![]() |
2016.08.27. 18:12
2016.08.27. 21:40

2016.08.28. 10:20
blueboi69 írta:Megjött a közeli kínából a tolatókamera, gondoltam ma délután lazán installálom a gépsárkányba. Csakhogy minden leírás sedan-ra van, ahol van egy cuki kis gégecső és 5p alatt kész. Csakhogy Touring-nál pöppet nehezebb, már ott fejvakarás volt, hogy hogy vigyem fel a kábelt a tetőig. Levettem szépen a D oszlop takarást is majd rájöttem, hogy a kábelek nem ott mennek át a csomagtartó ajtajábaVégüls a hátsólámpánál jöttem ki, majd a kédergumi alatt vittem végig a vezetéket, de aztán megakadtam, hogy miképp tudnék a kábelátvezetőbe szépen átmenni rca véggel, de valszeg nem fog menni vágás nélkül.
Csinált már valaki ilyet? Kerestem a fórumban, van is jó leírás, de az is sedan-ra vonatkozik.
Más, gondoltam kipucolom a pollenszűrőházak környékén a faleveleket. A jobb oldali szép tiszta volt, de a bal oldaliban színülteig álltak a levelek. Ez a levezető járat hova veszet? Mert nekem a köszöb sarkánál folyt ki a víz, ahogy beleöntöttem egy flakonnal. Vastagabb flexibilis izét ledugtam rajta jópárszor, így csökkent a falevelek száma, de alul mintha nem jöttek volna ki...
2016.08.29. 10:50
KissGSV írta:blueboi69 írta:Megjött a közeli kínából a tolatókamera, gondoltam ma délután lazán installálom a gépsárkányba. Csakhogy minden leírás sedan-ra van, ahol van egy cuki kis gégecső és 5p alatt kész. Csakhogy Touring-nál pöppet nehezebb, már ott fejvakarás volt, hogy hogy vigyem fel a kábelt a tetőig. Levettem szépen a D oszlop takarást is majd rájöttem, hogy a kábelek nem ott mennek át a csomagtartó ajtajábaVégüls a hátsólámpánál jöttem ki, majd a kédergumi alatt vittem végig a vezetéket, de aztán megakadtam, hogy miképp tudnék a kábelátvezetőbe szépen átmenni rca véggel, de valszeg nem fog menni vágás nélkül.
Csinált már valaki ilyet? Kerestem a fórumban, van is jó leírás, de az is sedan-ra vonatkozik.
Más, gondoltam kipucolom a pollenszűrőházak környékén a faleveleket. A jobb oldali szép tiszta volt, de a bal oldaliban színülteig álltak a levelek. Ez a levezető járat hova veszet? Mert nekem a köszöb sarkánál folyt ki a víz, ahogy beleöntöttem egy flakonnal. Vastagabb flexibilis izét ledugtam rajta jópárszor, így csökkent a falevelek száma, de alul mintha nem jöttek volna ki...
A kamerával szerintem ne is szenvedj, még vegyél egy ilyet, elég sok szenvedéstől kíméled meg magad... Nálam 2 éve hibátlan.
Köszönöm szépen, ez nagyot fog lendíteni a dolgon! 2016.09.02. 15:13
FuReady írta:Sziasztok!
Nem tudom, mennyire lesz szentségtörés, de én kicseréltem az első-hátsó szélvédő gumiperemeit a szélvédők kivétele nélkül.![]()
Az egészet a külföldi BMW-s fórumokon leírtak és a következő Youtube-os videó alapján csináltam, beszerezve a szükséges eszközöket:
- műanyag feszítő szerszámkészlet
- SONAX üvegtisztító (mert a videón is ezt ajánlották)
![]()
- gyári cikkszámok alapján első-hátsó-hátsó alsó szélvédő tömítés
Igazából magáról a munkáról sok újat nem tudok írni, mert minden úgy történt, ahogy a neten megtalálható volt: a korábbi, repedezett és szinte szétporladt peremeket eltávolítottam, majd a helyét kitakarítottam, jött az üvegtisztító (amivel befújtam a szélvédő szélein tátongó rést + a gumit), a tömítés pedig mindenhol szépen beült a helyére.(az első szélvédő felső része kicsit nehezebb volt, de az is szépen a helyére ugrott)
Nem maradt más hátra, mint hogy mellékeljem az előtte-utána képeket, én elégedett vagyok vele.
2016.09.02. 17:23
491523 írta:Köszönjük, nagyon hasznos leírás.
A hátsó szélvédő alsó gumit (négyes alkatrész) miért nem cserélted? Nem volt szükséges vagy annak a cseréje nem megoldható "házilag"?
FuReady írta:
- gyári cikkszámok alapján első-hátsó-hátsó alsó szélvédő tömítés
2016.09.26. 19:05
2016.09.27. 06:31
2016.09.27. 07:40

23ezer volt postával együtt. Eddig bitang jó, a kétkezes kormányból egy újas lett. 20ezer km van már benne, semmit nem romlott, nem szivárog. Ja, és az olajtöltet: 2016.09.28. 12:06

2016.10.06. 15:23
Nekem már nem kell mert kicseréltem vele őket. 2016.10.06. 18:30
waresz írta:![]()
Ingyen elvihető cuccok közé is mehetne, de inkább szerelgetős.
Ez a remek készülék alkalmas a difimű hátsó szilentjeinek a ki, és bepréselésére. Kell bele egy kb 200mm hosszú M12 menetes szár, meg két anya és már használható is. Precíz eszköz, magam esztergáltam.Nekem már nem kell mert kicseréltem vele őket.
Ingyen elvihető.
Tapatalkkal küldve az én SM-J500FN eszközömről
2016.10.11. 22:26
blueboi69 írta:KissGSV írta:blueboi69 írta:Megjött a közeli kínából a tolatókamera, gondoltam ma délután lazán installálom a gépsárkányba. Csakhogy minden leírás sedan-ra van, ahol van egy cuki kis gégecső és 5p alatt kész. Csakhogy Touring-nál pöppet nehezebb, már ott fejvakarás volt, hogy hogy vigyem fel a kábelt a tetőig. Levettem szépen a D oszlop takarást is majd rájöttem, hogy a kábelek nem ott mennek át a csomagtartó ajtajábaVégüls a hátsólámpánál jöttem ki, majd a kédergumi alatt vittem végig a vezetéket, de aztán megakadtam, hogy miképp tudnék a kábelátvezetőbe szépen átmenni rca véggel, de valszeg nem fog menni vágás nélkül.
A kamerával szerintem ne is szenvedj, még vegyél egy ilyet, elég sok szenvedéstől kíméled meg magad... Nálam 2 éve hibátlan.
Ó hogy miért nem szóltál korábbanKöszönöm szépen, ez nagyot fog lendíteni a dolgon!
![]()
Mire leszenvedtem a rendszámtáblavilágítást, eléggé elkeseredve tekergettem a krovát az elrohadt anya körül... 4ből 2 lejött gyönyörűen, kettő meg szarrá volt rohadva. Nagy nehezen leszedtem, de berohadt rész bennmaradt, fogalmam sincs mivel tudnám értelmesen kiszedni. Viszont a kamera nem fér be a világítás helyére, egyelőre picit kilóg, majd megnézem, hogy merrefelé veszi a világot.2016.10.12. 12:52

2016.10.12. 21:27
Bandi1978 írta:Sziasztok!
Ismét jelentkezem.
Fékfelújítást csinálom és beakadtam egy problémába, de inkább kettőbe.
Az egyik egy beragadt kerékfordulatszám jeladó.
Nem tudom hogyan van bent, de olyan, mintha beragasztották volna.
Remélem nem így van és egy csavarkihajtóval ki tudom szedni.
A csere oka az lenne, hogy a rögzítőfül le volt törve és a kábel egy helyen kifeslett.
Na, a rögzítő amint látszik nem is igen volt szükséges, hiszen ki sem jön...
Valaki találkozott-e hasonlóval?
Remélem nem ragasztott!
Továbbá félek ha fúrok a csavarkihajtónak, beszemetelem belül a kerékcsapágyat.
Persze a csavarja berohadva, félve tekertem, nehogy letörjön a feje...
És itt a levált vezeték...
Örülnék némi javaslatnak, hogy hogyan tovább.
A másik egy beragadt féktárcsarögzítő csavar, amit az előzőekben valamely szerelő nem tudott kiszedni, gondolom elnyalta az imbuszfejet a szerszámmal, majd vonalba csiszolta és úgy hagyta...
Hihetetlen! Azt hittem szét megyek amikor megláttam.
Most egy célszerszámot próbálok készíteni hozzá, remélem összejön. A csavarkihajtó ugyanis nem jött be, beletört...
Még jó, hogy széles a feje és talán két ponton meg tudom fogni és megtekerni.
Kb 8mm hosszan van bent, nem 20-30mm, reménykedek.
A harmadik, ami megoldódott pedig a féktuskó két csavarja, ami elöl 18mm, hátul 16mm-es csavarokkal rögzül (8db csavar összesen).
Na ezek semmi hatásra nem akartak megindulni. Kalapálni nem szeretek, mert nem akarom szétütni a futóművet, így kiagyaltam az emelős megoldást, mivel a nyomatéksokszorozó nem fér be a hely szűke miatt.
Egy Peugeot gyári emelője van a képen, szép nútos a kialakítása így nem ugrik le róla a hajtókar.
Kis reccsenés és meg is indult mind a négy...
2016.10.13. 08:41

2016.10.13. 16:54
2016.10.13. 21:43
gytom80 írta:Üdv Mindenki!
Olyan kérdésem van, hogy a facelift lökösbe belepattintható e a facelift előtti chrome line díszléc?
A kocsim facelift előtti chrome line, az első lökös viszont faceliftes shadowline színre fújt díszléccel. Egységesíteném a megjelenést és nekem a chrome line a bejövősebb. Köszi a tanácsokat előre is
2016.10.14. 06:33
Gallaca írta:gytom80 írta:Üdv Mindenki!
Olyan kérdésem van, hogy a facelift lökösbe belepattintható e a facelift előtti chrome line díszléc?
A kocsim facelift előtti chrome line, az első lökös viszont faceliftes shadowline színre fújt díszléccel. Egységesíteném a megjelenést és nekem a chrome line a bejövősebb. Köszi a tanácsokat előre is
Üdv csak Neked!
Ez mennyiben kapcsolódik a topic témájához?
2016.10.14. 18:15
Bandi1978 írta:Köszi, akkor kivésem óvatosan, van hosszú csőrös kisfogóm, azzal kihúzom, ha megy. Valóban látszik a szélén fehér por, arra gondoltam, hogy ragasztó.
---
Még néhány kép arról, ami a fékfelújítás alapját adta, miszerint nem működött a kézifék:
Hihetetlen!
Pedig ez az előző tárcsacserénél is így nézhetett ki.
Így a sima tárcsa, betét és pofa csere gondolata kibővült, mert bejött a képbe a fékfolyadék, kopásjelzők, kerékfordulatszám jeladók, kerékcsavarok és az összes környékbeli csavar, mert ezek mind le voltak lakva.
A kavicslapokat is szerettem volna kicserélni, de ahhoz le kell szedni a kerékagyakat sajnos.
Leírom majd itt valamely topikban, hogy összesen mennyibe lesz, ha elkészülök.
Mindegy, lelkes vagyok