Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

2010.06.09. 11:00

JozeffE34 írta:Csak egy gyors kérdés: hogy vagytok megelégedve a TDS gyorsulásával? Csak azért kérdem, mert az a 10-11 másodperc körüli 100-as sprint nem egy nagy valami...ki hogy van ezzel? :roll:

Szia!
Szerintem nincs ezzel baj, a sima autókat gond nélkül megeszi. Ha normálisan bánsz vele kinyírhatatlan.

2010.06.09. 11:19

jackson írta:Jackson, aki 6,7s csak ez 540iA Touring

Simi, aki 6,7 l csak ez TDS :lol:
"Nagy fekete piszok:14 :lol:
:lo

2010.06.09. 15:51

jackson írta:
JozeffE34 írta:Csak egy gyors kérdés: hogy vagytok megelégedve a TDS gyorsulásával? Csak azért kérdem, mert az a 10-11 másodperc körüli 100-as sprint nem egy nagy valami...ki hogy van ezzel? :roll:

Már bocsánat de alacsony fogyasztást akarsz és dizelből és ezért még rakétát is? Már bocsának akkor tessék 540i vagy M5-öt venni az nem lassú. Addig meg békésen haladni és élvezni az alacsony fogyasztást.
Az ilyen tunningokból lesznek a hengerfejes tds-ek. Most vagy gyors kocsid van vagy keveset fogyaszt a fizikai határokat nem lehet átlépni.

Jackson, aki 6,7s csak ez 540iA Touring

Mondtam Én, hogy alacsony fogyasztást szeretnék? :lol: :lol: :lol: Nem a fogyasztás miatt vettem tds-t (sőt, magam se emlékszem már hogy miért azt vettem :lol:) csak azt kérdeztem, hogy ki hogy van megelégedve a teljesítményével.
Nem, nem akarom hengerfejesre hajtani, hidegen nem hajtom, melegen is csak ésszel, leállítás előtt is várok, stb. nem ettem meszet hogy tönkretegyem :D Csak tegnap este meglepődtem, s gondoltam megkérdem :wink:

2010.06.12. 14:16

Valaki esetleg tett már utólag tempomatot tds-be, a tapasztalatokat szívesen várom.
Már megvan a kormány multi része és az átvezetőszalag ami eredetileg tds-ben volt.
Túl szép lenne, ha összedugnánk mindent és menne?!

2010.06.12. 17:43

zzoollyy írta:Valaki esetleg tett már utólag tempomatot tds-be, a tapasztalatokat szívesen várom.
Már megvan a kormány multi része és az átvezetőszalag ami eredetileg tds-ben volt.

Azért a tempomat nem csak a multikormány meg az átvezetőszalag....kell oda még egy s más.
Meg némi programozás is kell valszeg....

2010.06.13. 17:58

Pocilaci írta:
zzoollyy írta:Valaki esetleg tett már utólag tempomatot tds-be, a tapasztalatokat szívesen várom.

Azért a tempomat nem csak a multikormány meg az átvezetőszalag....kell oda még egy s más.

Attól függ milyen autó.Mert facelift utáni elektromos gázpedálosba elég a kormány és az átvezető szalag+bekötés és semmi programozás nem kell.
Ez a programozósdi elég nép butítás jó pár dolgot beraktam utólag a vasba de minden működött programozás nélkül.

2010.06.14. 06:51

admin írta:
Pocilaci írta:

Attól függ milyen autó.Mert facelift utáni elektromos gázpedálosba elég a kormány és az átvezető szalag+bekötés és semmi programozás nem kell.
Ez a programozósdi elég nép butítás jó pár dolgot beraktam utólag a vasba de minden működött programozás nélkül.

Minap volt nálam egy ilyen nem felprogramozott kocsi. Utólag bele pakolt vagy 20 extrát. És egyik se volt felprogramozva. Például bekapcsolni be tudta a naviról a óránkénti csipogást de kikapcsolni már nem ment. Miután fel programoztam csönd lett. De úgy ment ki az ajtón, hogy még egy halom mindent kéne csinálni vele. Nem 1-2 órás diag kategória.

No persze van egy halom cucc ami sziget módban is működik, de nem olyan összehangoltan mint kéne.
E65, E60, E90 után ezt meg el lehet felejteni, mert ott még a légzsák vezérlő is olyan adatokat továbbít mint egy ablaktörlési kérés.

Jackson, aki rosszul lett amikor látta a kocsi totál kavar diag ügyileg

2010.06.16. 07:40

admin írta:
Pocilaci írta:

97-es a vas, de szerintem a tds-be már ekkor is elektromos volt a gázpedál.Mindenenesetre ma ránézek mindenképp!
Köszi az infót!

-

2010.06.30. 14:25

Simi beszerltem a hőmérőt végre :franko:

2010.06.30. 15:23

zzoollyy írta:
admin írta:
Pocilaci írta:

97-es a vas, de szerintem a tds-be már ekkor is elektromos volt a gázpedál.Mindenenesetre ma ránézek mindenképp!
Köszi az infót!

94-es 325tds-be szereltem tempomatot, és csak a kart kellett berakni, két vezetéket bekötni, és már működött is.

Re: -

2010.06.30. 16:17

adam001 írta:Simi beszerltem a hőmérőt végre :franko:

Akkor -40-ből egyből + 35 lett :D

2010.07.02. 19:23

barbrady írta:
zzoollyy írta:
admin írta:
Pocilaci írta:

Köszi az infót!

94-es 325tds-be szereltem tempomatot, és csak a kart kellett berakni, két vezetéket bekötni, és már működött is.

Én E34 tds-be tettem, kb 5 perc volt. Megvettem a kart, és bedugtam a gyári csatijába. Minden ki volt építve.

2010.07.03. 08:04

Richie írta:
barbrady írta:94-es 325tds-be szereltem tempomatot, és csak a kart kellett berakni, két vezetéket bekötni, és már működött is.

Én E34 tds-be tettem, kb 5 perc volt. Megvettem a kart, és bedugtam a gyári csatijába. Minden ki volt építve.

Hát igen azok a régi szép idők amikor még minden be volt kábelezve és mechanikus tempomat volt.
De sajnos 1998/9hó utáni kocsiból nehezen fogsz a korábbi mechanikusba átszerelni egy elektromos gázpedált meg a motorvezérlőt és hozzá a fél kocsit.
Mert hogy itt ez volt a probléma.

Jackson, aki már említett volt

2010.07.03. 10:25

jackson írta:
Richie írta:
barbrady írta:94-es 325tds-be szereltem tempomatot, és csak a kart kellett berakni, két vezetéket bekötni, és már működött is.

Hát igen azok a régi szép idők amikor még minden be volt kábelezve és mechanikus tempomat volt.
De sajnos 1998/9hó utáni kocsiból nehezen fogsz a korábbi mechanikusba átszerelni egy elektromos gázpedált meg a motorvezérlőt és hozzá a fél kocsit.

Bocs, de úgy látom dieselben nem nagyon vagy otthon. A régi Tds-ekben is minden elektromos, motorvezérlővel, elektr. gázpedállal. A benzinesek mechanikusak.
Sőt 99% biztosra állítom, hogy minden régi E34 Tds-ben gyárilag ki van építve a tempomat (legalább is még nem láttam olyat amiben ne lett volna). A vezérlő tudja, megvan a kuplung kapcsoló is (kézinél), megvan a csati is ledugózva, amibe a kart kell bedugni és a burkolatban is ki van könnyítve a kar lyukjának a helye amit ki kell vágni. Egyszerűen megveszed a kart 13eFt-ért és beteszed a helyére.

A diesel technika már a 90-es években is előrébb járt a benzinesnél! :lol: :wink:

2010.07.03. 20:43

Richie írta:
jackson írta:
Richie írta:

Bocs, de úgy látom dieselben nem nagyon vagy otthon. A régi Tds-ekben is minden elektromos, motorvezérlővel, elektr. gázpedállal. A benzinesek mechanikusak.
Sőt 99% biztosra állítom, hogy minden régi E34 Tds-ben gyárilag ki van építve a tempomat (legalább is még nem láttam olyat amiben ne lett volna). A vezérlő tudja, megvan a kuplung kapcsoló is (kézinél), megvan a csati is ledugózva, amibe a kart kell bedugni és a burkolatban is ki van könnyítve a kar lyukjának a helye amit ki kell vágni. Egyszerűen megveszed a kart 13eFt-ért és beteszed a helyére.

A diesel technika már a 90-es években is előrébb járt a benzinesnél! :lol: :wink:

Dizelben nem vagyok annyira otthon elismerem nem is titkoltam. Minden esetre az E39 nem E34 és nincs kábelezés az tuti. Az én benzinesem is elektromos gázpedálos (1998/9 hó utáni V8-ak) és a facelift után a sor6-os benzinesek is.
Az elöbbre halad dumát hagyjuk mi után a E30 318i-m már 1989-ben befecskendezéses volt ami közös nyomócső (rail) és injektor alapon működött, csak pusztán nem non-return változat mint manapság. A common-rail meg ennek az átvétele az adagoló helyett. Szóval nem veszem be a dumát :lol:

Jackson, aki vigyorog a dízel öntudaton :lol: :hehe

2010.07.16. 22:23

Hali!
97-es touringom van autómata váltóval, nektek milyenek a fogyasztási tapasztalataitok?
Város, kint, vegyes?

2010.07.16. 22:33

zzoollyy írta:Hali!
97-es touringom van autómata váltóval, nektek milyenek a fogyasztási tapasztalataitok?
Város, kint, vegyes?

Hali
Inkább itt

http://e39.hu/modules.php?name=Forums&f ... start=1680

üdv zoli

2010.07.25. 10:44

Helló!
Olyat csinál a verda, hogy járatom alapjáraton, kezem ráteszem a kasztnira, s tompán ugyan, de remeg az egész. Lehet hogy még ez lenne a kisebbik gond, a nagyobbik, ami miatt írok, hogy szabályos időközönként "üt" egyet. A hangán viszont nem hallani semmi hibát, csak ez a remegés-ütés van.
Mi lehet ez?

2010.07.25. 10:51

JozeffE34 írta:Helló!
Olyat csinál a verda, hogy járatom alapjáraton, kezem ráteszem a kasztnira, s tompán ugyan, de remeg az egész. Lehet hogy még ez lenne a kisebbik gond, a nagyobbik, ami miatt írok, hogy szabályos időközönként "üt" egyet. A hangán viszont nem hallani semmi hibát, csak ez a remegés-ütés van.
Mi lehet ez?

Az enyém is eléggé rázott alapjáraton, meg indításkor, leállításkor is jól megrázta a kasznit, kicseréltettem a két motortartó bakot (az egyik teljesen szét volt szakadva), azóta abszolút rendben van, picit sem ráz.

2010.07.25. 10:53

JozeffE34 írta:Helló!
Mi lehet ez?

szerintem sajna ez adagoló gond lesz.
kezdi rázni a kasztnit gondolom alapjáraton...
gázelvételnél - váltásnál - gondolom néha csuklik egyet a motor...
álló helyzetbe ha a kormányt mozgatod, akkor "röfög" (ezt egy bmw szerelőtől hallottam - nem röhögni a benzineseknek :wink: ) a motor? ez konkrétan jelentős alapjárat esést jelent a servo terhelése esetén.......ez is tipikus jel.

próbáld meg esetleg egy kis spuri adalékkal kezelni a gázolajat, és enyhülnek a tünetek, de ha tényleg adagolós lett a gép, akkor csak a bontott vagy a felújítás segít.
üdv.
Hozzászólás küldése

VigLink badge