Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Kérdések-válaszok E39-ről?

2016.02.05. 14:44

Hello!

M54B22-ről lenne szó. Ahogy bejöttek a hűvösebb idők még október, november tájékán, reggelente az első indításnál ingadozó alapjárat és hibakód fogadott. Elkezdtem utánajárni a dolognak. Elsőnek INPA-val kezdtem diagolni, mik a hibakódok, mik az értékek stb. Közben olvastam a neten, hogy mik a lehetséges okozói ennek a nem ritka jelenségnek M54-ek körében.
Cserétem CCV, DISA, a kis 3mm-es vákuum csöveket cseréltem szilikon csőre, gumiharang az alapjáratinál. Alapjárati és pillangószelepet tisztítottam.
Eddig sajnos még nem javult meg. A hibakódok rendre annyi, hogy valamely hengerek nem mentek (misfire).
Annyi érdekesség még, hogy ha járó motornál a megjelenő hibakódot INPA-val egyből kitörlöm, akkor mintha elvágták volna megjavul.
Szívesen fogadok tippeket, tapasztalatokat, illetve ha tudtok valakit aki megbízható és jobban tudná diagolni, az is nagy segítség.

Köszönöm!
Üdv,
Gábor

2016.02.05. 15:26

gkali írta:Hello!

M54B22-ről lenne szó. Ahogy bejöttek a hűvösebb idők még október, november tájékán, reggelente az első indításnál ingadozó alapjárat és hibakód fogadott. Elkezdtem utánajárni a dolognak. Elsőnek INPA-val kezdtem diagolni, mik a hibakódok, mik az értékek stb. Közben olvastam a neten, hogy mik a lehetséges okozói ennek a nem ritka jelenségnek M54-ek körében.
Cserétem CCV, DISA, a kis 3mm-es vákuum csöveket cseréltem szilikon csőre, gumiharang az alapjáratinál. Alapjárati és pillangószelepet tisztítottam.
Eddig sajnos még nem javult meg. A hibakódok rendre annyi, hogy valamely hengerek nem mentek (misfire).
Annyi érdekesség még, hogy ha járó motornál a megjelenő hibakódot INPA-val egyből kitörlöm, akkor mintha elvágták volna megjavul.
Szívesen fogadok tippeket, tapasztalatokat, illetve ha tudtok valakit aki megbízható és jobban tudná diagolni, az is nagy segítség.

Köszönöm!
Üdv,
Gábor

Probald DIS el diagolni,azzal teszteket is tudsz csinalni,Vagy keresd Muha Attit,Gallaca,Qwerty Klubtarsakat.

Sent from my iPhone using Tapatalk

2016.02.05. 17:27

kovessyroli írta:
kazsemestor írta:
kazsemestor írta:sziasztok!

Azügyben érdeklődnék,hogy az alapjáraton lehet-e valahogy emelni?
A diagnózis az,hogy szerintem nagyon alacsony az alapjárat.
Melegen 600on áll a mutató...
Még1 plussz infó:
Másik motor van az autóban,de mindkettőnél ugyanez a szitu.
A vezérlő viszont ugyanaz...Azzal lenne valami para?
Esetleg ha chippeltetném,ott lehetne emelni szoftveresen az alapjáraton?
Vagy azt mechanika végzi?

Köszi

Sziasztok!

Erre esetleg valami?
Tehát az alapjárati motor magától végzi a munkát vagy az ECU beszólhat neki,hogy mennyi legyen az alapjárat?
Vagy a 600 teljesen normális...
Nekem gyanús,hogy azóta van ez így,amióta M50es szívósor van fent...

És az nem lehet, hogy esetleg az M50-es alapjárati motorját, légtömegmérőjét, egyéb köcöléket is át kellett volna tenni?
Nekem valami rémlik egy régebbi leírásból, hogy aki szívósort cserélt a benzinesen néhány remélt plusz lóerő reményében, annak a faragáson túl még valami szoftveres állításra is szüksége volt........

Helló!
Mindenben igazatok volt.
A műszerfalat néztem,nem a titkos menüt. Ott 200zal többet mutat minden esetben. Ezek szerint rosszul kalibrál a műszerfalam.
780 amúgy üzemmelegen az alapjárat.
Az átépítés:
Nem lehetett mindent átrakni az M50ről,pl a pillangó más volt mert enyémen ASR vagy mi is van aminek ott a mechanikája és máshol volt a felfogatása.
Meg az alapjárati csövét is máshogy kellett belekötni.
Vezérlőt hamarosan utánaállíttatom és meglátjuk...
Amúgy elég jól megy így is a szekér...

2016.02.05. 20:58

Sziasztok,

M52B28, 2000/7 528i manual: az alapjárat hidegen ingadozik, miután a kék részt elhagyja a mutató, megszűnik az ingadozás, viszont üzemmelegen alacsony az alapjárat (600-650)
Vákuumcsövek jók, alapjárati motor kitakarítva, kartergáz-lecsapató új. Lehúzott légtömegmérővel is ugyan ez a jelenség. Hibakód nincs, tanácstalanság van.

várom a tippeket, köszi.

2016.02.05. 22:48

gkali írta:Hello!

Köszönöm!
Üdv,
Gábor

Szia,

Nálam is jelentkezett ilyesmi, ingadozó alapjárat nem volt, egy henger nem ment simán, a diag szerint gyújtáskimaradás a(z) X hengerben.
Első körben gyertyákat cseréltünk, hogy bizton tudjuk, egyforma és egyszerre került bele. (sajnos kellett is, annak ellenére, hogy NGK gyertyák voltak benne, nem egyformán égtek ki)...
Második lépés a gyújtógyertya szárak lesznek, de addig is figyeljük a reakciókat a motorban. Mivel a gyertyacsere egy hete volt, a tapasztalatokról később még jelentkezem...

Illetve azt vettóük észre, hogy ilyen esetben kigyújtja a motorcheck lámpát is a board-on. Ezt kb 100-150 km után elveszi, ha akkor az újraindításnál rendben megy minden. Nálunk a gond az volt/lehetett, hogy előbb 2 majd 4 hétig nem használtuk az autót - tudom, ekkora bűnt nem követhetünk el még egyszer... :oops:

Én ennyit tudtam hozzá tenni...

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Papi az itt látható tagok köszönték meg: gkali
Értékelés: 4.76%

2016.02.06. 19:15

atesz155 írta:Sziasztok,

M52B28, 2000/7 528i manual: az alapjárat hidegen ingadozik, miután a kék részt elhagyja a mutató, megszűnik az ingadozás, viszont üzemmelegen alacsony az alapjárat (600-650)
Vákuumcsövek jók, alapjárati motor kitakarítva, kartergáz-lecsapató új. Lehúzott légtömegmérővel is ugyan ez a jelenség. Hibakód nincs, tanácstalanság van.

várom a tippeket, köszi.

Szia. Írtam prívárba ahoz még annyit tennék hozzá hogy az alapjáratom nekem is (600-650) között mozog melegen .Állítolag a motorvezérlőn kellenne állítani.Remélem neked is megoldja a gondodat. :franko:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek BMW Mazsi az itt látható tagok köszönték meg: atesz155

2016.02.06. 19:27

sziasztok valaki nem tudna segíteni,hogy 1996 os 525 tds ben e39 hol találom a csatit amire az usb hibakód kiolvasót tudom csatlakoztatni ? Előre is köszi a segítséget .

2016.02.06. 19:31

[quote="nemethbmw93pisti"]sziasztok valaki nem tudna segíteni,hogy 1996 os 525 tds ben e39 hol találom a csatit amire az usb hibakód kiolvasót tudom csatlakoztatni ? Előre is köszi a segítséget .[/quote]

Szia, sehol mert azon még csak a körcsati van a motortérben. A bal lábadnál lévő tárolórekesz alatt jelent meg a hagyományos obd csati később.

2016.02.06. 19:57

Szevasztok!

Két hete használom a számomra új autómat, és mindenhova odaverem az alját, amikor Muhaati átnézte mondta hogy valamilyen ültető cucc van alatta csak nem emlékszem a márkájára.
Azt szeretném kérdezni hogy járok jobban, megszüntetem az ültetést vagy veszek rá nagyobb gumit.

ez a két garnitúrám van téli 225/55R16 nyári 235/45R17

Köszönöm.

2016.02.06. 20:31

broton írta:Szevasztok!

Két hete használom a számomra új autómat, és mindenhova odaverem az alját, amikor Muhaati átnézte mondta hogy valamilyen ültető cucc van alatta csak nem emlékszem a márkájára.
Azt szeretném kérdezni hogy járok jobban, megszüntetem az ültetést vagy veszek rá nagyobb gumit.

Köszönöm.

Én mindenképp megszüntetném az ültetést.
Véleményem szerint a komfort is javul / nem olyan kemény/ ha visszaállítod.
Persze ez ízlés kérdése is.

2016.02.06. 20:35

Köszönöm.

Nagyobb gumi szóba sem jöhet. Gyári gumiméretek ezek, nem célszerű eltérni. Dobd ki az ültetést, ha túl alacsony.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek THT az itt látható tagok köszönték meg: broton

2016.02.06. 20:37

Imco írta:

Köszönöm.

Én mindenképp megszüntetném az ültetést.
Véleményem szerint a komfort is javul / nem olyan kemény/ ha visszaállítod.
Persze ez ízlés kérdése is.

A visszaállításról most ugrott be hogy nincsennek eredeti rugóim, akkor azt is be kéne szerezni.

2016.02.06. 20:37

THT írta:

Köszönöm.

Nagyobb gumi szóba sem jöhet. Gyári gumiméretek ezek, nem célszerű eltérni. Dobd ki az ültetést, ha túl alacsony.

Ne dobd ki, add el! :facepalm: Vegyél rajta rendes rugót+gátlót!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bendegúz az itt látható tagok köszönték meg: broton

2016.02.06. 21:00

bendegúz írta:
THT írta:

Köszönöm.

Ne dobd ki, add el! :facepalm: Vegyél rajta rendes rugót+gátlót!

Csinált már valaki ilyen visszaállítást, mennyire terhelné meg a buksz tárcámat? :)

2016.02.06. 21:36

Köszönöm.

A nagyobb gumi felejtős, vegyél bele gyári standard rugókat, meg gátlókat. Ha eredetileg nem volt ültetett, kis szerencsével a hátulját elég csak diaggal a helyére emelni.

2016.02.06. 23:15

Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy egy 2003-as gép hűtőrácsa (grill) belemegy-e az 1998-as járgányomba?
RealOEM alapján, a retrofit 2000 csomagban egyeznek a cikkszámok...
De, hátha van valakinek kézzelfogható tapasztalata is ezekkel.

Köszi.

2016.02.07. 00:23

Bandi1978 írta:Sziasztok!

A kérdésem az lenne, hogy egy 2003-as gép hűtőrácsa (grill) belemegy-e az 1998-as járgányomba?
RealOEM alapján, a retrofit 2000 csomagban egyeznek a cikkszámok...
De, hátha van valakinek kézzelfogható tapasztalata is ezekkel.

Köszi.

Bele.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: Bandi1978

2016.02.07. 08:59

Sziasztok egy olyan elérhetőséget szeretnék ahol levannak írva a röviditések szépen sorban még most tanulom őket előre is köszi.

2016.02.07. 09:29

Eettele írta:Sziasztok egy olyan elérhetőséget szeretnék ahol levannak írva a röviditések szépen sorban még most tanulom őket előre is köszi.

Pontosítanod kellene.
Milyen elérhetőségek és milyen rövidítések, illetve e kettőnek mi az összefüggése?
Ezt most itt szerintem senki nem érti.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Bandi1978 az itt látható tagok köszönték meg: jimbi525d

2016.02.07. 13:52

Bandi1978 írta:
Eettele írta:Sziasztok egy olyan elérhetőséget szeretnék ahol levannak írva a röviditések szépen sorban még most tanulom őket előre is köszi.

Pontosítanod kellene.
Milyen elérhetőségek és milyen rövidítések, illetve e kettőnek mi az összefüggése?
Ezt most itt szerintem senki nem érti.

Olyan linket kér ahol fel van sorolva az összes rövidítés
pl.Digital Motor Electronics (DME), IHKA (Intergriertes Heizung und Klima Automatic) csokorba van szedve.
Hozzászólás küldése

VigLink badge