![]() |
2016.07.14. 00:40
attila94 írta:atesz155 írta:morv írta:atesz155 írta:Mint ahogy már tegnap morv cartásrsnak is ígértem, tartozom egy beszámolóval: csináltam egy kisebb módosítást, amit az elmúlt hetekben fejeztem be. Ez egy külső kartergáz lecsapató.
Koszi, szep munka! Valami ikyesmirol szokott a Totalcaron a Novoth Tibi is regelni a Minikkel kapcsolatban, nem? Ha jol emlekszem o ennek az osszegnek a tobbszoroset emlitette koltsegkent.
Örülök, hogy hasznosnak találjátok! Olvastam már Novoth Tibi 1-2 cikkét, de amirör írsz, az nem rémlik. Esetleg egy linket kérhetek?![]()
Szerintem inkább az égéstér egyik (vagy több) adásában hangzott el a "bödön", többször is téma volt.
2016.07.25. 10:39
2016.07.25. 20:11
superbutt írta:Sziasztok!
E39 252i-be tud valaki belso benzincsovet, amit az uzemanyag tankba lehetne rakni? Atmenetileg tettem bele egy "sima" uzemanyagcsovet, de 2 honap alatt szetmarta a benzin. Probaltam olyan csovet szerezni ami uj es nem bontott, de sajnos nem talaltam.
A tapasztalataitok alapjan megeri bontott benzincsovet beletenni(a tankba)? A masik negativum pedig hogy a "sima" uzemanyagcso nem olyan flexibilis es elnyomja oldara a benzinszivattyut. Utananeztem hogy az a cso amivel eredetileg szereltek az muanyag hatasu cso ami hasonlit a "gegecsohoz", na ilyet nem lehet sehol se kapni... Esetleg valami otletetek lenne hol lehet ilyet kapni?
Elore is koszonom.
udv.:
Tamas
2016.07.26. 12:06
Gallaca írta:superbutt írta:Sziasztok!
E39 252i-be tud valaki belso benzincsovet, amit az uzemanyag tankba lehetne rakni? Atmenetileg tettem bele egy "sima" uzemanyagcsovet, de 2 honap alatt szetmarta a benzin. Probaltam olyan csovet szerezni ami uj es nem bontott, de sajnos nem talaltam.
A tapasztalataitok alapjan megeri bontott benzincsovet beletenni(a tankba)? A masik negativum pedig hogy a "sima" uzemanyagcso nem olyan flexibilis es elnyomja oldara a benzinszivattyut. Utananeztem hogy az a cso amivel eredetileg szereltek az muanyag hatasu cso ami hasonlit a "gegecsohoz", na ilyet nem lehet sehol se kapni... Esetleg valami otletetek lenne hol lehet ilyet kapni?
Elore is koszonom.
udv.:
Tamas
![]()
- Offtopic :
- Én tudnék megoldást, de már valahogy csömöröm van, egy pár napja megfogadtam, hogy csak a megfelelő topicban feltett kérdésekre válaszolok. Így megadom másnak a csábító lehetőséget, hogy szemetelje tovább a topicokat. Pedig ez a típus külön csemege.
2016.07.26. 12:22
superbutt írta:Gallaca írta:superbutt írta:Sziasztok!
Elore is koszonom.
udv.:
Tamas
![]()
- Offtopic :
- Én tudnék megoldást, de már valahogy csömöröm van, egy pár napja megfogadtam, hogy csak a megfelelő topicban feltett kérdésekre válaszolok. Így megadom másnak a csábító lehetőséget, hogy szemetelje tovább a topicokat. Pedig ez a típus külön csemege.
Mindenesetre koszoi a hozzaszolasodat!Ha mar itt tartunk akkor oszd mar meg velem legyszives melyik topicba kellett volna irjam. Nekem laikusnak a "Javitas, szerelgetes" topic cimebe ez beletartozik...
Csak a topicindító hozzászólásban,-ami a topic leírása- foglaltaknak nem. Amit nem mellesleg ebben a topicban kb. minden oldalon bemásoltam már.2016.07.26. 13:33
Gallaca írta:superbutt írta:Gallaca írta:superbutt írta:Sziasztok!
Elore is koszonom.
udv.:
Tamas
![]()
- Offtopic :
Mindenesetre koszoi a hozzaszolasodat!Ha mar itt tartunk akkor oszd mar meg velem legyszives melyik topicba kellett volna irjam. Nekem laikusnak a "Javitas, szerelgetes" topic cimebe ez beletartozik...
- Offtopic :
- Hát persze abba minden beletartozik.
Csak a topicindító hozzászólásban,-ami a topic leírása- foglaltaknak nem. Amit nem mellesleg ebben a topicban kb. minden oldalon bemásoltam már.
Mondjuk kezdésnek az "üzemanyag tank" megfelelt volna.
2016.07.26. 16:49
superbutt írta:Gallaca írta:superbutt írta:Gallaca írta:superbutt írta:Sziasztok!
Elore is koszonom.
udv.:
Tamas
![]()
- Offtopic :
- Offtopic :
- Hát persze abba minden beletartozik.
Csak a topicindító hozzászólásban,-ami a topic leírása- foglaltaknak nem. Amit nem mellesleg ebben a topicban kb. minden oldalon bemásoltam már.
Mondjuk kezdésnek az "üzemanyag tank" megfelelt volna.
Ez nezopont kerdese. De gondoltam az uzemanyagtank-al kapcsolatos dolgok kerulnek oda, ez pedig maga a benzincso problema(igen tudom hogy a benzin tankba van...). Nade mindenesetre legkozelebb oda irok...Remelem azert valaki csak visszaolvas es fog valaszolni ettol fuggetlenul
2016.08.02. 15:44
2016.08.02. 22:20
daemonfool1 írta:Üdv!
Pár hónapja hengerfejet újítottam fel az 523i blokkomon (m52b25)
Összeraktam a hengerfejet, vanos-t összeraktam szépen célszerszámok nélkül.
Később azt vettem észre, hogy mintha az autó gyengébb lenne, de lehet csak megszoktam a manuált, mert azelőtt automata volt.
INPA 23.22-t jelez vezérműtengely pozíciónak, ez helyes érték ?
Köszi előre is![]()
u.i.: vanos testre szépen reagál, az alapjárat subaru jellegűvé válik
2016.08.02. 23:50
Gallaca írta:daemonfool1 írta:Üdv!
Pár hónapja hengerfejet újítottam fel az 523i blokkomon (m52b25)
Összeraktam a hengerfejet, vanos-t összeraktam szépen célszerszámok nélkül.
Később azt vettem észre, hogy mintha az autó gyengébb lenne, de lehet csak megszoktam a manuált, mert azelőtt automata volt.
INPA 23.22-t jelez vezérműtengely pozíciónak, ez helyes érték ?
Köszi előre is![]()
u.i.: vanos testre szépen reagál, az alapjárat subaru jellegűvé válik
Szuper!![]()
![]()
![]()
![]()
2016.08.03. 00:11
daemonfool1 írta:vagy én is húzzak másik topicba?
2016.08.15. 19:14
2016.08.16. 20:44
2016.08.16. 20:54
Eddy5589 írta:Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, hátha már más autójával is előfordult, hogy az egyik (bal) hátsó ajtó nem nyitható.
Egyébként hallani, hogy a központi zár működik.
Előzménye, hogy korábban kívülről nem lehetett nyitni, csak belülről. Ennek oka az volt, hogy a külső kilincs bowden-je kissé megnyúlt.
Ezen tudtam javítani, működött is a nyitás kívülről-belülről, de ekkor még nem jutott eszembe az autó bezárása.
Visszaraktam a panelt, és beálltam a garázsba, és itt sem zártam az autót.
Másnap az utcán parkolva bezártam, és majd a kinyitás (mármint központi zárral kinyitás) után már nem nyílik az ajtó.
Persze próbálkoztam elég sokat, de nem sikerült.
Szóval van-e valakinek valami használható ötlete, a panel leszerelésére becsukott ajtó esetében, vagy más trükk.
Köszi előre is!
Attila

gskill írta:Ilyen topikot sem láttam, viszont láttam, hogy sokan vannak itt, akik ódzkodnak a szereléstől. Ezzel nincs is baj, valahol el kell kezdeni, akár legyen az egy kerékcsere. Sokan tudjátok, hogy egy e39-et építek, egy e36-ot már majdnem befejeztem, viszont nem tudtam eldönteni azt sem, hogy hova írjak ezzel kapcsolatbanIlletve híre kelt a haszkovós garázssoros szerelgetéses minitaliknak. Legyen az motorcsere vagy kerékcsere, itt a helye!
Figyelem: Ez nem a hibamegoldós topik, kérlek titeket, ezekről a megfelelő topikban informálódjatok!
Ami jöhet: koszos-szerelős képek; vagány, esetleg egyedi szerszámok; probléma megvalósítások; ilyen volt-->ilyen lett képek; és videók
Segítség a képfeltöltéshez:link
2016.08.16. 21:14
Gallaca írta:Eddy5589 írta:Üdv mindenkinek!
Segítséget szeretnék kérni, hátha már más autójával is előfordult, hogy az egyik (bal) hátsó ajtó nem nyitható.
Egyébként hallani, hogy a központi zár működik.
Előzménye, hogy korábban kívülről nem lehetett nyitni, csak belülről. Ennek oka az volt, hogy a külső kilincs bowden-je kissé megnyúlt.
Ezen tudtam javítani, működött is a nyitás kívülről-belülről, de ekkor még nem jutott eszembe az autó bezárása.
Visszaraktam a panelt, és beálltam a garázsba, és itt sem zártam az autót.
Másnap az utcán parkolva bezártam, és majd a kinyitás (mármint központi zárral kinyitás) után már nem nyílik az ajtó.
Persze próbálkoztam elég sokat, de nem sikerült.
Szóval van-e valakinek valami használható ötlete, a panel leszerelésére becsukott ajtó esetében, vagy más trükk.
Köszi előre is!
Attila
Miért ide![]()
Topic témája:gskill írta:Ilyen topikot sem láttam, viszont láttam, hogy sokan vannak itt, akik ódzkodnak a szereléstől. Ezzel nincs is baj, valahol el kell kezdeni, akár legyen az egy kerékcsere. Sokan tudjátok, hogy egy e39-et építek, egy e36-ot már majdnem befejeztem, viszont nem tudtam eldönteni azt sem, hogy hova írjak ezzel kapcsolatbanIlletve híre kelt a haszkovós garázssoros szerelgetéses minitaliknak. Legyen az motorcsere vagy kerékcsere, itt a helye!
Figyelem: Ez nem a hibamegoldós topik, kérlek titeket, ezekről a megfelelő topikban informálódjatok!
Ami jöhet: koszos-szerelős képek; vagány, esetleg egyedi szerszámok; probléma megvalósítások; ilyen volt-->ilyen lett képek; és videók
Segítség a képfeltöltéshez:link
2016.08.26. 11:54

2016.08.26. 21:55
yoda írta:Az én vasam fl előtti, nincs légzsák.
2016.08.26. 21:59
2016.08.26. 23:04
yoda írta:Azóta lefújtam feketére az A oszlopok kárpitjait, akril textil festékkel. Észre vehető, hogy kissé eltér az árnyalat. De még elvihetem kárpitoshoz, ha nagyon zavarni fog.
2016.08.26. 23:11
Afterdark írta:yoda írta:Az én vasam fl előtti, nincs légzsák.
Nálam is ugyanez volt a gond, még kapaszkodók nélkül van fenn. De az lesz a vége, hogy eladom a f@szba és áthúzatom a szürkét feketére, akkor minden passzolni fog.![]()