Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2009.12.19. 16:16

FSOpapa írta:Urak!

Lenne néhány kezdő kérdésem MK2 témában.

MK2-vel milyen térképeket használtok?
Valamint mi az a minimális CD mennyiség, amivel Európa térképe lefedhető? Nem kell túl részletesnek lennie, de azért nem bánnám, ha nem kellene minden "határon" lemezt cserélnem.
Elvileg most egy 2000-es kiadású Nagy-Britannia lemezem van, az országot kiválóan tudja is (leszámítva hogy néhány jelenlegi felüljárót még körforgalomnak néz szegény :D), valamint be lehet rajta állítani más nyugat-európai címeket is célnak, meg is tervezi az útvonalat, de nem tudom, hogy valójában elnavigál-e. Nem lenne rossz, ha így lenne. Nem jártam még országon kívül vele, de rövidesen tervezem. Már persze ha kiássák a Csalagútból a bennrekedt vonatokat, de ez most más téma.

Szóval egy frissebb (2000-hez képest) és egész Európára (Nyugat plusz H,SK,CZ,PL bőven elég) verzió számomra több mint boldogságot jelentene. Ehhez képest eddig nem jártam sikerrel, pedig már sok segítséget kaptam mindenhonnan.

Előre is köszönöm!

üdv
Megpróbáltad még egyszer amit linkeltem?Mert újra fel lett rakva és nálam tökéletesen működik.

Kérdés

2009.12.20. 12:07

Sziasztok

Olvasgattam a dolgokat és az lenne a kérdésem az én autóban nincs kijelző és azt szeretném megtudni érdemes e beszereltetni a 16:9 kijelzőt és mindenét az autóba vagy nem.

Mert van egy olyan megoldás is hogy egy két dines dvd beszerelnek elfogadnám a ti véleményeteket biztos jobban tudjátok melyik a jobb.

Köszönöm mindenkinek a válaszát.

Re: Kérdés

2009.12.20. 12:35

Difi írta:Sziasztok

Olvasgattam a dolgokat és az lenne a kérdésem az én autóban nincs kijelző és azt szeretném megtudni érdemes e beszereltetni a 16:9 kijelzőt és mindenét az autóba vagy nem.

Mert van egy olyan megoldás is hogy egy két dines dvd beszerelnek elfogadnám a ti véleményeteket biztos jobban tudjátok melyik a jobb.

a 16:9 kb 300.000.- megoldható, egy 4:3-as fele annyiból, bár az korszerűtlenebb egy kicsit. egy nem gyári sztem nem illik a kocsihoz...számomra gagyi megoldás, de lehet másnak tetsik. én csak gyárit tennék bele (ahogy tettem is) ...hogy megérte, nem tudom, bár néha jó megnézni gy hiradót, vagy egy filmet, a gyári navi pedig elég megbízható és pontos is...

2009.12.20. 13:24

Labi írta:
Difi írta:Sziasztok

a 16:9 kb 300.000.- megoldható, egy 4:3-as fele annyiból, bár az korszerűtlenebb egy kicsit. egy nem gyári sztem nem illik a kocsihoz...számomra gagyi megoldás, de lehet másnak tetsik. én csak gyárit tennék bele (ahogy tettem is) ...hogy megérte, nem tudom, bár néha jó megnézni gy hiradót, vagy egy filmet, a gyári navi pedig elég megbízható és pontos is...

Ha csak navit akarsz akkor olcsóbb mostmár a gyári is...az ár nagyban függ attól hogy mit szeretnél a kocsiba...pl
Ha egy fullos rendszert akarsz akkor a gyári nagyon drága tud lenni...kell ugye egy 16:9 fejegység ami 50-120 ezerig terjedhet árban (Nekem egészen megfelelő árban lett köszönet érte Naviprofinak)...navi rechner ami MK4 szintén kb 80 ezerbe fog fájni...video/tv modul ha jó a vétel akkor 50 ezer betakarja...rádió na az ugye a BM54 ez sem olcsó szintén 50 az alja....(kaphatsz BM53-at occsóér de azt europában nem tudod használni USA szabvány)...CD tár ez viszonylag olcsó kb 30 ezerből megvan, de ez csak a síma nem MP3-as az majdnem egy 100-as....és ha fullos akkor legyen DVD-tár...na az 500 eurotól indul...és ugye ha nincs eleve valammi navi...bent a kocsiban akkor kell egy kábelköteg.....ez sem olcsó ....és ugye a beépítés...nem egyszerű :-)

2 DIN nem gyári cucc az kapható kb 120 ezerért....és csak bele kell kókányolni a kocsiba ugye....mert hát a csatik azok nem Iso szabványosak hanem a BMW sajátja...nem erre lett tervezve a nyílás és kell egy takaró...az egyik kolega pont keresett is egyet itt valahol...és szerintem is csak elcsúfítja az összképet....

Szerintem apránként rakd össze a gyári cuccot....nem kell egyszerre minden....ha navigálni akarsz addig meg ott az Igo...

Üdv!

Kérdés

2009.12.20. 13:42

Köszönöm a válaszokat akkor apránként szépen megveszegetem és nyáron berakatom a gyárit igazatok van nem a legszebb a bele dobom taktika megyek januárban németbe majd ott körbe lesek a bontókban körbelesek kijelző és köteg után meg ha van még valami.

És ha ezt beteszik nekem akkor nekem is lehet ott dogokat állítani az autón vagy csak navira és tévére lesz jó.

2009.12.20. 14:31

jut eszembe, meddig lehet a kocsiban tévézni? meddig lesz földi sugárzás?

2009.12.20. 14:33

Difi írta:Köszönöm a válaszokat akkor apránként szépen megveszegetem és nyáron berakatom a gyárit igazatok van nem a legszebb a bele dobom taktika megyek januárban németbe majd ott körbe lesek a bontókban körbelesek kijelző és köteg után meg ha van még valami.

És ha ezt beteszik nekem akkor nekem is lehet ott dogokat állítani az autón vagy csak navira és tévére lesz jó.

Helló!
Jó döntés :-)
Navi, Rádió, ha van akkor telefonm.. TV, fedélzeti, computer...itt lehet beállítani az órát a dátumot...ha van állófűtésed akkor azt is....stb. Ha teszel hozzá dvd-t akkor filmet néz a gyerek hátul....és nem piszkál vezetés közben :-)
Az állítás alatt mire gondoltál....

A letöltések közt ott a navi kezelési utasítása abban bővebben le van írva a dolog.

Üdv!

2009.12.20. 14:34

Labi írta:jut eszembe, meddig lehet a kocsiban tévézni? meddig lesz földi sugárzás?

Jó kérdés...de szerintem egy darabig lesz még.....M1 TV2 biztos ad még....de nem tudom....

2009.12.20. 17:18

Pocilaci írta:
Difi írta:Köszönöm a válaszokat akkor apránként szépen megveszegetem és nyáron berakatom a gyárit igazatok van nem a legszebb a bele dobom taktika megyek januárban németbe majd ott körbe lesek a bontókban körbelesek kijelző és köteg után meg ha van még valami.

Helló!
Navi, Rádió, ha van akkor telefonm.. TV, fedélzeti, computer...itt lehet beállítani az órát a dátumot...ha van állófűtésed akkor azt is....stb. Ha teszel hozzá dvd-t akkor filmet néz a gyerek hátul....és nem piszkál vezetés közben :-)

A letöltések közt ott a navi kezelési utasítása abban bővebben le van írva a dolog.

Üdv!

Hát az álló fűtés meg ilyenek akkor már be leht ott állítani gondolom.

2009.12.20. 17:36

Difi írta:
Pocilaci írta:

Helló!

Üdv!

Hát az álló fűtés meg ilyenek akkor már be leht ott állítani gondolom.
Van egy álló fűtéses topic is!

2009.12.20. 20:25

admin írta:

Valamint mi az a minimális CD mennyiség, amivel Európa térképe lefedhető? Nem kell túl részletesnek lennie, de azért nem bánnám, ha nem kellene minden "határon" lemezt cserélnem.
Elvileg most egy 2000-es kiadású Nagy-Britannia lemezem van, az országot kiválóan tudja is (leszámítva hogy néhány jelenlegi felüljárót még körforgalomnak néz szegény :D), valamint be lehet rajta állítani más nyugat-európai címeket is célnak, meg is tervezi az útvonalat, de nem tudom, hogy valójában elnavigál-e. Nem lenne rossz, ha így lenne. Nem jártam még országon kívül vele, de rövidesen tervezem. Már persze ha kiássák a Csalagútból a bennrekedt vonatokat, de ez most más téma.

Szóval egy frissebb (2000-hez képest) és egész Európára (Nyugat plusz H,SK,CZ,PL bőven elég) verzió számomra több mint boldogságot jelentene. Ehhez képest eddig nem jártam sikerrel, pedig már sok segítséget kaptam mindenhonnan.

Előre is köszönöm!

üdv
Megpróbáltad még egyszer amit linkeltem?Mert újra fel lett rakva és nálam tökéletesen működik.[/quote

Laci

Igen, leszedtem újra és ismét megpróbáltam kiírni egy mínuszos CD-re, de ugyanúgy nem eszi a rechner.
Lassan ott tartok, hogy már pénzt is adnék érte, csak legyen rendes térképem az MK2-höz...
Mindenesetre köszönöm az eddigi segítséged is!

2009.12.20. 20:33

Pocilaci írta:
Labi írta:jut eszembe, meddig lehet a kocsiban tévézni? meddig lesz földi sugárzás?

Jó kérdés...de szerintem egy darabig lesz még.....M1 TV2 biztos ad még....de nem tudom....

reméljük :)

2009.12.20. 22:39

Labi írta:
Pocilaci írta:

1 dolog befolyásolja az analog adást az pedig az hogy 90% tudja már nézni a digitális adást akkor megszüntetik az analog sugárzást

2009.12.21. 00:06

MChris írta:
Labi írta:
Pocilaci írta:

1 dolog befolyásolja az analog adást az pedig az hogy 90% tudja már nézni a digitális adást akkor megszüntetik az analog sugárzást

no de az mikor lesz? ...ha jól emlékszem akkor jelenleg 2%-os a digitális adás használata a lakosság körében! ebből mi igaz? ...mert akkor ebben az ütemben 2135-re fogják csak megszüntetni az analógot! :lol: ...basszus, addig nem akarom ezt az autót használni! :lol:

2009.12.21. 01:12

FSOpapa írta:
admin írta:

Előre is köszönöm!

üdv
Megpróbáltad még egyszer amit linkeltem?Mert újra fel lett rakva és nálam tökéletesen működik.[/quote

Laci

Igen, leszedtem újra és ismét megpróbáltam kiírni egy mínuszos CD-re, de ugyanúgy nem eszi a rechner.
Lassan ott tartok, hogy már pénzt is adnék érte, csak legyen rendes térképem az MK2-höz...
Mindenesetre köszönöm az eddigi segítséged is!
Hát nem értem nálam tök jól megy.Milyen szoftver verzió van a rechneren?

2009.12.21. 07:47

Labi írta:
MChris írta:
Labi írta:
Pocilaci írta:

no de az mikor lesz? ...ha jól emlékszem akkor jelenleg 2%-os a digitális adás használata a lakosság körében! ebből mi igaz? ...mert akkor ebben az ütemben 2135-re fogják csak megszüntetni az analógot! :lol: ...basszus, addig nem akarom ezt az autót használni! :lol:

jó kérdés de 90% kell biztosítani az "új" szolgáltatást addig nem szüntethető meg...

Labi akkor eladod addigra :wink: OT-s rendszámmal ís lehet járni :oops:

2009.12.21. 07:55

Labi írta:
MChris írta:
Labi írta:
Pocilaci írta:

jó kérdés de 90% kell biztosítani az "új" szolgáltatást addig nem szüntethető meg...

Labi akkor eladod addigra :wink: OT-s rendszámmal ís lehet járni :oops:

2009.12.21. 08:53

addigra én nem fogok járni! :lol:

Nyitókép

2009.12.23. 17:03

Helló!

Akinek egyéni nyitókép kell a 16:9 vagy 4:3 navijához keressen nyugodtan....
Hozott képből is .... rövid idő alatt ...kb 15 perc...
v32 -es operációsrendszer kerül a rechnerbe .... angol nyelven....az új níitóképpel.

Magyarításért Naviprofit vagy Bömbölőt keressétek....megelőzendő a kérdéseket!

Üdv!

Re: Nyitókép

2009.12.23. 21:30

Pocilaci írta:Helló!

Akinek egyéni nyitókép kell a 16:9 vagy 4:3 navijához keressen nyugodtan....
Hozott képből is .... rövid idő alatt ...kb 15 perc...
v32 -es operációsrendszer kerül a rechnerbe .... angol nyelven....az új níitóképpel.

Magyarításért Naviprofit vagy Bömbölőt keressétek....megelőzendő a kérdéseket!

Üdv!
Magyar menüst tudok linkelni ha kell MK4-re valót.
Hozzászólás küldése

VigLink badge