Facebook E39.hu Google+ E39.hu Youtube E39.hu Twitter E39.hu Instagram E39.hu
Hozzászólás küldése

Re: 525d

2011.04.30. 23:59

bmw520ds írta:Nem off és nem M5! BMWFUN válaszára válaszoltam! Valami van rajt! Nem emlékszem a nevére, ezért ezen felháborodva, Bacsi idevágja valamikor a lóerőadatot.

Akkor majd jól kifaggatom Komáromban. :)
Talán Hegylakó is tervezett valami okosítást tavaly B.füreden... bár azt hiszem mind2jüknek manuál a gépezet. Én nem szivesen vágnám haza a step-et kis plusz miatt.

2011.05.01. 00:06

Csibészek :!:

2011.05.01. 09:59

BMWFUN írta:
LeviM5 írta:
BMWFUN írta:
bmw520ds írta:Mai élményem:
Autócsere, 20d-25d-re...Tegnap elvitte Bacsi az enyémet Veszprémbe. :( Kicsit fura érzés volt, mert nem szoktam autót így odaadni, de legalább maradt helyette egy erősebb, szebb, fiatalabb, illetve, láttam a sötétben elgurulni a saját autómat, mi tagadás, tetszett...
Ma munka után fáradtan, kedvtelenül, kiégve, lemerülve beültünk a touringba és irány Dombóvár. Ha már itt ez a paripa, nehogy mán' úgy vigyem vissza, hogy jóformán nem is ismerem meg! Kapásból rendőri ellenőrzés...Illedelmesen köszönök, mosolygok és érzem, rá.asztam. Nincs kölcsönadási szerződés, erre harap a közegellenállás felénk. Persze adom az autó forgalmiját, de a jogsim ki tudja hol? Mondom is egyből, legyenek szívesek kérdezzenek le, mert kisebb gondban vagyok! De megtaláltam a táskám huszonhetedik eldugott zsebében az okmányokat tároló üres pénztárcámat. Már köszönik is, további jó utat! Ilyen is van? :roll:
Lényeg a lényeg. Tamási felől érkezem a fatornyosba, eddig csak a sebességtartót, zenét próbálgattam, a világítás akár egy pókhálóval teleszőtt villanykörte a padláson( Bacsi, tessék beállítani!!!) alig látok az orrom elé. Lelépem, mert furdal a kíváncsiság. Nagyon szépet ment a gép, ahhoz hogy az enyém a 220-as óraállást elérje,( persze, csak óraállást!) már a kanyart is jó tempóval kell venni, ebben meg bőven utána jutott eszembe a próba lehetősége, nagyon meggyőzően húzott 4.-5. fokozatban! Az enyém nokedli ehhez képest! Gyönyörű hanggal, érezhető erővel és egy hatalmas ugrással jelezte, ( bukkanó, ahol az enyém felvillantja a kipörgésgátlót egy pillanatra a levgőben 200 flett, ez égette is :D ) ,ez nem egy négyhengeres kis húszas! Teljes meglepetés, tényleg nem gondoltam hogy ekkora a különbség a 160-as tempó után! Hány lóerős lehet ez a kékség? :roll: Mielőtt megharagudnál Bacsi, ott az enyém, tessék meghajkurászni!!! :wink:

Nem sokkal izmosabb, mint a 20d, csak 163 (gyárilag). Én is meg vagyok vele elégedve. :)

Bacsek egy napig M5-özött, mert nála volt, és egy sort nem bírt írni!
Bár lehet jobb is, ha nem tudom mit művelt vele... :lol:
50km alatt megetetett vele 27 litert, ez a kemény nem a tarzan sarka!!!! :wink:

Szerintem szimplán csak nagy dugóba keveredett és azért kajált annyit. :lol:

Ugyan már, Levi megint túloz...szerintem nem volt 50 km az első kör tankolás... :oops: :lol:

Egyébként csak jelzem, hogy 2 nap alatt 3-szor tankoltam...de mindig mosolyogva :lol: :twisted: :twisted:

Az a vicc, hogy sokkal szívesebben tankoltam, mint az enyémet, sokkal praktikusabb, hogy nem látod a pillanatnyi fogyasztást és atankszint mérőn sincsen skála csak 5 darab pont/vonal, ugyhogy lehetőség szerint máskor is elkérném :D

Egyébként mind a 200 kilométer élmény volt, de ezt Levi ugyis tudja, a hátsó gumi profiljának hollétét pedig ellenőrizheti Füreden a Spar parkoloban :mrgreen:

2011.05.01. 10:05

BMWFUN írta:
bmw520ds írta:Nem off és nem M5! BMWFUN válaszára válaszoltam! Valami van rajt! Nem emlékszem a nevére, ezért ezen felháborodva, Bacsi idevágja valamikor a lóerőadatot.

Akkor majd jól kifaggatom Komáromban. :)
Talán Hegylakó is tervezett valami okosítást tavaly B.füreden... bár azt hiszem mind2jüknek manuál a gépezet. Én nem szivesen vágnám haza a step-et kis plusz miatt.

Igen Hegylakó is tervezte és tényleg kézi mind a két gép!

Az enyémben a sokak által szidott tuning box van, de nem a gagyi alap verzió. Touring kollegától vettem lassan 2 éve és azóta is tökéletes (az autó is, egy porlasztó csúcs szar, de szerintem ez az óra szerint benne levő 297000 kilométerrel is összefüggésben lehet... :lol: ).
Az adatai elvileg 196 ló és 420 newton, de a valóságot nem tudom, mindenesetre érezhető, hogy benne van :D

DS, örülök, hogy tetszik, a lámpa pedig halogén azért olyan amilyen. Szerettem volna valódi műszakit ezért kikerült a senon...

2011.05.01. 10:14

Gabi azt kell, hogy mondjam, hogy a nálam levő aprócska gépezet (20d) kellően meggyőző!

Őszintén mondom, hogy tetszik. Országuton nem egy versenyautó, de tisztességesen gyorsul. A versenyzési hajlamom azért aláb hagyott erő hiányában, de a futóműve kárpótol mindenért!!! Egyszerűen zseniális.

Ezentúl sza.ok uj lengéscsillapítót venni, oda fogom vinni felujíttatni ahova mondtad!!!

Városban iszonyat lelkesen, lendületesen mozog a 20d, vígan fütyül a turbó, először kerestem a rendőröket, honnan szirénáznak, mire leesett, hogy a turbo az...bakker :lol:

Ez olyan volt mint Lepkének a lehuzott ablak és a rossz turbo esete... :nyelves: :lol:

Ugyhogy összeségében el tudnám képzelni, viszont akkor kell egy M5 "hétvégi" autónak... :twisted: :D

2011.05.06. 19:55

Eladó E39 525D valakinek? Ilyet keresgetek.

2011.05.06. 20:01

torocsikgergo írta:Eladó E39 525D valakinek? Ilyet keresgetek.

! jackson írta:
Elég egy helyre beírni. Köszi

2011.09.06. 21:15

Üdv!

Az mitől lehet, hogy 100 fölött remeg, ráz a kocsi (úgy érzem, hogy hajtáslánc felől érkezik? hardy esetleg? Automata a gépjármű.

2011.09.06. 21:52

vally írta:Üdv!

Az mitől lehet, hogy 100 fölött remeg, ráz a kocsi (úgy érzem, hogy hajtáslánc felől érkezik? hardy esetleg? Automata a gépjármű.

Szerintem a hardy alacsonyabb fordulaton ráz. Inkább motor/váltótartó bakra gondolnék, ha valóban a hajtás felől érzed, de meg tud tréfálni a hátsó futómű is akár.
Ha a kormányon éreznéd, akkor centírozási probléma.

2011.09.07. 06:23

Jó reggelt kívánok

Bocsánat, hogy még egyszer megkérdezem, de segítséget szeretnék kérni.

Azt vettem észre, hogy füstöl az autó. A füst színe szürke. Alapjáraton, kis fordulaton, terhelésnél kisfordulatszámon jelentkezik.1100-1700 1/min. között, hideg és meleg motornál egyaránt. Magasabb fordulatszámon 1900 1/min-től elhagyja, vagy nem látom. Intenzív gyorsításkor kormol, de ez a turbónyomás felépülésével megszűnik. Az autó jól megy, Turbónak pici fütyülő hangja van. A motor könnyedén indul, nincs kékfüst indítás után, olajat nem fogyaszt. A diag szerint izzítógyertya hiba van benne. Szerintetek, ettől lenne?

2011.09.07. 16:30

csavitouring írta:Jó reggelt kívánok

Bocsánat, hogy még egyszer megkérdezem, de segítséget szeretnék kérni.

Azt vettem észre, hogy füstöl az autó. A füst színe szürke. Alapjáraton, kis fordulaton, terhelésnél kisfordulatszámon jelentkezik.1100-1700 1/min. között, hideg és meleg motornál egyaránt. Magasabb fordulatszámon 1900 1/min-től elhagyja, vagy nem látom. Intenzív gyorsításkor kormol, de ez a turbónyomás felépülésével megszűnik. Az autó jól megy, Turbónak pici fütyülő hangja van. A motor könnyedén indul, nincs kékfüst indítás után, olajat nem fogyaszt. A diag szerint izzítógyertya hiba van benne. Szerintetek, ettől lenne?

Az izzítógyertyának szerintem nincs hozzá köze!
A hűtőfolyadék szintjét viszont ellenőrizném, mert ha nem kék és olaj sem fogy, akkor bizony gőz.
(az sem jó hír)
A turbónak viszont nem szabadna fütyülni! Át kellene vizsgáltatni alaposan a rendszert, hogy miért is fütyül?

2011.10.11. 14:04

BMWFUN írta:
vally írta:Üdv!

Szerintem a hardy alacsonyabb fordulaton ráz. Inkább motor/váltótartó bakra gondolnék, ha valóban a hajtás felől érzed, de meg tud tréfálni a hátsó futómű is akár.
Ha a kormányon éreznéd, akkor centírozási probléma.

Nekem ugyanezt produkálta, a kerekek voltak tojás formájúak...

2012.02.19. 15:02

sziasztok,

525d/2001.

nos, beleolvastam tobb topikban de nem talaltam olyan problemat amely az enyem jellemzi.szoval mirol van szo.

januar kozepen bekoszont az igazi tel, es egyuttal ejszaka akar -20 is volt. egyik nap, delfele, beinditom autom, minden OK, indulnek, de a fekpedal kokemeny. soha nem fordult elo ilyen. nyomogatom, meg sem moccan. sajnos napkozben is -8 volt, igy kenytelen voltam nelkulozni az autot. 2 hetig nem jartam vele, penteken viszont -2 volt, igy lessz ami lessz megyek egy kort vele. termeszetesen, beinditom, fekpedal kokemeny, ra fel orara sem volt kulonb.elindultam, motorfekkel es kezifekkel csak boldogulok elhagyni a varost. sikerult is, tokeletesen ment minden, fek meg mindig nincs. fel ora autokazas utan, kb 5 cm-t engedett .ujabb felora, es majdnem teljesen le tudtam nyomni, de utana megkemenyedett es majd'visszanyomta labam. ilyennel meg nem talalkoztam az tuti.kozben a meleg levegot vegig nyomattam a pedalokra hatha ott a gond.2 orat seta utan mukodott a fekem, es azota szerencsere minden OK- odakinn is 0 fok van es nem fagyott meg semmi ...

volt-e ilyen gond valakinel? mi fagyhatott meg? mert tuti valami megfagyott mert a meleg motor meolvasztotta a vizet...valamiben-valahol.mit erdemes megnezni?remelem nem fordul elo ilyen egyhamar, es tuti nem varom meg a jovo telet, mihamarabb meg szeretnem javittatni.
segitsegetek elore is koszonom!

2012.02.19. 15:10

Bela16 írta:sziasztok,

525d/2001.

nos, beleolvastam tobb topikban de nem talaltam olyan problemat amely az enyem jellemzi.szoval mirol van szo.

januar kozepen bekoszont az igazi tel, es egyuttal ejszaka akar -20 is volt. egyik nap, delfele, beinditom autom, minden OK, indulnek, de a fekpedal kokemeny. soha nem fordult elo ilyen. nyomogatom, meg sem moccan. sajnos napkozben is -8 volt, igy kenytelen voltam nelkulozni az autot. 2 hetig nem jartam vele, penteken viszont -2 volt, igy lessz ami lessz megyek egy kort vele. termeszetesen, beinditom, fekpedal kokemeny, ra fel orara sem volt kulonb.elindultam, motorfekkel es kezifekkel csak boldogulok elhagyni a varost. sikerult is, tokeletesen ment minden, fek meg mindig nincs. fel ora autokazas utan, kb 5 cm-t engedett .ujabb felora, es majdnem teljesen le tudtam nyomni, de utana megkemenyedett es majd'visszanyomta labam. ilyennel meg nem talalkoztam az tuti.kozben a meleg levegot vegig nyomattam a pedalokra hatha ott a gond.2 orat seta utan mukodott a fekem, es azota szerencsere minden OK- odakinn is 0 fok van es nem fagyott meg semmi ...

volt-e ilyen gond valakinel? mi fagyhatott meg? mert tuti valami megfagyott mert a meleg motor meolvasztotta a vizet...valamiben-valahol.mit erdemes megnezni?remelem nem fordul elo ilyen egyhamar, es tuti nem varom meg a jovo telet, mihamarabb meg szeretnem javittatni.

OKulás képpen:
"A fékfolyadékkal szembeni legfontosabb követelmény, hogy magas legyen az úgynevezett száraz forráspontja. A fékfolyadékok ugyanis higroszkópikusak, ami azt jelenti, hogy vízmegkötő tulajdonsággal rendelkeznek. A légkör nedvességtartalmát megkötve, egyre nő a folyadék víztartalma, ezzel pedig csökken a forráspontja. A száraz forráspont az a forráspont, amit akkor lehet mérni, amikor a folyadék még új, és nem kötött meg nedvességet. Minél magasabbról indul, annál tovább marad a folyadék használható."
Gyanítom a fékfolyadéjod nem mai darab. Ilyen hidegben el tudom képzelni, hogy apró jégdugók alakulhattak ki benne, ami miatt nem tudott az olaj megfelelően áramlani, így felkeményedett a pedál. Ha mázlid van, nem nyomott szét semmit a jég. Egy fékolaj cserét mielőbb megejtenék a helyedben!

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: Bela16
Értékelés: 4.76%

2012.02.19. 15:17

525d/2001.

Vagy az,amit Jerry írt vagy az ahogy egy barátom járt nemrég.Az történt hogy a bal oldali pollenszűrő alatti vízvezető eldugult és a szervódobon keresztül vizet szívott a motor.Előtte szürcsögött valami fékezésnél,de nem tudta mi az.Esővezető kitakarítás,motorcsere lett a vége.. :roker:
Neki is befagyott,nem tudta benyomni a fékpedált.
Azt nem tudom hogy 25d-nél is van-e ilyen lehetőség (szerintem igen) ez egy V8 volt.

2012.02.19. 18:16

Padre540 írta:

525d/2001.

Vagy az,amit Jerry írt vagy az ahogy egy barátom járt nemrég.Az történt hogy a bal oldali pollenszűrő alatti vízvezető eldugult és a szervódobon keresztül vizet szívott a motor.Előtte szürcsögött valami fékezésnél,de nem tudta mi az.Esővezető kitakarítás,motorcsere lett a vége.. :roker:
Azt nem tudom hogy 25d-nél is van-e ilyen lehetőség (szerintem igen) ez egy V8 volt.

Szerintem is inkább ez a probléma, a takarításhoz itt találsz leírást:

LINK

2012.02.19. 19:19

Padre540 írta:

525d/2001.

Igen, sajnos a sorhatnál is ugyanoda rakta a Günther. (bal oldali pollenszűrőház alatt)

2012.02.27. 12:57

sZIASZTOK!E39 525D 2003-AS GÉPRŐL VAN SZÓ. Hidegen melegen nagyon szarul indul a kocsi,percekig kell indítózni! néha einspraching hibaüzenetet is dobja olyankor bedadog a motor. Ac pumpát fél évvel ezelőtt cseréltem ki. Porlasztócsúcsra gondolok. Valakinek valami ötlete? :S

2012.02.27. 13:24

bmw525dsedan írta:sZIASZTOK!E39 525D 2003-AS GÉPRŐL VAN SZÓ. Hidegen melegen nagyon szarul indul a kocsi,percekig kell indítózni! néha einspraching hibaüzenetet is dobja olyankor bedadog a motor. Ac pumpát fél évvel ezelőtt cseréltem ki. Porlasztócsúcsra gondolok. Valakinek valami ötlete? :S

Izzítógyertya, izzítórelé?
Inkább ezzel kellene kezdeni, mert jóval olcsóbb. Viszont mindenekelőtt egy tisztességes diagnosztika kellene rá.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek Jerry az itt látható tagok köszönték meg: bmw525dsedan

2012.02.27. 13:50

Jerry írta:
bmw525dsedan írta:sZIASZTOK!E39 525D 2003-AS GÉPRŐL VAN SZÓ. Hidegen melegen nagyon szarul indul a kocsi,percekig kell indítózni! néha einspraching hibaüzenetet is dobja olyankor bedadog a motor. Ac pumpát fél évvel ezelőtt cseréltem ki. Porlasztócsúcsra gondolok. Valakinek valami ötlete? :S

Izzítógyertya, izzítórelé?
Inkább ezzel kellene kezdeni, mert jóval olcsóbb. Viszont mindenekelőtt egy tisztességes diagnosztika kellene rá.

Ilyen "melegben" már nem izzít a CR 25d.
Ott más baj lesz.

Ezt a hozzászólást a szerzőnek jlaci74 az itt látható tagok köszönték meg: bmw525dsedan
Hozzászólás küldése

VigLink badge