Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: Javítás, szerelgetés, Let's Build it!

2016.07.14. 00:40

attila94 írta:
atesz155 írta:
morv írta:
atesz155 írta:Mint ahogy már tegnap morv cartásrsnak is ígértem, tartozom egy beszámolóval: csináltam egy kisebb módosítást, amit az elmúlt hetekben fejeztem be. Ez egy külső kartergáz lecsapató.

Koszi, szep munka! Valami ikyesmirol szokott a Totalcaron a Novoth Tibi is regelni a Minikkel kapcsolatban, nem? Ha jol emlekszem o ennek az osszegnek a tobbszoroset emlitette koltsegkent.

Örülök, hogy hasznosnak találjátok! Olvastam már Novoth Tibi 1-2 cikkét, de amirör írsz, az nem rémlik. Esetleg egy linket kérhetek? 8) :oops:

Szerintem inkább az égéstér egyik (vagy több) adásában hangzott el a "bödön", többször is téma volt.

Lehet, majd ha gep kozeleben leszek, rakeresek.

2016.07.25. 10:39

Sziasztok!
E39 252i-be tud valaki belso benzincsovet, amit az uzemanyag tankba lehetne rakni? Atmenetileg tettem bele egy "sima" uzemanyagcsovet, de 2 honap alatt szetmarta a benzin. Probaltam olyan csovet szerezni ami uj es nem bontott, de sajnos nem talaltam.
A tapasztalataitok alapjan megeri bontott benzincsovet beletenni(a tankba)? A masik negativum pedig hogy a "sima" uzemanyagcso nem olyan flexibilis es elnyomja oldara a benzinszivattyut. Utananeztem hogy az a cso amivel eredetileg szereltek az muanyag hatasu cso ami hasonlit a "gegecsohoz", na ilyet nem lehet sehol se kapni... Esetleg valami otletetek lenne hol lehet ilyet kapni?

Elore is koszonom.

udv.:
Tamas

2016.07.25. 20:11

superbutt írta:Sziasztok!
E39 252i-be tud valaki belso benzincsovet, amit az uzemanyag tankba lehetne rakni? Atmenetileg tettem bele egy "sima" uzemanyagcsovet, de 2 honap alatt szetmarta a benzin. Probaltam olyan csovet szerezni ami uj es nem bontott, de sajnos nem talaltam.
A tapasztalataitok alapjan megeri bontott benzincsovet beletenni(a tankba)? A masik negativum pedig hogy a "sima" uzemanyagcso nem olyan flexibilis es elnyomja oldara a benzinszivattyut. Utananeztem hogy az a cso amivel eredetileg szereltek az muanyag hatasu cso ami hasonlit a "gegecsohoz", na ilyet nem lehet sehol se kapni... Esetleg valami otletetek lenne hol lehet ilyet kapni?

Elore is koszonom.

udv.:
Tamas

:offtopic
Offtopic :
Én tudnék megoldást, de már valahogy csömöröm van, egy pár napja megfogadtam, hogy csak a megfelelő topicban feltett kérdésekre válaszolok. Így megadom másnak a csábító lehetőséget, hogy szemetelje tovább a topicokat. Pedig ez a típus külön csemege. :mrgreen:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: 3 admin, bendegúz, kzolee
Értékelés: 14.29%

2016.07.26. 12:06

Gallaca írta:

Elore is koszonom.

udv.:
Tamas

Offtopic :
Én tudnék megoldást, de már valahogy csömöröm van, egy pár napja megfogadtam, hogy csak a megfelelő topicban feltett kérdésekre válaszolok. Így megadom másnak a csábító lehetőséget, hogy szemetelje tovább a topicokat. Pedig ez a típus külön csemege. :mrgreen:

Mindenesetre koszoi a hozzaszolasodat! ;) Ha mar itt tartunk akkor oszd mar meg velem legyszives melyik topicba kellett volna irjam. Nekem laikusnak a "Javitas, szerelgetes" topic cimebe ez beletartozik...

2016.07.26. 12:22

superbutt írta:
Gallaca írta:

Elore is koszonom.

udv.:
Tamas

Offtopic :

Mindenesetre koszoi a hozzaszolasodat! ;) Ha mar itt tartunk akkor oszd mar meg velem legyszives melyik topicba kellett volna irjam. Nekem laikusnak a "Javitas, szerelgetes" topic cimebe ez beletartozik...

Offtopic :
Hát persze abba minden beletartozik. :facepalm: Csak a topicindító hozzászólásban,-ami a topic leírása- foglaltaknak nem. Amit nem mellesleg ebben a topicban kb. minden oldalon bemásoltam már.
Mondjuk kezdésnek az "üzemanyag tank" megfelelt volna. :wink:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Gallaca az itt látható tagok köszönték meg: kzolee
Értékelés: 4.76%

2016.07.26. 13:33

Gallaca írta:
superbutt írta:
Gallaca írta:

Elore is koszonom.

udv.:
Tamas

Offtopic :

Offtopic :
Hát persze abba minden beletartozik. :facepalm: Csak a topicindító hozzászólásban,-ami a topic leírása- foglaltaknak nem. Amit nem mellesleg ebben a topicban kb. minden oldalon bemásoltam már.

Ez nezopont kerdese. De gondoltam az uzemanyagtank-al kapcsolatos dolgok kerulnek oda, ez pedig maga a benzincso problema(igen tudom hogy a benzin tankba van...). Nade mindenesetre legkozelebb oda irok... :) Remelem azert valaki csak visszaolvas es fog valaszolni ettol fuggetlenul ;)

2016.07.26. 16:49

superbutt írta:
Gallaca írta:
superbutt írta:
Gallaca írta:

Elore is koszonom.

udv.:
Tamas

Offtopic :

Offtopic :

Ez nezopont kerdese. De gondoltam az uzemanyagtank-al kapcsolatos dolgok kerulnek oda, ez pedig maga a benzincso problema(igen tudom hogy a benzin tankba van...). Nade mindenesetre legkozelebb oda irok... :) Remelem azert valaki csak visszaolvas es fog valaszolni ettol fuggetlenul ;)

:hangos: Majd ha jó helyre írod! :nyelves:

Ezt a hozzászólást a szerzőnek bendegúz az itt látható tagok köszönték meg: Gallaca
Értékelés: 4.76%

2016.08.02. 15:44

Üdv!
Pár hónapja hengerfejet újítottam fel az 523i blokkomon (m52b25)
Összeraktam a hengerfejet, vanos-t összeraktam szépen célszerszámok nélkül.
Később azt vettem észre, hogy mintha az autó gyengébb lenne, de lehet csak megszoktam a manuált, mert azelőtt automata volt.
INPA 23.22-t jelez vezérműtengely pozíciónak, ez helyes érték ?
Köszi előre is ;)

u.i.: vanos testre szépen reagál, az alapjárat subaru jellegűvé válik :)

2016.08.02. 22:20

daemonfool1 írta:Üdv!
Később azt vettem észre, hogy mintha az autó gyengébb lenne, de lehet csak megszoktam a manuált, mert azelőtt automata volt.
Köszi előre is ;)

Szuper! :doglotlo: :doglotlo: :doglotlo: :doglotlo: :doglotlo:

2016.08.02. 23:50

Gallaca írta:
daemonfool1 írta:Üdv!
Köszi előre is ;)

Szuper! :doglotlo: :doglotlo: :doglotlo: :doglotlo: :doglotlo:

Eskü jó érték, vagy én is húzzak másik topicba?

2016.08.03. 00:11

daemonfool1 írta:vagy én is húzzak másik topicba?

Talált :D :roll:

2016.08.15. 19:14

Sziasztok!

Utólag szeretnék isofix konzolt beszerelni egy 2001-es e39 touringba, és a kérdésem az lenne, hogy meg merjem-e fúrni a kasztnit, vagy egy mozdulattal az üzemanyagtankba is belefúrok? Az anyósülés oldalra tervezném a dolgot.

Előre is köszönök bárminemű segítséget!

Üdv,
TD

2016.08.16. 20:44

Üdv mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni, hátha már más autójával is előfordult, hogy az egyik (bal) hátsó ajtó nem nyitható.
Egyébként hallani, hogy a központi zár működik.

Előzménye, hogy korábban kívülről nem lehetett nyitni, csak belülről. Ennek oka az volt, hogy a külső kilincs bowden-je kissé megnyúlt.
Ezen tudtam javítani, működött is a nyitás kívülről-belülről, de ekkor még nem jutott eszembe az autó bezárása.

Visszaraktam a panelt, és beálltam a garázsba, és itt sem zártam az autót.
Másnap az utcán parkolva bezártam, és majd a kinyitás (mármint központi zárral kinyitás) után már nem nyílik az ajtó.

Persze próbálkoztam elég sokat, de nem sikerült.

Szóval van-e valakinek valami használható ötlete, a panel leszerelésére becsukott ajtó esetében, vagy más trükk.

Köszi előre is!

Attila

2016.08.16. 20:54

Eddy5589 írta:Üdv mindenkinek!

Segítséget szeretnék kérni, hátha már más autójával is előfordult, hogy az egyik (bal) hátsó ajtó nem nyitható.

Előzménye, hogy korábban kívülről nem lehetett nyitni, csak belülről. Ennek oka az volt, hogy a külső kilincs bowden-je kissé megnyúlt.
Ezen tudtam javítani, működött is a nyitás kívülről-belülről, de ekkor még nem jutott eszembe az autó bezárása.

Másnap az utcán parkolva bezártam, és majd a kinyitás (mármint központi zárral kinyitás) után már nem nyílik az ajtó.

Szóval van-e valakinek valami használható ötlete, a panel leszerelésére becsukott ajtó esetében, vagy más trükk.

Köszi előre is!

Attila

Miért ide :?: :offtopic

Topic témája:
gskill írta:Ilyen topikot sem láttam, viszont láttam, hogy sokan vannak itt, akik ódzkodnak a szereléstől. Ezzel nincs is baj, valahol el kell kezdeni, akár legyen az egy kerékcsere. Sokan tudjátok, hogy egy e39-et építek, egy e36-ot már majdnem befejeztem, viszont nem tudtam eldönteni azt sem, hogy hova írjak ezzel kapcsolatban :roll: Illetve híre kelt a haszkovós garázssoros szerelgetéses minitaliknak. Legyen az motorcsere vagy kerékcsere, itt a helye!

Figyelem: Ez nem a hibamegoldós topik, kérlek titeket, ezekről a megfelelő topikban informálódjatok!

Ami jöhet: koszos-szerelős képek; vagány, esetleg egyedi szerszámok; probléma megvalósítások; ilyen volt-->ilyen lett képek; és videók

Segítség a képfeltöltéshez:link

2016.08.16. 21:14

Gallaca írta:
Eddy5589 írta:Üdv mindenkinek!

Köszi előre is!

Attila

Miért ide :?: :offtopic

Topic témája:
gskill írta:Ilyen topikot sem láttam, viszont láttam, hogy sokan vannak itt, akik ódzkodnak a szereléstől. Ezzel nincs is baj, valahol el kell kezdeni, akár legyen az egy kerékcsere. Sokan tudjátok, hogy egy e39-et építek, egy e36-ot már majdnem befejeztem, viszont nem tudtam eldönteni azt sem, hogy hova írjak ezzel kapcsolatban :roll: Illetve híre kelt a haszkovós garázssoros szerelgetéses minitaliknak. Legyen az motorcsere vagy kerékcsere, itt a helye!

Figyelem: Ez nem a hibamegoldós topik, kérlek titeket, ezekről a megfelelő topikban informálódjatok!

Ami jöhet: koszos-szerelős képek; vagány, esetleg egyedi szerszámok; probléma megvalósítások; ilyen volt-->ilyen lett képek; és videók

Segítség a képfeltöltéshez:link

Bocs, nem voltam elég körültekintő. Át lehet helyezni a "NEM MŰKÖDIK, MI LEHET A BAJ" topikba? Vagy törölni innen, és átmásolom oda?
Attila

2016.08.26. 11:54

Majdnem befürödtem a kárpit csere projektemmel! Már rég óta vadászok fekete, tetőablakos kárpitra. Sajnos nem nagyon találtam még olyat, amivel minden rendben lenne. De most meglett! Gondoltam hip-hop kicserélem, aztán örülök. De persze ez nem így megy. Néhány dolog nem stimmelt.
-az A oszlop takaró burkolat. Az én vasam fl előtti, nincs légzsák. Ez légzsákosba való, nem lehet felrakni. Ez még nincs megoldva.
-a tető közepén eredetileg nekem nem a riasztó érzékelője van, hanem valami gps-es vészhívó, aminek szélesebb a takarója, ezt nem lesz nehéz megoldani, de még várat magára.
-a B oszlopokon is mutatkozik némi eltérés a rögzítés módjában, de úgy néz ki, azért nem fog leesni... :)
-és végül a legnagyobb problémám, ami miatt majdnem szívrohamot kaptam! :) Már minden egyebet feltettem, amikor is befejező lépésként, sor került a kapaszkodókra. Ekkor vettem észre, hogy a kárpiton a lyuk mögött teli lemezt látok, semmi csavar hely. Azonnal összenéztem a régi, és az új kapaszkodót. A régi szélesebb, 2-3 cmrel arrébb van a csavar távolság. Az zsír. Így se a régi, se az új nem megy fel az új kárpithoz. De láttam, hogy az M-esben volt egy darab műanyag konzol a lemez és a kapaszkodó között. Hát persze gondoltam, ez a megoldás, a konzol biztos a lemezbe van fogatva, a kapaszkodó meg a konzolba. El is mentem a konzolokért. De persze ez sem úgy volt ahogy gondoltam.... A konzolt csak egy-egy db illesztő pöcök fogta a lemezhez, és a kapaszkodó csavarjai átmennek ugyan rajta, de nem ebbe vannak rögzítve, hanem a lemezhez. Tehát ez a konzol, csak egy távtartó. Ekkor felbontottam egy sört. :)
Agyalás következett. Ez itten a konzol egyik vége az átmenő lyukkal, és az illesztő csöccsel:
Kép
Az illesztők pont a régi kapaszkodó rögzítési pontjaihoz esnek, csak ugye ott ehhez egy lyuk kéne legyen a lemezen, nem egy csavar helye. Kezdett hatni a sör, átfúrtam az egészet a p*csába:
Kép
Kép
Így a konzolt a karosszériához már hozzá tudtam fogatni. A másik lyuk pedig, a kapaszkodó csavarjának a helye, de nem rögzítési pont, csak átvezető. Szóval, hogyan tovább? Jelöljem meg a karosszérián, és furkáljam meg? Nem, ez nem hangzik jól. Nos amit kitaláltam, az nem biztos hogy mindenkinek tetszeni fog, de mondom, hatott a sör! Megint a fúró segítségét kértem, és a lemez felőli oldalán a konzolnak, csináltam egy kis mélyítést, hogy abba jól bele süssek egy bizonyos beütős anyának nevezett cuccot:
Kép
Kép
Jól behúztam egy csavarral, melegítés közben:
Kép

Szóval kicsit mókolnom kellett, hogy felkerülhessenek a kapaszkodók, de sikerült. Tart is rendesen, egyiket sem tudtam letépni! :roker:

Elnézést, ha sok a szöveg, vagy felesleges volt az egészet leírkálnom, de most annyira örülök magamnak, hogy meg kellett osztanom!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek yoda az itt látható tagok köszönték meg: 5 bendegúz, F_E_K_, Gallaca, Reszka, waresz
Értékelés: 23.81%

2016.08.26. 21:55

yoda írta:Az én vasam fl előtti, nincs légzsák.

Nálam is ugyanez volt a gond, még kapaszkodók nélkül van fenn. De az lesz a vége, hogy eladom a f@szba és áthúzatom a szürkét feketére, akkor minden passzolni fog. :doglotlo: :doglotlo:

Javítás, szerelgetés, Let's Build it!

2016.08.26. 21:59

Azóta lefújtam feketére az A oszlopok kárpitjait, akril textil festékkel. Észre vehető, hogy kissé eltér az árnyalat. De még elvihetem kárpitoshoz, ha nagyon zavarni fog.

2016.08.26. 23:04

yoda írta:Azóta lefújtam feketére az A oszlopok kárpitjait, akril textil festékkel. Észre vehető, hogy kissé eltér az árnyalat. De még elvihetem kárpitoshoz, ha nagyon zavarni fog.

Én is lefújtam, nálam is eltér. :(

2016.08.26. 23:11

Afterdark írta:
yoda írta:Az én vasam fl előtti, nincs légzsák.

Nálam is ugyanez volt a gond, még kapaszkodók nélkül van fenn. De az lesz a vége, hogy eladom a f@szba és áthúzatom a szürkét feketére, akkor minden passzolni fog. :doglotlo: :doglotlo:

Nálam ez volt az A terv. De a napellenző, és a lámpák akkor szürkék maradtak volna.... Viszont ha ettől eltekintünk, és már ezek megvannak feketében, meg áthuzatod a régi tetőkárpitot, a kapaszkodó akkor is más színű lesz, az meg hogy néz ki...
Szerezz ilyen konzolt, ha csak az hiányzik, és csináld meg amit én.
Hozzászólás küldése

VigLink badge