivattyú.
Véleményeket segítséget előre Köszönöm. Neveket is szívesen vennék aki esetleg felprogramozná vagy javítana ilyet.
Üdv Attila
2016.01.05. 11:05
Gallaca írta:atesz25 írta:Üdv. Ötletet szeretnék kérni.
Adott egy 2002-es 530d. Gyárilag webastoval szerelve. Én úgy gondolom, hogy állófűtésre nincs felprogramozva. Viszont kiegészítő fűtés ként sem üzemel.
Előtörténet: akitől vette jelezte hogy cserélt kályhát mert rossz volt viszont amit beleraktak csak úgy működik hogy kulcs egyes állás egy külön kis kapcsoló bekapcs.
Na ekkor működik szépen sec perc alatt felmelegíti a vizet ~70fokra. A keringető szivattyúja is működik mert ha ekkor bekapcsolja a ventilátort szépen fűt is.
Namost mi utánna néztünk a vezetékek helyzetének, hogy vissza állítsuk az eredeti állapotot és majd ezután valakivel felprogramoztatni állófűtésre is.
Amit láttunk. A kályhánál van egy csati amiben gyárilag egy +12v van van egy test és egy fehér szál ami én úgy gondolom K-bus. Nos ez el volt vágva. Miután vissza kötöttük már nem igazán akart a kályha indulni a kapcsolóról. Ha lekötjük akkor működik megint.
Kérdés, létezik hogy ez a K-bus letilt valamiért?
A kapcsoló szintén erre a csatira van rákötve a +12-re és testre plusz ugye kap egy direkt áramot.
A fő kérdés. Normál esetben mikor minden feltétel teljesül, akkor hideg indítás esetén gyújtáson vagy beindítás után a kályhának el kellene indulnia igaz? Segítenie a melegedést? Elsőnek ezt szeretnék elérni. És ezután programoztatni valakivel az állófűtést.
Még részletek: Az autó extra listájában scanner-rel olvasva szerepel a 0536 Park heating. Ez még nem jelenti hogy fel lenne programozva állófűtésként?
Scanner-rel pedig beírja mindig ezt:
Pedig működik minden, fizikálisan ellenőrizve. Hozzá teszem a water pump az én autómban is benne volt de az a fűtés csap alattira értette. Namost neki nincs is ott gyárilag ilyen szivattyú.
Véleményeket segítséget előre Köszönöm. Neveket is szívesen vennék aki esetleg felprogramozná vagy javítana ilyet.
Üdv Attila
K-bus az fehér vezeték, piros csíkkal, sárga bordákkal. Indítószál fehér-zöld csíkkal. Emlékeim szerint tiszta fehér vezeték nincs benne. Ha gyárilag állófűtéses a kocsi, akkor a fűtéscsöveken a tűzfalon bemenő csöveken kell lennie egy visszacsapószelepes "T" elágazónak, ami közvetlen a fűtőradiátorba irányítja a vizet, a motorba menő áramlást elzárva. Abban a kályhában lehet, hogy uni panel van. Pozitív és a test a kétlábú csatiban van, a hatlábúban egy kbus, egy "indítószál", és a tápszivattyú pozitív vezetéke van.
2016.01.05. 20:03
2016.01.05. 23:42
Bor3sz írta:Ki melyiket választaná, a fűtés távoli indítására?
Telestart: itthoni táv+modul: 40k
GSM modul: ebay, kína 14k durván
A másik ,hogy a GSM modul az tök8 hogy mégis milyen,mint ez a kínai is? Illetve ezek úgymond hazai kártyákat simán fogadnak?!
magyar cucc: http://www.seasoft.hu/arlista.php
2016.01.08. 09:11